Archief seizoen 05/06

Nabeschouwing eerste ploeg seizoen 2005-2006

Reeds meerdere jaren proberen we ons niveau dusdanig op te trekken tot we stilaan kunnen uitgroeien tot een degelijke subtopper. Zijn we in deze opzet geslaagd ? Na jaren steeds te moeten knokken tegen de degradatie kunnen we dit seizoen spreken van een redelijk succes. Op het veld hebben we zeker bereikt wat we wilden, in de zaal nog niet echt. Een overzicht. We gingen van start met een fikse nederlaag tegen ex-derdeklasser Seolto (14-6) maar de vijf daarop volgende wedstrijden werd er maar liefst een mooie negen op tien gehaald met overwinningen tegen KVK (13-10), Thor (3-9), ZKV (8-9), Atlas (10-6) en een gelijkspel tegen BKC (4-4). Vervolgens sloten we de eerste ronde van het veld af met twee nipte verlieswedstrijden tegen ’t Capproen (10-11) en KVK (10-8). Met dat kleine dipje trokken we vervolgens voor 14 wedstrijden de zaal in. In de eerste ronde konden we slechts twee van de zeven wedstrijden winnen met name tegen Volharding (9-11) en BKC (16-4), verloren werd er tegen Luctor (8-3), ’t Capproen (9-14), KVK (14-12), Blauw-Wit (16-8) en Scheldevogels (13-18). De terugronde deden we het net iets beter met drie winstwedstrijden uit zeven. Er werd wederom gewonnen van Volharding (14-9) en BKC (12-13) en de extra punten werden gehaald tegen KVK (13-9). Verloren werd er weer tegen Luctor (10-14), ’t Capproen (11-4), Blauw-Wit (11-14) en Scheldevogels (14-3). Met een zesde plaats op acht met tien punten hielden we netjes KVK en Volharding achter ons. Vervolgens moesten we om de terugronde van het veld enigzins succesvol aan te vatten  meteen gewonnen worden van BKC wat we ook deden (8-11). De drie daarop volgende wedstrijden werden dan weer verloren tegen respectievelijk Thor (11-13), ’t Capproen (13-5) en Seolto (8-11). Om onze doelstelling te bereiken moesten we de twee laatste wedstrijden winnen en dat deden we dan ook tegen Atlas (9-13) en ZKV (7-6). Alzo eindigden we dan ook op een fraaie gedeelde derde plaats samen met Thor met vijftien punten, maar aangezien Thor een beter doelsaldo heeft staan we eigenlijk op plaats vier. Deze veldcompetitie kunnen we dan ook meer dan geslaagd noemen.

Wat kan er nog verbeterd worden ? Veel natuurlijk, maar wat vooral opvalt is dat we te weinig scoren.

Veld : 14 wedstrijden 124 doelpunten voor en 126 tegen wat neerkomt op een gemiddelde van net geen negen doelpunten per wedstrijd voor. Dat is te weinig. Anderzijds moet er wel gezegd worden dat we het verdedigend voortreffelijk deden met de derde beste verdediging uit de reeks.

Zaal : 14 wedstrijden 140 doelpunten voor en 166 tegen wat neerkomt op een gemiddelde van 10 doelpunten per wedstrijd voor. Weerom te weinig. Verdedigend halen we hier een vijfde plaats met twee ploegen in de korte nabijheid die slechts respectievelijk 2 en 3 doelpunten minder tegen kregen. Dus weerom een behoorlijk resultaat.

Algemene conclusie : verdedigend zit het vrij goed maar aanvallend kan het nog beter. Komend seizoen gaan we dan ook meer aandacht aan onze afwerking moeten besteden, het scorend vermogen moet absoluut naar boven.

Maak er nog een prettige vakantie van en tot in augustus.

Ivan

Mission accomplished, maar hoe !

Om onze doelstelling te bereiken, een vier op vier in de laatste twee wedstrijden, moesten we onze laatste thuiswedstrijd tegen ZKV winnend afsluiten. Na een ware demonstratiewedstrijd van het tweede konden we het beste verhopen en hopen op een even groot succes voor het eerste. Ondanks het goede voorbeeld van het tweede en de training op afwerking van afgelopen donderdag draaide de wedstrijd enigzins anders uit. Meteen na het startschot lukt ZKV de openingstreffer die evenwel binnen de vijftien seconden geneutraliseerd wordt door een fraaie éénhandse doorloopbal van Frans. Onze tweede aanval heeft niet erg veel tijd nodig om twee maal te scoren en na vijf minuten staat het 3-1. Ondanks de vele kansen die het vak Linda-Debby-Frans en Wilco krijgen lukt het ze maar niet om te scoren. Met momenten dacht ik dat ze in een schiettent op de Antwerpse Sinksenfoor stonden. Dank zij het reboundoverwicht kon er naar hartelust geschot worden maar de bal wou er maar niet in. In de tweeëntwintigste minuut lukt Wilco dan toch de 4-1. Het andere vak Marjan-Annette-Joris en Marco doet het verdedigend voortreffelijk en houden stand tot op het half uur vooraleer ZKV een tweede keer weet te scoren 4-2. Annette bezorgt Zaamslag net voor rust een vijfde doelpunt zodat we de kleedkamer kunnen opzoeken met een 5-2 voorsprong. Meteen na rust komen we op 6-2 voor maar amper vijf minuten later staat het al terug 6-4. Weer lopen we even uit tot 7-4 maar na een kwartier in de tweede helft komt ZKV terug tot op 7-5. Weerom mag het vak Linda-Debby-Frans en Wilco de aanval gaan opzoeken maar om onverklaarbare reden lukt het ze in de tweede helft weer niet om vlot die broodnodige doelpunten te maken. Ontelbare kansen worden gemist zodat het zelfvertrouwen in dit vak zienderogend smelt als sneeuw voor de zon met als toemaatje het missen van een strafworp. Met een wissel probeer ik alsnog het tij te doen keren maar zelfs dat lukt niet. Gelukkig genoeg weet het vak Marjan-Annette-Joris en Marco ook nu weer verdedigend twintig minuten stand te houden en kan ZKV nog slechts één keer scoren zodat we de wedstrijd toch nog winnend afsluiten met 7-6. Het moet me toch van het hart dat ik zeker vond dat er verre van slecht gespeeld werd maar die kansen die er gemist worden……..jongens, jongens toch. Met alle respect voor ZKV, dat weliswaar niet compleet was, zou je deze wedstrijd makkelijk met tien doelpunten verschil moeten winnen. Het was nu eenmaal anders ….Zij die een beetje teleurgesteld waren geef ik één goede raad : deze wedstrijd snel vergeten en nu volop gaan genieten van een welverdiende rust. We hebben onze doelstelling bereikt. MISSION ACCOMPLISHED !!!

01 – 01 Doorloper Frans

02 – 01 Afstandschot Marco

03 – 01 Afstandschot Marco

04 – 01 Afstandschot Wilco

05 – 02 Afstandschot Annette

RUST

06 – 02 Schotje Marco

07 – 04 Afstandschot Marco

07 – 06 EINDSTAND

VOLGENDE WEEK VOLGT NOG EEN VERSLAG OVER HET AFGELOPEN SEIZOEN.

Verdienstelijk maar net niet goed genoeg !

Na ’t Capproen moesten we opnieuw het veld op tegen een titelkandidaat, met name Seolto. In de eerste wedstrijd hadden we een flink pak voor de broek gekregen maar ondertussen is Zaamslag gegroeid en misschien konden we het Seolto wel eens lastig maken. In ieder geval Seolto was er niet gerust in. Het eerste half uur zijn we de evenknie van Seolto en blijft de score aan de lage kant 3-3. Marco moest reeds in de 28ste minuut vervangen worden door Pieter wegens pijn in beide kuiten. Jammer want als Marco zijn dagje heeft is er geen houden aan, maar reeds na een kwartier wedstrijd zag je dat hij te veel last had en noodgedwongen vervangen moest worden. Na deze eerste opdoffer moesten we meteen er nog een tweede verwerken want Seolto weet voor de rust nog drie maal te scoren. Rust 3-6. Na rust komen we vrij snel op 4-6 maar een nieuwe kleine inzinking blijkt genoeg voor Seolto om de voorsprong verder uit te bouwen tot 4-9. Over en out zou je dan denken maar een strijdvaardig Zaamslag herpakt zich en knokt zich terug in de wedstrijd. Spijtig genoeg kunnen we niet dichter komen dan 8-11. Toch ook even de puike arbitrage aanstippen. Vlekkeloze wedstrijd van de scheids met twee uiterst sportieve teams tegenover elkaar. Weerom werd er zeker niet slecht gespeeld en zoeken naar waar het fout liep dringt zich op. Persoonlijk denk ik dat we nog niet constant genoeg spelen dit wil zeggen dat we te geregeld een dipje hebben en de tegenstander weet daar raar maar waar steeds van te profiteren. Het is al meer dan eens gebleken dat net in die fases de wedstrijd beslist werd. Een tweede opmerking is dat we te veel kansen nodig hebben om doelpunten te maken. Op zich is dit niet fout want ik durf gerust te stellen dat we meer kansen hadden dan Seolto maar de afwerking blijft dikwijls achterwege. Seolto werkte de gecrëerde kansen tegen een hoog percentage af, wij daarentegen misten te veel. En net dat maakt het verschil tussen een topper en een middenmoter. Die kansen die je op een presenteerbladje voorgeschoteld krijgt moeten er gewoonweg in. Als we dat kunnen bewerkstelligen dan ligt er ons zeker en vast nog een mooie toekomst te wachten. Ik hoop dan ook dat iedereen zich hiervan bewust wordt en de laatste weken extra aandacht besteed aan de afwerking. De competitie afsluiten met vijftien punten zou mooi zijn. We moeten voor die laatste vier op vier gaan !

01 – 00 Frans onderdoor achter de korf

02 – 02 Schotje Marjan

03 – 03 Klein kansje onder de korf Linda

03 – 06 RUST

04 – 06 Afstandschot Debby

05 – 09 Klein kansje onder de korf Frans

06 – 10 Afstandschot Marcel

07 – 11 Schot Debby

08 – 11 Onderdoor Pieter

Zaamslag laat unieke kans liggen om leider ’t Capproen een hak te zetten.

In het trekgat van Hellevoetsluis moesten we van leider ’t Capproen de eerste helft tegen de wind in spelen. De bedoeling van ’t Capproen was om met het windvoordeel zo snel mogelijk een riante voorsprong op te bouwen om dan in de tweede helft de wedstrijd te controleren. Dat was dan meteen buiten een geduldig en fris spelend Zaamslag gerekend. Na een vrij vlugge voorsprong 1-0 weet ’t Capproen toch uit te lopen tot 3-1 maar een sterk afwerkende Marco brengt ons terug langszij 3-3. ’t Capproen krijgt met twee strafworpen (één terecht, één onterecht) de gelegenheid terug uit te lopen maar beiden worden gemist zodat Debby Zaamslag terug op voorsprong kan brengen 3-4. Toch weet de zwak acterende leidersploeg de rust in te gaan met een 5-4 voorsprong. Een behoorlijke tussenstand wetende dat we de tweede helft windvoordeel hebben. Meteen na rust maakt Marco met zijn vierde treffer de 5-5 maar ’t Capproen dat onder de rust flink op zijn donder gekregen heeft van de coach neemt het heft terug in handen. Zaamslag is danig van slag door de nieuwe aanpak van ’t Capproen en ligt in een tijdspanne van tien minuten knock-out op het veld 5-11. Bij ’t Capproen lukte plots alles, soms met flinke hulp van de scheids en bij Zaamslag ging niets meer. Er werden nog wel tal van kansen gecreëerd maar de bal ging er gewoonweg niet meer in, zelfs trefzekere Marco zag de mand niet meer hangen. Neem daar nog bij dat bij de minste fout de bal voor het ’t Capproen op de stip ging dezelfde fouten tegen Zaamslag werden door de vingers gezien. Maar liefst zes strafworpen voor ’t Capproen en die arme donders van Zaamslag kregen slechts één strafworp die dan ook nog gemist werd. Een beetje objectief leiden had hier niet misstaan ! Hoe dan ook Zaamslag heeft een uitstekende gelegenheid laten liggen om de leider punten te ontfutselen. Hopelijk volgende week beter.

00 – 01 Klein kansje achter de korf Marco

03 – 02 Schotje achter de korf Marco

03 – 03 Schot Marco

03 – 04 Klein kansje onder de korf Debby

05 – 04 RUSTSTAND

05 – 05 Schotje achter de korf Marco

13 – 05 EINDSTAND

Zaamslag nipt onderuit tegen Thor !

Met de komst van het Rotterdamse Thor stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Indien Zaamslag kon winnen was het wrijwel zeker van de derde plaats. Thor, die een uitstekende zaalcompetite net niet beloond zagen met promotie naar derde, wilde maar al te graag winnen om aansluiting te behouden en matematische zekerheid te behalen op behoud. Dit laatste was misschien wel ver gezocht maar rekenkundig kon het. Wat we op voorhand zeker wisten was dat we niet hetzelfde Thor zouden ontmoeten als in de heenronde, het team speelde toen een erbarmelijke wedstrijd die ze terecht verloren met 3-9 (ruststand 0-4 !). Verder moesten we aantreden zonder Frans wat toch ook wel iets geeft. Ondanks dit gegeven wordt er de eerste twintig minuten behoorlijk en geduldig aangevallen wat resulteerde in een 4-3 voorsprong. Even hebben we een mindere periode en net in die fase gaat Thor ervan door. Vier treffer binnen de vijf minuten en plotseling staat het 4-7. Deze voorsprong zal gezien het verdere verloop van de wedstrijd net crusiaal blijken. In het bijzonder zijn het twee dames van Thor, die dan spijtig genoeg nog in het zelfde vak staan, die het ons bijzonder lastig maken en de korf weten hangen en bijzonder snel zijn. We gaan dan ook de rust in met een 6-8 achterstand. Het is jammer genoeg Thor dat weer het eerst weet te scoren zodat de kloof weer drie doelpunten is en we voortdurend op achtervolgen zijn aangewezen. Joris die donderdag op training al last had van zijn knie moet noodgedwongen de wedstrijd staken en Pieter komt hem vervangen en mag bij zijn maatje Marcel (vervanger van Frans) de wedstrijd gaan uitspelen. Met verenigde krachten gaan we op zoek naar de aansluiting en lukken daar ei zo na in want op de vijfentwingste minuut staat het plots terug 10-11. Met nog tien minuten te gaan kon het dus nog. Sandra wordt nog ingebracht maar Thor weet terug verder uit te lopen zodat we de wedstrijd uiteindelijk verliezen met 11-13. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, hadden tal van kansen en brachten een leuke wedstrijd voor de supporters ondanks het meer dan eens falen van de scheids en dit aan beide kanten. Een punt had er zeker ingezeten maar winst zou wat te fortuinlijk geweest zijn. Eerlijk is eerlijk. Volgende week beter en proberen te stunten tegen ’t Capproen.

01 – 00 Schotje achter de korf Marco

02 – 01 Doorloper Joris

03 – 03 Doorloper Marco

04 – 03 Schot Annette

05 – 07 Strafworp Marcel (fout op Marjan)

06 – 08 Schot Debby

RUST

07 – 09 Schot Pieter

08 – 10 Schot Debby

09 – 11 Afstandschot Marcel

10 – 11 Schotje achter de korf Wilco

11 – 13 Doorloper Pieter

Zaamslag klaart moeilijke klus tegen BKC.

Tegen en op BKC gaan spelen is niet altijd een pretje. BKC kan soms verrassend uit de hoek komen en je weet dus nooit hoe de ploeg voor de dag komt. Een moeilijke opdracht dus. Na een gelijkspel in de heenronde en twee zeges in de zaal was het vertrouwen bij Zaamslag groot. Een goede start nemen was dus belangrijk. Ewout die zijn laatste wedstrijd speelde van dit seizoen, gezien hij de kust gaat onveilig maken in Brazilië, kreeg de voorkeur op Wilco. Jammer want Wilco houdt van die derby’s tegen de mannen uit Breskens. Zaamslag had slechts vier minuten nodig om BKC al op een 0-2 achterstand te plaatsen maar had het daarna vrij lastig om verder los te komen. BKC kon blijven aanklampen tot 3-4 (meteen ook de ruststand) mede omdat Frans voor rust twee strafworpen miste. Dit had misschien wel te maken met de agressieve aanpak die hij soms moest verwerken van zijn rechtstreekse tegenstander Michiel Roest. Die jongen is dan misschien wel een kei van een speler en één van de steunpilaren van BKC maar het is toch een oh zo verschrikkelijk vuile speler die de vuile fouten niet schuwt. Tijdens de rust moest ik dan ook de spelers mentaal bijsturen in plaats van tactisch. Meteen na rust opende Linda met een mooie doorloper de score maar BKC kon via een strafworp toch terug aanklampen 4-5. Het sein voor Zaamslag om het gaspedaal even verder in te drukken en met succes. BKC moest eraf en binnen de zeven minuten stond we plots riant 4-8 voor. Tijd om de totaal leeggespeelde Joris te vervangen door Wilco …. lekker zal Wilco gedacht hebben nog een kleine twintig minuten om die mannen van Breskens een lesje te leren. Echter door twee individuele verdedigingsfouten zien we binnen een tijdsspanne van slechts één minuut BKC terugkeren tot op twee doelpunten 6-8. Gelukkig weten we het hoofd koel te houden en lopen we terug uit tot 7-11. Ondanks een laatste treffer van BKC valt het doek en keert Zaamslag huiswaarts met twee belangrijke punten. Tijd om te feesten… zie de wasige foto’s die er zijn genomen. Het was geen goede wedstrijd maar daar zat zeker het zware veld voor iets tussen en het met momenten laks optreden van de scheidsrechter op bepaalde fasen.

00 – 01 Schotje achter de korf Marco

00 – 02 Afstandschot Marco

01 – 03 Schotje Linda

02 – 04 Schot Joris

03 – 04 RUST

03 – 05 Doorloper Linda

04 – 06 Schot Marco

04 – 07 Schotje Frans

04 – 08 Strafworp Frans

06 – 09 Schot Debby

07 – 10 Schot Marco

07 – 11 Onderdoor Marco onder de korf

08 – 11 EINDSTAND

Jahoe de side doet het weer !

Eerstdaags kunnen jullie het verslag verwachten van de derby tegen BKC.

Zaamslag kansloos onderuit tegen Scheldevogels.

De laatste zaalwedstrijd die voor ons niet meer van betekenis was, immers behoud was al verzekerd, moesten we gaan spelen tegen het sterke Scheldevogels. Voor Scheldevogels was het wel een belangrijke wedstrijd, mits winst kwamen zij nog in aanmerking om volgend jaar een trapje hoger te gaan spelen mits het halen van de promotiewedstrijden. En volgens geruchten waren de Scheldevogels niet erg gerust in de komst van Zaamslag. Deze vrees zou later meer dan ongegrond zijn bij het zien van de einduitslag. Het eerste kwartier was volledig voor Scheldevogels en zij namen dan ook vlot een 3-0 voorsprong vooraleer de eerste Zaamslagtreffer door de korf ging 3-1. Bij 4-2 konden we nog even aanklampen bij Scheldevogels maar toch gingen we de rust in met een 6-2 achterstand. Dit was op zich geen slechte ruststand tegen een uitermate gemotiveerd Scheldevogels. In de tweede helft viel er langs onze zijde niet veel meer te beleven, tenzij het missen van een strafworp door Joris, maar dat wisten jullie al wel hé (zie het kurfje). Scheldevogels stak nog een tandje bij en we moesten ons volledig gewonnen geven. Zaamslag werd beperkt tot het scoren van slechts drie doelpunten en hier was dan nog geen enkel afstandschot bij. Blijkbaar waren we dat vergeten mee te nemen naar Bergen op Zoom. Conclusie : al bij al een dik verdiende zege voor het team van Scheldevogels.

03 – 01 Klein kansje Marco

04 – 02 Doorloper Sandra na knap aangeven van Joris

06 – 02 RUST

13 – 03 Doorloper Marco

14 – 03 EINDSTAND

Misschien waren we al te veel bezig met de leuke avond die ons nog stond te wachten in Bergen op Zoom : lekker gaan eten bij de Mexicaan …arribah, arribah….

Zaamslag wint dankzij juiste wissels !

Niets liet vermoeden dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. KVK was de laatste weken compleet het noorden kwijt door tal van blessures en ziektes en verloor zelfs zijn laatste wedstrijd tegen rode lantaarn Volharding. Voor het eerst sedert weken kwamen zij nog eens met het s tandaardteam tussen de lijnen. Zaamslag daarentegen deed het de laatste weken niet zo slecht. En inderdaad de eerste vijf minuten zag het er allemaal prima uit, de verdediging hield stand en onze eerste aanval met Marco, Ewout, Linda en Debby zorgde voor een 2-0 voorsprong. Doch onze tweede aanval met Joris, Wilco, Annette en Marjan laat het afweten waardoor KVK terug kan aansluiten en zelfs op voorsprong weet te komen 2-3. KVK blijft aan de leiding maar telkens weet Zaamslag het gaatje te dichten want in de slotseconden van de eerste helft knalt Marco van ver de 5-5 ruststand binnen. Gezien het slechte, overhaaste en slordig spel van het vak Joris, Wilco, Annette en Marjan meen ik dat ik noodgedwongen moet ingrijpen willen we de wedstrijd doen kantelen in ons voordeel. Slachtoffers van de rekening zijn na vijf minuten in de tweede helft Joris en Wilco en later ook nog Annette. Zij worden vervangen door Marcel, Pieter en Sandra. Pieter die ondertussen voor de derde keer op het veld staat (volledige wedstrijd in het tweede, invalbeurt in het derde) en al voldoende wickse wittes achter de kiezen heeft bedankt meteen met twee doelpunten. Zaamslag weet telkens een marge van twee doelpunten voor te houden tot in de slotminuut. In de slotminuut bij een stand van 10-9 lukt het Zaamslag nog drie keer te scoren. De wedstrijd word beeindigd in een overdreven 13-9 winst voor Zaamslag. Gelukkig was het niet enkel het vak van Joris dat vandaag zijn dagje niet had want dat kunnen we ook zeggen over de scheidsrechter die wel erg vreemde beslissingen nam. Nog één keer flink de batterijen opladen voor de laatste wedstrijd tegen Scheldevogels vooraleer we terug het veld op gaan.

01 – 00 Schotje Marco

02 – 00 Klein kansje Linda

03 – 03 Afstandschot Debby

04 – 04 Schot achter de korf Annette

05 – 05 Afstandschot Marco

RUST

06 – 05 Klein kansje achter de korf Pieter

07 – 05 Klein kansje achter de korf Pieter

08 – 06 Strafworp Marco

09 – 07 Strafworp Marcel

10 – 08 Klein kansje achter de korf Marco

11 – 09 Doorloper Pieter

12 – 09 Afstandschot Marco

13 – 09 Afstandschot Ewout

Eindelijk loon naar werken !

Voor de verandering mochten we eens een avondwedstrijd afwerken in Breskens tegen BKC. Wat we op voorhand al wisten was dat het geen walk-over zou worden zoals in de eerste wedstrijd die we vlot wonnen met 16-4, BKC wilde zich zeker revancheren dat stond vast. Met een strafworp weet BKC de wedstrijd op gang te trekken maar Zaamslag slaat terug en komt 3-1 voor. De bedoeling was zo snel mogelijk BKC af te schudden maar dat lukte niet bepaald. BKC komt een tweede maal op voorsprong bij 4-3 maar dat zou meteen ook de laatste keer zijn. Zaamslag trekt bij en gaat er over want in de slotseconden van de eerste helft wordt Debby luidkeels door de medespelers, de supporters en mezelf aangemoedigd nog tot schot te komen en met succes want ze scoort de 6-5. Oef rust !

De tweede helft blijft het lange tijd een thriller, Zaamslag komt met de regelmaat van de klok twee doelpunten voor maar telkens weet BKC te milderen tot één d oelpunt. Dit gaat zo door tot een dik kwartier in de tweede helft. Dan lukt Zaamslag voor het eerst een driepuntenkloof en die zou meteen de beslissende zijn zo zou later blijken. Wat de laatste weken al een aantal keren is voorgekomen gebeurt weer. In de laatste dertien minuten weten we de korf weer niet meer hangen waardoor BKC toch nog terug weet te komen tot op 13-12 met nog drie minuten te gaan. Nog een aantal aanvallen liggen we onder het spervuur van BKC maar onze verdediging weet stand te houden en zo is de zege binnen. Het was weer lang geleden dat ik nog eens zo nerveus op de bank heb gezeten….bedankt voor weer een paar jaartjes minder lang te leven. Proficiat aan allen. Onze meiden stonden er weer vandaag : Debby schot met scherp, Linda flitste als nooit tevoren en was constant een kwelduiveltje voor haar dame en invalster, Marjan speelde weerom een beresterke partij en Annette heeft stilaan terug de goede vorm te pakken. Snipverkouden Frans die snakte naar een deugddoende vakantie en de laatste weken sterk loopt te korfballen was weer heer en meester onder de korf en stond weer scherp, Ewout verdedigde sterk ondanks drie tegendoelpunten, Marco scoorde maar slechts één keer maar dweilde heel het terrein af en onderschepte menige ballen en op Wilco zijn werklust stond weer geen maat. Invaller Joris deed zoals altijd zijn stinkende best en Sandra stond slechts enkele minuten op het veld.

01 – 01 Schot Annette

02 – 01 Klein kansje Frans (wegtrekken van de korf)

03 – 01 Afstandschot Debby

04 – 04 Strafworp Frans (fout op Debby)

05 – 04 Schotje op korte afstand (achterverdigen tegenstander)

06 – 05 Afstandschot Debby in de “buzzer”

RUST

07 – 05 Doorloper Linda

08 – 06 Afstandschot Marjan

09 – 07 Klein kansje Frans onder de korf (uit vrijworp Ewout)

10 – 08 Klein kansje Marco

11 – 09 KLein kansje Debby

12 – 09 Doorloper Wilco op verre pas uit verdediging van Frans

13 – 10 Afstandschot Debby

13 – 12 EINDSTAND

Knappe prestatie maar weer geen punten !

In de heenwedstrijd hadden we van Blauw-Wit al een flink pak voor de broek gekregen 16-8 en dat zouden we geen tweede keer laten gebeuren. Zaamslag, zonder Marco want die lag in Frankrijk ergens in een plaatselijke wijnkelder onder een vat, ging geprikkeld van start maar moest de aanvangsfase toch aan Blauw-Wit laten en keek al na tien minuten tegen een 1-4 achterstand op. De achtervolging kon ingezet worden. Tot twee keer toe weten we terug te komen tot op één doelpunt. In de laatste minuut van de eerstse helft staat het 5-7 op zich geen slecht resultaat. Maar in deze slotminuut krijgt Wilco die zijn handen meer dan vol heeft met zijn tegenstander er nog twee om de oren zodat we de kleedkamer gaan opzoeken met een 5-9 achterstand. Tijdens de rust wordt het moreel van de troepen terug wat opgekrikt want we zijn zeker niet aan een slechte wedstrijd bezig. Toch moeten we het begin van de tweede helft weer aan Blauw-Wit laten zodat zij een maximale voorsprong halen van zes doelpunten 5-11. Meestal weet je dan wel hoe laat het is maar het team reageert schitterend en in een tijdspanne van zes minuten komen we terug tot op één doelpunt 10-11. We hebben terug een wedstrijd met nog een kwartier te gaan. De gelijkmaker hangt in de lucht maar valt niet en het is Blauw-Wit dat weer een tweepuntenvoorsprong neemt 10-12. Nog één keer komen we terug tot op 11-12 maar ondanks de inbreng van twee verse krachten laten we in de slotfase de wedstrijd uit onze handen glippen zodat Blauw-Wit zegevierend kan terug keren naar Kloetinge met een 11-14 eindstand. Jammer helaas pindakaas. Twee spelers van Blauw-Wit kenden een begenadigde dag en speelden ons in de vernieling want zij waren samen goed voor maar liefst 11 van de 14 doelpunten. Ondanks dit gegeven zijn we in ieder geval terug op de goede weg en moeten nu trachten van uit onze laatste drie wedstrijden toch nog drie of vier puntjes te halen.

01 – 01 Strafworp Frans (fout op Frans)

02 – 04 Schotje Frans

03 – 04 Afstandschot Joris

04 – 05 Stafworp Frans (fout op Linda)

05 – 07 Schotje Annette

05 – 09 RUST

06 – 11 Schotje achter de korf Frans

07 – 11 Afstandschot Ewout

08 – 11 Doorloper Wilco

09 – 11 Schot Joris

10 – 11 Schotje achter de korf Debbie

11 – 12 Schot Annette

11 – 14 EINDSTAND

Zaamslag na moeizame start toch vlot voorbij Volharding.

Voor Zaamslag een toch wel erg belangrijke wedstrijd, een zo gezegde vierpuntenmatch, immers bij winst zou Volharding op vijf punten achterstand gezet worden, bij verlies zou Volharding naderen tot op één punt. De afgelopen weken zat er terug vuur in het team doch de resultaten bleven uit, telkens moesten we pas diep in de tweede helft of in de slotfase onze tegenstanders laten gaan. Zaamslag ging het best van start en leidde na een kwartier reeds met 3-0. Van daar ging het naar 3-1 en 5-1 om tot slot te gaan rustten met een verdiende doch moeizame 5-2 voorsprong, al had ik mijn bedenkingen bij die tweede treffer van Volharding….als dat niet even verdedigd was zeker ! De zenuwen staan bij beide teams gespannen en dat is te merken in de beginfase van de tweede helft waarin beide teams maar niet tot scoren komen. Na een dikke acht minuten is het Volharding dat de 5-3 aantekend. Zaamslag laat niet gebeuren en gaat even vol op het gaspedaal staan en scoort vier maal op rij zodat het 9-3 wordt. En dan is het moment aangebroken waarop Frans een enig mooie doorloper scoort met één hand 10-4, dat zijn de momenten waar elke korfballer voor leeft. Dit doelpunt blijkt inspirerend te werken en de wedstrijd wordt nu pas een spektakel mede door het vlot over en weer scoren van beide teams, zelfs Joris prikt er nog vlot twee door de mand. Dat de scheidsrechter bij een aantal Volharding doelpunten er flink naast zat, lees zuiver verdedigd, kon het enthousiasme van Zaamslag niet drukken zodat er toch nog vlot gewonnen werd met 14-9. Zo zie je maar dat wanneer Zaamslag de korf weet hangen zij van niet veel teams bang moeten hebben. Proficiat aan het ganse team. Toch even de knappe prestatie aanstippen van Joris die bergen werk verzette onder de korf en toch viermaal wist te scoren (van Frans zijn we zo iets gewend). De komende weken moeten we nu proberen deze lijn aan te houden.

01 – 00 Schotje Frans

02 – 00 Klein kansje onder de korf Ewout (mooie uitblokbal)

03 – 00 Afstandschot Joris

04 – 01 Afstandschot Debby

05 – 01 Afstandschot Linda

05 – 02 RUST

06 – 03 Strafworp Frans

07 – 03 Afstandschot Debby

08 – 03 Schot Joris

09 – 03 Schot Marco

10 – 04 Eénhandige doorloopbal Frans

11 – 05 Schotje achter de korf Joris

12 – 06 Schotje Frans

13 – 07 Schot Joris

14 – 07 Doorloper Debby uit vrije bal

14 – 09 EINDSTAND

Moedig Zaamslag gaat strijdend ten onder tegen leider ’t Capproen.

Geen al te makkelijke wedstrijd stond er op het programma tegen de ongeslagen leider ’t Capproen. In ieder geval gingen we complexloos van start want zo als je weet moet elke wedstrijd gespeeld worden en het is aan de meet dat de prijzen worden uitgedeeld. Al vrij vlug weet ’t Capproen een strafworp te versieren die gelukkig voor ons gemist wordt. Geen al te goed voorbeeld voor ons zo zou later blijken. In de aanvangsfase lijken beide teams aan elkaar gewaagd en wordt er langs beide kanten sterk verdedigd. Zaamslag komt tweemaal voor maar wordt steeds gecounterd door ’t Capproen. Vlak voor de rust en bij een 5-2 stand mag Frans voor Zaamslag een eerste strafworp nemen maar mist deze jammerlijk.

Na de rust wordt een mooie beginbal opgezet door Joris en Linda waaruit deze laatste weet te scoren 5-3. ’t Capproen probeert de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en bouwt een marge op van vier doelpunten verschil 7-3. Zaamslag vecht terug voor wat het waard is en in een dolle tien minuten had het zich terug in de wedstrijd kunnen spelen maar mede door het missen van twee strafworpen loopt het even anders af. Inderdaad Frans krijgt de kans om een nieuw stip om te zetten maar faalt wederom. Toch scoort Frans met een schotje de 7-4. Enkele minuten later is het weer zo ver : Zaamslag krijgt opnieuw een stip, Frans bedankt feestelijk en laat de eer aan Joris maar deze laatste denkt wat Frans kan kan ik ook en mist eveneens. Hadden we deze stippen benut dan hadden we aansluiting gekregen bij ’t Capproen en zou de wedstrijd misschien een spannender slot gekregen hebben. Met nog dertien minuten te gaan lijkt de veer echter gebroken en kunnen we maar moeilijk die kleine opdoffer verwerken. ’t Capproen weet in de slotfase hiervan te profiteren en weet nog vier maal te scoren zodat we een iets te fel overdreven einduitslag krijgen van 11-4. Een puntje had misschien haalbaar geweest mits een betere afwerking, maar daar waren we vandaag net iets te onmondig voor. Goed meespelen is niet voldoende in deze reeks, wil je punten halen dan moet je scorend sterk voor de dag komen en net daar wringt het schoentje. Volgende week moeten we er staan tegen Volharding !

0 – 1 Schot Marco

1 – 2 Schotje achter de korf Debby

5 – 2 RUST

5 – 3 Doorloper Linda

7 – 4 Schotje Frans

11 – 4 EINDSTAND

Zaamslag laat unieke kans op derbyzege liggen !

Inderdaad, we hebben een unieke kans laten liggen door een ondermaats acterend Luctor met de zege te laten gaan lopen. Mede door de afwezigheden van Ewout en Wilco moest noodgedwongen Marcel de vloer op. Marcel die na een lange periode van inactiviteit dan uiteindelijk dit jaar terug van start is gegaan in het tweede heeft het voortreffelijk gedaan, het was alsof ie nooit was weggeweest. Na het missen van een strafworp door Frans in de eerste minuten is het Luctor dat eveneens met strafworp wel het eerste doelpunt weet aan te tekenen. Vanaf dan is het nochtans Luctor dat steeds achter de feiten moet aanhollen tegen een lekker enthousiast spelend Zaamslag dat op alle vlakken Luctor overtreft. Dit resulteert dan ook in een terechte 7-4 voorsprong met rust. Na rust weet Luctor in een tijdspanne van slechts zeven minuten de bordjes in evenwicht te hangen en nog eens zeven minuten later staan we plots 8-10 achter. Iedereen zal zich wel afvragen wat was daar aan de hand. Eigenlijk niet erg veel, Zaamslag bleef kansen creëren maar kreeg de bal doodgewoon niet meer door de korf en Luctor daarentegen scoorde wel uit de kansen die ze kregen. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat we in de tweede helft wel een aantal weggeefdoelpunten hebben cadeau gedaan aan Luctor. Nog heel even brengt Zaamslag terug spanning bij 10-11 maar in de slotfase weet Luctor nog enkele keren te scoren waardoor we een overdreven en gevleide 10-14 winst krijgen voor Luctor. IK ben alleszins zeker niet ontevreden over de geleverde prestatie maar weerom kopen we daar niets mee en hebben we weer geen punten. Mede door de winst van BKC tegen KVK staan we nu op een gedeelde tweede laatste plaats. Zo snel mogelijk punten pakken is nu de opdracht. Wie weet kunnen we volgende week het ’t Capproen verrassen ?

1 – 1 Doorloper Linda

2 – 1 Strafworp Marco

3 – 2 Strafworp Frans (fout op Linda)

4 – 2 Schotje Frans

5 – 3 Afstandschot Marcel

6 – 3 Schotje Debby

7 – 4 Vrijworp Marco

RUST

8 – 7 Strafworp Marco

9 – 10 Afstandschot Marco

10- 11 Schotje Debby

EINDSTAND 10 – 14

Zaamslag kan niet optornen tegen jong geweld van Scheldevogels.

Scheldevogels beleefd momenteel een droomseizoen met een eerste stek op het veld en een tot nu toe mooie derde plaats in de zaalcompetitie. Er stond ons dus met andere woorden geen makkelijke klus te wachten. Al vrij vlug wisten we welk vlees we in de kuip hadden. Je neemt een stel jonge honden, geef ze vervolgens een ganse week geen eten, pep ze voor de wedstrijd nog eens extra op en laat ze dan maar los op de tegenstander en dan weet je het wel. Van de eerste minuut af was het duidelijk dat Scheldevogels gekomen was om met de volle buit naar huis te gaan. Veel pressing met daarbij de nodige overtredingen die in de eerste helft toch vier strafworpen opleverden voor Zaamslag. Soms was het spel dermate ruw dat ik er mijn zelfbeheersing bij verloor. Dit neemt niet weg dat Scheldevogels over een goed team beschikt maar toch met momenten de nodige zelfbeheersing mist. Zaamslag zat lange tijd mee in de wedstrijd, rust 6-8 en zelfs na een 40 minuten wedstrijd was de stand nog maar 9-12. Maar vervolgens weet Scheldevogels in een tijdspanne van slechts enkele minuten drie keer op rij te scoren zodat we meteen tegen een 9-15 achterstand opkijken. Zaamslag vecht zich terug in de wedstrijd en komt terug tot 13-16 met nog zeven minuten te gaan. Jammer genoeg weten we in die slotfase niet meer te scoren waardoor Scheldevogels de nederlaag nog wat meer in de verf weet te zetten. Eindstand 13-18.

Volgende week staat er weerom een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Luctor. De hoogste tijd om nog eens iets te laten zien.

1 – 1 Strafworp Marco (fout op Debby)

2 – 4 Strafworp Marco (fout op Marco)

3 – 4 Klein kansje onder de korf Marjan

4 – 4 Strafworp Joris (fout op Linda)

5 – 6 Strafworp Joris (fout op Marjan)

6 – 8 Afstandschot Joris

6 – 8 RUST

7 – 9 Schot Sandra

8 – 10 Omdraaibal Marco

9 – 12 Schotje Marco

10 -15 Schotje Marco

11 -16 Klein kansje Marjan in korfzone

12 -16 Klein kansje Marjan in korfzone

13 -16 Doorloper Marco

13 -18 EINDSTAND

Zaamslag krijgt flink pak slaag van Blauw-Wit !

De wedstrijd begon al in niet te beste omstandigheden. Frans die tegen zijn wil in niet tijdig kon aanwezig zijn werd in de eerste minuten vervangen door Pieter die toch al lekker in het zweet stond na zijn wedstrijd in het tweede. Zulke onvoorziene omstandigheden zijn nooit goed voor zowel het team als voor de trainer zelf. Onbewust loop je je dan te ergeren en kan je je mentaal niet optimaal voorbereiden op de wedstrijd die je gaat spelen. Dat was dan ook meteen te merken in de aanvangsfase. Het duurde bijna een dikke twintig minuten vooraleer Zaamslag terug zichzelf was en enigzins grip leek te krijgen op Blauw-Wit maar toen stond er al een 7-2 score op het bord, wat meteen ook de ruststand was. Zaamslag probeerde het hoge tempo van Blauw-Wit te volgen in plaats van zijn eigen tempo te spelen. Dit had tot gevolg dat er wel veel maar onverstandig gelopen werd mede door de druk die Blauw -Wit oplegde. Tal van misverstanden waren dan ook het logisch gevolg en weerom slaagden we er in om geen enkel speeldoelpunt te maken in één speelhelft wat onbegrijpelijk is. Enkel dankzij drie stippen waarvan er slechts twee werden omgezet haalden we onze doelpunten. De door Blauw-Wit opgebouwde voorsprong bleek voor Zaamslag onoverbrugbaar ondanks een betere tweede helft waarin we dan toch nog zes speeldoelpunten konden scoren. Ik had veel meer verwacht van deze wedstrijd maar het is nu éénmaal anders gelopen. We gaan dan ook niet te lang blijven stilstaan bij deze wedstrijd en hopelijk gaan we ons herpakken op 7 januari a.s. tegen Scheldevogels.

2 – 0 Strafworp Marco (fout op Linda) GEMIST

2 – 1 Strafworp Marco (fout op Marjan)

7 – 2 Strafworp Frans (fout op Frans)

RUST

8 – 3 Afstandschot Marjan

9 – 4 Afstandschot Annette

11- 5 Afstandschot Sandra

12- 6 Afstandschot Debby

13- 7 Klein kansje achter de korf Marco

15- 8 Afstandschot Marco

16- 8 EINDSTAND

Zaamslag lukt niet in opzet om zes op zes te halen uit laatste drie wedstrijden en keert met lege handen terug uit Kapelle.

We kunnen absoluut niet zeggen dat we een slechte wedstrijd gespeeld hebben tegen KVK. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar een aan de meet iets agressiever en secuurder KVK wist uiteindelijk de zege in huis te houden. Echt een leuke pot korfbal om naar te zien, gekruid met zesentwintig doelpunten. Weliswaar moest Zaamslag voortdurend achter KVK aan maar KVK kon nooit verder uitlopen dan twee doelpunten. Zo ging het de hele wedstrijd door. Met de rust in zicht zag het er naar uit dat we zelfs met één doelpuntje bonus mochten gaan verpozen maar KVK dacht daar anders over en kon net voor affluiten de 8-8 op het scorebord zetten. Beide teams hadden al veel gegeven in de eerste helft en het spelniveau aan beide kanten ging een stukje naar beneden in de tweede helft. Verder veranderde er niets, KVK probeerde telkens Zaamslag af te schudden maar lukte daar niet echt in tot aan de 13-11. Marco mist op dat moment de aansluitingstreffer met nog een dikke vier minuten te gaan. Even later is het dan wel raak en staat het 13-12. Op dat moment gaat onze verdediging afzakken om de rebound te kunnen stelen maar KVK speelt deze situatie handig uit en mist niet en haalt zo in het slot de twee punten binnen. Gezien het verloop van de wedstrijd misschien wel verdiend voor KVK. Anderzijds moeten we even nadenken over waar het fout ging en dan komen we al snel tot de conclusie dat er weerom een aantal geweldige kansen niet afgewerkt werden. Al bij al een verdienstelijke wedstrijd maar zonder punten. Volgende week nog een moelijke uitwedstrijd tegen Blauw-Wit en dan kunnen we even genieten van een verdiende rust.

01 – 01 Strafworp Marco (fout op Majan)

02 – 02 Afstandschot Wilco

04 – 03 Schot Annette

04 – 04 Schot Wilco

05 – 05 Schot Marco

06 – 06 Schotje Annette

07 – 07 Schotje Marco

07 – 08 Schot Annette

08 – 08 RUST

09 – 09 Doorloper Joris

11 – 10 Schotje achter de korf Joris

12 – 11 Schot Annette

13 – 12 Strafworp Marco (fout op Marco)

14 – 12 EINDSTAND

Zaamslag haalt zwaar uit tegen BKC !

Na de deugddoende overwinning tegen Volharding keken we vol spanning uit naar de derby tegen BKC. Dat BKC niet meer het BKC is van de afgelopen competitie blijkt duidelijk uit de tot nu toe behaalde resultaten, slechts één punt werd er gehaald en dat uitgerekend tegen ons. Die makke prestatie van toen moest even rechtgezet worden, vooral onze dames hadden wat goed te maken. Zaamslag ging van meet af er tegenaan en Debby scoorde meteen haar snelste doelpunt uit haar korfbalcarriére want inderdaad na slechts acht seconden lag de bal al door het mandje. Zaamslag ging verpletterend door zodat na een kwartier spel al een ruime 6-0 score op het bord stond. De uitgestippelde tactiek bleek te werken en iedereen hield zich goed aan de afspraken die er gemaakt waren. Onze één-één verdedigers Ewout en Wilco deden het voortreffelijk tegen het gevreesde BKC-duo mede door de fantastische ruggesteun die ze kregen van de vakgenoten. Er werd voor elke centimeter geknokt en alle toevoer naar de BKC-spitsen werd afgesneden.

Daarnaast werd er ook nog vlot gescoord en mooie combinaties opgezet zodat we konden gaan rustten met een geruststellende 9-1 voorsprong.

Na rust lijkt het er even op dat BKC zich wil herpakken maar dat bleek al vlug schijn te zijn. Zaamslag daarentegen bleef BKC overklassen op alle vlakken en dat resulteerde in een verdere uitbouw van de score. Een goed leidende scheids Postema mocht dan ook de wedstrijd affluiten bij een alleszegende klinkende 16-4 overwinning voor Zaamslag. Dit moet ons meteen voldoende vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd tegen KVK. Een dikke proficiat aan iederen en tot slot ….. meisjes jullie hebben schitterend gereageerd met een denderende wedstrijd te spelen. Bedankt.

1 – 0 Doorloper Debby

2 – 0 Schot Annette

3 – 0 Afstandschot van aan de lijn Marco

4 – 0 Doorloper Linda

5 – 0 Doorloper Frans

6 – 0 Schot Wilco

7 – 1 Schot Marco

8 – 1 Klein kansje onder de korf Frans

9 – 1 Schotje achter de korf Frans

RUST

10 – 1 Schot Marco

11 – 3 Doorloper Annette

12 – 3 Doorloper Linda

13 – 3 Schotje Marco

14 – 3 Schot Wilco

15 – 4 Klein kansje Marjan (wegtrekken van de korf)

16 – 4 Schotje achter de korf Marco

Eindelijk, de eerste punten zijn binnen !!!

Na twee nederlagen op rij konden we het ons niet veroorloven om nog een derde verlieswedstrijd te slikken, we moesten dringend punten pakken. Die gelegenheid kregen we tegen Volharding, een team dat we vorig jaar op het veld nog vlot aankonden. Maar een zaalcompetitie is helemaal anders. Na een mat eerste kwartier waarin beide ploegen nog op zoek waren naar zichzelf stond er een magere 1-1 score op het scorebord. Vanaf dan neemt Zaamslag de wedstrijd in handen en op een tijdspanne van een kleine vijf minuten bouwen we een 1-6 voorsprong op. Volharding kan hier weinig of niets tegenover stellen zodat we de rust ingaan met een toch wel geruststellende 3-8 voorsprong. Na een kleine tien minuten in de tweede helft weten we zelfs de kloof uit te diepen tot zes doelpunten 4-10. Dit is meteen ook de grootste voorsprong die we gehad hebben. En dan gebeurt het weer, na het missen van een strafworp in de dertiende minuut weten we nog slechts één keer te scoren en zien we Volharding met rassenschreden terug komen tot 9-11. We kunnen niet zeggen dat het voor geen meter liep maar we missen nog te veel opgelegde kansen en weerom zag ik tal van foute passen die gegeven werden. Denk er aan een goede pas is een half doelpunt. Merken we ook nog even op dat we in de tweede helft slechts drie doelpunten konden zetten alle drie van op de stip.Dat moet echt beter ! Al bij al hebben we onze eerste punten beet en volgende week tegen BKC dient zich een nieuwe kans aan. Toch zullen we op onze hoede moeten zijn willen we de volle buit in huis houden.

0 – 1 Schot Wilco

1 – 2 Doorloper Marco

1 – 3 Schot Joris (héhé dat deed nog eens goed !)

1 – 4 Schot Debby

1 – 5 Strafworp Frans (fout op Linda)

1 – 6 Schot Marco

2 – 7 Schot Debby

2 – 8 Strafworp Frans (fout op Debby)

RUST 3 – 8

4 – 9 Strafworp Frans (fout op Frans)

4 – 10 Strafworp Frans (fout op Debby)

6 – 11 Strafworp Frans (fout op Frans)

Eindstand 9 – 11

Zaamslag likt zijn wonden na tweede verlies.

In zijn tweede zaalwedstrijd moest Zaamslag partij geven aan het ongenaakbare ’t Capproen. ’t Capproen had immers de eerste ronde van het veld afgesloten zonder enig verliespunt en startte uitstekend in de zaal met winst. Geen gemakkelijke opdracht dus met andere woorden. Nochtans had Zaamslag in zijn veldwedstrijd ’t Capproen het knap lastig gemaakt en werd er verloren met slechts één doelpunt. Er was dus hoop maar dan moesten we wel de perfecte wedstrijd spelen. De eerste helft konden we nog enigzins gelijke tred houden met ’t Capproen zodat we de rust konden ingaan met slechts één doelpuntje verschil 5-6. Ewout moest noodgedwongen de strijd staken met de rust wegens hevige hoofdpijn, Wilco was zijn vervanger. Zaamslag neemt een erbarmelijke start in de tweede helft zodat ’t Capproen al snel een aantal doelpunten weet uit te lopen wat meteen onoverbruggelijk blijkt te zijn voor Zaamslag. We gaan nog mee tot 7-9 maar dan is de kous af. Drie doelpunten tegen op rij is er net te veel aan en we moeten lossen. ’t Capproen komt vooral aanvallend beter voor de dag en blijkt te beschikken over een sterk geolied achttal dat snel en sluw speelt. Zaamslag daarentegen moet hard werken voor zijn kansen en laat er te veel onbenut. Logischerwijs gaan we dan ook de boot in met 9-14. Deze keer konden we echt geen aanspraak maken op ook maar één punt. Opmerkelijk is ook het feit dat onze dames verdedigend slechts drie doelpuntjes tegen kregen wat een prima prestatie is. We zullen nog harder moeten trainen want de komende drie wedstrijden zijn van levensbelang met achtereenvolgens wedstrijden tegen Volharding (uit), BKC (thuis) en KVK (uit).

In deze wedstrijden moeten er absoluut punten gepakt worden. Zo niet gaan we een moeilijke zaalcompetitie tegemoet. Blijven geloven in eigen kunnen en vroeg of laat zullen de kansen terug keren en staat dame Fortuna terug aan onze zijde. Kop op en we gaan er voor.

1 – 1 Doorloper Debby

2 – 1 Strafworp Marco (fout op Marjan)

3 – 3 Klein kansje Linda

4 – 5 Strafworp Frans (fout op Frans)

5 – 6 Afstandschot Marco

RUST

6 – 8 Doorloper Linda

7 – 9 Strafworp Marco (fout op Marjan)

8 – 12 Afstandschot Marco

9 – 14 Afstandschot Marco

Zaamslag neemt valse start in eerste zaalwedstrijd.

Voor velen is dit het moment van het jaar. Terug naar die lekkere zaal zonder al te veel last van een slechte ondergrond en grillige weersomstandigheden.

Meteen stond er voor Zaamslag een derby op het programma tegen streekgenoot Luctor. Luctor dat in de eerste helft in de derde klasse op het veld nog geen potten had gebroken kon het zich niet veroorloven te verliezen tegen Zaamslag. Zaamslag daarentegen had niets te verliezen en had een degelijk eerste ronde op het veld erop zitten.

Beide teams gingen dan ook gedreven van start en het beloofde meteen een aardige derby te worden. Agressief maar sportief werden er duels uitgevochten en geen enkele speelster of speler gunde haar of zijn rechtstreekse opponent een vrij metertje. Dit resulteerde dan ook in een povere 3-2 score met rust. Onze eerste verdediging wist bijna 23 minuten stand te houden vooraleer het 2-0 stond. Luctor liep zelfs 3-0 uit maar in de laatste minuut kon Zaamslag de stand toch nog op 3-2 terugbrengen.

In de tweede helft bleef Zaamslag in het zelfde bedje ziek. Je kan geen wedstrijd winnen als je niet tot scoren komt. Met nog slechts één strafworpdoelpunt in de tweede helft kom je dus echt niet ver. Luctor wint dan ook verdiend de derby met 8-3. Was Luctor dan stukken beter ? Nee, speltechnisch absoluut niet maar aanvallend kwamen ze sterker voor de dag. Slechts acht doelpunten tegen krijgen, waarvan in mijn ogen nog twee dubieuze strafworpen ondanks een goed leidende scheidsrechter, is helemaal niet slecht. Maar aanvallend stelden we niet veel voor en de kansen die dan bijeen gebald werden, werden niet afgewerkt en dan krijg je automatisch de rekening gepresenteerd. We weten dus wat ons te doen staat de komende weken. Afwerken en nog eens afwerken. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat elke speelster/speler de komende trainingen bijzonder veel aandacht gaat schenken aan haar/zijn afwerking. Daar bewust mee bezig zijn zal je zeker een stap voorwaarts opleveren. Iedereen krijgt op de trainingen voldoende tijd om daar mee bezig te zijn. Doe dat dan ook. Ons afwerkingspercentage moet echt omhoog.

3-1 Debby met schotje zijkant korf.

3-2 Annette met afstandschot

RUST

8-3 Marco met strafworp

Zwak Zaamslag slikt pijnlijke nederlaag op KVK.

Na een aantal euforische weken staan we terug met beide voetjes op moeder aarde. Het is misschien niet zo dat sommigen al aan meer dachten maar toch…

Ik had op voorhand voorspeld dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden en dat we in goede doen moesten zijn als we de volle buit mee naar huis wilden nemen want KVK is een moeilijk te bespelen ploeg. In de eerste helft, die zou eindigen op een 4-4 ruststand, moesten we telkens op achtervolgen aan. Een trefzekere Marco hield ons daar in de wedstrijd met drie doelpunten.

Marjan moest met de rust noodgedwongen de wedstrijd verlaten met een handblessure en werd vervangen door Inge. Met nieuwe moed gingen we terug van start met als resultaat al meteen een mooi doelpunt van Debby. Een tweede doelpunt bleef echter uit zodat KVK terug gelijk kon stellen. Joris weet ons andermaal op voorsprong te schieten maar weerom lukt het ons niet een tweepuntenkloofje te behalen. In tegendeel in een dolle vier minuten weet KVK vier keer op rij te scoren zodat we plots 9-6 achterstaan. Met nog twintig minuten te gaan is dit geen onmogelijke opdracht maar als het niet mee zit dan moet je de gang van zaken maar ondergaan en de kelk tot op de bodem ledigen. Hoe we ook weerwerk geven KVK weet een tweepuntenkloof te behouden en mag zich verdiend tot winnaar uitroepen van de wedstrijd.

In ieder geval is dit geen drama en moeten we niet gaan dramatiseren. We zijn op de goede weg maar om een echte subtopper te worden moeten we constanter gaan spelen en week na week een zelfde niveau halen. De afwerking moet omhoog en de kleine individuele foutjes moeten er uit. Elke week opnieuw met een gezonde dosis agressiviteit tussen de lijnen komen daar moeten we naar toe. Jammer dat we niet met nog een winstwedstrijd de zaal in trekken maar een 9 op 16 is zeker niet slecht. De zaalcompetitie zal nog intenser zijn en we zullen naar ons beste niveau moeten stijgen om iets te bereiken. Ik weet dat we dat kunnen maar we zullen dus met zijn allen week na week er flink tegenaan moeten gaan.

1 – 1 Strafworp Frans (fout op Debby)

2 – 2 Klein kansje Marco

4 – 3 Afstandschot Marco

4 – 4 Doorloper Marco

RUST

4 – 5 Doorloper Debby

5 – 6 Schotje achter de korf Joris

9 – 7 Afstandschot Annette

10 – 8 Strafworp Frans

Zaamslag laat leider ’t Capproen wankelen maar moet in extremis de duimen leggen.

Na een prima 9 op 12 moesten we aantreden tegen de ongeslagen leider ’t Capproen welke al zijn wedstrijdjen autoritair had gewonnen. Mits winst zouden we terug komen tot op één puntje van de leider en zo zou de competitie terug nieuw leven ingeblazen worden. Na een grondige studieronde van beide teams, waarin ’t Capproen het best van start ging, moesten de supporters wachten tot het eerste kwartier vooraleer het eerste Zaamslagdoelpunt door de mand plofte. Van dan af neemt Zaamslag het heft in handen en moet ’t Capproen noodgedwongen op achtervolgen aan. Maar liefst zes strafworpen worden er, weliswaar netjes verdeeld over beide teams, in de eerste helft gefloten. Zaamslag gaat dan ook verdiend de rust in met een 5-4 voorsprong. Tijdens de rust worden er enkele tactische ingrepen gedaan die nodig zijn om het gevaarlijke ’t Capproen aan banden te leggen en met succes. Zaamslag loopt verder uit en loopt na vijf minuten spel in de tweede helft uit tot 7-4. Vanaf dan zou je de wedstrijd moeten controleren maar helaas hebben we op dat moment net een mindere periode, die ongeveer 15 minuten duurt, waarin we niet tot scoren komen en ’t Capproen weet hier handig van te profiteren en sluipt langzaam dichter en gaat zelfs over Zaamslag naar 7-8. Vanaf dan is het Zaamslag dat telkens één doelpuntje moet ophalen en hierin wonderwel ook slaagt. ’t Capproen begint op ons achterverdedigen te schotten zonder rebound, tegen alle korfballogica in, maar weet zo toch twee doelpunten te maken. Drie verse krachten moeten proberen het tij terug te doen keren maar helaas verliezen we de wedstrijd onverdiend met 10-11. Een puntendeling had meer dan billijk geweest maar zelfs een laat doelpunt van Sandra werd om onduidelijke reden afgefloten. Al bij al stond dame Fortuna vandaag niet aan onze kant. Jammer maar het is zo. In ieder geval kan iedereen terugblikken op een prima wedstrijd en als we zo verder blijven spelen gaan we nog mooie resultaten behalen. Doe zo verder !!

1 – 1 Schot Wilco

2 – 1 Strafworp Frans (fout op doorloper Ewout)

3 – 1 Strafworp Frans (fout op doorloper Ewout)

4 – 3 Strafworp Frans (fout op doorloper Linda)

5 – 3 Schot Debby

RUST 5-4

6 – 4 Afstandschot Joris

7 – 4 Doorloper Debby

8 – 8 Klein schotje Linda

9 – 9 Schotje achter de korf Pieter

10-10 Schotje Frans

EINDSTAND 10-11

Zaamslag verslaat “zwarte beest” Atlas dankzij voortreffelijke eerste helft !

Gezien het feit dat Atlas vorige week zijn eerste puntjes had gehaald zou het wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. Maar Zaamslag is de laatste weken erg goed bezig en het team blaakt dusdanig van zelfvertrouwen dat Atlas dus een haalbare kaart moest zijn. In het begin van de wedstrijd hielp Atlas Zaamslag door extreem te gaan voorverdedigen. Na amper drie minuutjes stond de 2-0 al op het bord. De toon was meteen gezet. Ondanks het feit dat één vak aanvallend iets moeilijker voor de dag kwam wist het toch ten gepaste tijd zijn doelpuntjes te maken. Een mooie 8-2 voorsprong met de rust was dan ook het resultaat. De tweede helft ging het afwerkend plots niet zo lekker meer maar Atlas had niet de kracht om Zaamslag in de problemen te brengen. Ondanks het slechts scoren van maar twee doelpunten in de tweede helft wonnen we verdiend de wedstrijd met 10-6.

Willen we absoluut een sub-topper worden dan moeten we proberen de ganse wedstrijd op het zelfde niveau te spelen. Zo snel mogelijk de tegenzetten van de tegenpartij herkennen en ontmantelen. Rustig blijven en geduld blijven opbrengen is de boodschap. Proficiat aan iedereen. Gezien de stand van zaken staat volgende week waarschijnlijk de moeilijkste wedstrijd op het programma. Zaamslag speelt dan gastheer voor leider ’t Capproen. Nogmaals een dikke proficiat aan het ganse team maar toch wil ik Wilco in het bijzonder bedanken voor zijn uitstekend verdedigend werk tegen scoremachine Michel.

1 – 0 Klein kansje onder de korf Marco

2 – 0 Schotje achter de korf Marco

3 – 1 Afstandschot Annette

4 – 1 Afstandschot Debby

5 – 2 Doorloper Wilco

6 – 2 Schotje Joris van kortbij

6 – 2 Strafworp op Linda, Marco mist !!

7 – 2 Afstandschot Marco

8 – 2 Doorloper Marco

RUST

9 – 3 Afstandschot Annette

10 – 5 Doorloper Wilco

Zaamslag behaald tweede uitzege op rij !

Zaterdag 1 oktober zal bij Zaamslag de geschiedenis ingaan als een bijzondere dag. Net na de gewonnen wedstrijd van de B’s werd namelijk Daan door de vereniging gevierd voor zijn 65 ste verjaardag (weliswaar is hij pas jarig op 2 oktober, maar wat is één dag in een mensenleven). Een lovende speech van de voorzitter en een oorverdovend aplaus van de toehoorders zijn de geschreven pers zeker niet ontgaan. En zoals het hoort mocht een stukje taart en verse appeltaart van Rita zeker niet ontbreken op deze mooie dag. Daan en zijn vrouwtje Rita zijn voor onze vereniging een niet te missen paar. Altijd bereid tot hulp, een bemoedigend woordje, een gezellig babbeltje, dat zijn dagdagelijkse dingen voor deze twee fantastische mensen. Dat we nog lang op jullie mogen rekenen.

Wat zeker ook niet uit het oog mag verloren gaan is het feit dat sinds enkele weken een aantal vrijwilligers, lees Frans H, Pieter, Frans V, Jack, Pascal, Wilco en misschien nog vele anderen die ik niet vernoemd heb waarvoor mijn excuses, druk in de weer zijn om onze nieuwe lichtinstallatie te realiseren. Zaterdag werd zo goed als bijna de laatste hand gelegd aan deze zware klus, zodat we hopelijk vanaf deze week kunnen genieten van onze nieuwe lichtmasten. Onze noeste arbeiders die al van vroeg in de ochtend aan de slag waren werden dan ook getrakteerd op lekkere erwtensoep van Rita met broodjes. Voor het vlaggeschip van onze vereniging restte nog één ding….’s namiddags gaan winnen op ZKV om deze dag succesvol af te ronden.

ZKV 1 – Zaamslag 1

Na een rit van bijna twee uur kwamen we uiteindelijk aan bij ZKV in Zuidland. Er waaide een stevig briesje over het veld wat meteen de optie achterverdedigen naar het voorplan bracht. Vooraf was al geweten dat ZKV geen pasklaar antwoord zou hebben op het achterverdedigen en te onpas zou gaan schieten zonder afvang. De eerste helft leek het er dan ook op dat Zaamslag rustig maar zelfverzekerd ZKV haar wil zou opdringen. Na een 1-1 stand werd een eerste driepuntenkloof gerealiseerd 1-4 net voor de rust. Spijtig dat in de toegevoegde seconden na dom balverlies in de aanval ZKV de stand terug op 2-4 kon brengen. De tweede helft had normaliter voordeel moeten geven want we hadden nu licht windvoordeel maar toch is het ZKV dat meteen de mouwen opstroopt en de bordjes terug gelijk hangt 4-4. Schieten zonder afvang maar toch binnenknallen. Eerlijk gezegd toch wel sterk van ZKV. Vanaf dan is het steeds Zaamslag dat één doelpuntje weet uit te lopen maar steeds terug gecounterd word zodat ZKV in de wedstrijd blijft. Nadat we voor het eerst 7-6 achter komen maar toch weer gelijk weten te stellen 7-7 worden er met nog een klein kwartier te gaan twee verse krachten ingebracht. Pieter en Sandra moeten voor nieuwe aanvalsinpulsen zorgen om de volle buit binnen te halen. Een goede gok zo zou blijken want Zaamslag slaagt er in de twee punten mee te nemen naar Zeeuws-Vlaanderen. Joris heeft dan wel de laatste minuten niet meer gezien daar hij van spanning zijn T-shirt over zijn hoofd had getrokken maar was net zo blij met de overwinning als al de anderen. Missie geslaagde dag volbracht. Proficiat, houden zo !!!

0-1 Doorloper Debby

1-2 Schot achter de korf Marco

1-3 Doorloper Marjan

1-4 Strafworp Frans (fout op Debby)

RUST 2-4

4-5 Klein kansje onder de korf Frans

5-6 Klein kansje onder de korf Marco

7-7 Schotje Frans

7-8 Afstandschot Pieter

8-9 Winninggoal van een beresterke Linda

Outstanding Zaamslag laat Thor geen schijn van kans.

Een beresterk Zaamslag, dat in laatste instantie een geblesseerde Marco zag afhaken, is er in geslaagd Thor gedurende de eerste helft uit de korf te houden dank zij een sterk verdedigende prestatie. Thor worstelde vooral met zichzelf en had veel moeite om een deftige aanval in elkaar te knutselen.

Bij Zaamslag zat de wil om te winnen er goed in en het team speelde fel en gedreven in tegenstelling tot de vorige week. Dus geen excuses meer voor de volgende wedstrijden meisjes en jongens ! Jullie kunnen het maar moeten het laten zien op het veld. Terwijl Thor naar de goede vorm bleef zoeken behield Zaamslag daarentegen het overzicht en met zorgvuldig lang opgebouwde aanvallen dwong het stelselmatig Thor op de knieën. Een niet eens overdreven 0-4 score bij de rust was het resultaat. Na de traditionele theepauze zag het er naar uit dat Thor het tij wou doen keren door meer druk uit te oefenen maar Zaamslag counterde steeds gevat en op het juiste moment zodat Thor toch achter de feiten bleef aanlopen. Geduldig bleef Zaamslag naar de juiste kans zoeken en werd Thor op ruime achterstand gehouden. Een goed leidende scheidsrechter mocht alzo de wedstrijd affluiten met een dik verdiende 3-9 uitzege voor Zaamslag. Sterke prestatie van iedereen ! Een welgemeende dikke proficiat aan het ganse team en doe zo verder.

0-1 Wegtrekken bij de korf van Wilco na overname

0-2 Joris met strafworp na fout op Marjan

0-3 Frans met strafworp na fout op Linda

0-4 Frans met schotje in korfzone

RUST

1-5 Mooie omdraaibal van Marjan

1-6 Doorloper van Ewout

2-7 Weerom Marjan met omdraaier

3-8 Ewout met afstandschot

3-9 Debby met schot

Zaamslag laat punt liggen tegen BKC !

Een tactisch sterker maar afwerkend onmondig Zaamslag heeft een kostbaar punt laten liggen tegen BKC. Verdedigend was het allemaal in orde maar de aanval liet te wensen over. Na het missen van tal van kansen zag je het vertrouwen in sommige spelers als sneeuw voor de zon wegsmelten. Kansen die anders met de ogen dicht erin zouden gaan werden gewoonweg gemist. De training op afwerking van afgelopen donderdag had blijkbaar geen nut gehad.

Het verslag van de wedstrijd is dan ook bijzonder kort. BKC weet als eerste de playmobil-korven hangen na 30 minuten wedstrijd 0-1. In mijn meer dan dertigjarige carrière als korfballer heb ik nog nooit een ruststand bereikt van 0-1. De tweede helft begon hoopgevend want na 30 seconden krijgt Zaamslag de kans om gelijk te stellen van op de stip, doch Marco faalt. Gelukkig weet Joris met schot een minuut later de stand in evenwicht te brengen 1-1. Toch is het BKC dat weer weet uit te lopen tot 1-3. Marjan met schot brengt terug hoop 2-3. BKC scoort de 2-4 en we hebben nog maar een kleine dertien minuten te gaan. Ondertussen probeer ik als wanhopige coach het roer om te gooien door drie wissels door te voeren. Gelukkig brengen deze wissels succes op. Zaamslag weet terug gelijk te stellen met doelpunten van Debby (omdraaier) en Frans met een schotje. Sandra heeft in de slotseconden zelf de overwinningstreffer in handen maar faalt helaas. Mocht de afwerking slechts tien procent hoger gelegen hebben dan hadden we deze wedstrijd op één been gewonnen !!! Hopelijk volgende week beter.

Eerst overwinning is binnen !!!

Zaamslag 1 – KVK 1

Om niet meteen achterop te geraken was een eerste zege welkom. Onder een stralend zonnetje en een tropische hitte trokken we ten velde tegen KVK. Een eerste opzet handig in elkaar geknutseld door Joris en Wilco werd meteen mooi afgerond door Wilco. KVK laat zich echter niet zo maar de kaas van de boterham snoepen en brengt in het aanvangskwartier ook het betere spel. Een 1-3 achterstand is dan ook meer dan rechtvaardig. Maar stilaan krijgt Zaamslag grip op de wedstrijd en vanaf de twintigste minuut wordt er aan de lopende band gescoord zodat we de rust in gaan met een 10-5 voorsprong.

Spijtig genoeg konden we in de tweede helft ons niveau niet handhaven. Slordige passes, nonchalant verdedigen en met momenten te overhaast spel resulteerde in een matige 13-10 winst. We mogen zeker niet blind blijven voor onze fouten, maar uit fouten kan je leren en als we dat beseffen zijn we op de goede weg. Hopelijk kunnen we volgende week tegen BKC voor een mooi vervolg zorgen. Tot slot wil ik nog even de korte invalbeurt aanstippen van de 16-jarige Laura Hamelink en Frans uw invalbeurt zijn we ook niet vergeten hoor !

1-0 Wilco onder de korf na mooit uitgevoerde opzet met Joris

2-3 Vrijworp Joris

3-4 Strafworp Marco

4-4 Afstandschot Debby

5-4 Afstandschot Marjan

6-4 Schotje achter de korf Annette

7-4 Mooie omdraaibal van Linda

8-5 Schot achter de korf Marjan

9-5 Klein kansje onder de korf van Annette

10-5 Afstandschot Debby

RUST

11-8 Afstandschot Debby

12-8 Afstandschot Marco

13-9 Inloper Frans na handige omdraaibal

Proficiat

Verslag Seolto 1 – Zaamslag 1

Onze allereerste wedstrijd van de nieuwe competitie draaide uit op een nederlaag tegen het uit derde klasse gedaalde Seolto. Alhoewel het spel met momenten goed was bleef de afwerking toch ver beneden peil. Zaterdag tegen KVK zal dit onderdeel optimaal moeten zijn willen we punten pakken.

1-5 Schot Annette

Ruststand 1-6

2-7 Schot Ewout

3-8 Wilco kleine kans onder de korf

4-11 Frans kleine kans onder de korf

5-12 Strafworp Joris (fout op Annette)

6-14 Strafworp Frans (fout op Marjan)

Dit was nu wel niet bepaald de wedstrijd waarin punten moesten gepakt worden. Er staan belangrijker wedstrijden op het programma. Week na week er voor gaan tot het uiterste is dan ook de boodschap.

De nieuwe competitie gaat van start !

Een nieuw seizoen staat weer voor de deur. De kern is grotendeels hetzelfde gebleven enkel Annette is bij de selectie gekomen. Deze bestaat dan ook uit volgende spe(e)l(st)ers : Annette, Debby, Linda en Marjan bij de dames en bij de heren Ewout, Frans, Joris, Marco en Wilco. Hopelijk gaan we dit jaar evenveel korfbalvreugde beleven als het voorbije jaar. Enkel een beter resultaat in het klassement zou welkom zijn. De laatste oefenwedstrijd tegen Luctor, gewonnen met 7-9, moet jullie het nodige vertrouwen geven. Succes !!!