Zaamslag F1 KAMPIOEN!

Op zaterdag 17 februari 2018 was het zo ver. Na 9 gewonnen wedstrijden stonden onze jongste korfballers op de 1e plaats. 1 wedstrijd winnen zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen.

De kampioenswedstrijd begon al om 9 uur in de Vliegende Vaart. Dat betekende vroeg naar bed, want we moesten er ook weer vroeg uit.

Toen we aan kwamen in zaal bleek dat de kinderen van Luctor F1, die naast ons speelden, die dag ook kampioen kunnen worden. Het was daarom een gezellige drukte in de zaal.

Opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes en natuurlijk de papa’s en mama’s. Allemaal vroeg uit bed gekomen om Zaamslag naar de overwinning te helpen.

We waren met 8 kinderen, dus dat waren precies 2 vakken die om en om 10 minuten konden spelen.

Het eerste vak wist direct een aantal doelpunten te maken, waardoor we met 3-0 voor stonden en Stormvogels de superspeler mocht inzetten. Dit was weer even wennen, want nu waren er geen 4 tegenstanders om te verdedigen, maar 5.

Na de eerste 10 minuten stond het scorebord op 4-0. De tweede helft hadden we wat meer moeite met scoren, waardoor de ruststand 4-0 bleef.

Na de rust werd er goed over gespeeld en gekeken wie er vrij stond. Dat was best lastig, want bij Stormvogels waren er 2 kinderen die er steeds tussen wilden springen om de bal te pakken. Uiteindelijk hebben we dit goed uitgespeeld en kwamen er weer doelpunten. Stormvogels scoorde nu ook een aantal keer, waardoor zij ook van de 0 af kwamen.

Tijdens de laatste 10 minuten was wel duidelijk dat we het kampioenschap zouden binnenhalen. De papa’s en mama’s hadden dit ook door een begonnen met het opblazen van rode en gele ballonnen, die na het laatste fluitsignaal het veld in werden gegooid.

Alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere supporters bedankt voor de aanmoediging, spandoeken, ballonnen en toeters!!

En voor alle kinderen: Wat hebben jullie ontzettend goed je best gedaan! Jullie hebben heel veel geleerd de afgelopen maanden en doen het hartstikke goed. Het regent doelpunten elke wedstrijd en ook het verdedigen gaat steeds beter! Wij zijn SUPER TROTS op jullie!!

Liefs jullie trainsters