Archief Seizoen

Welkom op de site van Zaamslag C

Zaamslag D kampioen!

Terugblik team D 2013 / 1ste periode 2014

Aan mij de eer om terug te kijken als trotse coach maar vooral ook letterlijk op papier stil te staan bij de afgelopen periode van de D´s. Ik denk dat ik namens velen mag spreken dat het team zichtbaar een enorme groei heeft doorgemaakt. Zowel technisch als tactisch is er enorme vooruitgang geboekt. Het team is met elkaar intensief bezig geweest om doelstellingen binnen het Jeugdplan te behalen, in vele opzichten al beter dan gewenst. Men is leergierig, slim en pakt alles snel op. Makkelijker kun je het jezelf als coach niet wensen. Plezier vind ik als coach nog altijd het belangrijkste maar stiekem hoop ik natuurlijk ook op winst. Gelukkig staan mijn spelers hier ook achter.

Ook op sociaal vlak is het een geweldig team. Iedereen gaat op een leuke en vriendelijke manier met elkaar om. Er worden vriendschappen opgebouwd en iedereen is welkom.

Wanneer ik terugkijk naar specifieke en speciale gebeurtenissen binnen het team is dat allereerst de uitbreiding van het team: met de terugkomst van Youp en later de nieuwelingen Mirjam en Jens, kreeg ik twaalf kinderen tot mijn beschikking. Een luxe. Deze kinderen werden meteen opgenomen in de groep, pakten het spelletje korfbal op en draaiden mee tijdens de wedstrijden met de ervaren spelers daar waar mogelijk.

De veldcompetitie najaar 2013 ging ons goed af. Ons nieuwe spelletje(achterzijde korf benutten, vanuit daar insnijden voor steun) wierp zijn vruchten af. We wonnen onze wedstrijden met als gevolg een kampioenswedstrijd tegen Stormvogels. De laatste maar de oh zo belangrijkste en beslissende wedstrijd. Met wat meegereisde supporters begonnen we met volle moed aan de wedstrijd. Lang stonden we dan ook met een punt verschil voor. Helaas raakten we het spelletje de laatste tien minuten kwijt en kwamen we niet meer terug in de wedstrijd. Zichtbaar baalde iedere speler ervan maar juist ook verlies kan je sterker maken, individueel en als team. Als coach heb ik daar dan ook met mijn team bij stil gestaan. Ik was trots en nu ik terugkijk ben ik nog steeds trots op die competitie kijkend naar de ontwikkeling van iedereen.

Wijzend op bovenstaande en komend op het afgelopen zaalseizoen, werd al snel duidelijk dat het team het verlies tegen Stormvogels niet wilde herhalen. Opnieuw werden de wedstrijden tegen de andere teams moeiteloos gewonnen. We wisten dat Stormvogels de moeilijkste tegenstander zou worden. Voor deze eerste terugkerende wedstrijd hoefde ik mijn spelers niet extra te motiveren. Het doel was duidelijk: revanche en dus winst! Met peper in de kont werd er keihard gewerkt met als gevolg dat er met twee punten verschil werd gewonnen. Iedereen was uitgeteld maar enorm blij. Als coach stond ik natuurlijk ook te juichen en te springen(misschien nog wel meer dan mijn team)

Uiteindelijk kwam er nogmaals een terugkerende wedstrijd die opnieuw beslissend was. Stormvogels moest van ons winnen wilde men nog meedoen voor het kampioenschap. Wij moesten echter ook winnen wilden we individueel kampioen worden. Hoe deze wedstrijd verliep heeft Marcel op onze teampagina al omschreven: conclusie is dat je nooit moet opgeven en moet blijven werken tot het laatste fluitsignaal is geweest. Tot die tijd kan het nog alle kanten. Terugkomen van 3 punten verschil en winnen met 1 punt verschil is overstijgend goed! Iedereen besefte zich dat ook. Na deze winst kwam het kampioenschap twee wedstrijden dichterbij. Uiteindelijk werd het kampioenschap dan ook werkelijkheid en vierden we dit met bloemen en champagne bij een winst van 1-22.

Iedereen weet dat wanneer je ook wat minder spelende wedstrijden wint, je een echte kampioen bent. Het team staat hier met elkaar bij stil en men weet dat er altijd situaties anders kunnen. Het is leerzaam om op zoek te gaan naar nieuwe leerpunten die we kunnen meenemen naar de aankomende wedstrijden. Er staat ons nog een laatste wedstrijd te wachten over een aantal weken tegen Togo waardoor het zaalseizoen opnieuw afgerond kan worden met behoorlijke vooruitgang.

In maart wanneer het veldseizoen start treden er wat veranderingen op. Er wordt een extra team opgestart waardoor iedere pupil de gelegenheid krijgt om zoveel mogelijk aan spelen toe te komen. Ik wil dan ook Youp, Mirjam en Jens bedanken voor de inzet die ze binnen mijn team gerealiseerd hebben en wens ze veel plezier en leermomenten toe in hun nieuwe team. Ditzelfde geldt voor nieuweling Pepijn die al een aantal trainingen bij mij heeft meegedaan. Afscheid is niet nodig want we zullen elkaar nog vaak genoeg tegenkomen.

Ik verheug me op een nieuw seizoen met mijn negen overgebleven kanjers waarin we een mooie uitdaging krijgen in de tweede of hopelijk eerste klas. Weet dat ik enorm trots ben op ons resultaat en waar we nu staan. Spelen in een tweede of eerste klasse is gewoon KEIGOED. Betekent wel dat er werk aan de winkel is maar doordat we twee keer in de week gaan trainen en we meer tijd hebben om bij tactiek stil te staan, geloof ik erin dat dit goed komt. Ik weet ook dat men uiterst gemotiveerd is en er zal zijn voor het team. Kwaliteit en inzet worden beloond.

Ik wil ook meedelen dat ik blij ben dat Joris weer herstellende is en weer meetraint. Hopelijk kan hij beginnen met spelen op het veld.

Als coach voel ik me nog steeds vereerd dat ik dit team onder mijn hoede heb. Ik heb er nog steeds alle plezier in, leer ook nog altijd veel en krijg enorm veel credit terug van de ouders maar vooral van mijn kanjers. Op naar nog heel veel mooie momenten samen.

Als laatst rest mij nog alle mensen te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan dit team, in welke vorm dan ook!

Joan

Kampioenswedstrijd Fortis D3 – Zaamslag D1 (1-22)

De Geschiedenis herhaalt zich… (niet)

Twee weken geleden speelde het eerste team van KV Zaamslag een hele belangrijke wedstrijd uit in Kapelle tegen KVK. Zaamslag had tot dan toe alle wedstrijden gewonnen. KVK, tweede in de stand, had nog maar 1 wedstrijd verloren (tegen Zaamslag). Bij winst in de uitwedstrijd tegen KVK zou Zaamslag in de stand dus 4 punten los staan van KVK en zou de weg naar het kampioenschap open liggen. Zou…

Zaterdag 1 februari herhaalde zich dit in Koudekerke, alleen dan bij de D1 van Zaamslag. Voor aanvang van de wedstrijd haalde de D’s 8 overwinningen uit 8 wedstrijden, doelsaldo 104 voor en 12 tegen. Op één wedstrijd na werden deze allemaal ruim gewonnen. Enkel thuis tegen Stormvogels D1 wonnen ze met 5-3. Omdat Stormvogels zijn overige wedstrijden allemaal had gewonnen was er dus een zelfde situatie ontstaan als twee weken geleden in Kapelle bij KVK 1 – Zaamslag 1.

Hierbij moet nog vermeld worden dat Stormvogels D1 op het veld het kampioenschap in een rechtstreeks duel met Zaamslag D1 in de laatste minuut in hun voordeel had beslist.

De wedstrijd:

Zaamslag begon ongeconcentreerd en zenuwachtig aan de wedstrijd, gevolg 2-0 voor Stormvogels na twee aanvallen en 2 minuten spelen. Gaandeweg de eerste helft herstelde Zaamslag zich langzaam van deze dreun. Net voor het wisselen van de vakken bracht Jochem met een mooie omdraaibal de stand op 2-1. Het tweede aanvalsvak van Zaamslag had het moeilijk en kwam niet tot scoren. Door goed verdedigingswerk van Zaamslag lukte dit Stormvogels ook niet waardoor de ruststand 2-1 was.

Stormvogels kwam iets beter uit de kleedkamer en legde al snel de 3-1 in het mandje. In de aanval die hierop volgde scoorde Joyce een doorloper waardoor het 3-2 werd. Dit was voor Stormvogels het teken om nog wat meer gas te geven. Zaamslag speelde nog steeds onder druk en had het in deze fase moeilijk met de tegenstander. Na 4-2 scoorde Stormvogels ook nog 5-2 en zag je de moed bij de spelers van Zaamslag al een beetje in de schoenen zakken. Met nog 12 minuten op het scorebord werd er gewisseld en kwam alles aan op het tweede aanvalsvak van Zaamslag. Nadat Jochem nog een beuk had gekregen van zijn heer (volgens ons een C-heer die minstens 2 koppen groter was) richtte de ploeg zich op. Onder het motto alles of niks werd er vrijuit gespeeld en het onverwachte gebeurde, Zaamslag scoorde binnen 6 minuten 3 maal (1x Jos Corbijn en 2x Mathilda) 5-5!!! Een gelijk spel zou voor Zaamslag voldoende zijn om Stormvogels achter zich te houden, maar nu de motor op volle toeren draaide gingen ze door. Wat volgde waren 5 bloedstollende minuten, waarin zowel Zaamslag als Stormvogels kansen hadden op de overwinning, tot de laatste minuut… 5-6 voor Zaamslag!!!!!! Jos Corbijn onderschepte de bal bij het uitverdedigen en legde na goed samenspel het zesde doelpunt in de mand. Zowel de drie supporters van Zaamslag als het legioen van Stormvogels had geen rekening gehouden met deze wending van de wedstrijd. Na de wedstrijd vielen de spelers elkaar in de armen en werd de overwinning gevierd als een kampioenschap.

Zover is het echter nog niet. Aanstaande donderdag 6 februari wordt er thuis een inhaal wedstrijd gespeeld tegen ONDO en bij winst mogen de D’s zaterdag 8 februari afreizen naar Fortis om daar de laatste nodige punten voor het kampioenschap binnen te halen.

Zaamslag D1 – Ondo D1

Zaamslag D1 – BKC D1 13-04-2013

Bowlen D’s 12-04-2013

Foto’s Zaamslag D – Ondo D2 2 Maart 2013

Foto’s Luctor D – Zaamslag D

Derby Luctor – Zaamslag in gelijke stand geëindigd!!

Na een leuke trainingsavond met Leon Simons en een drankje aan de bar, word je de volgende dag wakker, stap je uit je bed met de gedachte: De D’s, die kunnen wel wat supporters gebruiken, dat is altijd leuk! Ik was overigens niet de enige. Aangekomen op het Luctorveld, stonden er nog meer supporters; Leden, Opa’s, Oma’s, vaders en moeders. Super!!!

De wedstrijd gaat van start o.l.v. scheidsrechter Martijn. Jos, Jochem, Joyce en Eva starten in de aanval. Joris, Jos 2, Mathilde en Laura starten in de verdediging.

Luctors eerste aanval duurt lang. Ze scoren zelfs door middel van een doorloper, maar gelukkig wordt deze afgekeurd. Nu mag Zaamslag van start. Ze krijgen veel ruimte door in de diepte te lopen, daardoor kan Joyce een prachtige doorloper nemen, deze doorloper wordt overduidelijk gestoord en de scheidsrechter neemt de juiste beslissing en geeft Joyce een strafworp! Joyce mag deze ook zelf verzilveren, maar helaas wordt deze gemist. (straftraining!) Er wordt aan beide kanten goed verdedigd. Luctor valt lang aan, maar weet de korf niet te vinden. Zaamslag mag ook weer aanvallen, maar door de lange ballen, verliezen ze te snel de bal. Bij Joyce liggen de kansen, maar ook Joyce weet de stand niet om te zetten.

12 ½ minuut à wissel…..

Dit aanvallende vak onder leiding van aanvoerder Jos, weet kort na de wissel te scoren. Mathilde weet de korf te vinden door middel van een schot. 0-1!!! Zowel Zaamslag als Luctor hebben lange aanvallen. Ze creëren vele kansen, maar beide ploegen slagen er niet in om de korf te vinden!

Ruststand 0-1

Anne mag Laura vervangen en start in de verdediging. Luctor krijgt wat kansen, maar gelukkig is één van de 4 J’s (Joris) goed uitgeslapen en weet de doelpogingen van Luctor te verdedigen! Het nieuwe talent Jos de 2de, ook één van onze 4 J’s, laat er geen gras over groeien en pakt ook zijn kansen mee. Helaas vallen de ballen niet door de gele mand. Door Eva als goede rebounder (afvang) kan Zaamslag lange aanvallen maken. En zelf pakt ze ook haar kansen mee, ze weet langs haar dame te flitsen en neemt een doorloper. Ook zij wordt gehinderd, dus de scheidrechter legt de bal op de stip. Helaas weet ook Eva haar strafworp niet te verzilveren.. Dus ook straftraining 😉 Volgens vele supporter aan de kant hangt de gelijkmaker in de lucht. Gelukkig komt de bal regelmatig naar de kant van Zaamslag en weet ook weer veel kansen te maken. Misschien hangt de 0-2 ook wel in de lucht??? Of volgens Marco de 0-4?!?!?!?

Helaas heeft Marco niet zijn gelijk gekregen en scoort Luctor in de slotseconden de 1-1.. Jammer, jammer, jammer!

Veel supporters: Leuk!!

Voor de neutrale supporter, terechte 1-1.

Voor de niet-neutrale supporters helaas een punt weggegeven….

Ik wens jullie nog heel veel succes de komende wedstrijden en de wedstrijden buigen jullie vast wel om naar winst! Succes!!!!!

Groeten Marjolein

Kampioenschap E’s zaal

Teamfoto najaar 2011

Hierboven de nieuwe teamfoto van Zaamslag E

van links naar rechts:

boven: Joyce, Anne, Laura, Mathilda, Eva en Joan

onder: Yoep, Joris, Jochem en Jos

Spelregelmiddag E’s met Luctor & BKC

Zaamslag E

Hieronder de nieuwe teamfoto en foto’s van de spelers van Zaamslag E

Zaamslag F1- Fortis F3

Zaterdag 25 april hebben onze F-jes (in de grijze shirts) hun eerste thuiswedstrijd gewonnen van Fortis F3 met 3-0. Hieronder vindt u een aantal foto’s en twee filmpjes van de score van Mathilde (1-0) en de score van Beau (3-0).

Foto’s eerst wedstrijd Ministars

Filmpje eerste wedstrijd ministars

Foto’s training ministars

Foto’s pannenkoeken bakken & film ministars

Foto’s training 3 november

Ministars 8 januari

Foto’s training donderdag 18 september

20-8: Clinic ministars met Leon Simons!

Zaamslag start met Ministars

Korfbalvereniing zaamslag start vanaf donderdag 17 april met een nieuwe groep bij de korfbal. Dit worden de “Ministars” De Ministars zijn bedoeld voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool.

De kinderen zullen vooral in spelvormen bezig zijn met de bal. Later in de “trainingen” zal ook de korfbalsport naar voren komen.

De Ministars trainen op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur op het korfbalveld aan de Polderstraat. Er zijn voor deze doelgroep nog geen wedstrijden.

Ministar Jens in actie

De jeugd heeft de toekomst – Ministars 17 april 2008