Archief Seizoen 07/08

Atlas in extremis samen met Zaamslag op derde plaats in het eindklassement.

Door het midweekse slippertje dat Atlas maakte tegen Zevenbergen (gelijkspel) was Zaamslag al zeker van de derde plaats. Bij winst of gelijkspel was deze derde plaats enkel voorbestemd voor Zaamslag, bij verlies kwam Atlas op gelijke hoogte. Het beloofde alvast een spannende wedstrijd te worden. Was er vorige week geen scheidsrechter voorhanden wel vandaag dienden zich twee scheidsrechters aan ! Wat een toestand. De talrijk opgekomen supporters zagen Zaamslag voortreffelijk van start gaan. Het eerste kwartier moest Atlas lijdzaam toezien hoe Zaamslag met mooi en geduldig opgebouwde aanvallen een verdiende 5-1 voorsprong nam. Dit was absolute top, de afvang werd goed neergezet, er werd goeie steun gegeven en de afwerking en passing was optimaal. Jammer genoeg konden we dit niveau niet vasthouden. Atlas herstelde zich stapje voor stapje van deze opdoffer en wist de achterstand volledig weg te werken op het halfuur. Van dan af waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd en lag de wedstrijd terug open. Er werd gerust bij een 6-6 stand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Beide teams gaven geen duimbreed toe en konden niet echt de wedstrijd naar zich toetrekken waardoor de stand geruime tijd in evenwicht bleef 7-6, 7-7, 7-8, 8-8, 8-9, 9-9, 9-10 en 10-10 in de vijfentwintigste minuut. Een slordig foutje in de verdediging leverde Atlas een strafworp op die ook omgezet werd. Op dat moment kantelde de wedstrijd. Zaamslag ging overhaast te werk op zoek naar de gelijkmaker waardoor er minder goed naar de juiste oplossing gezocht werd. Gevolg was dat we te veel balverlies leden en geen goede aanvallen meer in elkaar knutselden. Atlas zat in een zetel en zocht met veel geduld wel naar de juiste kans en die kwam er waardoor het 10-12 werd. Zaamslag was er aan voor de moeite en kon het gaatje niet meer dichtrijden. Jammer maar helaas. Na de wedstrijd werd de kater weggespoeld met een fruitig Italiaans wijntje. Meteen viel het doek over het seizoen 2007-2008. Een seizoen waar we zeer tevreden mogen op terugblikken. Wel nu voor iedereen een welverdiende vakantie toegewenst en tot het volgend seizoen.

01-00 Schot Marco

02-01 Doorloper Linda

03-01 Schotje achter de korf Linda

04-01 Schot Marco

05-01 Eenhandse doorloper Marco

06-05 Schot Pjotr

06-06 RUST

07-06 Klein kansje Marco

08-08 Bovenhandse doorloper Pjotr

09-09 Schot Marco

10-10 Schot Pjotr

10-12 EINDSTAND

Zaamslag 1 – Atlas 1

verdediging Zaamslag houd lang stand maar krijgt uiteindelijk een strafworp tegen veroorzaakt door Erwin.

Zaamslag 1 – Atlas 1

Aanvalsvak Zaamslag met Linda, Marjolein, Erwin en Pjotr zet aanval op maar zonder resultaat.

Zaamslag 1 – Atlas 1

score Marco

Zaamslag 1 – Atlas 1

score Pjotr

Zaamslag zit in laatste rechte lijn naar goed eindklassement.

Zaamslag moest de uitgestelde wedstrijd van afgelopen weekend tegen BKC op woensdagavond inhalen. We moeten het niet onder stoelen of banken steken maar Zaamslag gaat dit jaar voor de derde plaats. Willen we dit doel bereiken dan zullen we zaterdag thuis tegen Atlas minstens één punt moeten halen.

Voor de uitwedstrijd tegen BKC werd iedereen op scherp gezet en iedereen kreeg de boodschap mee de tegenstander zeker niet te onderschatten. Zaamslag startte voortvarend. De schottraining van dinsdag had Marjolein blijkbaar goed gedaan want haar eerste schot verdween pardoes door de korf 0-1. De tweede aanval was meteen weer raak door een fraaie omdraaibal van Pjotr 0-2. Een mooie start en die had nog veel mooier kunnen zijn ware het niet dat Marco twee doorlopers onbenut liet en de kans op 0-4. BKC zag het graag gebeuren en milderde tot 1-2. Tot overmaat van ramp moest luttele minuten later Joan met een voetblessure het veld verlaten. Sandra mocht meteen opdraven. Ondanks het betere spel weet Zaamslag de score op te drijven tot 1-5 maar toch worden er te veel opgelegde kansen gemist waardoor van een riante voorsprong met de rust geen sprake is. Ruststand 3-6. Tijdens de rust wordt iedereen erop gewezen dat er zorgvuldiger met de kansen moet omgesprongen worden zoniet zouden we wel eens problemen kunnen krijgen. BKC neemt het eerste doelpunt van de tweede helft voor haar rekening en komt terug tot 4-6. Het signaal voor Zaamslag om een tandje bij te steken. Stelselmatig drijven we de score op en BKC is niet meer bij machte om het ons dan ook maar enigzins moeilijk te maken. Bij een 7-13 stand mag Petro in de plaats van Pjotr de laatste minuten volmaken. Zaamslag wint verdiend in Breskens de derby met 8-17.

Zaterdag staat er dus een belangrijke wedstrijd op het programma en zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen als tegen BKC willen we Atlas achter ons houden. Ik heb er het volste vertrouwen in en hoop dat van jullie ook. Nog een laatste inspanning en samen gaan we voor die derde plaats.

00-01 Schot Marjolein

00-02 Omdraaier Pjotr

01-03 Schotje Wilco

01-04 Klein kansje Linda

01-05 Schot Pjotr

02-06 Strafworp Marco

03-06 RUST

04-07 Schotje Sandra

04-08 Schot Marco

04-09 Schotje achter de korf Marjolein

05-10 Strafworp Marco (fout op Sandra)

06-11 Vrijworp Pjotr

06-12 Vrijworp Pjotr

06-13 Schot Marco

08-14 Strafworp Erwin

08-15 Klein kansje onder de korf Marjan

08-16 Schot Marjan

08-17 Schotje achter de korf Erwin

Zaamslag geeft laks Zevenbergen klop !

Kalieméra, jasoe, jasas, kaliespéra oftewel goedemorgen, goedendag, goedemiddag of goedenavond aan iedereen. Inderdaad jullie dienaar van dienst is terug in het land en dat wil zeggen dat weliswaar met enige vertraging hier het verslag volgt van de wedstrijd tegen Zevenbergen.

Het was een dag om u tegen te zeggen : geen zuchtje wind, lekker warm temperatuurtje (om en bij de 28°) en toch nog voldoende krijgers gevonden om de wedstrijd te spelen. Na het verlies tegen Blauw-Wit moest ons blazoen dringend opgepoetst worden. Linda, Marjolein, Pjotr en Erwin trokken ten aanval en Karin, Marjan, Marco en Petro namen de verdediging voor hun rekening. In de eerste minuut viel al het één en ander te beleven. Het eerste schot van Marjolein was meteen raak 1-0 en de aanval daarop kregen we een strafworp mee na een heerlijke H-H bal. Jammerlijk werd de strafworp gemist waardoor Zevenbergen gelijk kon stellen 1-1. Petro die als vierde heer werd opgetrommeld en zijn droom zag uitkomen, namelijk samen in het vak spelen met Marco, bedankte zijn selectie door de nummers 2 en 3 voor zijn rekening te nemen 3-1. Zaamslag ondervond weining weerstand van Zevenbergen maar mede door het missen van tal van kansen bleef Zevenbergen tot aan de vijfentwingste minuut bij een 7-4 stand aanklampen. De laatste tien minuten van de eerste helft legde Zaamslag de wedstrijd in een definitieve plooi door uit te lopen tot 12-5. Deze opdoffer zou Zevenbergen niet meer te boven komen. Meteen na rust ging Zaamslag gezwind verder op zijn elan en na amper tien minuten spel dreef het de score verder op tot 15-6. Karin die wat last had van de hitte vroeg om een wissel en werd vervangen door Joan. Toen viel het plots even stil aan Zaamslagzijde. Was het een gebrek aan concentratie, gemakzucht, last van de warmte of een opflakkering van Zevenbergen ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat vijf minuten later een 15-10 stand op het scorebord prijkte. Met nog een dikke twintig minuten wedstrijd te gaan moesten we de trein terug op het goede spoor zetten. Het team reageerde gepast en hield Zevenbergen uit de korf en scoorde zelf nog vier keer waardoor we oververdiend de wedstrijd wonnen met 19-10. De score had makkelijk hoger kunnen oplopen maar Pjotr bijvoorbeeld vond dat hij genoeg gescoord had en ging volledig ten dienste van het vak spelen, knap en zeer nobel maar dat zal niet altijd gaan in de toekomst. Nog een opmerkelijk feit was dat Marnix even mee mocht draaien in het eerste, hij kwam onze ouderdomsdeken Petro (die ondertussen ook van de warmte last begon te krijgen) vervangen voor de laatste zeven minuten. Invallen in de verdediging is geen pretje maar als een volleerde speler onderschepte Marnix meteen een diepe bal op zijn rechtstreekse opponent in de korfzone en dit leverde hem terecht een warm applaus op. Dat was genieten hé Marnix. Proficiat aan iedereen en denk erom we gaan voor die derde plaats !

01-00 Schotje Marjolein

02-01 Klein kansje onder de korf Petro

03-01 Klein kansje onder de korf Petro na diepe pas van Marco

04-01 Wegtrekken van de korf Pjotr

05-02 Wegtrekken van de korf Marjan

06-03 Schot Pjotr

07-03 Wegtrekken van de korf Pjotr

08-04 Schot Marjan

09-04 Schot Marjolein

10-04 Schot Pjotr

11-04 Schotje achter de korf Marco

12-04 Schot Marjan

12-05 RUST

13-06 Strafworp Marco (fout op Marjan)

14-06 Schotje achter de korf Marco na diepe pas

15-06 Schot Pjotr

16-10 Schot Pjotr

17-10 Schotje marco

18-10 Schot Marco

19-10 Schot Linda (eindelijk !!!)

Zaamslag – Zevenbergen

Zaamslag letterlijk een maatje te klein voor Blauw-Wit

Om de dode periode tussen zaal en veld op te vangen en om wedstrijdritme op te doen lieten we niets aan het toeval over en werden een drietal oefenwedstrijden gehouden. Onze eerste tegenstander op het veld was Blauw-Wit en om terug even te wennen aan het natuurgras waarop we moesten gaan spelen werd er afgelopen week twee keer getraind op gras. Dat was weer even een ander gevoel hé. De bedoeling was, daar de wedstrijd van het derde niet door ging, dat we met zen tienen naar Kloetinge zouden afzakken. Het geeft altijd een lekker gevoel als je reserves mee kan nemen. Jammer genoeg was er niet genoeg volk voor het tweede en was Karin de pineut ! Uiteraard was het de bedoeling om ons vel duur te verkopen en mits winst zouden we terug mee bovenaan draaien. Zaamslag moest aantreden zonder Joris waardoor een groot stuk routine wegviel. Joost moest deze leemte proberen in te vullen, wat geen sinicure is uiteraard. Langs dameszijde was de nieuwkomer van dienst Joan. Wil je Blauw-Wit echt pijn doen dan moet je de heren trachten te neutraliseren, want vandaar komt het gevaar. Ze hebben lengte (toch drie van de vier) en zijn vooral schotkrachtig. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan ! De eerste helft hadden we het dan ook bijzonder moeilijk om in ons spel te komen. De kansen die we kregen moesten zo goed mogelijk benut worden want bij missen was er wel telkens iemand van het gestalterijke Blauw-Wit ( niet enkel de heren maar ook enkele dames) die met de bal aan de haal ging.

Na rust ging het al een stuk beter. Er kwamen meer kansen en in de afvang ging het nu ook een stuk beter. Een matige Erwin in de eerste helft ontbond zijn duivels in de tweede helft en met veel pressieverdediging wist hij geregeld de bal te onderscheppen tot wanhoop van zijn tegenstander. Joan draaide ook lekker mee en is op de goede weg. Joost, conditioneel leeggespeeld, werd op het kwartier naar de kant gehaald en vervangen door racer Wilco (bedankt om te komen man). In het eerste spelen is wel wat anders dan in het derde hé Joost. Nu goed, we moeten geduld hebben en iedereen de kans geven om zich te verbeteren. We probeerden wel aan onze achterstand te knabbelen maar veel hielp het niet, de marge van vier doelpunten met rust bleek te veel te zijn. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 11-6 en eigenlijk had het 11-7 moeten zijn, niet waar Pjotr ! In ieder geval lossen we nu de rol bovenaan en moeten we proberen onze derde stek te handhaven en dat gaan we ook doen ! Het zal niet gemakkelijk zijn want elke week is er wel iemand afwezig zodat er telkens aan het team gesleuteld moet worden. Toch gaan we er nog het beste van maken want een scenario zoals vorig jaar wil ik niet meer meemaken.

04 – 01 Schotje Pjotr

05 – 02 Afstandschot Marjan

06 – 02 RUST

07 – 03 Afstandschot Pjotr

07 – 04 Klein kansje onder de korf Erwin

11 – 05 Doorloper Erwin

11 – 06 Schotje Pjotr

Zaamslag 1 te gast bij inhuldiging nieuwe kunstgrasvelden KVK

Daar wij al voor de veldcompetitie twee keer tegen KVK gespeeld hadden werd ons gevraagd of we op zaterdag 5 april niet even de voorwedstrijd konden spelen voor de inhuldiging van hun nieuwe kantine en kunstgrasvelden (2). Hier gingen we maar al te graag op in. Het sportieve hoogtepunt van de dag moest echter de wedstrijd worden tussen een Zeeuwse selectie bestaande uit spe(e)l(st)ers van Top, Swift en Tjoba tegen Fortis. Om 11u hadden we afgesproken ter plaatse en meteen mochten we aanschuiven voor een bakje koffie met gebak. De sfeer op deze heugelijke dag voor KVK zat er meteen in en terwijl de kids konden genieten van een clown-show werden prompt onze snoeten door enkele bekwame schilders in de verf gezet. Op het middaguur konden we ons tegoed doen aan broodjes met ham en kaas welke ons werden voorgeschoteld door de gastclub. Nadat ons eten wat gezakt was gingen we ons omkleden voor de wedstrijd. Nog even een kleine bespreking gehouden, opwarmen en dan was het tijd voor onze wedstrijd. Er werd opgelopen in het bijzijn van enkele jeugdspelertjes van KVK wat toch altijd erg leuk is. Elke speler ontving een mooie roos en de gebruikelijk foto’s werden genomen. Gelukkig waren de weergoden ons min of meer goed gezind want naast een briesje bleef het droog en af en toe was er zelfs een streepje zon te zien. Zaamslag trad aan in een ongebruikelijke opstelling en dat was er aan te zien. Volgende vakken trokken ten strijde : Linda-Marjan-Erwin en Joost, Marjolein-Joan-Wilco en Pjotr. De wedstrijd op zich was van beide kanten niet erg hoogstaand en werd uiteindelijk gewonnen door KVK met 10-7. Een aantal spelers kregen de kans om zich te bewijzen en deden dat ook. Dat brengt voor de trainer alleen maar positieve selectieproblemen met zich mee.

Na onze wedstrijd was het de beurt aan de grote jongens. De Zeeuwse selectie won vrij makkelijk de wedstrijd tegen Fortis met 15-10. Tot slot was er nog de officiële inhuldiging van de kantine en velden door de wethouder gevolgd door een receptie. Al bij een geslaagde dag en KVK mag tevreden terug kijken op een puike organisatie.

Zaamslag sluit zaalcopetitie af met nederlaag.

Supporters of toeschouwers die te laat op post waren konden met lede ogen vaststellen dat Zaamslag na amper drie minuten spel al tegen een achterstand aankeek. Drie identiek doelpunten van achter de korf zorgden voor een droge 0-3. Meteen doemde een Seolto-scenario op voor mijn ogen maar niets was minder waar want Zaamslag herstelde zich sterk en boog halverwege de eerste helft de 0-3 achterstand om in een 5-3 voorsprong. Zaamslag probeerde het laken volledig naar zich toe te trekken maar moest met de rust toch Blauw-Wit naast zich dulden 6-6. In de tweede helft is het Zaamslag dat bij 7-6 en 8-7 telkens een voorsprong neemt maar verder dan dat komen we niet. Blauw-Wit weet telkens de achterstand teniet te doen en na vijf minuten weet het voor het eerst op voorsprong te komen. Deze voorsprong zullen ze niet meer uit handen geven ondanks fel aandringen van Zaamslag want dichter dan 10-11 komen we niet meer. Bij een 10-13 achterstand en met nog een kleine twaalf minuten te gaan slaat het noodlot toe voor onfortuinlijke Joris die voor dit seizoen aan zijn laatste wedstrijd bezig was. Bij een sprint naar de tussensteun begeeft zijn knie het en daarmee eindigt deze wedstrijd in mineur. Tobias mag een totaal van de kaart zijnde Joris vervangen voor de slotfase. De veerkracht van Zaamslag lijkt na dit incident volledig gebroken te zijn zodat Blauw-Wit de wedstrijd uiteindelijk wint met een overdreven 10-17 score.

Hopelijk zal Joris niet bij de pakken blijven zitten en we kijken uiteraard al uit naar de dag dat hij terug tussen de vertrouwde lijnen zal verschijnen. Hou je sterk man !

01 – 03 Klein kansje onder de korf Marjan

02 – 03 Klein kansje onder de korf Wilco

03 – 03 Schotje achter de korf Pjotr

04 – 03 Afstandschot Joris

05 – 03 Schot achter de korf Marco

06 – 04 Klein kansje onder de korf Linda

06 – 06 RUST

07 – 06 Schotje achter de korf Wilco

08 – 07 Afstandschot Joris

09 – 11 Afstandschot Marco

10 – 11 Afstandschot Pjotr

10 – 17 EINDSTAND

Zaamslag 1 – Blauw-Wit 1

Mooi opgezette aanval Zaamslag (sorry voor de letters in het midden)

Zaamslag krijgt korfballes van leider Seolto.

Met de komst van leider Seolto, dat mits winst kampioen kon worden, stond er voor Zaamslag een moeilijke wedstrijd op het programma. De bedoeling was om zeker beter te doen dan in de uitwedstrijd. Marjan was er niet bij en werd in de basis vervangen door Joan die meteen de kans kreeg om te laten zien wat ze in haar mars heeft, niet meteen een dankbare wedstrijd om dat te tonen. Al vlug zou blijken dat we net zoals in de uitwedstrijd geen partij zouden zijn voor dit oppermachtig Seolto. Seolto greep ons van bij de eerste seconden bij de keel en uit die houdgreep zouden we niet meer los komen. Vooral onze meisjes hadden het flink te verduren en slikten maar liefst 10 van de 13 tegendoelpunten in de eerste helft . In de tweede helft poogden we met achterverdedigen het verschroeiend tempo van Seolto te breken en in de aanvangsfase leek dat wat te lukken maar eens Seolto het gepaste antwoord gevonden had denderde de Seoltotrein in volle vaart verder naar de eindmeet. Nu waren het onze jongens die er flink van langs kregen met 8 tegendoelpunten. De wedstrijd eindigde dan ook in een klinkende overwinning voor Seolto met overduidelijke cijfers : 3 – 23 !

Conclusie : we mogen gerust stellen dat Seolto de verdiende kampioen van de reeks is en dat geen enkel team meer aanspraak kan maken op de titel dan zij. Vandaag kregen we op alle vlakken dan ook korfballes van dit Seolto en willen we ooit een zelfde niveau bereiken dan moeten we nog een lange weg afleggen. Welgemeende felicitaties aan de kampioen en we wensen jullie een lang verblijf in de derde klasse.

01 – 09 Schotje achter de korf Erwin

02 – 13 Schotje achter de korf Pjotr

RUST

03 – 22 Schot Erwin

03 – 23 EINDSTAND

Zaamslag op karakter naar puntendeling tegen KVK.

In de drie vorige confrontaties tegen KVK dit seizoen hadden we telkens onze tanden stuk gebeten en telkens verdiend verloren. Dit bezorgde ons toch enigzins een complex en we zagen in dit KVK dan ook ons “zwart beest”. Het werd dus hoog tijd om dit complex van ons af te schudden en het dus beter te doen dan in onze vorige confrontaties. Vol goede moed gingen we aan de slag. Het is KVK dat de beste start neemt en met strafworp en schot 2-0 voorkomt. Karin die het net zoals in de vorige wedstrijden in de aanvangsfase lastig heeft hersteld zich knap en eens ze zich volledig heeft ingesteld op haar rechtstreekse opponente draait ze lekker mee. Ze is in ieder geval op de goede weg en de wil om er te komen is aanwezig. In de eerste helft liepen onze aanvallen wat moeizaam en soms zat er geen structuur in het spel waardoor het soms slordig oogde. Verdedigend daarentegen zaten we er vol op waardoor er af en toe al eens werd misgetast waardoor KVK kansen kreeg. Soms wat minder risico’s nemen is hier de boodschap. Al bij al konden we het KVK in de eerste helft niet echt moeilijk maken en gingen we de rust in met een 9-5 achterstand. Deze ruststand kwam er mee door het feit dat we een aantal cadeautjes hadden gegeven aan KVK en er, in mijn ogen, een aantal doelpunten gescoord werden die verdedigd waren. Een 7-5 was meer op zijn plaats geweest. Tijdens de rust werd het een en ander bijgesteld op hoop van zege. Blijkbaar met succes want Zaamslag start furieus en grijpt KVK bij de keel en balt de 9-5 achterstand om in een 9-10 voorsprong. Bij de 10-10 van KVK komt Wilco Erwin vervangen en hij laat meteen zien dat hij ondanks het feit dat hij maar weinig kan komen trainen nog steeds van grote waarde is voor dit Zaamslag. Wilco zorgt dan ook voor de 10-11. Maar KVK staat niet voor niets mee bovenaan in het klassement en komt op wilskracht terug tot 11-11. Joan komt Karin vervangen om aanvallend wat meer druk te zetten maar het is KVK dat terug het voortouw neemt en 12-11 voorkomt met nog maar enkele minuten te gaan. In het slotoffensief flitst Marco voorbij zijn tegenstander en speelt, nadat de heer van Joris had overgenomen, Joris aan die koelbloedig de 12-12 binnen knalt. Beide teams versieren geen noemenswaardige kansen meer en houden het op een gelijkspel. Iedereen tevreden. De tweede helft liep dus een stuk beter en dat doet deugd. We zijn nu weer een aantal weken vrij waarop de spelers die met lichte blessures zitten deze kunnen laten genezen en we hopen dat we onze laatste twee wedstrijden tegen Blauw-Wit en Seolto nog van ons kunnen laten horen.

02 – 01 Schot Marco

03 – 02 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

05 – 03 Strafworp Marco (fout op Marco)

06 – 04 Vrijworp Pjotr

07 – 05 Doorloper Marjan

09 – 05 RUST

09 – 06 Vrijworp Marco

09 – 07 Schot Marjan

09 – 08 Klein kansje achter de korf Pjotr

09 – 09 Schotje Pjotr

09 – 10 Doorloper Joris

10 – 11 Schot Wilco

12 – 12 Schotje Joris

Boeiende wedstrijd levert helaas geen punten op voor Zaamslag.

Voor Zaamslag zaten de “relatief” makkelijke wedstrijden er op en met acht punten is het behoud zo goed als zeker verzekerd. Wat kan de rest van het zaalseizoen dan nog brengen. Wel, Hans de trainer-coach van Atlas deed enkele weken geleden volgende uitspraak in één van zijn verslagen welke volkomen terecht is : We kunnen nu wel stellen dat onze rol bovenin is uitgespeeld, Seolto en Blauwwit zullen samen uit moeten vechten wie volgend seizoen in de derde klas uit mag komen. Daaronder vormen KVK, Zaamslag en Atlas de middenmoot en mogen strijden voor de titel “best of the rest”. De strijd om de titel “the best of the rest” kon dus van start gaan.

Ons eerste aanvalsvak kon, ondanks de tal van kansen dat het wist te versieren, de weg naar de korf niet vinden wat resulteerde in een 0-2 achterstand. Het eerste verdedigingsvak dat toch een dikke tien minuten stand had weten te houden bracht vrij snel de bordjes terug in evenwicht 2-2 waarna ons eerste aanvalsvak het nog eens mocht overdoen. Helaas werd hen niet al te veel tijd gegund want nog geen twee minuten later liggen er weer twee in het Zaamslagmandje 2-4. Atlas, onder impuls van het gevaarlijke en sterk afwerkende duo Michel en Tim (tesamen goed voor zes doelpunten voor de rust) loopt verder uit tot maximaal drie doelpunten en dit zou zo blijven tot aan de rust 5-8. Vooral ons eerste aanvalsvak liet het in de eerste helft afwerkend volkomen afweten en kon slechts scoren vanop de stip. Een donderspeech tijdens de rust moest voor beterschap zorgen maar toch is het Atlas dat het eerst weet te scoren 5-9. De wedstrijd gaat tegen een hoog tempo over en weer met afwisselende scores voor Zaamslag en Atlas zodat dit ons geen stap dichter brengt 7-11 en 8-12. Atlas-speler Michel die zich licht had geblesseerd voor de rust hield het voor bekeken en moest noodgedwongen vervangen worden. Zaamslag bleek zich aan deze opdoffer voor Atlas op te trekken want binnen de twee minuten scoorde het driemaal en stond het plots 11-12 en dit met nog bijna negen minuten te spelen. Atlas had het moeilijk in deze fase en voelde de hete adem van Zaamslag in de nek. Doch een al dan niet betwiste strafworp strooide roet in het eten en Atlas kon de marge terug op twee doelpunten brengen 11-13. Atlas hervond zijn ritme en kon in de slotfase toch nog drie maal scoren door twee weggevers van onze verdediging en één doelpunt na duidelijke driedubbele loopfout waardoor we een overtekende uitslag kregen 11-16. De immer sympathieke scheids Postema is voor ons in ieder geval geen geluksbrenger want de drie wedstrijden die hij tot nu toe voor ons floot in de zaal werden allen verloren. Al bij al een leuke wedstrijd voor de toeschouwers maar ons leverde het niets op. Laat ons vooral de positieve zaken onthouden die er waren : er begint langzaam maar zeker lijn in het spel te komen, de druk is met momenten goed en de werklust enorm. Verder kunnen we enkel maar leren uit de fouten die we gemaakt hebben. Misschien is het nu nog net iets te vroeg om “the best of the rest” te zijn maar we komen er wel. Let maar op mijn woorden.

01 – 02 Afstandschot Joris

02 – 02 Afstandschot Marco

03 – 05 Afstandschot Marco

04 – 07 Strafworp marco (fout op Marjan)

05 – 08 Strafworp Pjotr (fout op Marjolein)

RUST

06 – 09 Klein kansje Marjan

07 – 10 Schotje Pjotr

08 – 11 Omdraaier Marjan

09 – 12 Schotje Erwin

10 – 12 Schotje Erwin

11 – 12 Schot Marjan

11 – 16 EINDSTAND

Monsterscore voor Zaamslag tegen BKC !

Deze wedstrijd moest gewonnen worden, daar waren we het over eens. De manier waarop dat echter gebeurde stemde mij meer dan blij. Vanaf de eerste seconde werden de opdrachten goed uitgevoerd waardoor BKC moeilijk in het spel kon komen. Het eerste fluitsignaal van de scheids galmde nog na in de zaal toen Pjotr al een eerste keer raak trof en het zou niet zijn laatste zijn. Ook de tweede treffer kwam uit handen van Pjotr. Zaamslag leek gelanceerd en een beresterke Marjan zorgde er voor dat Marco vanop de stip de 3-0 mocht optekenen en zelf zorgde ze met doorloper voor de 4-0. De coach van BKC voerde meteen een wissel door om Pjotr aan banden te leggen maar Erwin met twee treffers nam met glans de rol van Pjotr over 6-0. In de drieëntwintigste minuut moet BKC wegens een blessure haar meest geroutineerde speelster vervangen waardoor een pak ervaring weg komt te vallen. Zaamslag blijft geconcentreerd de druk opvoeren waardoor BKC meermaals balverlies lijd wat resulteerd in meer aanvoer naar de aanval. Vooral onze jongens staan vandaag op scherp en nummer 7 en 8 komen uit handen van Marco. Met nog twee minuten te gaan scoort BKC een eerste maal vanop de stip 8-1. Pjotr eveneens vanop de stip zorgt voor een riante 9-1 ruststand. Tijdens de rust werden een aantal kleine details doorgesproken en de bedoeling was te proberen een zelfde tweede helft af te leveren zoals onze eerste. Druk blijven zetten en volop de ballijnen gaan verdedigen.

Weerom start Zaamslag het best en via Marco drijven we de score op tot 11-1.Dat ballijnen verdedigen risico’s inhouden daar kan Marco over meepraten want hij wordt een eerste keer te grazen genomen en het staat 11-2. Met achtereenvolgens treffers van Pjotr, Marjan, Marco, Marjolein wederom Pjotr en Marjan drijven we de score op tot 17-2. Hard werkende Joris wordt vervangen door Joost zodat deze nog tien minuten mag volmaken. Onze dames in het jongerenvak werken zich de naad uit hun rokje waardoor Pjotr optimaal uitgespeeld kan worden en met resultaat 19-3. Zit een twintiger erin met nog acht minuten te gaan ? Geen onmogelijke opdracht maar een beter moment voor BKC breekt aan want ze scoren drie maal op rij waardoor het 19-6 staat. Nog twee minuten te gaan. Wie legt nummer twintig in de korf ? Het is Pjotr die met zijn achtste treffer de twintigste er in legt. Marco zet seconden later de kers op de taart met zijn zevende waardoor we de wedstrijd ruim winnen met 21-6. Dat was lang geleden. Complimenten aan het ganse team en ook aan de tegenstander die ondanks de stevige bolwassing bleef korfballen. Voor Zaamslag breekt nu het moment aan om te tonen dat dit ook kan tegen een tegenstander van hetzelfde kaliber.

01 – 00 Schotje Pjotr

02 – 00 Afstandschot Pjotr

03 – 00 Strafworp Marco (fout op Marjan)

04 – 00 Doorloper Marjan

05 – 00 Klein kansje onder de korf Erwin na onderscheppen van de bal

06 – 00 Schot Erwin

07 – 00 Schot Marco

08 – 00 Schot Marco

09 – 01 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

RUST

10 – 01 Klein kansje onder de korf Marco

11 – 01 Bovenhandse doorloopbal Marco

12 – 02 Vrijworp Pjotr

13 – 02 Schotje achter de korf Marjan

14 – 02 Strafworp Marco (fout op Marjan)

15 – 02 Afstandschot Marjolein

16 – 02 Klein kansje onder de korf Pjotr

17 – 02 Schot Marjan

18 – 03 Klein kansje Pjotr

19 – 03 Doorloper Pjotr

20 – 06 Schotje achter de korf Pjotr

21 – 06 Afstandschot Marco

Zaamslag zet belangrijke stap naar behoud.

Deze week en volgende week kunnen wel eens van groot belang zijn voor Zaamslag voor het behoud in de reeks met rechtstreekse confrontaties tegen Volharding en BKC. De bedoeling is uiteraard uit deze twee wedstrijden een vier op vier te halen. Lukt dit dan kunnen we het huidige zaalseizoen op een relatief rustige manier verder afhaspelen en verder bouwen aan ons team. Maar eerst moesten we dus voorbij Volharding….

Tijdens de opwarming van Volharding fronste ik toch wel even heel bedenkelijk de wenkbrauwen toen ik een aantal jonkies mee zag ronddraven. Meteen dacht ik aan een tactische zet van mijn collega maar achteraf zou blijken dat Volharding momenteel nu eenmaal moet roeien met de riemen die het heeft. Die jonkies gingen dus inderdaad van start en bleven ook staan en om eerlijk te zijn hebben ze het verre van slecht gedaan. Hoedje af.

In mijn voorafgaand praatje drukte ik de spelers erop dat de eerste tien minuten wel eens van levensbelang zouden kunnen zijn voor het verder verloop van de wedstrijd. Volharding zo snel mogelijk op een ruime achterstand plaatsen was de bedoeling. Makkelijker gezegd dan gedaan. Waren het de zenuwen die door menig lijf gierden, ik weet het niet maar de eerste dertien minuten viel er echt niets te noteren. Zaamslag speelde zenuwachtig wat meermaals tot gevolg had dat er veelvuldig balverlies geleden werd, mooie kansen gemist werden en er toch ook een hoop misverstanden waren onderling. Linda, die niet aan haar beste wedstrijd bezig was slaagde er toch in een eerste strafworp te versieren die feilloos werd omgezet door Pjotr. Vrij snel daarna zorgt Pjotr ook voor de eerste vakwissel 0-2. Volharding komt terug tot 1-2 maar in de zelfde minuut treft Joris raak vanachter de korf 1-3. Na de 2-3 van Volharding mag Pjotr naar de stip (herhaaldelijke verwittiging voor naverdedigen van de dame van Marjan) maar deze mist. Gelukkig zet Pjotr wat later zijn foutje recht met een schotje zodat we met een magere 2-4 voorsprong de kleedkamer kunnen opzoeken. De inzet was goed, de passing en het geleverde spel heel wat minder. Wat dan wel weer goed was dat er meer de ruimte gezocht werd en de lange bal meer gehanteerd werd. Het spel wordt hierdoor overzichtelijker en uiteraard gaan we hier de komende weken verder aan werken.

Zaamslag had de boodschap goed begrepen en ging feller van start in de tweede helft met meteen twee doelpunten van Marco en een strafworp omgezet door Pjotr na fout op Erwin 3-7. In ons verdedigingsvak wisselt de Volhardingcoach een dame wat resulteerde in nog meer schotkracht en afvang waardoor ik besluit om eveneens meer lengte in te brengen. Sandra komt Karin vervangen. Ondanks het missen van een stip weet Volharding zich toch terug in de wedstrijd te knokken tot 5-7. Marjolein met mooie doorloper brengt terug wat meer marge en het is Erwin die na weer het missen van een strafworp door Volharding met een klein schotje de stand op 5-9 brengt. Joost en Wilco komen respectievelijk Joris en Erwin vervangen voor de laatste negen minuten. De straftraining van Marco van twee weken geleden na het missen van een strafworp had niet veel impact gehad want met veel flair deed hij de missers van Pjotr en Volharding even over. Volharding komt nog wel terug tot 6-9 maar met drie treffers op rij, waaronder een vrijworp van Marco, een doorloper van Wilco na fraai onderscheppen van Pjotr en een afstandschot van de jarige Marjolein wordt het lot van Volharding bezegeld en winnen we de wedstrijd met 6-12. De helft van onze buit is binnen, op naar onze volgende opdracht tegen BKC.

00 – 01 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

00 – 02 Schot Pjotr

01 – 03 Schotje achter de korf Joris

02 – 04 Schotje Pjotr

RUST

02 – 05 Schot Marco

02 – 06 Schot Marco

03 – 07 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

05 – 08 Doorloper Marjolein

06 – 09 Schotje Erwin

06 – 10 Vrijworp Marco

06 – 11 Doorloper Wilco

06 – 12 Schot Marjolein

Beterschap merkbaar ondanks fors verlies.

De drie weekjes rust, een aantal pittige trainingen en een succesvolle oefenwedstrijd tegen het Belgische Hove (winst 12-15) hadden ons blijkbaar goed gedaan. Onze eerste tegenstander na deze relatieve rustperiode was Blauw-Wit, niet direct een cadeautje om tegen te begingen maar ja. Wegens de afwezigheid van Erwin was het weer even zoeken naar een vierde heer, gelukkig vonden we die in de steeds bereidwillige Wilco. Als reserves gingen verder Joost, Joan en Sandra nog mee. Onder het goedkeurend oog van Mariella, Debby, Mike en ??? gingen we van start. Het was Pjotr die met een mooi omdraaiballetje de score opende maar al vlug nam Blauw-Wit het commando over tot 3-1. Zaamslag kon niet anders doen dan achtervolgen. Er werd met veel overgave gespeeld maar het is nu eenmaal een gegeven dat we aanvallend zo optimaal mogelijk moeten kunnen profiteren van de kansen die we krijgen en dat lukt nog niet zo. Het aantal kansen dat we zelf bijeen ballen ligt lager dan die van de tegenstander en zo moet je dus een pak zorgvuldiger omspringen met die kansen. De eerste helft was best aardig om te zien en er werd tegen een erg hoog tempo gekorfbald. Een aantal persoonlijke fouten droegen een steentje bij aan de 8-4 ruststand. Meteen na rust is het Pjotr die zorgt voor de 8-5. Ondanks het feit dat hij 5 doelpunten tegen kreeg speelde hij verder een dijk van een wedstrijd, hopelijk zien we nog meer van dat in de toekomst. Blauw-Wit had met de rust duidelijk de opdracht mee gekregen om meer op het schot te gaan spelen en dank zij hun reboundoverwicht bracht dat resultaat op. Pjotr, Joris en Wilco kregen niet onmiddellijk vat op hun rechtstreekse tegenstanders met alle gevolgen van dien, enkel Marco kon de score op 1-1 houden. Een optelsommetje leerde ons dat de heren van Blauw-Wit dus maar liefst goed waren voor 14 van de 18 doelpunten ! Na een kwartiertje spelen in de tweede helft moet Joris noodgedwongen het veld verlaten met een blessure en komt Joost hem vervangen. Hopelijk valt zijn blessure mee anders kunnen we weer gaan puzzelen. Uiteindelijk zouden we dus de wedstrijd verliezen met 18-9. Een groot verschil maar dat is voor mij niet het allerbelangrijkste. Het positieve is dat er stilaan terug lijn in het spel komt en dat iedereen er blijft voor gaan. Karin groeit met de week en is op de goede weg en we moeten verder afwachten of de vakwissels gaan renderen. De komende weken zullen dus bijzonder belangrijk zijn met wedstrijden tegen Volharding en BKC op het programma. Een 4 op 4 halen zou een groot succes zijn en zou ons meteen ook een zorgeloos zaalseizoen kunnen geven. We gaan er in ieder geval alles aan doen om dit waar te maken.

00 – 01 Omdraaier Pjotr

03 – 02 Schot Pjotr

04 – 03 Schotje zijkant korf Marco

05 – 04 Omdraaier Linda

08 – 04 RUST

08 – 05 Klein kansje Pjotr

11 – 06 Schot Linda

14 – 07 Klein kansje achter de korf Wilco (na hard zwoegen en zweten)

17 – 08 Schot Pjotr

18 – 09 Schot Joost

Zaamslag zit in het hoekje waar de klappen vallen !

Na de barslechte prestatie van vorige week konden we enkel maar hopen op beterschap tegen titelkandidaat Seolto. Deze week was Pjotr er niet bij en door de afwezigheid van verschillende mensen mocht Joost voor het eerst opdraven in het eerste. Debby begon aan haar laatste wedstrijd en gaat het vanaf nu wat rustiger aan doen om dat kleine wondertje in haar buikje te laten groeien tot een flinke baby. De vakken werden enigzins door elkaar geschud maar dit mocht geen problemen geven. Seolto begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en de eerste aanval mocht gezien worden. Maar liefst twee minuten en vijftien seconden werd de bal ongrijpbaar voor Zaamslag en Seolto kon kans op kans versieren wat uiteindelijk ook resulteerde in een eerste doelpunt. Onze aanvallen daarentegen liepen niet lekker en meestal waren we de bal ook kwijt na één doelkans waardoor het vertrouwen wat zoek was. Seolto echter bleef op zijn elan doorgaan en het gevaar kwam van alle kanten. Zo konden alle spelers en speelsters van Seolto in de eerste helft tot scoren komen wat resulteerde in een 9-0 achterstand. Inderdaad u leest het goed 9-0 ! Net zoals vorige week de tweede helft konden we niet tot scoren komen. Dit wil zeggen als je deze twee helften aan elkaar zou kleven we gewoon een ganse wedstrijd niet tot scoren wisten te komen ????? Wat is de oorzaak ??? Tijdens de rust heb ik het team meegegeven dat ik ondanks de 9-0 achterstand Seolto geen superteam vond. Persoonlijk vind ik geen enkele speler of speelster boven die van ons uitsteken maar als je het resultaat bekijkt heb je achteraf geen recht van spreken. Het collectief van Seolto is stukken beter, de fysieke werkkracht beter en het spelletje dat ze spelen oogt mooier. In de tweede helft zijn de eerste twee treffers weer voor Seolto en zo staat het 11-0. In gans mijn carrière als trainer heb ik zo iets nog nooit meegemaakt. Gelukkig is Zaamslag niet het ploegje dat zo maar de handdoek in de ring werpt maar blijft knokken tot de laatste minuut. Dankzij die vechtlust en misschien ook wel door de berusting van Seolto kwamen we de tweede helft beter uit de verf. Er werden toch nog vijf doelpunten gescoord waardoor de tweede helft gewonnen werd met 4-5. Zowel Karin en Pedro, onze beide reserves, mochten de laatste tien minuten nog meedoen.

De feestdagen staan nu voor de deur en gelukkig kunnen we drie weken even de riem afgooien. De trainingen gaan gewoon door en er zal terug harder gewerkt moeten worden willen we deze negatieve spiraal ombuigen. Debby kreeg dan misschien niet het gepaste afscheid dat we haar wilden geven maar hopelijk waren de cadeautjes die ze in de kantine kreeg voor haar blijde zwangerschap toch leuk genoeg om het leed te verzachten.

09 – 00 RUST

11 – 01 Schot Marco

11 – 02 Schot Marjan

11 – 03 Schotje achter de korf Joost

13 – 04 Klein kansje Marjan

13 – 05 Schotje Karin

Zaamslag gaat flink onderuit tegen KVK.

Na een zware week op privé vlak wegens het overlijden van mijn schoonvader hoopte ik de week toch nog te kunnen afsluiten met een positieve noot. Hiervoor moest ons vlaggeschip zorgen en met de komst van KVK was dat zeker geen onmogelijke opdracht. Iedereen was er klaar voor om deze taak tot een goed eind te brengen en we mochten niet zoals de laatste veldwedstrijd tegen KVK onze start missen, dat stond vast ! Toch draaide het weerom anders uit. KVK nam resoluut het initiatief in handen en Zaamslag kon van in het begin achter de feiten aanhollen. De droge 0-4 na amper acht minuten spel sprak boekdelen. Het liep voor geen meter ! Hoe hard ook iedereen zijn best deed, het mocht echter niet baten. Nog wat dubieuze beslissingen van de scheids er boven op en de toon voor de ganse wedstrijd was gezet. Nog even konden we de schijn hoog houden en kwamen we terug tot 2-4 maar KVK kon de kloof in die eerste helft toch nog verder uitdiepen tot 3-7. Tijdens de rust werd geprobeerd iedereen terug scherp te krijgen maar het bracht blijkbaar niet veel zoden aan de dijk. In het begin van de tweede helft leek het net iets beter te gaan en de verdediging hield behoorlijk stand maar onze aanval was totaal onmondig en kwam zelfs niet meer tot scoren. Zelfs de nodige wissels brachten geen soelaas meer en dan is het niet meer dan normaal dat je verdiend de wedstrijd verliest. Laat het ons maar houden op een off-day of is er meer aan de hand. Dit is een mentale opdoffer van jewelste en ik hoop dan ook dat dit geen sporen gaat nalaten voor onze volgende wedstrijd tegen Seolto. Donderdag iedereen op tijd op training zodat we de situatie even rustig kunnen doorpraten.

01 – 04 Schot Marco

02 – 04 Strafworp Marco (fout op Marjan)

03 – 07 Doorloper Marjan

RUST

03 – 11 EINDSTAND

Eerste zaalnederlaag een feit !

Beide teams kennen elkaar dusdanig goed dat we niet meer van verrassingen kunnen spreken bij de opstelling van de ploegen. Toch zag het team van Zaamslag er vandaag enigzins anders uit. Debby was ziek en werd vervangen door jonkie Karen die meteen haar vuurdoop kreeg in het eerste, niet meteen een fraai cadeau als je meteen tegen Atlas aan de bak moet. Erwin was er eerst niet, dan in laatste instantie wel maar startte op de bank, Wilco was zijn vervanger.

Het eerste kwartier van Zaamslag was niet om aan te zien. Er werd te zenuwachtig gespeeld en goed bedoelde opzetten werden meestal afgerond met slechte passen of onnodig balverlies. Ik noteerde in dat eerste kwartier ook slechts een zestal schoten op doel, wat bijzonder weinig is in de zaal. Atlas daarentegen startte furieus en ging dan ook vlot naar een 3-0 voorsprong. Gelukkig begon het stilaan te beteren en konden we terugkomen tot 3-2 maar Atlas speelde sterk en kon een driepuntenvoorsprong behouden bij de rust 7-4. Tijdens de rust had ik toch nog een goed gevoel dat we het tij zouden kunnen keren en besloot ik Karen te vervangen door Sandra waardoor er meer lengte, power en schotkracht in het team kwam. De aanvallen begonnen mondjesmatig beter te lopen en na een kleine acht minuten spel brachten we de marge terug tot op één doelpunt 8-7. Atlas liet ons echter niet de kans terug in de wedstrijd te keren en stak een tandje bij. Teveel voor de onzen want op tien minuten tijd lagen we uitgeteld op de mat…..Atlas scoorde liefst vijf keer op rij wat goed was voor een veilige 13-7 voorsprong. Erwin werd nog ingebracht in de plaats van Pjotr en bedankte meteen met twee doelpunten 13-9. Het slotakkoord was voor Marco maar helaas lag de wedstrijd toen al in zijn definitieve plooi. Al bij al een terechte overwinning voor Atlas dat beresterk voor de dag kwam en in mijn ogen mee een titelkandidaat is als ze dit niveau kunnen aanhouden. Volgende week nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen op winst voor ons.

03 – 01 Doorloper Marco

03 – 02 Schot Pjotr

05 – 03 Strafworp Marco (fout op Wilco)

05 – 04 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

07 – 04 RUST

07 – 05 Onderdoorballetje Marco na inspringen verdediger bij vrijworp

08 – 06 Schotje Marjolein

08 – 07 Klein kansje Wilco

13 – 08 Schot Erwin

13 – 09 Strafworp Erwin

14 – 10 Schot Marco

Zaamslag doet wat het moet doen en brengt de punten mee uit Breskens.

Wilco startte in de basis ter vervanging van Pjötr die afwezig was. Net zoals vorige week kwam Zaamslag ondanks het betere spel moeilijk uit de startblokken. Onze eerste aanval lukte snel de 0-1 maar deze werd onmiddellijk teniet gedaan door BKC 1-1. Het tweede aanvalsvak deed het meer dan behoorlijk en kon geregeld per aanval meerdere kansen creëren doch de afwerking was niet optimaal en ze hadden dan ook ruim tien minuten nodig om de 1-3 op het scorebord te toveren. Vrij snel daarna werd het 1-4 en het leek of we definitief vertrokken waren. BKC dacht daar helaas anders over en wist de kloof terug te herleiden tot 3-4. Gelukkig kon Joris met een schotje achter de korf de marge terug op twee doelpunten brengen wat meteen ook de ruststand was. Ondanks deze magere ruststand vond ik het spel meer dan goed en er was dus geen enkele reden om de tweede helft anders aan te pakken. Blijven de nodige druk uitoefenen op de aanvallers van BKC en zelf aanvallend het nodige geduld opbrengen bij het oplossen van het achterverdedigen was de boodschap. Na de aansluitingstreffer van BKC bij 4-5 sloeg de motor definitief aan bij Zaamslag en werd er overgeschakeld naar een hogere versnelling. Marjolein met doorloper en duivelse Joris met twee afstandschoten brengen de marge voor het eerst op vier doelpunten 4-8. BKC kan niet anders dan lijdzaam toekijken hoe Zaamslag de score verder uitdiept tot 4-11. In de slotfase van de wedstrijd weet BKC de score nog even terug op 6-11 te brengen maar Zaamslag gaat onverbiddellijk door en legt de wedstrijd in een definitieve plooi bij 6-14. Puike prestatie en een extra pluim voor Joris welke terecht een applausvervanging kreeg. Super !

00 – 01 Vrijworp Marco

01 – 02 Schot Debby

01 – 03 Klein kansje achter de korf Joris

01 – 04 Schotje Marjan

03 – 05 Schotje achter de korf Joris

RUST

04 – 06 Doorloper Marjolein

04 – 07 Schot Joris

04 – 08 Schot Joris

04 – 09 Schot Marjan

04 – 10 Strafworp Marco (fout op Marco)

04 – 11 Klein kansje onder de korf Linda

06 – 12 Schot Marco

06 – 13 Schot Joris

06 – 14 Klein kansje Wilco

Zaamslag start zaalcompetitie met overwinning.

Met twee oefenpartijen binnen de week in de benen moesten we het in de eerste wedstrijd opnemen tegen volharding. Op het veld waren we maar met het kleinste verschil gaan winnen maar daar hadden we merendeel zelf schuld aan.

We waren dus verwittigd, dit mocht geen tweede keer gebeuren. Van onderschatting was er dus geen sprake en iedereen leefde geconcentreerd naar de wedstrijd toe. Na een snelle start van Volharding 0-1 was het Zaamslag dat het commando over nam en een eerste voorsprong opbouwde bij 3-1. Onze eerste aanval deed het meer dan behoorlijk en slaagde er bij wijlen in meerdere kansen af te dwingen binnen een zelfde aanval iets dat bij het tweede aanvalsvak minder goed lukte. Na vijfentwintig minuten is het toch Volharding dat de bordjes terug in evenwicht weet te hangen maar Zaamslag slaat net voor de rust nog terug zodat we de kleedkamer opzoeken met een 5-3 voorsprong.

Na rust lijkt het of de opwarmingsronde voor Zaamslag voorbij is want het is Zaamslag dat definitief de wedstrijd in handen neemt. Van 5-3 gaat het naar 8-3 na tien minuten. Volharding lukt de 8-4 wat meteen ook hun laatste doelpunt zou worden. Zaamslag gaat verder op zijn elan en drijft de score op tot 13-4. De eerste punten zijn binnen !

Buiten de invalbeurt van Wilco (goed voor een doelpunt en één prachtige assist op Pjotr) noteerden we de eerste speelminuten van Karen in het eerste. Zij werd meteen in de verdediging voor de leeuwen geworpen en deed het meer dan goed. Doe zo verder en keihard blojven werken op training.

01 – 01 Strafworp Marco (fout op Marjan)

02 – 01 Schot Joris

03 – 01 Schot Joris

04 – 03 Schot Debby

05 – 03 Schot Pjotr

RUST

06 – 03 Schotje Marco

07 – 03 Schot Marco

08 – 03 Doorloper Joris

09 – 04 Klein kansje Erwin

10 – 04 Schot Marjolein (EINDELIJK, EINDELIJK, EINDELIJK)

11 – 04 Klein kansje Pjotr (heerlijke assist wilco)

12 – 04 Schot Wilco

13 – 04 Klein kansje Erwin

Zaamslag moet rol lossen met koplopers na nipt verlies.

Vandaag kon Zaamslag een goede zaak doen als het KVK onder de knoet kon houden en de twee punten zou meepakken naar Zaamslag. Uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Marjan afwezig wegens vakantie werd in de basis vervangen door Sandra en dit bracht met zich mee dat er een dameswissel plaatsvond in de vakken. Debby mocht nog eens naar haar oude vakmaatje Marco en Linda kreeg dus assistentie van Sandra. Het voorop gestelde scenario dat we voor ogen hadden draaide helaas gans anders uit dan verwacht en werd als het ware een regelrechte nachtmerrie. Bedoeling was KVK onmiddellijk bij de keel te grijpen en ze zo vlug mogelijk op een achterstand te brengen. Zoals gezegd draaide dit even lekker anders uit. Het was KVK daarentegen dat van de eerste minuut fel van leer trok en Zaamslag bij de keel greep en met geduldig en gezond agressief korfbal stelselmatig afstand nam van Zaamslag. Jawel, na een klein halfuurtje wedstrijd stonden we al 6-0 in het krijt. Het was net of Zaamslag een schoonheidsslaapje aan het doen was, er zat geen gedrevenheid in, er werd te slap verdedigd en weerom waren we niet scherp voor de korf. Als coach kijk je dan lijdzaam toe en op dat moment vond ik het niet gepast uit mijn sloffen te schieten. Gelukkig kwam er in de laatste vijf minuten wat beterschap zodat we toch nog met een aanvaardbare 7-3 achterstand de kleedkamer opzochten. Het moet niet gezegd worden dat ik tijdens de rust het ganse team eens flink heb wakkergeschud voor de tweede helft. Meer passie in het spel brengen, feller de duels aangaan en geconcentreerder verdedigen was de boodschap. Een laatste opmerking was dat ik een vermoeden had dat KVK zou denken dat ze de schaapjes al op het droge zouden hebben. Dit konden we niet laten gebeuren ! Blijkbaar was de boodschap duidelijk overgekomen en zagen we in de tweede helft een ander Zaamslag. Stelselmatig kwamen we beter in het spel en met veel inzet en karakter knabbelden we aan onze achterstand. KVK had het plots een stuk lastiger met Zaamslag en zij vonden de weg naar de korf niet zo makkelijk meer. Resultaat : van 7-3 naar 7-5 en van 8-5 naar 8-7. We hadden terug een wedstrijd. Ondanks de fantastische inhalrace die we hadden ingezet zouden we het niet redden en uiteindelijk de wedstrijd verliezen met 9-8. Meteen na de wedstrijd was de verslagenheid van menig gezicht te lezen en trachtte iedereen op zijn manier het verlies door te slikken. Sommigen lagen er verslagen bij op de grasmat en er werd zelfs een traantje weggepinkt. Dit hoort er bij en dit is mooi dat er zulk een beleving is. Over de ganse wedstrijd gezien was KVK de terechte winnaar en de enige oorzaak van het verlies was volledig toe te schrijven aan de belabberde eerste dertig minuten die Zaamslag op de mat legde. Aankijken tegen een 6-0 achterstand was net iets te veel van het goede. Vorige wedstrijd tegen Atlas was de maximale voorsprong 4 doelpunten en dat hebben we toen nog kunnen overbruggen, vandaag helaas niet. In ieder geval is het geen schande dat we de rol moeten lossen aangezien het team nog volop in een groeifase zit. Maar dit mag niet blijven hangen in de kopjes want wat we absoluut moet vermijden is dat we na de zaalcompetitie niet terug een inzinking krijgen zoals vorig jaar, toen haalden we geen enkel punt meer ! Eindelijk tijd om de zaal in te kruipen en hopen op een goeie zaalcompetitie.

06 – 01 Strafworp Pjotr (fout op Sandra)

06 – 02 Afstandschot Joris

07 – 03 Klein kansje onder de korf Erwin

RUST

07 – 04 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

07 – 05 Schot Linda

08 – 06 Schot Debby

08 – 07 Doorloper Joris

09 – 08 Doorloper Debby

Zaamslag omzeilt moeilijke klip van Atlas !

Wat uit het verleden al is gebleken is dat de wedstrijden tegen Atlas altijd bijzonder spannend zijn, soms worden deze in het voordeel van Atlas beslecht dan weer eens in het voordeel van Zaamslag, zelden eindigden ze op een gelijkspel. Neem daarbij dat het voor Atlas “super Saturday” was ? en dat ze stilaan terug naar hun beste vorm groeien, dan weet je genoeg. Net zoals Zaamslag heeft Atlas dit jaar een aantal beloftevolle jongeren ingebracht die meer dan behoorlijk meedraaien en geregeld hun doelpuntjes meepikken. Genoeg ingrediënten aanwezig dus om er een leuke korfbalnamiddag van te maken onder de kundige leiding van scheids J.P. Pouwer.

Erwin was er voor het eerst niet bij wegens enkelblessure en werd in de basis vervangen door Marcel. Marco moest proberen Atlas-aanvoerder Michel het zwijgen op te leggen wat grotendeels ook lukte maar er liep met name ook ene zekere Tim in dat vak rond, nietwaar Marcel. Deze bleek in de aanvangsfase de kwelduivel te worden van Marcel. Atlas nam een blitz start en voor we het goed en wel beseften stonden we al na een dik kwartier spelen met 5-1 in het krijt. Individuele foutjes werden onverbiddelijk afgestraft door een secuur afwerkend Atlas. Niet dat we zelf geen kansen kregen maar het visier stond gewoon nog niet op scherp. Zaamslag begon dan eindelijk aan zijn inhaalrace en kwam terug tot 5-4. We zaten terug in de wedstrijd zo zou je dan denken maar Atlas trakteerde ons nogmaals op een flinke dreun en liep binnen de minuut terug uit tot 7-4 wat ook meteen de ruststand was. Tijdens de rust gaf ik onze meisjes en jongens twee keuzes mee : ofwel konden we de handdoek in de ring gooien en achter de feiten blijven aanhollen en zo de wedstrijd uitspelen ofwel moesten we terug slaan en meer karakter tonen, meer vertrouwen uitstralen en geloven in eigen kunnen. Het was meteen duidelijk dat het team resoluut voor optie twee ging. Ondanks de goede wil die aanwezig was lukten we in de aanvangsfase van de tweede helft er niet echt in de kloof te dichten. Van 7-5 ging het naar 8-5, 8-6 en 9-6. Belangrijk moment en misschien wel het keerpunt in de wedstrijd ! In de zevende minuut krijgt Atlas een stip mee die gelukkig voor ons gemist wordt en zo laat Atlas de unieke kans liggen om Zaamslag terug te slaan tot 10-6. Amper drie minuten later weet Zaamslag het gaatje bijna dicht te ballen en plots hebben we terug een wedstrijd 9-8. Atlas is echter niet van plan de punten te laten ontglippen en scoort de 10-8. Marcel, die een erg ongelukkige wedstrijd speelt, wordt op het kwartier vervangen door Wilco. Krijger Wilco geeft meteen zijn visitekaartje af en scoort de 10-9. Door Annette in te brengen in de plaats van Marjolein probeer ik meer schotkracht te krijgen in de aanval maar het is uiteindelijk super-Marjan die de gelijkmaker binnenschiet 10-10. Atlas lijkt even uit zijn lood geslagen te zijn en van dit moment profiteert Zaamslag optimaal en loopt twee doelpunten uit 10-12. De Atlas-coach brengt op zijn beurt twee verse krachten in om het tij te doen keren. Gelukkig weet de verdediging goed stand te houden en gunt het Atlas nog slechts één doelpuntje zodat we de wedstrijd winnen met het kleinste verschil 11-12. Het team tevreden, supporters blij en de coach……weerom een aantal jaartjes ouder van de spanning. Een dikke proficiat voor het ganse team voor de sterke tweede helft die er gespeeld werd. Ook mijn welgemeende felicitaties voor het team van Atlas dat ondanks het verlies terug kan blikken op een puike prestatie. Nu een weekje rust en dan de topper tegen KVK waartegen we nog iets recht moeten zetten. Verder was er nog heugelijk nieuws maar dat laat ik over aan de dame in kwestie om het aan de grote klok te hangen.

03 – 01 Klein kansje achter de korf Marco

05 – 02 Strafworp Marco (fout op Marjolein)

05 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

05 – 04 Schot Debby

07 – 04 RUST

07 – 05 Schot Marjan

08 – 06 Vrijworp Pjotr

09 – 07 Schotje Marco

09 – 08 Schotje Pjotr

10 – 09 Klein kansje zijkant korf Wilco

10 – 10 Schot Marjan

10 – 11 Schot Joris

10 – 12 Schot achter de korf Pjotr

11 – 12 EINDSTAND

Opdracht volbracht !

Na het vertrek van een aantal vaste waarden diende BKC noodgedwongen de kaart van de jeugd te trekken en zodoende kwam er een vrij jong team tussen de lijnen. Van een echte wedstrijd was er geen sprake mede door de manier van spelen van BKC. Het alom gekende achterverdedigen werd weerom toegepast waardoor er geen snelheid in het spel zat en het gekende getaffel rond de korfzone een noodzaak werd. Het is uiteraard het goede recht van BKC om op deze manier te spelen gezien de beperkingen die ze toch wel hebben.

Na de openingstreffer van Joris is het BKC dat de leiding neemt naar 1-2. Het vizier stond, ondanks de kansen die we toch kregen, niet op scherp vandaag. Het was dan ook behoorlijk hard werken om BKC los te krijgen. Te dikwijls werden er verkeerde keuzes gemaakt waardoor we toch ook wel wat balverlies leden. Gelukkig konden we ondanks dat de rust in gaan met een minimale voorsprong van 5-4. Met de rust werd er duidelijk gemaakt dat het spel beter moest en we met meer inzet de duels moesten aangaan.

De boodschap was duidelijk overgekomen want na twintig minuten in de tweede helft hadden we BKC op een 8-4 achterstand geplaatst. Hiermee was de kous echter niet af want vijf minuten later wist BKC de stand op 9-7 te brengen. Tijd dus om Frans in te brengen (i.p.v. Joris) waardoor we in de afvang meer overwicht kregen. Een gouden wissel zo zou blijken want binnen de minuut weten Pjotr en Linda met schot te scoren en staat het 11-7, BKC uitgeteld. Marcel komt de laatste vijf minuten de geblesseerde Erwin nog vervangen en mag de wedstrijd mee uitspelen echter zonder dat beide teams nog weten te scoren. Al bij al een wedstrijd om vlug te vergeten. Pieter vond het desondanks toch een goede wedstrijd van Zaamslag omdat we totaal geen problemen hadden met het oplossen van het achterverdedigen van BKC. Andersom heb ik wel andere dingen gezien. Achterverdedigen is één zaak maar dan moet je als team zelf wel de nodige oplossing kunnen geven als je van hetzelfde laken een pak krijgt. Volgende week staat er voor ons de belangrijke wedstrijd op het programma tegen Atlas.

01 – 00 Schot Joris

02 – 02 Strafworp Marco (fout op Erwin)

03 – 02 Schotje Pjotr

04 – 03 Schot Marco

05 – 03 Klein kansje Erwin

05 – 04 RUST

06 – 04 Klein kansje zijkant korf Pjotr (afleggertje Joris na doorbraak)

07 – 04 Schotje Erwin

08 – 04 Doorloper Erwin

09 – 05 Klein kansje onder de korf Debby

10 – 07 Schot Pjotr

11 – 07 Schot Linda

Zaamslag is op de goede weg met klinkende overwinning tegen Zevenbergen.

Afgelopen dinsdag geen training maar wel oefenwedstrijd voor het eerste en het tweede tegen Neerlandia KC (Belgische tweedeklasser). Ikzelf (en ik meen dat ik niet de enige was) kon mijn ogen niet geloven met de prestatie die het eerste neerzette tegen deze Belgische tweedeklasser. Naast een razend hoog tempo en een vlotte balcirculatie werd er ook nog aan de lopende band gescoord met als eindresultaat een mooi gelijkspel 13-13. Als we op deze manier door de competitie zouden razen zie ik niet in wie ons zou stoppen. Benieuwd of we dit niveau ook konden aanhouden tegen Zevenbergen.

Na drie wedstrijden voor het eerst terug op natuurgras…..dat was weer even wennen. Onze eerste aanval neemt dan ook rustig de tijd om de goede kansen te zoeken en het duurt dan ook tot aan de dertiende minuut alvorens een 0-2 op het scorebord kan gezet worden. Onze eerste verdediging krijgt echter niet voldoende tijd om in hun eerste aanval de score uit te bouwen want Zevenbergen slaat ongenadig toe en binnen de twee minuten staat het 2-2. Gelukkig wordt gepast gereageerd en orde op zaken gezet door onze dames Debby en Linda welke allebei met schot de 2-4 weten te maken. Vervolgens gaat het wat makkelijker en in een dolle zes minuten diept Zaamslag de kloof verder uit tot 2-8. Nog in de eerste helft weten we nog een keer te scoren en gaan we de rust in met een riante 2-9 voorsprong. Mede door het feit dat we niet meer gewend zijn om op natuurgras te spelen zit er duidelijk minder tempo in het spel en de tegenstrever zit hier ook voor iets tussen. Het niveau van tegen Neerlandia KC wordt niet gehaald maar dit blijkt ook niet nodig te zijn. Vlak na rust drijft Marco de score op tot 2-10. Zevenbergen probeert nog wat terug te doen en weet vrij vlug te milderen tot 4-10. Bovendien krijgen ze ook nog een strafworp toegewezen welke hun de kans geeft om terug te komen tot 5-10, doch deze gaat naast. In diezelfde minuut zet Zaamslag wel een strafworp om en het staat 4-11. De wedstrijd onder controle houden en gestadig de voorsprong opdrijven is nu de boodschap. Nog enkele doelpunten vallen aan Zaamslagzijde zodat we de wedstrijd dan ook verdiend winnen met 5-15. Ondanks deze riante overwinning werden er toch weer een aantal fraaie en simpele doorlopers en kansen gemist, maar goed 15 stuks scoren is niet mis en dat maakt veel goed. Op naar onze volgende opdracht tegen BKC.

00 – 01 Schotje zijkant korf Joris

00 – 02 Schotje zijkant korf Pjotr

02 – 03 Schot Debby

02 – 04 Schotje achter de korf Linda

02 – 05 Schot Marco

02 – 06 Schot Marco

02 – 07 Schot Debby

02 – 08 Schotje Pjotr

02 – 09 Doorloper Erwin

RUST

02 – 10 Schot Marco

04 – 11 Strafworp Marco

04 – 12 Doorloper Erwin

05 – 13 Strafworp Pjotr

05 – 14 Klein kansje Marco

05 – 15 Strafworp Marco (fout op Marjan)

Zaamslag haalt verdiend punt tegen Blauw-Wit.

Toen mij voor de wedstrijd werd gevraagd of ik eens deftig met de borstel door de selectie was gegaan wegens de wanprestatie (?) van vorige week vroeg ik de persoon in kwestie waarom. Ja, je miste toch twee strafworpen en tal van open kansen was het antwoord. Mijn repliek hierop was : als ze niks meer zouden missen dan speelden we al lang topklasse. Waarom toch steeds die negatieve ingesteldheid van bepaalde mensen tegenover ons team. En hier bedoel ik dan niet alleen de geschreven pers mee maar ook een aantal mensen binnen onze eigen vereniging. Het wordt hoog tijd dat vooral deze laatste mensen zich eens wat meer positief gaan uitlaten tegenover de speelsters en spelers die dat meer dan ooit kunnen gebruiken. Dit is een team in opbouw en er mag dan best wel kritiek gegeven worden maar dan wel op een positieve manier ! Oké genoeg gezeverd en dan gaan we nu maar over tot het verslag van de wedstrijd.

Aanvoerder Marco was er niet bij en daarom moesten we beroep doen op Marcel, die op basis van het aantal bijgewoonde trainingen het meeste recht had op een stekkie in het eerste. Hij was meteen ook de gelegenheidsaanvoerder. Frans was zo vriendelijk om post te vatten naast Sandra op de bank.

Blauw-Wit had tot hiertoe het maximaal van de punten gehaald en had routinier Arnold terug tussen de rangen lopen, een jongen die je toch steeds in de gaten moet houden. Vooraf werd met het team afgesproken de vakken wat door elkaar te klutsen zodat Joris en Pjotr naar Marjan en Marjolein verhuisden en Marcel en Erwin gingen in omgekeerde richting naar Linda en Debby. Joris en zijn vak mocht verdediging opgaan en Joris kreeg meteen een dubbele meter voorgeschoteld. Dat was even slikken. Na de ingooi door de pupil van de week ging de wedstrijd van start. Onze verdediging deed het goed en onze eerste aanval onder de impuls van een hard werkende Marcel deed zijn stinkende best om de bal door dat korfje te rammen maar in de aanvangsfase lukte het niet zo best. Eindelijk na elf minuten mag Marcel op de stip postvatten voor een eerste stip die vlekkeloos wordt omgezet 1-0. Luttele minuten later mag hij het nog eens overdoen en met succes doch Erwin staat binnen de cirkel en het doelpunt wordt dan ook terecht afgekeurd. Wat een domme flater van Erwin, jeugdzonde of niet geconcentreerd genoeg ? Erwin mag het zelf invullen… Blauw-wit scoort tegen en in plaats van 2-0 staat het 1-1. De wedstrijd gaat verder gelijk op en het is duidelijk dat Blauw-Wit niet echt goed op dreef is. Joris en Marcel zorgen telkens voor een voorsprong van op de stip maar Blauw-wit weet telkens het scorebord in evenwicht te schieten. Ruststand 3-3. Tijdens de rust moeten we weerom vaststellen dat dus een aantal goede kansen gemist werden maar eens zal het tij wel keren, geloof mij maar. Het moreel van de meisjes en jongens is echter super zodat ze niet gaan treuren bij die missers. De strijdlust is optimaal en tal van keren wordt er perfect de ballijn verdedigd waardoor menige ballen onderschept werden. Met momenten wist Blauw-Wit niet wat er gebeurde. Debby lijkt ook stilaan terug naar haar betere niveau te groeien en dat is te merken aan de felheid die ze tentoon spreidt. Joris die vandaag best wel een derde long had kunnen gebruiken liet geen centimeter kunstgras onbespeeld en legt fraai met een doorloper de 4-3 in het mandje. Blauw-Wit klampt aan en scoort de 4-4. Het moment waarop youngster Erwin even op het voorplan treedt. Met een mooie doorloper en een klein kansje onder de korf verschalkt hij zijn rechtstreekse tegenstander Arnold 6-4. Nog zeventien minuten te gaan en het moment om door te drukken maar de coach van Blauw-Wit grijpt onmiddellijk in en Arnold mag gaan douchen. Een erg goede zet zo zou blijken want Arnold’s vervanger scoort binnen de tien minuten twee keer en het staat terug gelijk. Ondertussen is Frans de totaal leeg gespeelde Joris komen te vervangen en hij moet het nu opnemen tegen de lange van Blauw-Wit. Binnen de minuut krijgt Frans twee strafworpen aan zijn broek gesmeerd, waarvan er gelukkig één wordt gemist en zo staan we voor het eerst 6-7 achter met nog amper drie minuten te spelen. Gelukkig tonen we de juiste mentaliteit en blijven er voor gaan en het is Erwin die in de allerlaatse minuut met zijn derde treffer terecht een punt binnenhaald voor Zaamslag. Eind goed al goed. Vandaag hadden we misschien recht op meer maar we missen op bepaalde momenten net dat tikkeltje geluk en maturiteit. Zo verder blijven werken en dan kan het alleen maar beter worden. Op naar onze volgende opdracht ….Zevenbergen.

01 – 00 Strafworp Marcel

02 – 01 Strafworp Joris

03 – 02 Strafworp Marcel

RUST

04 – 03 Doorloper Joris

05 – 04 Doorloper Erwin

06 – 04 Klein kansje onder de korf Erwin

07 – 07 Doorloper Erwin

Scorend onvermogen wordt Zaamslag fataal.

Voor het eerst een officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld voor Zaamslag 1, de tegenstander was het KVK van coach Wim Voorneveld. Vorige week had dit team, al dan niet verrassend, de punten aan huis gehouden tegen Atlas. We waren dus verwittigd.

KVK gaat het best van start en loopt vrij snel uit tot 0-2. Al meteen is te zien dat de afwerkerking niet op scherp staat vandaag (twee strafworpen en tal van open kansen gaan mis) maar toch slagen we er in de score terug in evenwicht te brengen op de twintigste minuut 2-2. Toch is het uiteindelijk KVK dat nog een keer weet te scoren zodat we de rust ingaan met een 2-3 achterstand. Het spel is goed, er worden voldoende kansen gecreëerd…..maar de afwerking is ondermaats. Tijdens de rust krijgt het team de nodige peptalk : er blijven in geloven, vertrouwen hebben in eigen kunnen en de afwerking moet omhoog.

Al vrij vlug weten we de 3-3 te maken maar wat volgt is net hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Voldoende kansen krijgen….slechte afwerking. Twee wissels werden doorgevoerd maar die brachten ook geen kentering. KVK bleek daarentegen weet op de juiste momenten zijn kansen wel af te werken zodat ze stelselmatig uitlopen tot maximaal 4-9, wedstrijd gespeeld. Gaandeweg naar het einde toe zag je dan ook dat een aantal mensen een mentale tik kregen en er niet meer in geloofden. Op dat vlak moeten we dus ook nog groeien. Nog twee treffers van Zaamslag brachten echter geen soelaas meer en we verloren dan ook de wedstrijd met 6-10. De uitslag laat meer vermoeden dan dat het was. Beide coaches waren het er over eens dat beide teams aan elkaar gewaagd waren maar de afwerking van KVK was nu eenmaal stukken beter.

Laat ons vooral nu niet panikeren ! Geef dit jonge team de tijd en de kans om te groeien en ik beloof jullie dat we nog mooie dingen gaan laten zien.

01 – 02 Doorloper Linda

02 – 02 Klein kansje Pjotr

02 – 03 RUST

03 – 03 Afstandschot Marco

04 – 06 Schot Marco

05 – 09 Schot Marjan

06 – 09 Klein kansje achter de korf Pjotr

06 – 10 EINDSTAND

Zaamslag 1 opent het seizoen met zege.

Voor onze eerste wedstrijd mochten we onmiddellijk naar Yerzeke om het kunstgrasveld van Volharding in te wijden. Volharding is de nieuwkomer in de reeks na promotie uit de reserveklasse, een team dat dus de winningspirit nog in de vingers heeft. Neem daarbij dat Zaamslag aantrad zonder een aantal gekende gezichten en de kaart van de jongeren trok en dus zou het wel eens geen al te gemakkelijke wedstrijd kunnen worden. In de eerste vijf minuten hielden beide teams elkaar in bedwang waarna Zaamslag een eerste kloofje kon maken tot 2-4. Volharding zorgt er echter voor dat Zaamslag een niet al te grote voorsprong kan opbouwen en we gaan dan ook de rust in met 4-7 voorsprong. Ondanks het missen van meerdere opgelegde kansen vind ik de wedstrijd te weinig pit hebben. We moeten met meer lef en overtuiging gaan spelen willen we Volharding afschudden. Ondanks dat het in één vak niet al te goed draait weten we de score op te drijven tot 5-10 met nog negen minuten te spelen. De wedstrijd in de zak zo zou je denken maar niets was minder waar. Slordige passen, foutjes in de verdediging en het scorend onvermogen in die laatste minuten lagen mee aan de basis van de heropstanding van Volharding. Ei zo na lukte het hen bijna om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Gelukkig kwam er het bevrijdende eindsignaal van de scheids en hebben we onze eerste twee punten op zak.

Volgende week zullen we allicht uit een ander vaatje moeten tappen willen we iets halen tegen KVK. Ik weet uiteraard ook wel dat het inpassen van nieuwe mensen wat tijd vraagt en dat niet meteen alles van een leien dakje loopt. Keihard blijven werken op training is de boodschap en dan zal je wel zien dat we daar binnen afzienbare tijd de vruchten van gaan plukken.

01 – 01 Schotje Pjotr

02 – 02 Strafworp Marco

02 – 03 Klein kansje Linda

02 – 04 Schotje achter de korf Linda

03 – 05 Klein kansje onder de korf Marco

04 – 06 Afstandschot Pjotr

04 – 07 Afstandschot Marco

RUST

04 – 08 Doorloper Marco

05 – 09 Vrije bal Pjotr

05 – 10 Klein kansje Erwin

09 – 10 EINDSTAND