Archief Seizoen 06/07

Zaamslag eindigt seizoen in mineur met vijfde verlieswedstrijd op rij !

Niemand had dit verwacht en ik ben dan ook enorm teleurgesteld met dit seizoenseinde. Na een prachtige eerste ronde op het veld en na een geslaagd zaalseizoen sloten we de veldcompetitie compleet in mineur af. Geen enkele wedstrijd konden we ook nog maar winnen en zo kwam er geen enkel puntje bij bij de wel verdiende 10 punten uit de eerste ronde. De hoogste tijd om tegen het nieuwe seizoen eens alles op een rijtje te zetten en de nodige lessen te trekken uit wat er allemaal gebeurt is. Dit zal ten gepaste tijde nog besproken worden op een spelersvergadering die nog moet vastgelegd worden. Tal van verzachtende omstandigheden zouden ingeroepen kunnen worden (blessures, aanleg kunstgrasveld, enz…) maar dat zouden te goedkope excuses zijn. Enfin genoeg gezeverd, dan gaan we nu maar over tot het wedstrijdverslag.

Samantha mocht nog eens opdraven in plaats van Marjolein die op weekend was. We kozen bewust om tegen de wind op te gaan spelen in de eerste helft om dan in de tweede helft maximaal te kunnen profiteren van dat windvoordeel. KVK ging het best van start en profiteerde van het zwak verdedigen van Zaamslag en nam resoluut de wedstrijd in handen wat resulteerde in een 0-3 na een dik kwartier spelen. Gezien het windnadeel had ik de aanval gevraagd gegroepeerd te gaan spelen in de korfzone om van daaruit kleine kansjes te verzilveren. Dit lukte niet al te best en het was Debby die gelukkig toch nog tweemaal wist te scoren (de privétraining heeft dan toch nog iets opgeleverd hé meid) zodat we de rust ingingen met een 2-5 achterstand. De scheids, mooi gebruind en zonnebrilletje op had dan al een aantal keren van zich laten horen. Je kan slecht fluiten en dat kan gebeuren en als dat dan aan beide kanten zo is moet je je daar maar bij neerleggen. Maar wat deze man in zwart liet zien was onbegrijpelijk, ik denk dat hij zelf nog het meest van zijn prestatie heeft genoten. Gelukkig voor hem maar helaas jammer voor de spelers, supporters en coaches en voor de wedstrijd.

In de tweede helft kozen we om te gaan achterverdedigen wat geen onlogische keuze was daar KVK tegen de wind in moest gaan aanvallen. Dat was al weer een hele tijd geleden dat we dat nog eens hadden gedaan en het lukte ons ook nog vrij aardig. KVK had het knap lastig en verspeelde met de regelmaat van een klok de bal waardoor onze aanval meer aan de bak kwam en met resultaat. De 2-5 achterstand werd na een kwartier spel weggewerkt en Zaamslag kwam terug tot 5-5. Lang konden we hiervan echter niet genieten want KVK weet terug uit te lopen tot 5-7. Nog één keer keren we terug en klampen aan bij 6-7 maar het slotakkoord is wederom voor KVK dat de wedstrijd uiteindelijk wint met 6-8. KVK wint terecht omdat wij het in de eerste helft compleet lieten afweten en in de tweede helft te veel goeie kansen onbenut lieten.

Tijd nu om de riemen af te gooien en te genieten van een welverdiende rust en hopelijk iedereen terug volgend seizoen met opgeladen batterijen.

01 – 03 Schot Debby

02 – 05 Schot Debby

RUST

03 – 05 Schot Frans

04 – 05 Strafworp Marco

05 – 05 Schot Marjan

06 – 07 Onderhands klein kansje Marco

06 – 08 EINDSTAND

De fut is er uit : Zaamslag snakt naar het eind van het zeizoen !

Na de goede prestatie tegen kampioen Luctor was het de bedoeling de laatste twee wedstrijden zegevierend af te sluiten om alzo het seizoen toch nog in schoonheid te kunnen afsluiten. Nu op zich is dat makkelijker gezegd dan gedaan als je weet dat de tegenstanders Atlas en KVK heten. Buiten een klein windje, waar je op het veld van Atlas niet al te veel last van hebt, was het ideaal korfbalweer. Atlas dat in het begin van het seizoen op de sukkel was liet ondertussen zien dat het er echt terug staat (met uitzondering van hun slippertje van afgelopen week tegen BKC) en winnen zou dus geen sinicure zijn. Het is Atlas dat in de eerste minuut meteen al de korf weet hangen 1-0. Zaamslag antwoordt gepast en komt 1-2 voor. De wedstrijd gaat nu gelijk op maar Atlas is net iets scherper voor de korf en neemt terug de leiding 5-2. Frans met een fraaie éénhandse doorloopbal brengt de score op 5-3. Toch is het Atlas dat met een laatste treffer zorgt voor de 6-3 ruststand. Marcel had al aangegeven dat hij weer wat last kreeg van zijn archillespezen maar ging alvast de tweede helft toch nog startten. Marcel na mooie combinatie met Marco brengt de marge terug op twee doelpunten 6-4. Maar echt dichter komen we maar niet want Atlas weet wederom te scoren en het staat 7-4. Marjolein brengt nogmaals hoop bij de 7-5 maar Marcel geeft aan dat het niet meer gaat en Pjotr komt hem vervangen, we zijn dan amper 8 minuten bezig in de tweede helft. Het lukt Zaamslag maar niet aan te sluiten en weerom drukt Atlas het gaspedaal in 8-5. Een tweede wissel dringt zich op. Erwin komt Frans vervangen die last heeft van de kuit. Voor zowel Erwin als Pjotr is het hun derde wedstrijd van de dag. Goed voor de conditie jongens ! De jongens geven nog het beste van zichzelf maar kunnen niet beletten dat ze samen met de rest van het team ten onder gaan tegen dit Atlas. Atlas wint de wedstrijd dan ook terecht met 10-5.

Het is duidelijk dat een aantal mensen naar het einde van het seizoen snakken. Door de aanleg van het kunstgrasveld zijn er meerdere spelers die al flink de handen uit de mouwen hebben gestoken en enorme arbeid hebben verricht wat op zich lovenswaardig is en noodzakelijk voor de sportieve uitbouw en ontwikkeling van onze vereniging. Dit heeft natuurlijk ook zijn keerzijde : vermoeidheid steekt de kop op en er wordt minder getraind (terug van 2 naar 1 training per week). Dit alles uit zich dan ook in de wedstrijden. De frisheid is er af ! Toch doe ik nog een laatste oproep om in onze laatste wedstrijd tegen KVK alles nog eens uit de kast te halen. Daarna breekt voor velen van jullie een welverdiende rust aan na een toch wel slopend seizoen met tal van ongelukkige blessures.

01 – 01 Klein kansje Marjan

01 – 02 Schot Joris

05 – 03 Eénhandse doorloper Frans

06 – 03 RUST

06 – 04 Schotje Marcel

07 – 05 Klein kansje Marjolein

10 – 05 EINDSTAND

Zaamslag nipt onderuit tegen kampioen Luctor !

Daar ik vorige week bijzonder opgetogen was over de prestatie van de ploeg had ik besloten met dezelfde acht de wedstrijd tegen Luctor aan te vatten. De bedoeling was Erwin en Pjotr een extra gelegenheid te bieden om hun goede prestatie van vorige week over te doen maar dan tegen een toch wel sterkere tegenstander. Benieuwd of ze konden bevestigen. Ongetwijfeld zullen ook bij Luctor verschillende mensen de wenkbrauwen gefronst hebben toen ze merkten dat Frans en Marcel naast de lijn mochten gaan staan en onze twee aspirantjes er tussen. Deze keer mocht Pjotr, Joris, Debby en Marjolein verdediging opgaan. Marco, Erwin, Marjan en Annette aanval op. De eerste twee minuten in verdediging waren een echte hel voor Pjotr want nadat zijn rechtstreekse tegenstander in de eerste seconden reeds een dot van een kans op doorloper had laten liggen was het in de tweede minuut dan toch raak 1-0. Vrij snel daarop werd het 1-1 door strafworp omgezet door Marco. Zaamslag komt met schot van Joris 1-2 voor maar na een fraai stukje toneel en een even spectaculaire val van Davy KRIJGT Luctor een strafworp die door laatstgenoemde veelbelovende acteur wordt omgezet 2-2. Zaamslag heeft het betere spel en weet zelfs 2-4 voor te komen door strafworp van Marco en afstandschot van aspirant Erwin. En dan breekt de fase aan waarin de scheids de hoofdrol opeist. Tot twee maal toe mag Luctor scoren na wandelen over het blok met de verdediger netjes met de arm in de hoogte in de rug welke dan ook nog tracht korfpositie te nemen. Hallo zeg !!!! Tijdens de rust ben ik dan ook persoonlijk een woordje uitleg gaan vragen bij de scheids. Zijn antwoord was dat de verdediger niet kort genoeg volgde. Laat mij niet lachen zeg….moeten we dan echt gaan kontneuken of wat ! Lichamelijk contact is toch niet toegestaan of vergis ik mij. Door deze twee toegestane dubieuze doelpunten weet Luctor dus met een minimaal verschil van één doelpunt de rust te bereiken 4-5.

Meteen na rust neemt Zaamslag terug een verdiende tweepunten voorsprong 4-6 maar we slagen er maar niet in de marge op drie doelpunten verschil te brengen. Telkens komt Luctor terug tot op één doelpunt en kunnen we dus niet de nodige mokerslag uitdelen. Dit gaat zo verder tot aan de twaalfde minuut wanneer het 6-8 staat. Een betere periode van Luctor breekt aan en in een tijdspanne van slechts vier minuten komen ze na eerder 1-0 voor te hebben gestaan in de aanvangsfase voor de tweede keer op voorsprong 9-8. Zaamslag klampt echter aan maar is nu voor de rest van de wedstrijd genoodzaakt telkens een achterstand van één doelpunt op te halen. Bij een 11-11 stand op de vijfentwintigste minuut is alles dus nog mogelijk. Ondertussen waren reeds Joris (last van de kuit) en Erwin vervangen door Marcel en Frans. Maar zoals het reeds al meerdere keren is voorgevallen is het wederom Luctor dat met de volle pot gaat lopen. Laten we maar zeggen dat hier het geluk van de kampioen gespeeld heeft. Het gezegde dat het beste paard niet altijd de haver krijgt gaat hier ook op. Dat Zaamslag met twee aspiranten, waarvan er één de ganse wedstrijd heeft gespeeld en de andere vijftig minuten, dit resultaat behaald is fantastisch en eerder beschamend voor de kampioen. Erwin wist het onderlinge duel zelfs in zijn voordeel te beslechten met 1 tegen 0 tegen Paul……en Pjotr hield de bordjes gelijk 2 tegen 2. Als ik de cijfers achteraf bekijk zijn het de dames van Luctor die voor het verschil gezorgd hebben in de slotfase. Onze meisjes kwamen maar één keer tot scoren die van Luctor vijf keer, waarmee ik niet wil zeggen dat de fout bij onze meisjes ligt, verliezen doen we immers met zijn allen. Na het fluitsignaal kon voor Luctor het feest beginnen terwijl wij enigzins teleurgesteld konden afdruipen. Ondanks wederom een nederlaag was ik bijzonder tevreden over de geleverde prestatie.

01 – 01 Strafworp Marco (fout op Marjan)

01 – 02 Schot Joris

02 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

02 – 04 Schot Erwin

03 – 05 Klein kansje achter de korf Joris

04 – 05 RUST

04 – 06 Schot Marco

05 – 07 Klein kansje zijkant korf Pjotr (afleggertje door Joris na doorbraak)

06 – 08 Strafworp Marco (mooie omdraaier Erwin foutief gestopt)

09 – 09 Schot Annette

10 – 10 Klein kansje Pjotr

11 – 11 Schot Marco

12 – 11 EINDSTAND

Erg verjongd Zaamslag gaat eervol ten onder tegen Zevenvergen.

Wat een hectische week. Donderdag op training kreeg ik te horen dat naast Marcel (die al tijdig had afgemeld) dat Frans tegen Zevenbergen er ook niet zou zijn. En volgens geruchten zou Debby ook niet van de partij zijn ? Deze laatste kon op training meteen deze onjuiste berichten de kop in drukken en was er dus wel. Gezien het tweede en derde ook maar net voltallig waren werd de mogelijkheid overwogen de wedstrijd van het eerste te verdagen naar een latere datum. Andere mogelijkheid was de kaart van de jeugd te trekken. Deze laatste optie leek mij de meest sportieve en zo gezegd zo gedaan. Onze twee aspiranten Pjotr (16 jaar en vijf maanden oud) en Erwin (die binnen twee weken pas 16 word) werden geselecteerd om mee te doen in het eerste. Beide jonkies hadden al eens een aantal minuten speelgelegenheid gekregen in het eerste maar voor het eerst moesten ze dus nu een ganse wedstrijd aan de bak. Benieuwd hoe dat zou verlopen.

Na de misstap van vorige week moest Zaamslag als het de titel wou halen, wat echt geen prioriteit is, al zijn wedstrijden winnen en mocht Luctor geen punt meer halen. Zeg nu zelf wat zijn dan je kansen ? Verloor Zaamslag dan had Luctor, zelfs bij een eventueel verlies, de titel op zak.

Joris werd overgeheveld naar het vak van Debby en Marjolein en kreeg het gezelschap van Pjotr en mochten verdediging op gaan. Marco, Marjan en Annette kregen het hoederecht over Erwin en gingen van start in de aanval.

De eerste treffer kwam uit handen van Zevenbergen na foutief uitwerken van Joris 0-1 maar al snel wist Marco de stand in evenwicht te brengen. 1-1. Onze tweede verdediging wist niet zo lang stand te houden en onze aanvoerder, die de laatste weken terug naar de juiste vorm op zoek is, kreeg er meteen twee om de oren 1-3. Annette met een afstandschot brengt de stand op 2-3 maar weerom weet Zevenbergen uit te lopen naar 2-4. Pjotr die al heeft laten zien dat hij veel in zijn mars heeft schiet de 3-4 op het bord. Onze andere jonge kracht Erwin betaald dan weer leergeld en krijgt een doorloper tegen 3-5. Marco met schot 4-5. Maar telkens slaagt Zaamslag er maar niet in de stand in evenwicht te brengen ondanks tal van goeie kansen. Zevenbergen dus weer naar een twee punten marge 4-6. En dan was het moment daar waar we al lang zaten op te wachten : doelpunt van Marjolein net voor de rust 5-6 !!!! Eindelijk !!!!

Tijdens de rust kon ik het team enkel maar feliciteren met de manier waarop er gespeeld werd. Mooie aanvallen met veel overleg en geduld werden er opgezet en er was enorm veel strijdlust en daar hou ik wel van. Er zat dus meer in en alles kon nog.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Erwin werd weer te grazen genomen door zijn ervaren opponent 5-7. Maar in de aanval liet Erwin zien dat ook hij kan korfballen. Hij was heer en meester onder de korf (om het op zijn Antwerps te zeggen : hij deed goed paalwerk) en kon zelfs tal van keren schieten, doch het visier stond niet op scherp. Marco met zijn derde zorgt voor de 6-7. Maar net zo als in de eerste helft slagen we er niet in de gelijkmaker te scoren …en hop, Zevenbergen loopt weer uit 6-8. Maar het team werkt hard voor elke bal en geeft zich niet zo maar gewonnen. Marjolein heeft de smaak te pakken en wil gaan voor haar tweede treffer. Ze waant zich soms in een schiettent op de kermis maar uiteindelijk is het toch Joris die met een afstandschot zorgt voor de 7-8 met nog een dikke dertien minuten te gaan. Helaas weten we niet meer te scoren in deze slotfase, ondanks de kansen die er wel waren en is het Zevenbergen dat nog twee keer de korf vind. Eindstand 7-10 en voor Zevenbergen twee zeer belangrijke punten in de strijd om behoud. Andere conclusie ….Luctor kampioen.

Al bij al ben ik zeer tevreden over deze wedstrijd gezien de omstandigheden. Onze routiniers hebben zeer hard gewerkt om het onze jonkies zo aangenaam mogelijk te maken in de wedstrijd. Zelf toonden Pjotr en Erwin dat ze een mooie toekomst voor de boeg hebben en kunnen korfballen maar ze moeten nu wel hun beide voetjes op de grond houden. Hard blijven trainen met de kern en ervaring opdoen is nu de boodschap. Knappe wedstrijd van iedereen.

01 – 01 Klein kansje Marco

02 – 03 Schot Annette

03 – 04 Schot Pjotr

04 – 05 Schot Marco

05 – 06 Schot Marjolein

RUST

06 – 07 Schot Marco

07 – 08 Schot Joris

07 – 10 Eindstand

Zaamslag gaat zwak van start en gaat kansloos onderuit tegen Blauw-Wit.

Eindelijk was het zo ver : het eerste mocht na bijna één maand geen wedstrijd te hebben gespeeld terug aan de bak tegen het team waar ze de laatste zaalwedstrijd tegen hadden afgehaspeld, met name Blauw-wit. Na drie wedstrijden tegen dit Blauw-Wit te hebben gespeeld (1 veld en twee zaalwedstrijden) was de magere oogst slechts één puntje op zes, niet al te best dus. Toch staat Zaamslag na de heenronde van de veldcompetitie op een verdienstelijke tweede plaats na het ongenaakbare Luctor en indien we een goede terugronde zouden spelen zou er misschien meer inzitten. Voor de wedstrijd werd de spelers dan ook gevraagd ‘kleur te bekennen’ met andere woorden of ze er alles zouden aan doen om het Luctor toch nog zo moeilijk mogelijk te maken in de titelstrijd. Blijkbaar was iedereen er klaar voor…..

Zaamslag neemt een goede start en scoort het eerste doelpunt in de openingsminuut maar dat was het dan ook. Blauw-Wit dat nochtans ook nog naar zijn beste vormpeil zoekt neemt de wedstrijd in handen en komt 1-3 voor. Bij ons loopt het echt voor geen meter. Te statisch spel, niet genoeg loopvermogen, een hoop misverstanden, slechte passes en een gebrek aan inzit zijn zo wat het enige waarin Zaamslag zit laat opmerken. Nadat zowel Blauw-wit als Zaamslag falen van op de stip is het toch weer Blauw-wit dat de marge verder uitdiept tot 1-5. Gelukkig weet het vak Marjan, Annette, Joris en Marco in de slotfase van de eerste helft de wedstrijd terug nieuw leven in te blazen door twee maal raak te treffen zodat we een bakje thee gaan opzoeken met een 3-5 achterstand.

Tijdens de rust wijs ik het team erop dat het in de tweede helft veel beter moet als we de wedstrijd alsnog willen winnen en dat er harder geknokt moet worden.

Een gebrek aan wedstrijdritme zorgt er mede voor dat het spelbeeld niet erg verandert in de tweede helft. Ondanks het sterk verdedigend werk van het vak van Marco weet onze aanval de korf maar niet hangen. Het vak van Debby, Marjolein, Marcel (Pjotr) en Frans slagen er zelfs in tweeëntwintig minuten lang niet te scoren ! Dat onze verdediging dit niet kan blijven houden is logisch en zodoende loopt Blauw-wit terug verder uit tot 3-7. Joris prikt de 4-7 tien minuten voor tijd door de korf. Jammer genoeg brengt dit doelpunt niet veel zoden aan de dijk. Frans die al geruime tijd loopt te mekkeren tegen de scheidsrechter omdat hij zijn gelijk maar niet krijgt loopt logisch nog tegen het gele kartonnetje aan. Frans probeer in het vervolg je frustraties onder controle te houden want zo haal je je niveau omlaag en dit werk ook nog eens demotiverend voor je teamgenoten. In de slotfase weten beide teams elk nog één keer te scoren zodat de wedstrijd wordt afgefloten bij een 5-8 stand. Het vermelden waard was de goede invalbeurt van Pjotr en daar kunnen we het dan ook bij laten. Een logisch verlies daar tal van spelers hun gebruikelijk niveau niet haalden.

Nu al de handdoek in de ring werpen lijkt mij wat te voorbarig maar we zullen ons stevig moeten herpakken willen we de tweede stek houden.

Na deze wedstrijd ben ik dan ook ontzettend ontgoocheld en verwacht van jullie een positieve reactie in de volgende wedstrijden.

01 – 00 Doorloper Debby

02 – 05 Onderhands klein kansje Marco

03 – 05 Klein kansje Joris

RUST

04 – 07 Schotje Joris

05 – 08 Klein kansje onder de korf Frans (knappe pas Pjotr)

Zaamslag sluit zaalseizoen af met nederlaag.

Voor de laatste zaalwedstrijd moesten we uit tegen Blauw-Wit. Ik vond dat we nog iets recht te zetten hadden na de verlieswedstrijd uit de heenronde waar we in de slotminuut de zege toch nog lieten ontglippen. Bij de aankomst in de zaal zagen we dat de coach van Blauw-Wit netjes zijn huiswerk gemaakt had en de foto’s van onze spelers had afgedrukt van de site. Toch zal hij zijn wenkbrauwen even gefronst hebben toen hij merkte dat er een aantal onbekenden in de ploeg stonden. De wedstrijd ging van start onder de leiding van scheids Postema. Wat er in het openingskwartier allemaal gebeurde is niet te beschrijven. Zaamslag gaf geenszins de indruk het vandaag Blauw-Wit ook maar moeilijk te kunnen maken en stond meteen 6-0 achter. Debby bracht enig soelaas en scoorde de 6-1 waarna het terug bergaf ging en we nog slechts twee keer scoorden vanop de stip in de slotminuut zodat we de rust ingingen met een 7-3 achterstand. Scheids Postema werd vandaag met argusogen gevolgd door een beoordeellaar en dat hebben beide ploegen geweten, de man was blijkbaar niet in zijn normale doen. Zenuwen ? Er werden kwistig strafworpen uitgedeeld alsof het een lieve lust was, vier voor Zaamslag en zes voor Blauw-Wit. Al wat in de ogen van Postema dubieus was en waar hij geen raad mee wist ging op de stip. Meerdere keren zat hij er dan ook glad naast. Gelukkig was het langs de twee kanten even erg. Benieuwd hoe zijn beoordeling is geweest !

Tijdens de rust werd het team er attent op gemaakt dat het niet goed was en dat we “back to basic” korfbal moesten gaan spelen. Een goede afvang zetten en een goede steun brengen en twee aanvallers in punt. Je zag dat met het inpassen van de nieuwe spelers een aantal automatismen ontbraken en dat zou je als verzachtende omstandigheden kunnen inroepen voor het ondermaatse spel. Toch zullen we zo verder moeten want onze geblesseerde spelers zouden nog wel eens voor lange tijd afwezig kunnen zijn. Frans werd ook nog tot de orde geroepen, ondanks het feit dat hij meerdere keren overschot van gelijk had, om scheids Postema wat te ontzien want tegen de scheids van je tak maken helpt toch niet, integendeel meestal krijg je hem dan nog meer tegen.

De tweede helft ging het al een stuk beter. Blauw-Wit dacht waarschijnlijk dat het de zege al lang op zak had maar niets was minder waar. Zaamslag wist terug te komen tot 10-8 en dat met nog zeven minuten te gaan. Nadat Marco al een zo goed als verdedigde treffer mocht scoren was het nu de beurt aan Blauw-Wit. De 11-8 werd gescoord en laat ons hier ook eerlijk zijn … dat doelpunt was zuiver verdedigd ! Nog even kwamen we terug tot 11-9 maar dan was het over en out ! Blauw-Wit wint verdiend met 12-9 en blijft zo in de running voor de titel. Kort samengevat dit Blauw-Wit is niet onoverwinnelijk maar onze slechte eerste helft lag mede aan de basis van dit logisch verlies.

Positief nieuws viel er ook te rapen met name dat Erwin de laatste tien minuten voor het eerst mocht opdraven in het eerste en mij onmiddellijk bedankte met een treffer en ook Samantha wist tot scoren te komen. Laura mocht er ook nog even op maar heeft spijtig genoeg geen bal gezien, letterlijk dan wel.

Nu even genieten van een weekje rust en dan vliegen we er terug in op het veld.

06 – 01 Schot Debby

07 – 02 Strafworp Marco (fout op Joris)

07 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

RUST

08 – 04 Doorloper Samantha

09 – 05 Afstandschot Joris

10 – 06 Afstandschot Erwin

10 – 07 Strafworp Marco (fout op Joris)

10 – 08 Schotje Marco

11 – 09 Eenhandig kansje onder de korf Frans

12 – 09 EINDSTAND

Zaamslag 1 herpakt zich met zege tegen BKC

Na de mindere prestatie van vorige week (gelijkspel tegen ODI) moest Zaamslag zich herpakken tegen het bijna veroordeelde BKC. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan als je weet dat teams die in degradatiegevaar verkeren zich soms fel kunnen weren zoals een duivel in een wijwatervat. BKC had het voordeel te mogen tegenstellen en prijsschutter Roest verkoos het om niet te moeten opdraven tegen Joris of Marco en stapte glunderend naar het vak van Marcel en Frans hopende dat hij daartegen wat beter uit de verf zou komen. Blijkbaar had hij de heenmatch nog in gedachten waarin hij zijn spreekwoordelijk bakje vol kreeg van Marco. In eerste instantie leek dit een goede zet daar Marcel en Frans hun handen vol hadden met de beweeglijke aanvaller van BKC. Maar nadat Zaamslag de organisatie op punt had gezet en ging achterverdedigen was het gedaan met de wispelturige en egoïstische spits. Als ik er niet naast zit meen ik zelf dat hij niet tot scoren is gekomen ! De wedstrijd nu : in de aanvangsfase zijn beide teams aan elkaar gewaagd en dit blijft zo tot aan de twintigste minuut als het 3-3 staat. In de laatste tien minuten van de eerste helft weet Zaamslag zich dan toch los te maken van BKC zodat we de rust ingaan met een 7-3 voorsprong.

Tijdens de rust maak ik het team zich ervan bewust dat het niet gedaan is en we op een zelfde niveau moeten presteren in de tweede helft willen we BKC afhouden. Na een stevige “Let’s Go” in de kleedkamer trekken we terug naar het veld voor de tweede helft.

Zaamslag begint andermaal te slap aan de tweede helft en weerom kennen we een mindere periode waarin niet wordt gescoord. BKC profiteert hiervan en na een kwartier spel is de marge nog slechts één doelpunt 7-6. Gelukkig zetten we de scheve schaats tijdig recht en lopen terug uit tot 10-6. Deze kloof zou voor BKC niet meer te overbruggen zijn en zo winnen we terecht de derby met 10-8. Toch ook nog even meegeven dat jonkie Pjotr de laatste twee minuten met knikkende knieën even mocht proeven van een invalsbeurt in het eerste in de plaats van Joris. Gefeliciteerd meisjes en jongens met deze overwinning en als ik dan toch de man van de wedstrijd moet noemen ga ik voor Marcel die met de ruggesteun van Frans en het vak Michiel Roest het zwijgen oplegde en zelf maar liefst drie keer de weg naar de korf vond. Volgende week sluiten we het zaalseizoen af tegen Blauw-Wit dat ook nog kans maakt om te promoveren. In ieder geval gaan we er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen daar we nog een wrange nasmaak hebben van de heenwedstrijd die we ten onrechte verloren met één doelpunt.

01 – 01 Schot Debby

02 – 01 Schot Marco

03 – 03 Klein kansje achter de korf Marcel

04 – 03 Doorloper Annette

05 – 03 Strafworp Marco

06 – 03 Schotje Frans na subliem achterwaarts pasje van Marcel

07 – 03 Doorloper Marcel

RUST

08 – 06 Doorloper Marcel

09 – 06 Schot Marco

10 – 06 Schot Joris

EINDSTAND 10- 08

Zwakke wedstrijd eindigt in gelijkspel.

De miserie begon al toen ik nog maar de oprit van de autostrade nam….file. Op het moment dat ik uit de file kwam moest ik eigenlijk al bijna op de afgesproken plaats zijn. Daar aangekomen bleek dat ik zelfs toch nog eerst was. Met vier auto’s dan maar richting Schiedam. We kwamen al te laat aan zodat inschieten tijdens de rust van de vorige wedstrijd er al niet meer in zat. Het was dus van de ene in de andere broek springen en gelijk opwarmen. De gebruikelijk babbel vooraf werd dan maar gehouden tijdens het strectchen. Dit alles is voor een coach en voor het team niet bevorderlijk als voorbereiding op een wedstrijd. Volgende keer moet er echt op tijd vertrokken worden.

Samantha mocht door tal van afwezigen voor het eerst mee opdraven met het eerste in het vak van Debby, Frans en Marcel en ik kan het u nu al verklappen ze heeft het uitstekend gedaan. Nochtans kunnen we verder over deze wedstrijd heel kort zijn. Het was ver van goed en dit moet toch wel de slechtste wedstrijd van het huidige seizoen zijn geweest. Het leek net of we hadden er geen zin in, iedereen kwam net die laatste pas te laat of schuwde die extra inspanning die nodig was. Echt Zaamslag onwaardig. Ondanks dit gegeven bleven we de ganse wedstrijd op voorsprong en lieten we het weer afweten in die verduivelde slotfase. Zonder afbreuk te doen aan de prestatie van ODI moet ik toch wel stellen dat een Zaamslag in normale doen deze wedstrijd met de vingers in de neus wint. Volgende week tegen BKC zal het anders moeten anders gaan we vast en zeker de boot in en daar heb ik absoluut geen zin in. We zullen ons moeten herpakken.

00 – 01 Schot Frans

00 – 02 Schot Marcel

01 – 03 Strafworp Marco

01 – 04 Klein kansje onder de korf Frans

02 – 05 Schot Joris

RUST

04 – 06 Klein kansje Marcel na combinatie met Frans

04 – 07 Doorloper Marjan

05 – 08 Klein kansje Debby

07 – 09 Doorloper Marco

09 – 09 EINDSTAND

Zaamslag onderuit in spannende derby tegen Luctor.

Meestal kruip ik pas zondagnamiddag achter de computer om mijn verslag te schrijven maar vandaag wou ik absoluut Marjolein voor zijn. Naar de derby tegen Luctor kijkt iedereen uit en de zenuwen staan dan ook meestal strak gespannen. Voor ons is het seizoen nu al eigenlijk voorbij omdat we niet meer kunnen meedingen voor de titel en degradatiezorgen hebben we helemaal niet meer. Wel kunnen we het de teams, die volop voor de titel gaan, het zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Immers een zege geef je niet zo maar cadeau. De druk lag dus volkomen bij Luctor want zij konden zich echt geen misstap veroorloven.

Luctor mocht tegenstellen en probeerde onze goalgetter aan banden te leggen door Erik-Jan op hem te plaatsen. Jammer voor Erik-Jan want die moest al vrij vlug het veld verlaten met een kwetsure (een tactische wissel zal het zeker niet geweest zijn). Het eerste kwartier kon Luctor nog enigzins in het spoor van Zaamslag blijven en stond het dan ook 3-3. Het laatste kwart was dan weer helemaal voor Zaamslag dat het laken naar zich trok en Luctor met momenten korfballes gaf. Verdiend gingen we dan ook de rust in met een 9-6 voorsprong. Coach Peter Durinck zag dat het niet goed was en zal waarschijnlijk tijdens de rust een ferme donderspeech gegeven hebben. Ik zelf moest eigenlijk niet zo veel vertellen maar verwittigde de ploeg wel dat ze in de tweede helft waarschijnlijk een ander Luctor tegen zouden krijgen. Als je de laatste wedstrijdverslagen van Luctor leest is het altijd het zelfde liedje. Ze gaan telkens zeer slecht van start maar weten telkens die zwakke periode in de tweede helft om te buigen en gaan tot slot met de volle pot lopen. Helaas voor ons ….vandaag was het weer van dat !

Luctor startte dus een heel pak feller in de tweede helft en binnen de vijf minuten was onze voorsprong van drie doelpunten volledig weg….gesmolten als sneeuw voor de zon.

Aanvallend en afwerkend ging het bij ons een flink pak minder (slechts twee doelpunten in de tweede helft) en op crusiale fases werden dan ook nog eens twee strafworpen gemist. Luctor trok zich uiteraard van onze malaise niets aan, kwam gelijk, ging over ons en wedstrijd gespeeld. Is Luctor dan terecht de winnaar van dit duel ? Wel de meningen zullen altijd verschillen maar ik denk persoonlijk dat we voor een groot gedeelte naar ons zelf moeten kijken. Het is namelijk zo dat we te makkelijk wedstrijden uit handen geven. Dit is een gegeven waar we in de toekomst hard moeten aan werken. Meer continuiteit in het spel leggen, de dipjes moeten er uit, de wedstrijd controleren en afmaken. We mogen vandaag ook gerust zeggen dat Debby meer op een handtas met handgrepen leek want Eveline kon heel moeilijk haar handjes thuis houden en ging meermaals deftig in de fout en hield constant Debby vast. Deze handtastelijkheden werden slechts één keer door de scheids bestraft ! Nu ben ik niet iemand die een verlies op de scheids steekt en dat doe ik vandaag ook niet maar wat scheids Koppejan in de tweede helft liet zien was niet veel soeps. Luctor had enkele weken geleden nog de loftrompet voor deze man boven gehaald en dat heeft vandaag misschien wel resultaat opgeleverd. Goed de man zal geen goede dag gehad hebben en dus einde discussie voor mij. Hopelijk kunnen we er de laatste drie wedstrijden nog iets van maken en wat hoger in het klassement opklimmen. Verder wens ik onze tal van geblesseerde spelers een spoedig herstel toe.

01 – 01 Strafworp Frans

02 – 02 Doorloper Annette

03 – 02 Klein kansje Frans

04 – 03 Afstandschot Marco

05 – 03 Afstandschot Marco

06 – 04 Schot Debby

07 – 04 Schot Joris

08 – 04 Schot Joris

09 – 05 Vrije bal Frans

09 – 06 RUST

10 – 09 Afstandschot Annette

11 – 13 Schotje Joris

Zaamslag mist op een haar aansluiting met de top.

De derde wedstrijd van de terugronde moesten we uit naar Atlas. Na het verlies met 8-12 in de thuiswedstrijd waren we van plan het een en ander recht te zetten en zo te proberen aansluiting te krijgen met de top van het klassement.

Voor de verandering mocht Marco proberen prijssschutter Michel aan banden te leggen. Het is Atlas dat het best van start gaat en vrij snel 2-0 maakt maar Zaamslag is niet gekomen om zich te laten afslachten en buigt de stand om in een 2-3 voorsprong. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en dat vertaald zich dan ook in een nek aan nek race tot aan de rust. De kansen gaan over en weer maar de score blijft aan de lage kant mede door de puike verdedigingen van beide teams. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rust bereikt wordt met een 6-5 achterstand. Nog niets aan de hand de wedstrijd kan nog alle kanten op.

Na het één en ander tactisch te hebben bijgesteld bij de rust gaan we met vernieuwde moed terug aan de slag. Al vrij vlug brengt Marco met een doorloper de stand terug in evenwicht 6-6. Het vak van Frans, Marcel, Debby en Marjolein trachten hemel en aarde te verzetten maar de verdediging van Atlas houd goed stand. Vooral de Atlas-heren maken het Frans en Marcel knap moeilijk om goed in de steun te komen om onze dames uit te spelen. Kansen waren er wel maar de afstandschoten van Marjolein en Debby gingen er maar niet in. Na negen minuten in de tweede helft weet Atlas terug voor te komen met een strafworp 7-6. Ernst wordt ingebracht voor Marcel om de aanval nieuwe impulsen te geven maar Ernst kan het tij ook niet keren. Nochtans deed onze verdediging met Marco, Joris, Marjan en Annette het op dat moment voortreffelijk en zouden ze stand weten te houden tot op de tweede laatste minuut. Een geharrewar onder de korf zou leiden tot de genadesteek voor Zaamslag. Joris dacht dat Annette de bal onderschept had en was zich al aan het vrij lopen om de bal naar de aanval te brengen, doch Annette had de bal dus blijkbaar niet en Joris zijn heer profiteerde hier optimaal van. Een discutabele fase want volgens sommige ooggetuigen had Annette de bal wel degelijk in de handen en werd hij er uit getipt door Joris zijn heer. De tijd die er toen nog overbleef, slechts twee minuten, was onvoldoende om de situatie nog om te keren. Al bij al was het een spannende, sportieve wedstrijd met weinig doelpunten maar met twee sterk verdedigende teams en een goed leidende scheidsrechter.

02 – 01 Schot Marco

02 – 02 Schot Annette

02 – 03 Schotje Frans

04 – 04 Strafworp Marco

06 – 05 Schot Joris

RUST

06 – 06 Doorloper Marco

08 – 06 EINDSTAND

Zaamslag zet misstap van heenwedstrijd recht.

Na de winst van vorige week tegen leider KVK was het vertrouwen groot. Onze volgende opponent was Zevenbergen, de ploeg waar we nog wat moesten tegen rechtzetten daar we uit maar liefst met 16-7 de boot in gingen. Na een studieronde van een vijftal minuten wisten beide teams elkaar in bedwang te houden met een logische 2-2 stand tot gevolg. Daarna was het Zaamslag dat de wedstrijd resoluut in handen nam en na een kwartier wedstrijd de stand reeds op 6-2 bracht. Deze voorsprong zouden we voor de rest van de wedstrijd niet meer uit handen geven. Onze verdediging wist voldoende druk te zetten op de schutters van Zevenbergen wat resulteerde in slechts twee doelpunten tegen van afstand gedurende de ganse wedstrijd. De overige treffers van Zevenbergen waren drie vrijworpen en twee strafworpen. We kunnen zeker niet zeggen dat we niet hebben moeten werken om de zege te behalen. Niets is minder waar want we moesten geregeld fel aan de bak om dit resultaat te behalen. Met momenten werd er erg goed gespeeld maar deze werden dan spijtig genoeg afgewisseld met mindere perioden wat resulteerde in veelvuldig balverlies. Deze mindere momenten moeten er absoluut uit willen we mee in de top draaien. De rust werd behaald met een 9-5 voorsprong.

Na de rust een zelfde spelbeeld : Zaamslag blijft de wedstrijd controleren en pikt geregeld een doelpuntje mee. Zevenbergen wordt beperkt tot het maken van slechts twee doelpunten in deze tweede helft. Vooral onze meisjes hadden het vandaag niet onder de markt met de felle, soms ongecontroleerde dames van Zevenbergen die in mijn ogen wel wat meer strafworpen mochten tegen krijgen dan slechts die ene tegen Marjan. Maar ja daar kon de scheids niet naast zien want Marjan werd letterlijk onderuit gemept. Al bij al een verdiende overwinning waarmee we de zware nederlaag van in Zevenbergen hebben uitgewist. Positief is dan ook weer dat iedereen wist te scoren. Volgende week reizen we dan ook met vol vertrouwen af naar Atlas.

01 – 00 Klein kansje Frans

02 – 01 Schot Marjan

03 – 02 Doorloper Debby

04 – 02 Vrije bal Frans

05 – 02 Klein kansje Annette

06 – 02 Schot Marco

07 – 03 Schot Marcel

08 – 03 Schot Joris

09 – 05 Schot Linda

09 – 05 RUST

10 – 05 Schot Annette

11 – 06 Vrije bal Frans

12 – 06 Schot Marcel

13 – 06 Schot Marco

14 – 06 Schot Marco

14 – 07 EINDSTAND

Zaamslag pakt zege bij leider KVK !

Vorige week liet Zaamslag reeds zien dat het geen meelopertje is in de competitie en dat elk team het lastig kan hebben tegen ons. Nu datzelfde geldt dus ook voor KVK. Na het jammerlijk verlies tegen de tweede (Blauw Wit) moesten we uit naar de verrassende leider. Als we enigzins voeling wilden houden met de top moesten we winnen. We konden dus, mits winst, de competitie terug volledig open gooien voor teams als KVK zelf, maar ook voor Luctor, Blauw Wit en Atlas. Zij zullen moeten uitvechten wie er gaat promoveren en wij kunnen in menig duel scheidsrechter spelen en wie weet zit er misschien nog meer in ?

Zaamslag gaat het best van start met twee treffers van Debby die stilaan terug naar haar beste niveau groeit. Ondanks het feit dat we verder uitlopen tot 1-4 hebben we het niet echt gemakkelijk. Zowel Frans als Marcel hebben in de verdediging hun handen meer dan vol met hun rechtstreekse tegenstander en worden geregeld voorbij geflitst, gelukkig meestal zonder nare gevolgen. Met de rust in zicht weet KVK bijna terug aan te sluiten en trekken we de kleedkamer in met een 3-4 ruststand. Niet al te veel doelpunten maar spanning en inzet genoeg van beide teams. Een wedstrijd op het scherp van de snee. Marjolein die Annette vervangt wegens werken heeft het ook niet makkelijk tegen de ervaren dame waar ze tegen staat en omdat het vak ook niet zo lekker draait maakt het dat voor haar nog iets moeilijker. Zij heeft met de rust dan ook een peptalk nodig voor de tweede helft.

De tweede helft begint met een strafworp voor beide teams en tot 5-5 gaat het gelijk op. Gelukkig begint het iets beter te gaan in het vak van Marjolein en Marco beloont de geleverde inspanningen met twee treffers 5-7. Debby met haar derde treffer maakt er 5-8 van. Nog even komt KVK terug tot 6-8 maar met een geweldige tussensprint loopt Zaamslag uit tot 6-11 met nog vijf minuten te gaan. De wedstrijd controleren en uitspelen is nu de boodschap. De zege mag ons deze keer niet ontglippen ! Lange aanvallen opzetten en zoeken naar de juiste kans dat is wat we moeten doen. Scoren lukt ons echter niet meer in de slotfase en KVK verzacht de pil met nog twee treffers zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt met een overwinning voor Zaamslag 8-11.

Tot slot nog een kleine kanttekening bij deze wedstrijd. Iedereen heeft een eigen visie op korfbal maar de scheidsrechter had er volgens mij een bijzondere vandaag. Sommige beslissingen die hij nam werden meerdere keren door zowel de spelers van Zaamslag, KVK als de coach van KVK en mezelf op gefronste wenkbrauwen onthaald. Een klein voorbeeldje : fout in het voordeel van Zaamslag wegens tijdtrekken van KVK terwijl het achterstond ????

Gelukkig hielden beide teams de emoties in bedwang en legden zich bij de merkwaardige beslissingen neer.

00 – 01 Kleine kans Debby

00 – 02 Afstandschot Debby

01 – 03 Strafworp Marco

01 – 04 Schotje Marcel na afleggertje door Frans

03 – 04 RUST

04 – 05 Strafworp Frans

05 – 06 Strafworp Marco

05 – 07 Schot Marco

05 – 08 Schot Debby

06 – 09 Klein kansje Joris

06 – 10 Strafworp Marco

06 – 11 Schot Linda

08 -11 EINDSTAND

Zaamslag laat oververdiende zege in slotseconden door de vingers glippen.

De laatste wedstrijd van de eerste ronde zaal moest afgewerkt worden tegen Blauw-Wit dat in het klassement net twee puntjes boven Zaamslag stond. Mits winst konden we de competitie nieuw leven inblazen en eventueel meedoen in de titelstrijd. Zaamslag speelt een voortreffelijke eerste helft en Blauw-Wit moet lijdzaam toekijken hoe het op een redelijke achterstand gespeeld wordt. Met geduldig en goed opgebouwde aanvallen, met tal van mooie kansen tot gevolg, maken we het Blauw-Wit dus knap lastig en verdedigend zit het ook al goed. Dit alles resulteerd in een 7-4 voorsprong met rust. Dit had even goed 7-3 kunnen zijn ware het niet dat Frans iets te enthousiast op zijn aanvaller sprong die een vrijworp mocht nemen, gevolg strafworp die in eerste instantie gemist wordt maar hernomen mag worden wegens te vroeg in komen van Frans.

Meteen na rust weet Blauw-Wit de stand op 7-5 te brengen. De volgende tien minuten bakken beide teams er niks van. Een mindere periode van Zaamslag dus en er vallen ook geen doelpunten. Toch lukken we erin de 8-5 te maken en lijken we terug vertrokken. Maar net dan is het Blauw-Wit dat binnen de minuut twee keer weet te scoren en plots staat het 8-7. En het wordt nog erger, Blauw-Wit lukt de gelijkmaker 8-8. Nogmaals komen we voor met strafworp omgezet door Frans na fout op Debby 9-8. De coach van Blauw-Wit voert een wissel door en brengt een A-dame tussen de lijnen. Ik hoor hem nog zeggen tegen de dame die het veld afmoet “ik moet toch nog iets proberen”. Deze wissel zou later een gouden zet zijn zoals zal blijken. De ingekomen dame maakt meteen de gelijkmaker 9-9 met nog twee minuten te gaan. In de aanval wordt Marco in punt gezet en dit brengt meteen resultaat op want in de laatste minuut brengt hij Zaamslag met afstandschot 10-9 voor. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken maar meteen in de volgende aanval van Blauw-Wit krijgt Debby een strafworp tegen (Debby en sommige anderen vonden hem onterecht, in de tribune waren er bij die het wel terecht vonden) en de stand staat terug gelijk 10-10. Je zou dan denken dat beide teams genoegen nemen met dit resultaat maar niets is minder waar. Zaamslag zet een combinatie op die nog een goede kans opleverd voor Debby doch zij mist waardoor de bal onderschept wordt door Blauw-Wit. Blauw-Wit brengt de bal in zeven haasten naar de aanval en zet alles op alles en het jonge A-dametje slaagt er toch nog in een doorloper te maken wat hen meteen de winst opleverd 10-11.

Onbegrijpelijk, hier zijn geen woorden voor. De verslagenheid is groot zowel bij het team als bij mezelf.

Een kleine analyse zegt ons dat deze wedstrijd nooit verloren had moeten worden. Kan je iemand met de winger wijzen voor dit verlies ? Nee, want falen doe je collectief, iedereen maakt wel eens fouten maar bij sommigen worden die spijtig genoeg cash betaald. Een bepaalde fase in de wedstrijd hebben we teveel goede kansen laten liggen, de spe(e)l(st)ers in kwestie weten dat ook en kunnen niet anders doen dan door op de trainingen keihard te blijven werken op de afwerking. Slechts drie doelpunten maken in een tweede helft is te weinig. Het deed bij mij dan ook ontzettend veel pijn om te verliezen maar toch kijk ik enigzins tevreden terug op deze wedstrijd. Als we op deze manier de volgende wedstrijden doorgaan gaan we beslist nog wel wat punten halen. We hebben bewezen dat we tot meer in staat zijn en zullen dat in de toekomst bewijzen. Nu blijven we achter met lege handen en weten hoe BKC zich gevoeld moet hebben na hun verloren wedstrijd tegen ons.

01 – 00 Schot Debby

02 – 00 Strafworp Frans (fout op Marcel)

03 – 00 Onderdoor balletje Marjan

04 – 01 Schotje Debby

05 – 02 Strafworp Marco (fout op Marjan)

06 – 02 Strafworp Marco (fout op Marco)

07 – 03 Klein kansje onder de korf Linda (knap nummerte van Frans)

07 – 04 RUST

08 – 05 Strafworp Frans (fout op Linda)

09 – 08 Strafworp Frans (fout op Debby)

10 – 09 Afstandschot Marco

10 – 11 EINDSTAND

Zaamslag wint derby van verdienstelijk BKC.

Buiten de nog steeds geblesseerde Wilco moesten we ook nog eens Frans missen wegens familiale omstandigheden in deze belangrijke derby. Zodoende mocht naast Marcel, die al enkele weken behoorlijk meedraaid in het eerste, ouderdomsdeken Pieter nog eens opdraven.

Zaamslag kwam het best uit de startblokken dankzij Debby die twee maal van afstand wist te scoren 0-2. BKC zou het grootste gedeelte van de wedstrijd gaan achterverdedigen maar we hadden hier op getraind en konden zonder problemen telkens de goede oplossing geven. Er zijn maar weinige teams die achterverdedigen tot in de perfectie kunnen toepassen. Na die snelle voorsprong wist BKC goed halfweg de eerste helft toch terug langszij te komen 4-4 zodat alles terug over te doen was. Zaamslag liet dit echter niet zo maar gebeuren en snelde in enkele minuten en met de rust in zicht weg van BKC naar een 4-8 voorsprong. In de laatste minuut verzilverde BKC nog een vrije bal zodat we de kleedkamer gingen opzoeken met een 5-8 voorsprong. Een leuke voorsprong maar nog niet erg riant en zeker niet tegen BKC.

BKC kwam geprikkeld uit de kleedkamer en zette gezwind de achtervolging in. De beide teams gaven het beste van zichzelf en streden voor elke bal met tal van leuke duels tot gevolg. Een aanvallend mindere periode van Zaamslag had tot gevolg dat BKC zich terug in de wedstrijd kon knokken. Na vijftien minuten in de tweede helft kon een verdienstelijk BKC de 10-10 scoren en wist het zelfs luttele seconden later voor het eerst voor te komen 11-10. Het signaal voor Zaamslag om terug wakker te schieten. Pieter met een fraaie omdraaibal bracht de bordjes terug in evenwicht 11-11. Sandra werd ingebracht voor Annette met een specifieke opdracht die ze, nadat Marco voor de 11-12 had gezorgd, met preciese uitvoerde 11-13. Toch liet BKC zich niet onbetuigd en bleef vechten en zwoegen ….en met succes 13-13. Nog één minuut te gaan. Marco met een omgezette strafworp 13-14 leek de buit binnen te gaan voor Zaamslag maar BKC scoorde meteen tegen 14-14. De scheids keek al op zijn horloge en beide teams leken zich te verzoenen met een gelijk spel maar dat was zonder Pieter gerekend. Pieter zag een bal van de korf wegstuiten richting zijlijn en ging er in volle vaart achteraan. Net bij de zijlijn kon hij de bal pakken, draaide zich om en vuurde een laatste schot af richting korf, Pieter viel buiten de lijnen en zat bijna mee op de reservenbank maar de bal ging wel lekker door de korf. Alhoewel ik niet twijfel aan de capaciteiten van Pieter mag ik toch wel stellen dat dame Fortuna deze keer aan onze zijde stond en trokken we aan het langste eind in deze toch wel bijzonder aangename derby. BKC bleef jammer genoeg met lege handen na een erg verdienstelijke wedstrijd.

00 – 01 Afstandschot Debby

00 – 02 Afstandschot Debby

01 – 03 Vrijworp Marco

03 – 04 Schot Marco

04 – 05 Schotje achter de korf Linda

04 – 06 Schotje achter de korf Pieter

04 – 07 Strafworp Marco (fout op Annette)

04 – 08 Afstandschot Marco

05 – 08 RUST

06 – 09 strafworp Marco (fout op Joris)

08 – 10 Vrijworp Pieter

11 – 11 Omdraaier Pieter

11 – 12 Schot Marco

11 – 13 Klein kansje achter de korf Sandra (afstraffen achterverdedigen)

13 – 14 Strafworp Marco

14 – 15 Schot Pieter

Winst, veel doelpunten, maar toch niet helemaal tevreden.

Zoals ik vooraf voorspeld had in de “ieniemienie iedietie van ’t Kurfje” kon het best wel eens een mooie wedstrijd worden tussen Zaamslag en ODI. ODI was dringend op zoek naar de eerste punten en Zaamslag moest na de puike prestatie van vorige week tegen Luctor bevestigen. Een “mooie” wedstrijd is het niet geworden maar wel een “spannende”, niet goed dus voor de zenuwlijders.

Het leek er op alsof de wedstrijd van vorige week nog in de benen zat bij verschillende spelers. Het liep niet echt lekker bij ons ondanks het feit dat we toch vijftien keer de weg naar de korf wisten te vinden. Dat het niet goed ging had in eerste instantie te maken met de tegenstander en in tweede instantie leden we te veel balverlies door slechte passes en onbrak het ons aan vechtlust om er echte een goede wedstrijd van te maken. ODI speelde een erg eenvoudig maar doeltreffend korfbal waar wij het toch knap lastig mee hadden. Vooral langs herenzijde hadden ze in elk vak een raakschietende speler waardoor ze gemakkelijk in de wedstrijd kon blijven. Slechts één keer kwamen we drie doelpunten voor maar het grootste deel van de wedstrijd bedroeg de marge niet meer dan twee doelpunten. Zowel in de eerste als in de tweede helft kon ODI slechts één keer voorkomen. Wat we ook deden het lukte niet echt om ODI af te schudden, nooit konden we echt doordrukken. Telkens wanneer we twee doelpunten voor kwamen kwam ODI terug tot op één doelpunt of maakten ze gelijk, echt frusterend. In verdedigend opzicht deed ODI ook al niet wat we verwacht hadden en het duurde dan ook wel enige tijd voor we de knop in onze kopjes konden omdraaien om anders te gaan spelen. Met andere woorden : het simpel houden en gaan spelen op het schot net zoals ODI. Uiteindelijk was het Marco, die in mijn opdracht samen met Joris in punt moest gaan spelen die met twee rake schoten de zege veilig stelde.

Al bij al misschien wel een leuke wedstrijd voor de toeschouwers gekruid met maar liefst achtentwintig doelpunten, maar ikzelf heb er geen prettig gevoel aan overgehouden. Positief was dan wel het feit dat iedereen tot scoren kwam.

Hopelijk volgende week beter tegen het altijd lastige BKC.

01 – 00 Klein kansje Marcel

02 – 00 Schot Debby

03 – 01 Schot Annette

04 – 02 Strafworp Frans (fout op Frans)

05 – 03 Schotje achter de korf Joris

06 – 06 Schot Marjan

07 – 06 Strafworp Frans (fout op Frans)

08 – 06 Klein kansje Frans

09 – 07 Schot Marco

RUST

10 – 08 Doorloper Linda

11 – 09 Klein kansje Marco

12 – 09 Doorloper Frans op mooie pas van Debby

13 – 13 Schotje Marcel

14 – 13 Schot Marco

15 – 13 Schot Marco

Zaamslag pakt eerste punten in streekderby tegen Luctor.

Na de drie verlieswedstrijden op rij en met de komst van het tot dan toe ongeslagen Luctor (veld en zaal), dat blaakte van zelfvertrouwen, zag het er weer niet erg rooskleurig uit voor ons. Zaamslag moest het daarbij nog steeds stellen zonder de geblesseerde Wilco en Frans die niet zeker was of hij er bij kon zijn wegens werken. Gelukkig was Frans er wel maar omdat de knoop op donderdag na training reeds was doorgehakt moest hij plaats vatten op de bank. Invallers voor Wilco en Frans waren Marcel en Pieter. In het voorbereidend gesprek naar de wedstrijd toe werd er vooral de nadruk opgelegd dat er sterk verdedigd moest worden in het 1-1 duel want Luctor heeft niet veel nodig om te scoren. Daarnaast werd er gevraagd om vooral het eigen spel te spelen en niet mee te gaan in het tempo van Luctor. Als toemaatje had ik nog een verrassing voor Marco…..die mocht aan de bak tegen Davy ! Onze meisjes en jongens motiveren moest ik niet want zo een derby die blijft toch wel speciaal en iedereen is dan super gemotiveerd. Op naar de wedstrijd toe.

Al vrij snel weet onze eerste aanval twee maal de korf te vinden zodat we 0-2 voor komen maar twee individuele foutjes in de verdediging worden ongenadig afgestraft door Luctor zodat het 2-2 staat. De zelfde auteurs van de eerste twee Zaamslagdoelpunten, met name Linda en Pieter, liggen aan de basis van de volgende twee Zaamslag treffers. Pieter met doorloper zorgt voor de 2-3 en Linda weet een strafworp te versieren die vlekkeloos wordt omgezet door Marcel 2-4. Zaamslag brengt het betere spel en gaat snedig door waardoor de voorsprong oploopt tot 2-7. Coach Duerinck van Luctor had dan al een eerste keer ingegrepen, slachtoffer was Paul Tholen. Het afstandschot van Luctor liet het volledig afweten en andere kansen werden tot een minimum herleid door het strak verdedigen van Zaamslag. Luctor lukt nog voor rust de 3-7 met doorloopbal. Aan onze zijde moest er niet erg veel bijgesteld worden bij Luctor daarentegen …..

De waarschijnlijke, tijdens de rust, gegeven donderspeech van de Luctor-coach bracht meteen een eerste succesje op want de eerste treffer in de tweede helft komt uit Luctor handen met een afstandschot. Marjan met een wegtrekballetje achter de korf houdt de marge echter op vier doelpunten 4-8. Wat in de eerste helft niet wou lukken gaat plots wel en binnen de minuut weet Sylvie met twee rake afstandschoten de stand op 6-8 te brengen, Luctor zit terug in de wedstrijd. Met nog een wissel tracht Luctor de wedstrijd te doen kantelen maar Marco die aan een schitterende wedstrijd bezig is tegen Davy treft eveneens twee keer raak binnen de minuut en de marge is terug vier doelpunten 6-10. Luctor scoort de 7-10 en dan was het de hoogste tijd dat de scheids ook eens van zich liet horen. Een onterecht toegekende strafworp, jongens als dat niet zuiver verdedigd was, zelfs die van Luctor waren het daar mee eens, brengt hen terug tot 8-10. Het moment waarop ik volledig mijn zelfbeheersing verloor en deftig door het dak ging. Iedereen mag gerust zijn die trap tegen het waterflesje was met mijn goede voet. Deze treffer gaf Luctor terug moed en met nog een zeven minuten te gaan maken ze de 9-10. Op de bank, in de tribune bij menig Zaamslagsupporter en misschien zelfs bij sommigen op het veld verschijnt het doemscenario op ieders netvlies van de laatste veldwedstrijd tegen Luctor waarin een knappe voorsprong in de slotfase toch nog plots werd omgetoverd in een onverdiend verlies. Even twijfel ik er aan om Frans meteen in te brengen bij deze 9-10 stand maar ik wacht toch nog even en met succes. Wat ons op het veld overkwam gebeurd nu niet want Marco maakt er prompt 9-11 van met nog vijf minuten te gaan. Nu wordt Frans wel ingebracht in de plaats van Marcel om op de rebound te gaan spelen. Meteen versiert Pieter een strafworp die hij zelf omzet 9-12. Met een laatste krachtinspanning tracht Luctor het tij te doen keren 10-12 maar het zijn tenslotte Joris en Marco die de genadeslag toedienen en de wedstrijd in hun definitieve plooi leggen 10-14. De laatste Luctortreffer was er één voor de statistieken 11-14.

Al bij al een verdiende overwinning voor Zaamslag en daarom een dikke proficiaat aan gans het team inclusief de reserven. Een aantal spelbepalende mensen van Luctor kwamen niet tot scoren en dat scheelt wel wat. Marjolein, weliswaar spelend met een rugblessure, zat volledig in de greep van een gretige Debby en Davy zat in de achterzak van Marco. Enkel Sylvie met vier doelpunten kon enigzins terugblikken op een goede wedstrijd. Hopelijk is voor ons met deze zege de heropstanding een feit. Deze overwinning is mooi en smaakt zoet maar zou volledig teniet kunnen gedaan worden als we volgende week tegen ODI niet de punten zouden pakken. Maar daar gaan we alles aan doen hé om de punten wel weer thuis te houden.

00 – 01 Doorloper Linda

00 – 02 Schotje van korte afstand Pieter

02 – 03 Doorloper Pieter

02 – 04 Strafworp Marcel (fout op Linda)

02 – 05 Afstandschot Marco

02 – 06 Afstandschot Joris

02 – 07 Eénhands klein kansje onder de korf Debby

03 – 07 RUST

04 – 08 Klein kansje achter de korf Marjan

06 – 09 Afstandschot Marco

06 – 10 Vrijworp Marco

09 – 11 Schot Marco

09 – 12 Strafworp Pieter (fout op Pieter)

10 – 13 Afstandschot Joris

10 – 14 Doorloper Marco

11 – 14 EINDSTAND

Zaamslag 1 op drift……

Na twee verlieswedstrijden op rij werd het hoog tijd om punten te gaan pakken en met de komst van Atlas was dit geen onmogelijke opdracht gezien het feit dat de laatste drie confrontaties steeds in het voordeel van Zaamslag werden Beslecht. In de openingsminuut is het Atlas dat meteen raak treft 0-1. Ondanks de knap in elkaar geknutselde aanvallen van ons eerste aanvalsvak en de vele kansen weten we maar niet te scoren, zelfs een strafworp wordt er gemist iets wat Atlas niet doet en 0-2 voor komt. Op zijn beurt mist Atlas een strafworp op de 0-3 en gelukkig weet Marco met twee rake treffers de stand terug in evenwicht te brengen 2-2. Met weerom een strafworp komt Atlas op voorsprong maar Frans met een klein kansje maakt 3-3 meteen ook de ruststand. Een erg povere tussenstand gezien de veel gemiste kansen langs onze zijde. Zaamslag komt voor het eerst op voorsprong met een netjes omgezette strafworp van Marco 4-3 maar al even snel weet Atlas de korf te vinden en het staat terug gelijk 4-4. Weerom met een mooi ingestudeerde opzet lukt Linda de 5-4 meteen ook de laatste keer dat we zouden voorstaan want het is Atlas dat naast en over Zaamslag de leiding neemt 5-6. Marco met zijn vierde treffer brengt terug hoop 6-6 maar in een tijdspanne van amper twee minuten treft Atlas drie keer raak en plots staat het 6-9. Met de nodige wilskracht komt Zaamslag nog  terug tot 8-9 met treffers van Marjan en Marcel. Nog acht minuten te gaan en het kan nog. Toch weet Atlas in deze zenuwslopende laatste minuten het hoofd koel te houden en met lang opgezette aanvallen en een uiterst secure afwerking scoren ze nog drie keer zodat we de wedstrijd jammerlijk verliezen met 8-12.

Was Atlas dan beter vraag je je af ? In mijn ogen zeker niet maar als je onnoemelijk veel kansen mist dan vraag je om problemen. Ik houd het erop dat Atlas een begenadigde dag had want meestal raken ze niet verder dan een achttal doelpunten. Mentaal was dit zeker weer een stevige opdoffer die we moeten verwerken en zeker met de derby die komende zaterdag op het programma staat tegen Luctor. De kopjes nu niet laten hangen en keihard blijven doorwerken op de trainingen en het komt wel goed, denk er aan de competitie duurt nog lang en eens zal het tij wel keren.

01 – 02 Schot Marco

02 – 02 Schot Marco

03 – 03 Klein kansje Frans

RUST

04 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

05 – 04 Doorloper Linda

06 – 06 Schotje Marco

07 – 09 Doorloper Marjan

08 – 09 Schot Marcel

EINDSTAND 08 -12

Tweede nederlaag in zaal een feit !

Al mijn moed bijeen geraapt en met een pijnlijk voetje voerde Christine me voor het eerst na een paar weken naar “De Vliegende Vaart” voor de tweede wedstrijd van de zaal. Na het teleurstellende resultaat van vorige week moest er zonodig beter gepresteerd worden. Toch ook deze week weer een aantal afwezigen. Zaamslag ging in “De Vliegende Vaart ” in vliegende vaart van start en kwam na amper vijf minuten 3-0 voor. KVK milderde tot 3-2 maar nogmaals werd het gaspedaal ingedrukt en liepen we verder uit tot 6-2 na twintig minuten. Als je op dat moment rustig op je elan kan doorgaan dan ben je bijna zeker van winst in zulke wedstrijd. Maar met KVK weet je maar nooit. We schijnen het blijkbaar maar niet te leren om deze mensen uit de wedstrijd te houden en zo geschiedde : KVK knabbelde stelselmatig de achterstand weg en ging zelf met een doelpunt bonus de rust in 6-7. Tot zo ver nog geen drama en alles te herdoen. De tweede helft zou dan ook een nek aan nek race worden met een iets minder Zaamslag dat weer tal van kansen niet wist te verzilveren. Slordige aanvallen werden opgezet, menigmaal dom balverlies geleden, Frans die het op zijn heupen kreeg van de abominabele arbitrage dat hij niet meer aan korfballen dacht en het verlies was meteen een feit. Hopelijk kunnen we de komende wedstrijden terug op volle sterkte aantreden en onze eerste punten pakken. Het moet wel gezegd worden dat onze invallers ongetwijfeld hun stinkende best gedaan hebben maar spijtig genoeg nu mee moeten delen in de klappen en dat is niet prettig. Kom op meisjes en jongens we hebben nu weliswaar twee veldslagen verloren maar de oorlog is nog lang niet gedaan. Begin vooral niet te twijfelen aan je kunnen want dat zou de mooie seizoenstart in één oogwenk doen vergeten. Met zen allen verder blijven werken, tot rust komen, lichamelijke kwaaltjes laten genezen, familiale problemen mentaal verwerken en er terug tegen aan gaan dat is de boodschap. Volgende week zou ik normaal gezien terug de trainingen gaan leiden.

01 – 00 Schot Marcel

02 – 00 Schot Debby

03 – 00 Schot Marco

04 – 02 Tip-in Frans

05 – 02 Strafworp Frans

06 – 02 Schot Marjan

06 – 07 RUST

07 – 08 Schot Marco

08 – 08 Schot Annette

09 – 10 Wegtrekballetje Marjan

10 – 11 Doorloper Marcel

10 – 12 EINDSTAND

Zevenbergen – Zaamslag

Met een aantal ontbrekende spelers moesten we zonder degelijke voorbereiding vrij vlug de zaal in om Zevenbergen van de partij te zijn. Ondanks het feit dat we op een aantal zaken de nadruk hadden gelegd is het team er niet in geslaagd deze opdrachten naar behoren uit te voeren met een logisch verlies tot gevolg.

Zaamslag omzeild moeilijke BKC-klip.

Voor de eerste wedstrijd van de terugronde moesten we, vooraleer de zaal in te gaan, nog een moeilijke klip omzeilen met name BKC. Uit op BKC is het altijd lastig spelen en we noteerden ook nog de afwezigheid van Frans wegens werken. Marcel mocht meteen nog eens opdraven met het eerste. Gezien de goede eerste ronde met slechts één verlieswedsdtrijd moesten we proberen te bevestigen. Al in de eerste minuut neemt Linda haar tegenstandster te grazen en het staat 0-1 maar BKC lukt eveneens vrij vlug de 1-1. Zaamslag neemt voor een eerste maal de wedstrijd echt in handen en loopt uit tot 1-3 dankzij doelpunten van Annette en Marco. In het vak van Wilco, Debby en Linda is het nog wat zoeken om Marcel ingespeeld te krijgen en de doelpunten blijven dan ook uit zodat BKC terug weet te komen tot 3-3. Het andere vak doet het behoorlijk goed en maakt er 3-5 van met een klein kansje van Marjan en een uitgelokte strafworp door Annette die omgezet wordt door Marco. Ondertussen loopt het bij Marcel, Wilco, Debby en Linda beter en beter en dat wordt ook beloond met een doelpunt van deze laatste 3-6 en meteen ook de ruststand.

Mede door het slechte weer worden er toch wel wat foute passen gegeven en glipt de bal meermaals door de handen van menige spelers, ook BKC heeft er blijkbaar last van. Een aangeefpoging van Linda wordt foutief afgestopt en Wilco legt vanop de stip netjes binnen 3-7. Kort daarop lukt Annette de 3-8. Iedereen verwacht dan dat BKC op de knieën zit en nog moeilijk zal kunnen terugkeren maar wat zijn vijf doelpunten verschil nog in korfbal en dat met nog een half uur te gaan. BKC lukt de 4-8 en het is Michiel Roest die nochtans goed uit de wedstrijd werd gehouden door Joris (slechts een doelpunt in de eerste helft met vrijworp) die in de volgende aanval tweemaal kort na elkaar de weg naar de korf vind en zorgt voor de 6-8. Weg was onze lucratieve voorsprong. BKC doet een wissel waardoor Michiel Roest gaat verdedigen op Marco waardoor Joris plots meer ruimte krijgt. Joris die ook niet van gisteren is benut deze situatie optimaal en scoort de negende en tiende Zaamslagtreffer van afstand 6-10. Er rest ons dan nog een kwartier te gaan en een eerste wissel wordt doorgevoerd. Pieter vervangt Wilco.

Met de wedstrijd van vorige week nog in gedachten, toen we niet meer konden scoren in de slotfase en het deksel op de neus kregen, wist ik dat het nog niet gedaan was. En mijn vrees was terecht want Annette, die het verdedigend moeilijk had krijgt binnen de minuut er twee om de oren en het staat 8-10. Nog tien minuten te gaan ! Het zal toch weer niet waar zijn zeker….. Marco met zijn derde treffer brengt de stand terug op een veiligere marge 8-11. Hoofdzaak is nu bij de les te blijven en de wedstrijd te controleren en uit te spelen. In de aanval wordt het tempo opgevoerd en gaat de bal vlot van hand tot hand en zoeken we geduldig naar de juiste kansen. Onvermijdelijk gaat de bal nog wel een aantal keren terug naar onze verdediging waaruit BKC een laatste maal weet te scoren en zo eindigd de wedstrijd op een verdiende 9-11 winst voor Zaamslag.

Zo, we laten het veld nu even achter ons en we duiken met zen allen de zaal in. Veel tijd om even op adem te komen krijgen jullie niet want 4 november staat de eerste wedstrijd al op het programma.

Hopelijk kunnen we ons huidig niveau aanhouden en doorzetten in de zaal zodat we ook hier kunnen uitgroeien tot een goede sub-topper.

Ik probeer na mijn operatie zo vlug mogelijk de groep te vervoegen. Anja neemt even het roer over waarvoor al vast mijn welgemeende dank. Veel succes.

00 – 01 Klein kansje Linda

01 – 02 Doorloper Marco

01 – 03 Doorloper Annette

03 – 04 Klein kansje Marjan zijkant korf

03 – 05 Strafworp Marco

03 – 06 Klein kansje Linda

RUST

03 – 07 Strafworp Wilco

03 – 08 Schotje achter de korf Annette

06 – 09 Afstandschot Joris

06 – 10 Afstandschot Joris

08 – 11 Schot Marco

09 – 11 EINDSTAND

Zaamslag krijgt geen loon naar werken en moet winst aan Luctor laten.

Ja, ja … het was weer zo ver. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen wordt uitgekeken naar de derby tussen de momenteel toonaangevende teams in 4M Zaamslag en Luctor. De onderlinge confrontaties staan meestal bol van uitzinnige strijd, emotie en zenuwachtigheid. Leuk toemaatje was de opkomst van maar liefst een tachtigtal supporters die hun kelen niet spaarden. Na een eerste verkenningsronde van een tiental minuten kon je nog niet direct zeggen welke kant de wedstrijd uit zou gaan, met een logische 1-1 stand als gevolg. Beide teams probeerden er een leuke pot van te maken door langdurige aanvallen op te zetten. Nadat Marco ons op een 3-1 voorsprong had gebracht toverde het magische duo Frans-Wilco een korfbal-league waardig nummertje uit hun hoed wat knap werd afgemaakt door deze laatste…..en veertig seconden later was het weer raak en stond het na achttien minuten spel 5-1. Luctor was even de pedalen kwijt en kon hier niet veel tegenover stellen. Een voor mij althans erg discutabele strafworp werd door Luctor verzilverd en vlak voor rust lukte ze ook nog de 5-3 wat hen enigzins terug in de wedstrijd bracht. Langs onze zijdel moest er niet veel bijgesteld worden tijdens de rust…bij Luctor daarentegen…..Beide teams kwamen uit de kleedkamer met de intentie alles op alles te zetten om de winst te behalen. Zaamslag moest er voor zorgen zijn voorsprong te handhaven en Luctor kon niet anders doen dan op achtervolgen te gaan. Vooral Zaamslag leek in eerst opzicht in deze opzet  te lukken want  aan de tweeëntwintigste minuut stond het nog 10-8 na tussenstanden als 7-3, 8-4, en 9-6 . Toch bleek dit niet voldoende te zijn. De laatste 13 minuten wisten we weer niet meer tot scoren te komen ondanks de kansen die er toch nog waren en dat gaf blijkbaar vleugels aan Luctor. Gestaag werkte Luctor de achterstand weg en wat nog meer was dame Fortuna koos hun kant en zo dompelden ze Zaamslag in een diepe rouw door alsnog met de twee punten te gaan lopen. Was dit verdiend ? Nee, maar in de sport bestaat een ongeschreven wet die zegt dat de prijzen aan de eindstreep worden uitgedeeld, vijfenvijftig minuten heer en meester zijn is niet genoeg want een wedstrijd duurt nu eenmaal zeventig minuten. Na analyse blijkt dat onze dames slechts één doelpuntje konden maken daar waar ze de laatste weken telkens een flinke duit in het zakje doen. Ze lagen zeker niet onder bij de Luctor dames maar het scoren bleef uit. Het is nu de tweede week op rij dat we het in de slotfase laten afweten en moeten dus de schuld bij onszelf gaan zoeken. Luctor mag zich dus gevleid de morele winnaar noemen en dat slechts omdat ze in de slotfase net die mensen hadden die wel tot scoren kwamen zoals een Ferry die we voor de rest van de wedstrijd nog niet gezien hadden. Dat de scheidsrechter een niet al te beste indruk gaf en meermaals een bizare beslissing nam daar waren beide teams het na de wedstrijd over eens…..over de uitslag daarentegen misschien niet (lees het verslag van Marjolein op de Luctor website). Dit verslag werd trouwens geschreven zonder het verslag van Luctor te lezen (ik ben wel benieuwd wat Marjolein weet te vertellen).

In ieder geval vind ik dat we een fantastische wedstrijd  gespeeld hebben, misschien wel de beste van dit seizoen, maar we zijn er niet voor beloond. Er was sfeer en de wedstrijd is sportief verlopen en daar hebben beide teams verdienste aan. Voor zulke wedstrijden moeten de supporters wel uit hun luie zetel komen en terecht. De spanning is nu misschien wel weg uit de competitie maar Luctor jullie zijn gewaarschuwd….er staan dit jaar nog drie derbys op het programma (nog ééntje op het veld en twee in de zaal). We hebben dan wel een veldslag verloren de oorlog is nog lang niet voorbij (hahaha).

Volgende week wacht ons weerom een zware klus met name tegen BKC. We mogen nu niet beginnen twijfelen aan onszelf,we hebben al laten zien dat we enkele flinke stappen voorwaarts hebben gezet en we zitten dus op de goede weg. Nu nog de scherpe kantjes er af halen en het zit goed. Kop op en volgende week gaan we terug voor de twee punten.

En ja jullie mogen het weten ik heb hier een sportieve kater aan overgehouden en een zeer slechte nacht gehad waarin ik nog een vijftal keer de wedstrijd heb overgespeeld….doch met hetzelfde eindresultaat.

01 – 00 Eénhands inleggertje onder de korf van Debby

02 – 01 Omdraaier Marco

03 – 01 Schotje achter de korf Marco

04 – 01 Korfbal-league waardig doelpunt van Wilco op aangeven van Frans

05 – 01 Klein kansje achter de korf Wilco

05 – 03 RUSTSTAND

06 – 03 Klein kansje onder de korf Frans op aangeven Wilco

07 – 03 Vrijworp Frans

08 – 04 Afstandschot Marco

09 – 06 Schot Marco

10 – 08 Strafworp Frans

10 – 12 EINDSTAND

Zaamslag laat punt liggen op KVK !

Iedereen was ruim op tijd aanwezig zodat we ons deze keer optimaal konden voorbereiden op de wedstrijd tegen KVK. Een grillig weertje was het met flink wat koude wind die zijdelings over het veld gierde. Niet erg ideaal dus. Toch is het Zaamslag dat het best uit de startblokken schiet en onmiddellijk 0-2 voorkomt. Het is Frans die zijn iets te enthousiaste beloftevolle jonge tegenstander meteen tweemaal te grazen neemt. Maar diezelfde jonge knaap zet meteen in het aanvalsvak zijn misstapjes recht en het staat 2-2. Na deze 2-2 volgen er voor de thuisploeg nog twee dolle minuten waarin ze nog eens drie keer raak schieten 5-2, we zijn dan amper elf minuten bezig ! Hoe raar dat het ook mag klinken op dat moment twijfel ik er niet aan dat Zaamslag deze mokerslag te boven komt en inderdaad stilaan nemen we het initiatief over van KVK en met zes treffers op rij staan we met de rust 5-8 voor. KVK moest even bekomen. Met de bespreking tijdens de rust loof ik dan ook het team voor de getoonde wilskracht maar verwittig hen ook dat je met KVK nooit klaar bent en dat je ze zeker niet terug in de wedstrijd mag laten komen. De boodschap is begrepen en meteen scoren Wilco en Joris en het staat 5-10. Iedereen denkt dan dat KVK op de knieën zit en dat een overwinning in de maak is. En inderdaad het eerste kwartier van die tweede helft bakt KVK er totaal niks van tot ze in de vijftiende minuut plots toch scoren. Een betere periode breekt aan voor KVK en ze weten terug te komen tot 9-10 en dat slechts in een tijdspanne van vijf minuten. Frans krijgt het benauwd en van pure frustatie geeft hij een lel tegen de bal die meteen in de bosjes verdwijnt. Gevolg wedstrijd wordt even stopgezet daar er blijkbaar geen tweede wedstrijdbal voor handen is. Deze onderbreking komt ons goed uit want het goede ritme van KVK is gebroken en Zaamslag loopt terug twee maal terug uit tot drie doelpunten verschil 9-12 en 10-13. Toch zal blijken dat dit niet voldoende is want in de laatste acht minuten weten we niet meer te scoren en KVK werkt de driepuntenkloof weg en haalt nog een gelijkspel uit de brand. Waar hebben we dan gefaald ? Wel om het met de wijze worden van Frans te zeggen : “Wie slechts één op de tien kansen afwerkt …. vraagt zelf om problemen ! ” Zelden hebben we zo veel kansen gehad en het was met momenten niet meer om aan te zien hoe we er in slaagden de bal er telkens naast dat verdomde mandje te leggen. Misschien had het laatste aanvalsvak de bal moeten houden in plaats van nog op zoek te gaan naar een doelpuntje…..maar dat is makkelijk praten als je zoveel kansen krijgt. Iedereen had er dan ook flinkde pest in na de wedstrijd en was het er roerend over eens dat we hier een punt hadden laten liggen. Toch vind ik dat we op de goeie weg zijn, we creëren meer kansen en scoren al meer dan de voorgaande jaren. Nu het afwerkingspercentage nog wat naar boven en het zit goed. Kop op iedereen volgende week staat de belangrijke derby tegen Luctor op het programma !

00 – 01 Doorloper Frans

00 – 02 Klein kansje onder de korf Frans

05 – 03 Schotje Joris

05 – 04 Schotje Wilco

05 – 05 Klein kansje onder de korf Wilco

05 – 06 Schotje Marco

05 – 07 Doorloper Marjan

05 – 08 Schotje Linda

RUST

05 – 09 Klein kansje onder de korf Wilco

05 – 10 Afstandschot Joris

09 – 11 Strafworp Marco (fout op Marjan)

09 – 12 Afstandschot Debby

10 – 13 Doorloper Marjan

13 – 13 EINDSTAND

Zaamslag blijft in het kielzog van Luctor na winst tegen Atlas.

Alweer een afwezige deze week, met name Marjan die mee deed aan de preselecties van het spelprogramma “Lingo”, Marjolein was haar vervangster. Nadat ze vorig seizoen al eens enkele minuten mocht proeven van een invalsbeurt in het eerste was het vandaag haar grote entree. De ganse week zenuwen en slapeloze nachten heeft ze gehad maar ze heeft het voortreffelijk gedaan dat kunnen we nu al zeggen, zelfs een aantal mooie kansen afgedwongen maar helaas niet benut, wat op zich wel spijtig was want een doelpuntje had ze zeker verdiend. Atlas neemt het eerste doelpunt voor zijn rekening 0-1 maar een heerlijke opzet Frans-Wilco wordt door deze laatste fraai afgewerkt en het staat meteen 1-1. In het volgende aanvalsvak staan onze meisjes duidelijk op scherp want Linda en Annette tekenen voor 3-1. Jammer genoeg krijgt het andere vak niet genoeg tijd om tot scoren te komen en is het  duivelse Michel van Atlas die met zijn derde treffer de stand terug in evenwicht brengt 3-3. Het spel gaat op en neer maar het is uiteindelijk Annette die netjes de 4-3 binnenknalt, wat meteen ook de ruststand is. De sleutel voor winst ligt duidelijk in het vak Joris-Marco-Annette en Linda. Ondanks het feit dat dit vak de eerste helft drie van de vier doelpunten heeft gescoord loopt het niet altijd van een leien dakje. Teveel balverlies, moeilijke combinaties en te weinig reboundoverwicht waren de oorzaak. Meteen na rust zorgt Linda met een doorloopbal voor de 5-3. De verdediging weet nu iets langer stand te houden zodat Wilco zijn eerste kan aantekenen 6-3. Een eerste driepuntenkloof die we verder hadden moeten uitdiepen was een feit maar het is Atlas dat zich terug in de wedstrijd knokt tot 6-5. En net op het moment dat ik eigenlijk van plan ben een wissel te gaan doorvoeren scoort Marco de 7-5. Dit is meteen het sein aan onze heren om het scorend vermogen van onze dames over te gaan nemen. Een heerlijk opgezette aanval wordt beloond met strafworpfout op Frans die zo een kans niet laat liggen en de 8-5 aantekend. Atlas lukt de 8-6 nog maar Marco met mooi uitgespeelde vrije bal scoort de negende Zaamslagtreffer 9-6. Atlas vecht voor wat het waard is en scoort de 9-7 met nog tien minuten te gaan, alles kan dus nog. Maar voor Atlas was het bobijntje blijkbaar af en het is Zaamslag dat met nog drie treffers de genadeslag geeft. Frans met doorloper zorgt voor de 10-7. De volgende kans is weerom voor Frans. Een lange bal wordt diep op hem onder de korf aangespeeld welke hij met een achterwaartse tip-in wil scoren maar de bal gaat ver over en dreigt zelfs over de achterlijn te gaan maar Frans met zijn zeven mijlslaarsen en met zijn verdediger in de rug weet de bal binnen te houden. Hij draait zich meteen om en plaatst de bal op Marjolein die in steun is gekomen en spurt naar binnen en scoort met een éénhandse doorloopbal de 11-7. Een oorverdovend applaus barst los naast het veld. Mooi doelpunt ! Tot slot is het Marco die met schot de 12-7 eindstand op het bord knalt. Algemene conclusie : de eerste helft ging het met momenten niet lekker en zijn het onze dames die ons in de wedstrijd houden. De tweede helft hebben we ons stevig herpakt en zijn het de heren die afwerkend de klus geklaard hebben. Laat ons rustig genieten van deze overwinning en we houden onze voetjes op de grond want volgende week wacht ons een moeilijke verplaatsing naar KVK.

01 – 01 Klein kansje onder de korf Wilco

02 – 01 Schotje Linda

03 – 01 Schotje Annette

04 – 03 Schotje Annette

RUST

05 – 03 Doorloper Linda

06 – 03 Afstandschot Wilco

07 – 05 Schotje Marco

08 – 05 Strafworp Frans

09 – 06 Vrijworp Marco

10 – 07 Doorloper Frans

11 – 07 Eénhandse doorloper Frans

12 – 07 Schot Marco

Puntje gewonnen of puntje verloren tegen Blauw-Wit ?

Dat is toch wel de vraag die we ons zelf moeten stellen. Zonder de afwezigen Annette en Frans (beiden wegens werken) vertrokken we naar Kloetinge om Blauw-Wit van de partij te zijn, een team dat ons niet lekker ligt, toch zeker niet op verplaatsing. De afwezigen werden vervangen door twee oud gedienden met name Sandra en Pieter. Zaamslag maakte het zich in de eerste helft dusdanig moeilijk door de tegenstander een aantal doelpunten cadeau te geven, het was echt niet mooi om aan te zien. Neem daar nog bij dat we niet agressief genoeg waren in de duels en te laks met verdedigen en alles is zo wat gezegd. Al na een kleine vier minuten kijken we aan tegen een 3-1 achterstand die na een kwartier zelfs oploopt tot 6-2. Van dan af komen we terug wat in de wedstrijd en met drie doelpunten op rij komen we terug tot 6-5. De broodnodige aansluitingstreffer valt maar niet en weerom loop Blauw-Wit uit 8-5. Deze driepuntenkloof blijft behouden tot aan de rust 10-7. Onder de rust werd dus benadrukt dat we feller in de duels moesten gaan en strakker gaan verdedigen. Al meteen na rust krijgt Pieter een dot van een kans maar mist. Ondanks dit zit de strijdlust er terug in en Zaamslag vecht zich terug in de wedstrijd tot 10-9, maar Blauw-Wit slaat meteen terug en het staat 11-9. Verdedigend gaat het nu stukken beter en de twijfel sluipt in het team van Blauw-Wit dat aanvallend compleet sil valt. Zaamslag nadert tot op een doelpunt door schotje van Debby. Pieter krijgt de gelegenheid van op de stip de bordjes in evenwicht te hangen maar faalt (dat wordt dus dokken mensen). Gelukkig tast dit niet ons moreel aan en we gaan dan ook naarstig op zoek naar de gelijkmaker die dan toch uiteindelijk valt 11-11. Blauw-Wit probeert nog met drie wissels het tij te doen keren en met nog twee minuten te gaan slagen zij er in de score op 12-11 te brengen. Het zou jammer zijn dat we niets zouden halen na deze fantastische inhaalrace en met lege handen terug naar Zaamslag moesten keren. Maar bedrijvige Joris weet in de slotfase toch nog een bal door het rieten mandje te deponeren zodat de wedstrijd door een goed leidende scheids op een 12-12 eindstand wordt afgefloten. Mocht de felheid en de juiste concentratie er van de eerste minuten ingezeten dan hadden we hier beslist een andere wedstrijd gehad, nu mogen we nog enigzins blij zijn met het behaalde punt. Positief was dan weer de getoonde vechtlust in de tweede helft en wat me zeker niet ontgaan is dat we aanvallend veel sterker voor de dag komen dan vorig jaar. Jammer dat we toch nog wel wat opgelegde kansen missen. Blijven aan werken en de resultaten volgen wel.

03 – 01 Klein kansje onder de korf Marco

04 – 02 Schotje Linda

06 – 03 Klein kansje onder de korf Linda

06 – 04 Eenhandse doorloper Debby

06 – 05 Afstandschot Joris

08 – 06 Strafworp Pieter (fout op Pieter)

09 – 07 Wegtrekken van de korf Sandra

RUST

10 – 08 Klein kansje onder de korf Pieter

10 – 09 doorloper Marjan

11 – 10 Schotje Debby

11 – 11 Klein kansje onder de korf Linda

12 – 12 Schotje Joris

Zaamslag niet zonder moeite voorbij verdienstelijk BKC !

Met de tweede wedstrijd van de competitie stond er meteen een heuse derby op het programma. Onder een stralend nazomerzonnetje moesten we het team van coach Voorneveld partij geven. BKC is steeds een moeilijk te bekampen tegenstander en we wisten dan ook op voorhand dat we tot het uiterste zouden moeten gaan om de punten aan huis te houden. Tevens kenden we geen vlekkeloze voorbereiding op deze wedstrijd door tal van afwezigen op de laatste twee trainingen. Neem daar ook nog bij dat Marco en Frans niet zeker waren of ze er bij zouden zijn…. Gelukkig konden beiden present geven voor de wedstrijd. Debby terug uit vakantie nam terug haar plaatsje in. Al meteen in de eerste aanval weet Wilco een klein kansje onder de korf te verzilveren maar even snel gaat de bal aan de overkant door de korf 1-1. Joris die zowel verdedigend als aanvallend Michiel Roest (vorige week nog goed voor vijf doelpunten) voor zijn neus krijgt doet het meer dan behoorlijk en neemt de tweede zaamslagtreffer voor zijn rekening en zorgt in de loop van de wedstrijd ervoor dat Michiel Roest niet volledig tot ontbolstering komt. BKC komt langszij 2-2 maar Frans met feilloos omgezette vrijworp zorgt voor de 3-2. BKC kijkt niet lijdzaam toe en neemt met twee treffers op rij een 3-4 voorsprong. Gelukkig hebben we genoeg ervaring en zelfvertrouwen in huis dat we de wedstrijd terug in handen nemen en met drie treffers na elkaar gaan we met een 6-4 voorsprong de kleedkamer opzoeken. We proberen deze voorsprong te handhaven en trachten BKC af te schudden maar slagen niet meteen in die opzet. Het blijft een nek aan nek race waarin we toch steeds twee doelpunten voor weten te houden. En net op het moment dat BKC het afwerkend wat laat afweten slaan we toe en diepen we de voorsprong uit tot 11-7 met nog een kleine tien minuten te gaan. Meteen ook het moment om de nodige wissels door te voeren, Marcel komt een toch wel erg bleke Marco vervangen en Pieter mag onze niet kiplekkere Frans vervangen. Marcel brengt meteen de nodige rust in het aanvalsvak en zorgt er voor dat de bal lang over vier wordt gespeeld alvorens tot een doelkans te komen. BKC weet nog een laatste keer te scoren maar de verdediging houd verder stand en Sandra mag de slotminuten gaan volmaken in de plaats van Annette. Deze wedstrijd verdiende niet meteen “de schoonheidsprijs” maar soms is het resultaat belangrijker. Met een vier op vier hebben we onze start zeker niet gemist. Volgende week geen wedstrijd en dus een dagje vrij….Voor mij persoonlijk was Wilco de “man van de match” niet alleen afwerkend sterk maar verdedigend beresterk. Knap werk van iedereen en aan al onze reserven een dikke mercie !

 1 –  0 Klein kansje onder de korf Wilco

 2 –  1 Schotje Joris

 3 –  2 Vrijworp Frans

 4 –  4 Afstandschot Joris

 5 –  4 Klein kansje Frans na heerlijke opzet met Wilco

 6 –  4 Afstandschot Wilco

 6 –  4 RUST

 7 –  5 Vrijworp Marjan (mooi nummertje)

 8 –  6 Vrijworp Frans

 9 –  7 Strafworp Marco

10 – 7 Strafworp Frans

11 – 7 Afstandschot Wilco

11 – 8 EINDSTAND

Zaamslag opent competitie met zege tegen Zevenbergen.

Nadat we vorig seizoen in de veldcompetitie een behoorlijke prestatie hadden neergezet met als resultaat een gedeelde derde plaats kunnen we niet anders dan dit jaar proberen net zo goed te doen. Dit jaar zijn de reeksen nog wat kleiner gemaakt zodat er per reeks slechts zeven teams gaan strijden voor de titel. Het is dan ook verdomd belangrijk je start niet te missen. Meteen moesten we op verplaatsing naar voor ons een toch wel nobele onbekende, met name Zevenbergen. Dit team is recentelijk gepromoveerd uit de reserveklasse en heeft dus potentieel. Denken we maar zelf even terug aan ons lange verblijf in de reserveklasse en dan weet je wel hoe moeilijk het is om daaruit te raken. Al meteen laat Zevenbergen zien dat ze niet gewillig naar het slachtbankje willen en nemen een 2-0 voorsprong na amper twee minuten wedstrijd. Onze meisjes en jongens zijn echter niet van slag en nemen prompt de wedstrijd in handen en stellen orde op zaken met een 2-4 voorsprong na tien minuten. De marge wordt zelfs nog wat uitgediept tot 3-6 maar in een daarop volgend dolle vijf minuten weet een schotkrachtig Zevenbergen de achterstand om te zetten in een 7-6 voorsprong. Lang kunnen ze daar niet van genieten want Zaamslag trekt bij en gaat er terug over zodat een 9-10 ruststand wordt bereikt. Na de rust gaat het aanvallend een beetje stroever maar verdedigend doen we het een pak beter door een andere aanpak. Het is dan ook niet onlogisch dat we de wedstrijd met een 12-15 winst afsluiten. Inge hardstikke bedankt om Debby te vervangen, je hebt het goed gedaan. Verder nog een bedankje voor de meegereisde reserves Annemieke, Marjolein, Pascal en Ewout en twee eenzame supporsters.

02 – 01 Schot Marco

02 – 02 Doorloper Annette

02 – 03 Klein kansje (mooie opzetbal met Inge)

02 – 04 Vrijworp Frans

03 – 05 Schotje Marco

03 – 06 Schot Wilco

07 – 07 Schotje Linda

07 – 08 Doorloper Marjan

09 – 09 Klein kansje Linda

09 – 10 Vrijworp Marjan

RUST

09 – 11 Schot Annette

11 – 12 Schotje Marco

11 – 13 Schotje achter de korf Marco

11 – 14 Strafworp Frans

12 – 15 Schotje Annette