Archief Seizoen 06/07

Zaamslag 2 – All Ready 3

Na het spijtige verlies tegen Volharding vorige week moest Zaamslag 2 even de rol lossen met een vierde stek tot gevolg. Deze plaats moeten we zeker vasthouden en proberen zelfs beter te doen.

Ernst, terug van even weggeweest wegens ziekte, neemt de eerste twee treffers voor zijn rekening 2-0. Pieter neemt meteen de derde treffer voor zijn rekening vooraleer All Ready een eerste keer raak treft 3-1. Laura die wegens de vervelende blessure van Sandra het tweede komt versterken mist haar entree niet en scoort de 4-1 met een mooi afstandschot. Bedrijvige Ernst maakt er op het kwartier van op de stip 5-1 van.  Geen vuiltje aan de lucht zou je denken en een makkelijke wedstrijd maar dat was buiten All Ready gerekend. Na een ongelooflijke inhaalrace staat het plots met rust terug gelijk 6-6 en alles is terug over te doen.

Gelukkig is de laatste weken de tweede helft van het tweede meestal beresterk. Eens zien of dat deze week ook zo was. De eerste tien minuten van de tweede helft weet geen van beide teams te scoren en het is uiteindelijk Pascal die met twee treffers binnen de minuut de wedstrijd terug op gang brengt. Zaamslag gooit alle remmen los en loopt stelselmatig verder uit op All Ready met een maximale voorsprong van 12-6. Deze opdoffer komt All Ready niet meer te boven en het twee wint dan ook verdiend deze wedstrijd met 13-7.

Zaamslag 2 – Seolto 3

Na twee verlieswedstrijden na elkaar moest er dringend nog eens gewonnen worden. Sandra was er niet bij wegens blessure en gezien de ernst van het letsel zou het wel eens kunnen dat ze dit seizoen niet meer aan de bak komt. In ieder geval wensen we haar van harte een spoedig herstel toe. Het zou de hele wedstrijd een nek aan nek race worden gezien het scoreverloop. In de eerste minuut komen we al op voorsprong  maar Seolto neemt het initiatief over en loopt zelfs uit tot 2-5. Gelukkig zijn we niet erg van slag en komen we vlak voor rust terug tot 5-6. De jongste weken heeft de ervaring geleerd dat onze tweede helft stukken beter is dan de eerste. Met dit vooruitzicht en slechts één doelpuntje achter begonnen we met frisse moed aan de tweede helft. In het vak Petro – Erwin – Inge en Annemieke werd er tijdens de rust gevraagd om meer de dames uit te gaan spelen. Meteen bracht dit resultaat op en Annemieke forceert een strafworp die omgezet wordt door Petro 6-6. Nog één keer weet Seolto voor te komen maar dan neemt Zaamslag resoluut de touwtjes in handen en lopen we uit tot 11-8, een achterstand die Seolto niet meer weet te overbruggen zodat we de wedstrijd eindigen met een 12-9 overwinning. Een puike wedstrijd van iedereen en een bijzondere pluim voor jonkie Erwin (toch goed voor twee doelpunten) en de goede invalbeurt van Pjotr (één doelpunt).

01 – 00 Schotje Pieter

02 – 02 Schot Petro

03 – 05 Schot Erwin

04 – 05 Schot Pieter

05 – 06 Schot Petro

RUST

06 – 06 Strafworp Petro (fout op Annemieke)

07 – 07 Schot Pieter

08 – 07 Schot Inge

09 – 07 Strafworp Petro (fout op Annemieke)

10 – 08 Klein kansje Pjotr

11 – 08 Schotje Erwin

12 – 09 Strafworp Pieter

Fortis 5 – Zaamslag 2

Na de nederlaag van vorige week moest er gewonnen worden als we in de hoogste regionen van het klassement wilden vertoeven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Fortis is immers altijd een moeilijk te bekampen team en zeker in zijn thuishaven. In de aanvangsfase konden we makkelijk gelijke tred houden met Fortis tot Sandra na amper acht minuten wedstrijd een ernstige blessure opliep aan de knie. Ankie die verkozen had aan de kant te blijven wegens hoofdpijn moest noodgedwongen dan toch binnen de lijnen gaan om Sandra te vervangen. Door de blessure van Sandra was het ganse team zodanig van zijn melk dat niets meer scheen te lukken en Fortis maakte daar handig gebruik van om de ruststand op 8-2 te brengen. Het rustsignaal was dan ook meer dan welkom om even alles op een rijtje te zetten en na een opbeurende peptalk ging we met volle moet terug aan de slag. Door aanvallend slimmer onze kansen te benutten in de korfzone hadden we halfweg de tweede helft de achterstand reeds teruggebracht tot op drie doelpunten verschil 8-5. Het zesde Zaamslag doelpunt liet spijtig genoeg nogal lang op zich liet wachten en werd pas vier minuten voor tijd gescoord. Ondanks dat lukten we er toch nog in de marge tot op één doelpunt te brengen maar de verdiende gelijkmaker bleef echter uit zodat we met lege handen en een rotgevoel terug huiswaarts moesten. Nu maar hopen dat de blessure van Sandra maar niet te erg is.

Swift 4 – Zaamslag 2

Geen vrijaf voor het tweede tijdens zowel het kerst- als nieuwjaarsweekend. Voor het kerstweekend stond een verplaatsing naar Middelburgh op het programma om Swift van de partij te zijn en volgende week moeten we nogmaals uit maar dan naar Fortis..

In de aanvangsfase van de wedstrijd gaan beide ploegen nogal onzeker van start zodat de wedstrijd moeilijk uit de startblokken komt met een logische 2-2 tot gevolg na een tiental minuten spel. Vanaf dan is het Swift dat met een hoog baltempo en veel loopvermogen resoluut de wedstrijd naar zich toetrekt. Zaamslag kan niet anders doen dan achter de feiten aanhollen en weet niet goed raad met het hoog tempo dat Swift oplegt. Swift is duidelijk beter in de afwerking en weet dan ook stilaan afstand te nemen van Zaamslag. Dit resulteerde in een 8-3 achterstand bij rust.

Aanvallend moeten we dringend ons eigen tempo spelen want meedraven met Swift lijkt dus onbegonnen werk. Verdedigend moeten we meer druk gaan zetten op de speler die balbezit heeft en de ballijnen moeten strakker verdedigd worden. De eerste vijf minuten van de tweede helft brengt ons dit nog niet het gewenste resultaat en weet Swift de marge verder uit te diepen tot 11-3.De verdedigign begint meer grip te krijgen op de tegenstander en menige ballen worden onderschept en naar de aanval gebracht. Zaamslag 2 geeft zich dus nog niet gewonnen en begint moedig aan de achtervolging. Van 11-3 gaat het naar 12-09 met nog een kleine vijf minuten te gaan. Spijtig genoeg zijn we te laat op dreef gekomen en kunnen we de laatste vijf minuten niet meer scoren zodat Swift de zege veilig weet te stellen met nog twee doelpunten. Eindstand 14-09. Jammer, een moedig en in de tweede helft goed spelend Zaamslag is er niet in geslaagd de punten mee naar huis te brengen. Mits een betere eerste helft had er wellicht meer ingezeten.

om verschillende redenen niet aanwezig:

dan hebben we er dus een paar te weinig …….

p.s. Petro gefeliciteerd met je verjaardag!!!!

(Wo)men in green winnen eerste wedstrijd in zaalseizoen 06/07

De tweede thuis wedstrijd in de R5A tour van het tweede leverde een 10-9 overwinning op. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet genoeg heb gezien van de wedstrijd om een verslag te maken. Het laatste kwartier was best wel spannend en lukt het ons om de wedstrijd te winnen. Wat ik nog wel even wil vermelden dat het een geweldig gezicht was om iedereen in het “groen” te zien warm lopen. Binnenkort zal ik de foto op de website zetten. Volgende week uit tegen Top de ongeslagen koploper in deze klasse, altijd lastig.

Seolto 3 – Zaamslag 2.

Na de enorme nederlaag tegen Volharding 1 vorige week in Terneuzen (11-22) mochten we het deze week opnemen tegen het altijd lastige Seolto 3. Onze mazzel deze week was dat er niet op de houten vloer van de Baskensburg gespeeld moest worden, maar in De Belt te Oost Souburg. Verschillende Zaamslag spelers hebben namelijk een Baskensburg-fobie. Winnen in deze hal is voor ons namelijk niet al te gemakkelijk. Maar nu lagen er kansen.

Met een vak aan afzeggingen reisden we om half zes af naar de overkant. Joan, Ankie, Petro en Ernst konden er niet bij zijn. De laatste wedstrijd thuis tegen Seolto begonnen we erg goed en stonden we binnen no-time op een ruime voorsprong. Helaas zakten we toen in het tweede gedeelte van de wedstrijd helemaal in en konden we nog net gelijk spelen. Deze wedstrijd zouden deze rollen omgedraaid worden.

Na een “bliksemstart” van Seolto (4-0 na 23 minuten) redden Sandra en Pieter onze eer en kwam er een 5-2 ruststand op het scorebord. Na een motiverende speech van interim coach Frans gingen we goed gemotiveerd het veld in voor de tweede helft. We stonden dan wel achter, maar niemand had het idee dat we zo slecht speelden. Wij misten net dat beetje geluk dat Seolto wel had. Na ongeveer 9 minuten in de tweede helft begon de wedstrijd eigenlijk pas echt en deze zou ongeveer tot de 18de minuut duren. Het scoreverloop vanaf de negende minuut was als volgt (tussen haakjes de minuut): (9) 5-3 Inge, (11) 5-4 Joris, (12) 6-4 Seolto, (13) 6-5 Inge, (13) 7-5 Seolto, (16) 7-6 Joris, (18) Annemieke 7-7. Vervolgens bleeft het 10 minuten angstvallig stil voordat het eind offensief werd ingezet. Pieter scoorde 7-8 twee minuten voor tijd. Heel even hadden we de hoop om alle punten mee naar Zaamslag, maar 1 minuut voor het einde maakte Seolto 8-8. Toch heeft iedereen een goed gevoel aan deze wedstrijd over gehouden. Of zoals Pieter zei: “Zulke wedstrijden zou ik elke week wel willen spelen

Selectie Zaamslag zaalseizoen 2006-2007

Dames: Ankie Bleijs, Annemieke Smeets, Joan Zegers, Inge van Zuidam, Marjolein Verpoorte en Sandra Hamelink.

Heren: Ernst de Putter, Pascal de Koeijer, Marcel van Zuidam, Petro van Doorn en Pieter Hamelink

NIEUWE SHIRTS VOOR ‘TWEEDE KV ZAAMSLAG

Op zaterdag 14 oktober zijn de nieuwe shirten uitgereikt door Simon en Annick Totté van Café De Griete.

Seolto altijd lastig 6-6. Veel kansen gemist. Je kunt wel spreken van een punt verloren in plaats van gewonnen. Dit was de laatste wedstrijd in de oude shirts. Misschien gaan we in de nieuwe shirten minder kansen missen en meer punten scoren. Spelerskaar van de week: Joan Zegers

Oplossing moeilijk woord: Ecchymose = Blauwe plek

Nieuw (niet al te) moeilijk woord: Rouleren

Wedstrijdverslag Ivan ONDO 3 – ZAAMSLAG 2

Onder een stralend zonnetje kwam ik net te laat aan om de start van de wedstrijd mee te maken, niet dat ik daar iets gemist zou hebben want zo als in zo vele wedstrijden was de studieronde nog volop aan de gang. Aanvankelijk hadden we het verdedigend toch wat moeilijk om grip te krijgen op Ondo met als resultaat dat we na een kleine twintig minuten wedstrijd al tegen een 4-0 achterstand opkeken. Aanvallend ging het nog vrij behoorlijk maar we zijn nu blijkbaar al zo gewend aan de kunststofmand dat het ons maar niet lukte die bal door dat rieten mandje te deponeren. Waarom dan niet eens een doorloper proberen dachten Pascal en Petro die alzo een 5-2 ruststand lieten optekenen. Ondertussen lagen we zeker niet meer onder in het spel al moet het gezegd zijn dat de mensen van Ondo duidelijk beter op elkaar waren ingespeeld. Meteen na rust mist Petro een reuzekans om de marge op twee doelpunten te brengen, doch hij was zo van zijn melk dat hij zo moederziel alleen een vrije doorloopbal mocht nemen dat hij die er pardoes naast kegelde…..jammer. Ondo deed wel wat wij verzuimden te doen namelijk scoren en zo liep het verder uit tot 9-2. Met nog een kleine twintig minuten te gaan mogen Laura en Pieter opdraven in plaats van Marjolein en Petro. Pieter scoort meteen en het staat 9-3. Een éénhandse doorloper van Ewout en een schotje van Marcel achter de korf brengen de stand op 10-5. Ook Sandra weet in de slotfase nog tweemaal te scoren zodat de wedstrijd toch nog op een redelijk 11-7 wordt afgefloten. Had de afwerking een kleine 20% beter geweest dan hadden we zeker geen nederlaag geleden. Volgende week beter en extra aandacht besteden aan de afwerking.

Oplossing moeilijk woord vorig verslag: DOCIEL: gedwee => onderdanig

Nieuw moeilijk woord van deze week: Ecchymose

Zaamslag twee wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Zaamslag – zaterdag 2 september 2006

Na een welverdiende vakantie en een gedegen voorbereiding mocht het kampioenen team van korfbalvereniging Zaamslag aantreden tegen het altijd lastige All Ready. Bij de bond hadden ze verzonnen dat we de eerste wedstrijd maar om kwart over elf !!! moesten spelen. Nu was dat voor velen van ons heel lang geleden dat we zo vroeg op een zaterdagmorgen een wedstrijd hadden moeten spelen.

De voorbereiding was niet geheel vlekkeloos. Bijna iedereen was keurig op tijd aanwezig en was al op gewarmd, toen Marcel twee minuten voor het begin van de wedstrijd kwam afkakken. Ewout had het nog bonter gemaakt en arriveerde toen de wedstrijd twee minuten bezig was. De opstelling was dus: aanval: Ankie, Joan, Pascal en Pieter. Verdediging: Annemieke, Marjolein, Petro en Marcel. Ewout (te laat) Sandra (net terug van vakantie) en Inge (speelde later op de dag niet onverdienstelijk mee met het eerste) zaten reserve. In de eerste helft ging de wedstrijd qua score gelijk op. Zaamslag had wel een beetje de overhand, maar verzuimde om afstand te nemen van de rood-zwarten. Marcel miste een berg kleine kansjes (ha hij maar niet te laat te komen) en het vak van Pieter miste ook een aantal kansen. Hierdoor kon All Ready goed bij blijven. Met name de tegenstanders van Pieter en Marjolein zorgden voor nogal wat gevaar. Marcel en Joan werden in de rust gewisseld voor Ewout en Sandra. Het vak met Marjolein heeft in de eerste helft teveel naar het andere vak gekeken en neemt hun taak over in het missen van opgelegde kansen. Gelukkig houdt de verdediging de voorsprong goed vast. Uiteindelijk weten we weer te scoren en spelen we de wedstrijd professioneel uit. We winnen de eerste wedstrijd (altijd lastig) van het nieuwe seizoen met 12-9 van All Ready. Scores: Pascal, Pieter en Petro ieder 3, Annemieke, Joan en Sandra ieder 1

Moeilijk woord van deze week: DOCIEL (volgende verslag de oplossing)

Selectie Zaamslag 2 eerste helft veld 2006-2007

Heren: Ewout Oppeneer, Pascal de Koeijer, Marcel van Zuidam, Petro van Doorn en Pieter Hamelink