Archief Seizoen 05/06

Wedstrijdverslag Ivan

Tjoba 6 – Zaamslag 2

Eigenlijk feitelijk had deze wedstrijd niet veel meer om het lijf, Zaamslag 2 was sowieso al kampioen maar moest eventueel BKC nog naast zich dulden en gedeeld kampioen worden dat is niets voor ons. Als je kampioen wil worden moet je dat met stijl doen en gaan voor de winst. De laatste wedstrijden waren een doeltjeskermis geweest en dat beloofde maar tegen Tjoba weet je maar nooit. Het duurde net geen vijftien minuten vooraleer Zaamslag zijn eerste doelpunt kon maken maar ondertussen stonden we al wel 3-0 achter ! Wat we daar in de eerste helft lieten zien was niet erg fraai. Het schot hadden we blijkbaar thuis gelaten want geen enkel afstanddoelpunt wisten we te scoren. De combinaties wilden maar niet vlotten en we vonden elkaar maar niet. Met slechts twee strafworpdoelpunten en twee doorlopers voor en acht doelpunten tegen mochten we met de rust dan ook de kantine gaan opzoeken (8-4). Al wat maar fout kon lopen liep dus ook fout die eerste helft en er werd niet fel genoeg gespeeld, er zat geen pit in. Na wat ingepraat te hebben op de troepen dat we op deze manier niet waardig kampioen konden worden moest de tweede helft beterschap brengen. Tot aan de tiende minuut blijft de marge echter vijf doelpunten verschil maar Zaamslag knokt zich terug in de wedstrijd en met nog tien minuten te gaan staat het plots 10 -9. Iedereen geloofd er terug in, een gelijkspel zit er nog in en misschien winst ook nog wel. Toch lukt het ons niet om ook maar één punt mee te graaien en verliezen we de wedstrijd nipt met 12-11. Hadden we de eerste helft beter bij de les geweest en met de zelfde ingestelheid gespeeld als in de tweede helft dan hadden we hier beslist kunnen winnen. Na het fluitsignaal viel er hier en daar dan ook een betreurd gezicht te bespeuren maar dat moet kunnen. Als sporter wil je winnen en met minder ben je dikwijls niet tevreden. Na Martine nog even met een klein presentje bedankt te hebben voor de vele invalbeurten trokken we met zen allen naar de kantine waar we gingen wachten op de uitslag van Luctor-BKC. De taart, klaargemaakt door Marjolein, en de schuimwijn moesten nog even wachten…..en toen kwam het bevrijdende telefoontje dat BKC verloren had van Luctor met 8-7 en het feest kon beginnen. De taart ging vlot van de hand en de schuimwijn kon ontkurkt worden. Anja en Chris bedankten het team met een roos voor elke speler en speelster (in de clubkleuren rood en geel wat dacht u anders) en onze voorzitter Wim mocht in een speech van maximum één minuut het team feliciteren. Proficiat aan iedereen

4  Luctor 2       4  0   1  3   1   25- 42

Indien we verliezen volgende week van Tjoba en BKC wint van Luctor zijn we evengoed kampioen. Iedereen volgende week zaterdag dus vrijhouden en komen suporteren in ’s Heer-Hendrikskinderen. Na de wedstrijd terug naar ’t Kotje en daar feesten ….. (als het derde de bar nog niet geplunderd heeft)

KAMPIOEN

BKC 2 ten onder tegen ’t tweede

zaterdag 13 mei 2006 – Zaamslag

Met een grandioze wedstrijd heeft Zaamslag 2 BKC 2 naar huis gespeeld. De wedstrijd was na een kwartier eigenlijk al gespeeld, 7-1 voor ons. Met drie sublime afstandschoten van Inge (3 op 3) en een prachtige doorloper van Ernst (aangegeven door Pieter, vanuit het andere vak) plus drie punten gescoord door Marjo, Annemieke en Pascal staan we na precies 14.47 minuten met 7-1 voor. Een gemiddelde van 1 punt per twee minuten. Theoretisch hadden we dus op totaal 35 punten moeten uitkomen. Maar we verzwakken en weten de laatste 20 minuten maar drie keer te scoren. Nu is een ruststand van 10-3 natuurlijk ook niet verkeerd. Pieter, Marjolein en Ernst zorgen voor deze score. In de tweede helft gaan we vrolijk door en weten we nog 8 keer te scoren. Ook wij hebben hetzelfde probleem als het eerste de laatste wedstrijden heeft namelijk: “het beruchte zwakke kwartiertje na rust” BKC weet terug te komen tot 11-7 Snelle Ernst zorgt voor het enige Zaamslag punt. Dankzij twee wissels (Sandra voor Ankie en Sjaak voor Marcel) komt BKC niet verder terug en gaan wij door met scoren. Annemieke krijgt het op haar heupen en weet binnen 1.25 minuut twee afstandschoten binnen te knallen. Pieter 2x, Ernst, Inge en Sjaak maken het karwei af 18-9. Doelpunten Zaamslag: Inge 4, Ernst 4, Annemieke 3, Pieter 3, Marjolein 2, Pascal 1 en Sjaak 1.

en daar gaat BKC 2 olé olé ……..

verslag Zaamslag 2 – Luctor 2

datum: 7 mei 2007

tijd: ongeveer 0:30 uur

plaats: Zaamslag

locatie: ’t Kotje

feit: Pierre heeft aan ondergetekende en diverse getuigen (voor zover die nog helder van geest waren) belooft om het verslag te schrijven van de gewonnen wedstrijd van ’t tweede tegen Luctor. We zullen het verslag dus binnenkort hier zien verschijnen.

Groeten Marcel

Foto verslag Zaamslag 2 – Tjoba 6 9-9

zaterdag 22 april 2006

Zaamslag 2 speelt moeizame wedstrijd tegen Tjoba. Voor de verandering nu eens een paar foto’s in plaats van een verslag ………

BKC wint twee keer van Tjoba

zaterdag 1 april : BKC 2 – Tjoba 6:  10-7

zaterdag 8 april : Tjoba 6 – BKC 2:   6-7

Luctor uit altijd lastig ……..

Zaterdag 1 april – Zaamslag dos speelt gelijk tegen Luctor 2.

Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van KVZ uit op het groen, groen, knolleveld tegen de wind in en tegen Luctor. De wedstrijd was niet zo heel bijzonder van onze zijde. Dit moet de volgende wedstrijden beter. Maar wat wel heel bijzonder was is het volgende. Niemand minder dan Sjaak Westerbeke ging als eerste van ons allemaal warm lopen. En dat vonden wij allemaal zo bijzonder dat we met zijn allen even hebben staan genieten van dit moment. Ik wil via deze weg iedereen dan ook oproepen om Sjaak zijn goede voorbeeld een te volgen en niet op het laatste warm te gaan lopen. Nadat we Sjaak een staande ovatie hadden gegeven voor zijn bijzondere prestatie begonnen we aan de wedstrijd, die zoals ik al eerder vermelde niet al te best was van onze zijde. Ik denk dat we uiteindelijk blij moeten zijn dat we een puntje mee naar huis hebben genomen. Pjoter die halverwege de tweede helft in het veld kwam heeft de bevrijdende 7-7 eindstand op het scorebord (dat er niet was) gebracht. Na de gebruikelijke evaluatie (consumpties) en wat spionage werk van Sjaak trokken we huiswaarts.

Als we de andere wedstrijden allemaal gewoon winnen worden we kampioen. (een klein beetje druk kan geen kwaad lijkt mij 🙂

Strijdkreet Zaamslag 2

Marjolein kwam na de gewonnen wedstrijd tegen BKC met een nieuwe strijdkreet voor het tweede team van KV Zaamslag.

Melodie: Bob de Bouwer, kunnen wij het maken nou en of ………….

KV Zaamslag kunnen wij het maken, KV Zaamslag nou en of.

Pieter en Pascal, Sandra en Ankie ook, Inge en Marjolein gaan weer loos.

Wij zijn dikke maatjes en maken lol, korfballen we samen is niets ons te dol.

Annemieke en Ernst, Marcel en Sjaak kijk ze eens korfballen elke bal is raak.

Goed korfballen nu, we hebben veel te doen, in verdedigen en scoren zijn we kampioen.

Een schotje verdedigd, een doorloper erin, en we staan weer voor en blikken de tegenstander in.

KV Zaamslag kunnen wij het maken, KV Zaamslag nou en of. GO-GO-GO

Zaamslag 2 nog op titelkoers

zaterdag 25 maart 2006  –  Zaamslag dos doet goede zaken in Breskos.

Na de overwinning op BKC twee doet het tweede team van KV Zaamslag nog volop mee voor het kampioenschap. Na een hele poos uit de roulatie te zijn geweest waren Inge en Ernst op sportpark “Baersande”weer van de partij. We zijn blij dat ze er weer bij zijn en hopen dat ze voorlopig van bleseureleed bespaard blijven. Met Annemieke en Marcel (die zijn schoenen vergeten was) aan de kant begonnen we goed aan de wedstrijd. Sjaak scoort snel het openingsdoelpunt, maar even zo snel komt BKC terug. Na ongeveer 7 minuten heeft Pascal zijn tegenstander al hlemaal moe gespeeld en krijgt hij een nieuwe tegenstander. Inge en Ernst spelen allebei een verdienstelijke eerst helft. Inge stopt na 25 minuten en Annemieke neemt haar plaats in. De eerste helft gaat overigens gelijk op en op slag van rust scoort Ernst met een afstandschot 4-6 rusten. Marcel doet de schoenen van Ernst aan (die overigens heel lekker zitten) maar krijgt het niet voor elkaar om de zelfde snelheid uit deze schoenen te halen. In de tweede helft spelen we BKC van de kaart en winnen we de wedstrijd met 7-14. Bij 7-12 krijgt Pieter een onterechte strafworp mee en doet zijn uiterste best om deze te missen. Dit is geen probleem voor Pieter en hij slaagt in zijn opzet. Commentaar van Sjaak op deze strafworp “ik heb nog nooit iemand zo slecht een strafworp zien nemen!!!” Doelpunten: Pieter 5, Sandra 4, Sjaak 2, Pascal, Annemieke en Ernst 1, Ankie, Marcel, Inge en Marjolein 0.

Na de wedstrijd nog even in de kantine blijven hangen en (zoals zo vaak) als laatste vertrokken. Om het eerste een beetje moraal te geven (ze moeten volgende week uit tegen BKC) hebben we het één en ander geregeld, maar wat het resultaat hiervan is zien ze volgende week wel in de kantine ??????

Wist u dat ………..

Wist u dat Annemieke in de laatste zaalwedstrijd maar liefst drie maal heeft gescoord (en dat Marcel er ongeveer een stuk of acht heeft doorgelaten?)

18 februari 2006 – Zaamslag 2 – Top 3

Yes!! gewonnen van Top, nu komende week Seolto nog en dan maar afwachten …..

Na een moeilijke eerste helft hebben we na wat tactische wijzigingen Top onze wil opgelegd en hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken. Ik heb eigenlijk geen enkel idee van het score verloop, maar dat is niet zo heel erg belangrijk. We hebben nu 15 punten en dat moeten de andere ploegen nog maar zien te halen.

Fortis 7 – Zaamslag 2 7-10

Na de bizar slechte thuis wedstrijd tegen Fortis 7 (na een snelle 3-0 voorsprong met 7-9 verloren) hadden we natuurlijk het één en ander recht te zetten. De vakken zijn hetzelfde als altijd en Jacqueline zit samen met Pjotr reserve. (bedankt hiervoor)

Net als in de thuis wedstrijd gaan we furieus van start. Binnen zes minuten komen we op een 0-3 voorsprong. Een kleine kans van Sanne, een vrije bal van Pieter en een afstandschot van Marcel zorgde voor deze stand. Nadat Fortis met een doorloper heeft gescoord missen wij een strafworp (Pierre) Het zelfde scenario als in de thuis wedstrijd doemt weer op. Fortis komt terug in de wedstrijd tot 3-3. Dit gaat een moeilijke wedstrijd worden. We weten op 3-4 te komen via een mooie wegtrekbal van Annemiek, maar Fortis komt vrijwel direct terug op 4-4 door een benutte strafworp. Sandra knalt de 4-5 binnen, maar Fortis komt weer snel terug 5-5. Vlak voor rust kijken we voor het eerst tegen een achterstand aan.

Met zijn alle komen we in de rust tot de conclusie dat we deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Het duurt echter 10 minuten voordat Annemiek voor de gelijkmaker tekend. Een paar lange mooie aanvallen van ons gingen hieraan vooraf waarin Sjaak heer en meester was in de paal zone. Pieter en Pascal schieten ons met een afstandschot op een 6-8 voorsprong. Nog even komt Fortis terug en komt via een doorloper op 7-8. Dit is echter het laatste wapenfeit van hun, want dit is het enige doelpunt dat ze weten te scoren in de tweede helft. Marcel en Pascal brengen de eindstand 7-10 op het bord. Na een applaus voor ons zelf zoeken we trots de kantine op waar we nog lang na genieten van deze overwinning.

Omdat Swift gewonnen heeft van Blauw Wit (18-11) en Top dit weekend niet in actie kwam staan we voorlopig aan kop. Als we de laatste twee resterende wedstrijden kunnen winnen en Top, Blauw Wit en Fortis morsen nog punten dan ……

Zaamslag 2 geeft koploper klop.

Zaterdag 4 februari trad ’t tweede aan tegen koploper Blauw Wit 4. Na de verloren uiwedstrijd in Goes hadden we nog wat recht te zetten. In hal 1, waar we nog ongeslagen zijn begon zoals gewoonlijk het vak met Ankie Sandra, Pascal en Pieter aanval. In de verdediging Annemiek, Marjolein, Marcel en Sjaak. Zaamslag begint goed en krijg direct een vrije bal, maar deze draait helaas uit het mandje. Na vier minuten scoort Sandra de 1-0 na een lange bal van Sjaak uit de verdediging. Niet veel later brengt Pascal de stand op 2-0. Nadat Pieter een doorloper om zijn oren heeft gekregen en Sjaak en wederom Pascal de stand op 4-1. Marjolein krijgt een strafworp mee en Sjaak verzilverd deze. Blauw Wit stribbelt nog een beetje tegen en komt terug tot 5-4. Een goede steunpositie van Pierre zorgt ervoor dat hij na een schot van Sandra de 6-4 op het bord kan zetten. Vlak voor rust krijgen we weer een strafworp, binnen gegooid door Sjaak. Zoals wel vaker is de tegenpartij het hier niet mee eens, maar bij de volgende overtreding die zeker wel een strafworp is en niet wordt gegeven, blijft het stil. Marjolein legt de bal in de verdediging stil met een zogenaamde bil-bal, de trouwe supporters vinden dat een twee punter, maar de scheids niet. De vaste supporters Kees en Frans zijn ook al aanwezig en hebben hun plekkie op de ere tribune al weten te vinden. Ruststand 7-4

Na 4 minuten in de tweede helft scoort Sjaak met een schot de 8-4. Pieter maakt 9-4 met een doorloper en Blauw Wit wordt somberder. Toch scoren ze al vrij snel de 9-5 en er wordt weer van vak gewisseld. Sjaak scoort zijn vijfde van vanmiddag en brengt de stand op 10-5. Een mooi schot van de tegenpartij geeft 10-6. Eindelijk scoort Ankie haar lang verdiende doelpunt, haar omdraaibal gaat er feilloos in, 11-6. Sandra schiet met een afstandschot de 12-6 binnen (de eerste van de drie binnen 10 minuten!). Pieter vangt in de verdediging alle ballen van Blauw Wit af zodat wij lekker veel kunnen schieten. Pascal krijgt een strafworp tegen. De heer van Marcel zakt steeds maar in om de bal te kunnen afvangen, maar Marcel schiet de bal binnen. Sandra scoort vervolgens twee mal door middel van een doorloper en een klein kansje onder de korf. Zaamslag staat met nog 8 minuten te spelen voor met 15-7. Na nog een strafworp van Bauw Wit (Pascal) weten wij nog drie maal te scoren, Marcel, Pascal en Pieter zorgen hiervoor. Omdat Blauw Wit vlak voor tijd zijn derde strafworp binnen gooit is de eindstand 18-9. Niet slecht tegen de koploper.

Met dank aan Anja voor het verslag.

Op de onderstaande foto’s zien we een gewedige verdedigende actie van Pascal en Pieter. Hun specialiteit: met zijn tweeën één heer verdedigen en de andere laten schieten. Ivan wordt door een fotograaf van BN de Stem op de foto gezet.

Tweede team K.V. Zaamslag boekt uitstekende zege op Swift 4.

Van onze speciale sportmedewerkster.

Zaterdag 3 december 2005 – TERNEUZEN – Tweede team van korfbalvereniging Zaamslag boekt uitstekende zege op Swift 4.

Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van korfbalvereniging Zaamslag tegen Swift 4, een sterke tegenstander die twee maal verloren had van de twee koplopers in deze klasse. Toen de spelers van Swift 4 de zaal betraden moeten de Zaamslag spelers geschrokken zijn, want Swift had maar liefst 16 spelers meegenomen naar deze wedstrijd. De eerste aanval van Zaamslag, met Ankie, Sandra, Ernst en Pieter in het vak, leidde tot een schot van Ernst dat net mis was. Swift start heel sterk aan de wedstrijd en speelt in een heel hoog tempo. Er worden heel veel kansen gemist, maar naar 8 minuten krijgen ze loon naar werken, een mooie omdraaibal en de stand is 0-1 voor Swift, Zaamslag gaat een zware middag tegemoet. Met een raak afstandschot scoort Ernst 1-1. Het andere vak van Zaamslag, met Martine, Marjolein, Marcel en Sjaak, creëert een paar mooie kansen, het is Swift dat het beste van het spel heeft, maar het weet niet te scoren. De wedstrijd is al 20 minuten bezig als Marcel met een afstandschot de 2-1 binnen legt. Swift kan het hoge tempo niet volhouden maar komt toch op 2-2. Pieter scoort een kleine kans vijf minuten voor rust, Swift protesteert heftig, maar het doelpunt wordt goed gekeurd. Het is Sanne die door een mooie wegtrekbal de 4-2 weet te scoren. Marcel met een mooi doelpunt, Sjaak neemt na een doorbraak twee heren met hem mee en Marcel legt de bal binnen, applaus alom. Swift komt direct terug door na een lange en mooie aanval de 5-3 te scoren, Ernst heeft hier direct een antwoord op en vlak voor rust brengt hij de 6-3 ruststand op het bord.

Swift wisselt in de rust een heleboel spelers en komt op 6-4. Marcel scoort zijn derde doelpunt van de dag en Zaamslag komt op 7-4. Ankie laat een knap staaltje verdedigen zien, maar het is de dame van Sandra die de 7-5 binnen legt. Sjaak heeft ruzie met zijn heer en ligt gestrekt op de vloer. Het aanvalsvak van Zaamslag krijgt een ruim aantal opgelegde kansen, maar de bal stuiter steeds aan de verkeerde kant van de korf. Het zijn Pieter en Sandra die weten te scoren en zo komt Zaamslag op 9-5, de wedstrijd lijkt beslist. Swift komt bij lange na niet meer aan zijn goede spel van eerste helft. Marcel mist een tweetal opgelegde kansen en twee schoten van Martine stuiteren uit de plastic korf. Uiteindelijk is het Sjaak die weet te scoren en nog wel met een doorloper. Marcel denkt dit ook te doen en steekt zijn handen al in de lucht, maar de bal valt er weer uit. Zaamslag speelt de wedstrijd uit en boekt een uitstekende 10-5 overwinning op Swift.

Volgende week staat de return op het programma, het zal wederom geen gemakkelijke pot worden.

• 2-4 19.18 schot Sandra
  • 5-5 27.45 strafworp Ernst (fout op Sandra)
  • 10-17 23.44 schot Pieter
  • 10-17 24.55 strafworp gemist door Marcel (fout op Marjolein)
  • Sjaak 2
  • Martine bedankt dat je ons uit de brand hebt geholpen.
  • Inge bedankt voor het bijhouden van de scores

Zaamslag 2 wint zijn eerste wedstrijd in het zaalseizoen 2005-2006

Na het verlies twee weken geleden tegen TOP 3 (verslag van Joris volgt nog!!!) speelden we onze eerste wedstrijd in de Vliegende Vaart, tegen Seolto 3. Nadat we voor de wedstrijd onze tegenstanders hadden bekeken, kwamen we tot de conclusie dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Nu waren we vanmiddag hier niet naar toe gekomen om de kantjes er vanaf te lopen, dus dat kwam goed uit. Omdat Ernst er niet was vanwege zijn werk en Inge geblesseerd aan de kant bleef, zaten Joost en Samantha reserve.

De opstelling: aanval op: Annemieke, Marjolein, Marcel en Sjaak en in het andere vak; Ankie, Sandra, Pascal en Pieter.

Onze vermoedens over de sterkte van Seolto werden snel bevestigd, want na een snelle 0-2 kwamen we via een strafworp van Pieter (fout op Sandra) en een schot van Sandra terug op 2-2. De aanval van Seolto liet het er niet bij zitten en scoorde binnen 30 seconden de 2-3 en 2-4. Lang kon Seolto niet van deze voorsprong genieten want binnen één minuut kwamen we terug op 4-4 via weer een strafworp van Pieter (en weer een fout op Sandra) en een afstandschot van Pieter. Negen minuten voor rust kwamen we voor het eerst op voorsprong via een kleine kans van Marcel onder de korf.

Ruststand 5-4. Zou Sjaak zijn lichaam het allemaal nog wel aankunnen ??? (zie foto)

Direct na rust kwamen de bezoekers nog terug op 5-5. Via een kleine kans van Pieter, een schot van Pascal, een omdraaibal van Marcel en een doorloper van Seolto gaf het scorebord zes minuten na rust 8-6 aan. Na een kwartier waarin er van alles gebeurde en Seolto de druk flink opvoerde kwam geen van de ploegen tot scoren. Seolto miste een redelijk aantal opgelegde kansen, waaronder een strafworp, maar het was Pieter die tien minuten voor tijd een afstandschot binnen knalde. Seolto strubbelde nog wel een beetje tegen en scoorde nog een keer, maar dit werd door Sjaak binnen 30 seconden afgestraft door een wel gemikt afstandschot. De weerstand van Seolto was gebroken en Zaamslag speelde de wedstrijd uit. Volgende week op naar Tjoba 5, waar we thuis op het veld met 8-8 gelijk tegen speelden.

Scores Zaamslag: Pieter 5, Marcel 2, Sandra 1, Pascal, Sjaak 1.

Spelers Zaamslag 2

Dames: Ankie Bleijs, Annemieke Smeets, Inge van Zuidam, Marjolein Verpoorte en Sandra Hamelink.

Heren: Ernst de Putter, Pascal de Koeijer, Pieter Hamelink, Marcel van Zuida en Sjaak Westerbeeke.