Archief Seizoen 07/08

Zaamslag 2 in laatste wedstrijd onderuit !

Begrijpen wie begrijpen kan. Ondanks het feit dat iedereen al volop geniet van korfballoze dagen moest het tweede van de KNKV toch nog de uitgestelde wedstrijd tegen All-Ready spelen. Beide teams hadden nochtans te kennen gegeven deze wedstrijd niet meer te willen spelen, maar ja…. Uiteindelijk waren er dan toch nog 8 spelers bereid om de korfbalschoenen terug aan te trekken. Mits winst kon Zaamslag zelfs gedeeld kampioen worden.

Het was meteen duidelijk dat All-Ready de punten aan huis wilde houden. Gedurende de eerste helft was Zaamslag constant op achtervolgen aangewezen maar All-Ready slaagde er niet in de kloof groter te maken dan maximaal twee doelpunten. Bij de rust stond dan ook een logische 5-5 op het scorebord. All-Ready bracht voor de tweede helft een nieuwe kracht in, volgens Petro zelfs een speler van het eerste, die meteen zijn visitekaartje af gaf en Zaamslag terug op achtervolgen zette. Tot aan de 29ste minuut bleef Zaamslag in de wedstrijd en bedroeg het verschil slechts één doelpunt 9-8 maar in de slotfase moesten we All-Ready toch laten gaan waardoor we de wedstrijd verloren met 11-8. Petro met vier treffers de topscoorder van Zaamslag had zich vooral in de tweede helft bijzonder goed geamuseerd. Nieuwsgierig naar de reden : vraag het hem dan zelf maar eens.

01-01 Schot Inge

03-02 Schotje achter de korf Petro

04-03 Schot Matty

04-04 Doorloper Marjolein

05-05 Strafworp Petro

RUST

07-06 Schot Petro

07-07 Schot Wilco

09-08 Schot Petro

11-08 EINDSTAND

Verslag Tjoba 6 – Zaamslag 2 van een supporter

Tsjoba 6 – Zaamslag 2

24 mei 13.00 uur

Opstelling : Matty, Pieter, Marjolein en Tobias aanval

Sandra, Wilco, Marcel en Joan verdediging

Vandaag maar op het gras want er moest een ploeg gelijk met Zaamslag dus was het kunstgras al bezet.

• 1-0 schotje ongeveer 2m tegen Marcel

• 1-1 strafworp Pieter

• 1-2 afstandschot Wilco ongeveer 6m

• 1-3 schotje 2m Sandra

• 2-3 schotje achter de korf tegen Sandra

Wilco in de rug , vrije bal , onderschept Vrije bal Pieter, mis

• 3-3 afstandschot ongeveer 6m tegen Marcel

• 3-4 schot Wilco ongeveer 3m

Marcel valt samen met een tegenstandster, het gaat wel dus weer verder.

• 4-4 schot ongeveer 4m tegen Tobias

• 5-4 afstandschot ongeveer 4m tegen Joan

Rust

Vrije bal Tsjoba, verdedigd

• 5-5 schotje Pieter

• 6-5 afstandschot ongeveer 6m tegen Pieter

Vrije bal Tsjoba, verdedigd

• 6-6 schot achter de korf Sandra ongeveer 4m

• 6-7 schotje 3m Pieter

Vrije bal Tsjoba, onderschept

• 6-8 afstandschot Matty ongeveer 4m

Wissel Tsjoba, tegenstandster Matty

• 7-8 afstandschot ongeveer 6m tegen Tobias

Vrije bal Tsjoba verdedigd en partij

Het is eigenlijk 6min te vroeg afgelopen maar we hebben gewonnen!

Er zijn eigenlijk veel te veel kansen gemist maar ja.

Jessica

Zaamslag zet zich mee aan kop na puike overwinning tegen BKC.

Zaamslag 2 kon zich mits winst tegen BKC mee aan de top van het klassement hijsen. Een bijkomend feit was dat de pijnlijke nederlaag thuis nog op velen hun maag lag, eerherstel drong zich op ! Dus er moest gewonnen worden. Petro was er terug bij na een werk(vakantie) in Zuid-Afrika. In de aanvangsfase viel er niet veel te beleven en beide teams zaten dus klaarblijkelijk in een studieronde en probeerden de zwakke plekken bij de tegenstander te zoeken. BKC neemt het eerste doelpunt voor zijn rekening na onzorgvuldig uitwerken van onze verdediging 1-0, de wedstrijd is dan al twaalf minuten aan de gang. Voor het eerste Zaamslagdoelpunt moeten we zelfs wachten tot aan de twintigste minuut wanneer Marcel met een schotje de 1-1 op het scorebord schiet. Van dan af komt de wedstrijd pas goed op dreef. Zaamslag neemt moeizaam een eerste tweepuntenkloof bij 2-4 maar diep in de blessuretijd van de eerste helft weet BKC toch nog te scoren zodat we de rust in gaan met een povere 3-4 voorsprong. De tweede helft moet gewoon beter zijn willen we met de volle buit uit Breskens huiswaarts keren. Blijkbaar is de boodschap duidelijk overgekomen want Zaamslag loopt uit tot 3-7. BKC tracht terug te komen maar dichter dan op drie doelpunten geraken ze niet. Zaamslag houdt de wedstrijd verder onder controle en wint met overtuiging de wedstrijd met 8-12. Opdracht volbracht.

Na de wedstrijd werd de goed leidende en afscheidnemende scheidsrechter nog in de bloemetjes gezet.

01-01 Schotje Marcel

01-02 Wegtrekken van de korf Petro na doorbraak Wilco

02-03 Omdraaibal Marcel

02-04 Schot Joan

03-04 RUST

03-05 Schot Petro

03-06 Klein kansje onder de korf Pieter

03-07 Schot Joan

04-08 Klein kansje Matty

05-09 Schotje Pieter

06-10 Omdraaibal Matty

07-11 Strafworp Pieter (fout op Joan)

07-12 Schotje achter de korf Annette

08-12 EINDSTAND

BKC 2 – Zaamslag 2

schot Sandra na afspeelbal Joan

BKC 2- Zaamslag 2

schot Petro

BKC 2 – Zaamslag 2

fotoverslag van de wedstrijd

Met de hakken over de sloot !

We schrijven zaterdag 24 mei, lekker weertje, amper een zuchtje wind, ideale omstandigheden dus om een mooie pot korfbal te serveren. Tjoba 6 moest het slachtoffer van dienst zijn. Iedereen present op kunstgrasschoenen maar al snel bleek dat we op het natuurgras moesten spelen. No problema ! Nu is Tjoba voor Zaamslag altijd een te duchten tegenstander en vandaag zou het niet anders zijn. Tjobo neemt de eerste treffer voor zijn rekening maar Zaamslag antwoordt gepast en loopt 1-3 uit. Het moment om eigenlijk door te drukken. Zaamslag balde namelijk onnoemelijk veel kansen bij elkaar maar verzuimde echter te scoren, de simpelste balletjes werden gemist, nooit eerder gezien. Dit gegeven gaf Tjoba de nodige vleugels om bij te benen en met de rust stonden we zelfs één doelpunt in het krijt 5-4. Tijdens de rust werden de spelers erop gewezen dat er meer overtuiging aan de dag gelegd moest worden bij de afwerking. Het was net omdat we zoveel kansen kregen dat we er zo slordig mee omsprongen. De debatten werden terug geopend en meteen werden weer twee dotten van kansen gemist, Zaamslag ging dus op het zelfde elan verder. Missen, missen en nog eens missen…… Tjoba zag het allemaal graag gebeuren en bleef zo mee in de wedstrijd. Ze gingen zelfs dezelfde toer op als Zaamslag en misten ook tal van opgelegde kansen. De 7-8 stand op de vijftiende minuut in de tweede helft zou meteen de eindstand worden want in het laatste gedeelte werd er niet meer gescoord. Al bij al misschien toch wel een terecht resultaat maar mocht de afwerking 2% beter geweest zijn dan hadden we hier dubbele cijfers op het bord gezet.

01-01 Strafworp Pieter

01-02 Afstandschot Wilco

01-03 Klein kansje Sandra

03-04 Afstandschot Wilco

05-04 RUST

05-05 Klein kansje onder de korf Pieter

06-06 Schotje achter de korf Sandra

06-07 Schotje Pieter

06-08 Schotje Matty

07-08 EINDSTAND

Zaamslag 2 start zwak aan veldcompetitie.

Deze wedstrijd was om het kort te zeggen niet het bekijken waard. Net zoals het weer in april wel eens grillig kan zijn zo was ook het spel van Zaamslag, grillig en wisselvallig. BKC trok zich van de barre weersomstandigheden geen flikker aan en was vastberaden Zaamslag een nederlaag aan zijn broek te smeren. Het eerste doelpunt werd door BKC pas gescoord in de tiende minuut en al snel volgde een tweede waardoor we 0-2 achter kwamen. Even bracht Erwin hoop met een snelle aansluitingstreffer 1-2 maar dit bracht BKC niet uit zijn lood en luttele minuten later stond het 1-4. Net voor rust kon Petro met een strafworp de 2-4 binnenleggen. De tweede helft moest beterschap brengen want nu hadden we windvoordeel. Er werd beter gespeeld maar in de zone van de waarheid werden tal van kansen gemist waardoor we niet echt dichter bij BKC konden komen. Het verdiende doelpunt van Zaamsalg viel niet maar integendeel wel aan de overkant 2-5. Sandra met een vrije bal zorgt voor 3-5 en ondanks het feit dat we dan nog meer dan een kwartier te gaan hebben lukt het ons niet BKC bij te benen. BKC schiet de 3-6 eindstand op het bord en daardoor was de nederlaag een feit. Jammer, de weersomstandigheden waren niet ideaal maar dit mogen we zeker niet als excuus inroepen.

foto’s oefenwedstijd Zaamslag 2-Neerlandia 4-11

Zaamslag 2 neemt afscheid van de zaalcompetitie in stijl.

Na de onverwachte nederlaag van vorige week ging Zaamslag 2 op zoek naar eerherstel tegen BKC. Van bij de aanvang zou al snel blijken dat we de punten niet zo maar cadeau zouden krijgen. Nadat BKC de openingstreffer voor haar rekening had genomen nam Zaamslag het commando over om zo een maximale voorsprong van 6-2 bij elkaar te ballen. Na amper vijftien minuten was Arianne met haar moedwillige knie al uitgevallen. ( uit goede bron hebben we vernomen dat ze in het gips zit). Via deze weg wensen we haar een spoedig herstel toe. BKC weet met het zicht op rust de achterstand terug te brengen tot 6-4.

In de tweede helft neemt Zaamslag resoluut terug de wedstrijd in handen en brengt de marge terug op vier doelpunten verschil 9-5. Maar BKC wil maar niet buigen en klampt terug aan tot 10-8 met nog tien minuten te gaan. De wil om het laken definitief naar zich toe te trekken bij beide teams is aanwezig doch de wedstrijd valt compleet stil en enkel in de slotfase valt er nog wat te beleven. Met nog één treffer voor Zaamslag en één voor BKC wordt de wedstrijd afgefloten bij een 11-9 zege voor de kampioen.

01 – 01 Schot Matty

02 – 01 Schot Sandra

03 – 02 Schot Matty

04 – 02 Doorloper Marcel

05 – 02 Schotje zijkant korf Sandra

06 – 02 Schotje achter de korf Sandra

06 – 04 RUST

07 – 04 Schot Tobias

08 – 05 Schotje achter de korf Inge

09 – 05 Doorloper Marcel

10 – 07 Doorloper Matty

11 – 08 Doorloper Frans

11 – 09 EINDSTAND

ONDO 4 – Zaamslag 2 14-10

De wedstrijd was “bagger”(van onze zijde dan ……)

Na de euforie van vorige week volgde deze week de totale teleurstelling. De bedoeling was het kampioenschap in stijl af te sluiten en de twee resterende wedstrijden die er nog gespeeld moesten worden tegen Ondo en BKC winnend af te sluiten. Hier zijn we dan voor de helft al niet in geslaagd want tegen Ondo werd jammerlijk verloren. Was het de druk die was weggevallen die het hem deed ? Ik denk het niet want dan zou je net ontspannender kunnen spelen. Onderschatting ? Zou kunnen. De vakopstelling Marjolein ? Zou niet mogen. Enfin, we gaan niet naar de juiste reden zoeken en wel laten het ons maar houden op een complete offday !

Na het openingsdoelpunt van Frans 0-1 was het Ondo dat meteen de puntjes op de “i” ging zetten en een voorsprong nam tot 4-1. Zaamslag kon niet anders dan in de achtervolging gaan en probeerde te beletten dat Ondo een al te grootte zou nemen. In de eerste helft konden we dan ook de schade beperken tot 7-5. Tijdens de rust werd er gevraagd scherper te gaan verdedigen want nogal wat doelpunten van Ondo konden gemaakt worden zonder al te veel druk. De posities in de aanval moesten sneller ingenomen worden waardoor er minder kostbare tijd verloren zou gaan en je dus sneller tot doelkansen kan komen. Meteen na rust prikte Matty van achter de korf de 7-6 binnen en zag het er terug goed uit maar dichter dan 8-7 zouden we niet komen. Onze aanval viel compleet stil en niets lukte, daar waar het bij Ondo als van zelf ging. De afstandschoten vlogen ons om de oren en gingen er vlotjes in. Ondo diepte de marge uit tot 13-7 met nog slechts vier minuten te gaan. Meteen was het duidelijk dat daarmee het doek over de wedstrijd was gevallen en Zaamslag met lege handen naar huis zou keren. In de slotfase toonden we terug meer karakter en konden we het verlies nog enigzins binnen de perken houden 14-10. Snel vergeten maar deze wedstrijd en volgende week BKC de rekening presenteren !

00 – 01 Klein kansje achter de korf Frans

04 – 02 Afstandschot Wilco

04 – 03 Schotje Sandra na mooi afleggertje van Joan na doorloper

05 – 04 Afstandschot Annette

07 – 05 Strafworp Marcel (fout op Sandra)

RUST

07 – 06 Schotje achter de korf Matty

08 – 07 Afstandschot Sandra

13 – 08 Strafworp Frans (fout op Matty

14 – 09 Afstandschot Marcel

14 – 10 Strafworp Marcel (fout op Sandra)

Zaamslag 2 is kampioen !!

Zaamslag 2 kon dit weekend kampioen worden maar dan moesten er zich twee perfecte scenario’s voltrekken. Eerst en vooral moest er zelf gewonnen worden van Stormvogels en ten tweede moest Fortis punten laten liggen tegen Top. Voor het eerste perfecte scenario moesten we zelf zorgen en hadden we ons lot in eigen handen, voor het tweede perfecte scenario moesten we wachten op de einduitslag van de wedstrijd Fotis-Top welke plaatsvond na de wedstrijd van het derde. Zaamslag 2 deed wat het moest doen en won van Stormvogels. Het tweede zakte nog af naar de wedstrijd Fortis-Top en zag dat Fortis niet verder kwam dan een gelijkspel, dus……….Zaamslag 2 KAMPIOEN en dit met nog twee wedstrijden te gaan ! Proficiat aan iedereen die dit zaalseizoen mee heeft gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken.

En dan volgt er nu nog een verslag van de wedstrijd.

Zonder reserve-dame trokken we richting Koudekerke om Stormvogels partij te geven. Tobias had gelukkig deze keer zijn sportschoeisel bij maar nu was Joan de shirts vergeten. Gelukkig had iedereen zijn opwarmingsshirt bij dat meteen dienst kon doen als wedstrijdshirt. We begonnen de wedstrijd met in de aanval Matty, Marjolein, Pedro en Marcel (tweede helft Wilco), in de verdediging namen Joan, Sandra, Frans en Tobias hun positie in. Onze eerste aanval nam een voortvarende start en korfde vrij makkelijk de 0-2 op het scorebord. Na deze blitz-start liep het echter wat moeilijker. Stormvogels beet fel van zich af en Zaamslag moest keihard werken om Stormvogels af te schudden. Er waren genoeg gelegenheden om de score op te drijven maar de afwerking was niet optimaal met als resultaat dat er slechts een magere 3-6 ruststand op het scorebord stond. De tweede helft moest beterschap brengen want soms toonden we te statisch spel en was er te weinig loopvermogen om Stormvogels echt pijn te doen. In de aanvangsfase van de tweede helft zorgde Marjolein voor het eerste doelpunt na een fraai staaltje komedie spelen (grapje, grapje Marjolein) waardoor we voor de tweede keer vier doelpunten voor kwamen 3-7. Nog even probeerde Stormvogels terug in de wedstrijd te keren bij 4-7 maar Frans mocht een strafworp omzetten na fout op Sandra waardoor het 4-8 werd. Pedro die al heel de wedstrijd de naad uit zijn broek aan het werken was om een doelpuntje te scoren bleef van alle kanten de korf maar bestoken en vond uiteindelijk succes. Met twee rake treffers bezegelde hij het lot van Stormvogels want met nog vijf minuten te gaan stond het 4-10. Sandra zette de kroon op het werk zodat we de wedstrijd weliswaar moeizaam maar toch verdiend wonnen met 5-11. Proficiat !

00 – 01 Klein kansje onder de korf Marjolein

00 – 02 Doorloper Matty

01 – 03 Schotje Tobias (mooi afleggertje van Frans na doorloper)

02 – 04 Klein kansje achter de korf Matty

02 – 05 Schotje achter de korf Joan

02 – 06 Schotje zijkant korf Frans

03 – 06 RUST

03 – 07 Doorloper Marjolein na omdraai uit hoge steunpositie

04 – 08 Strafworp Frans (fout op Sandra)

04 – 09 Afstandschot Pedro

04 – 10 Afstandschot Pedro

05 – 11 Afstandschot Sandra

De titel wenkt voor Zaamslag 2 na knappe overwinning tegen Fortis 6

Vorige week zaterdag zette Zaamslag 2 al een flinke stap richting titel na een mooie overwinning tegen TOP. De twee punten meegraaien uit Arnemuiden was echter niet voldoende want ook Fortis moest nog opzij gezet worden. Mits winst dus tegen Fortis kon Zaamslag zich mee aan de leiding hijsen van het klassement en dat met twee wedstrijden minder gespeeld ! We hadden dus alles in eigen handen. In de heenwedstrijd werd nog van dit Fortis verloren en de honger naar eerherstel was bijzonder groot. Nochtans is het Fortis dat meteen laat zien dat Zaamslag hard zal moeten werken wil het de punten aan huis houden want ze nemen meteen een 0-3 voorsprong. De schaarse supporters in de tribune moeten dan ook wachten tot de vijftiende minuut vooraleer het eerste Zaamslag doelpunt valt 1-3. Ondanks het feit dat het aanvallend niet allemaal lekker loopt, waardoor er weer tal van misverstanden ontstaan en slechte passen gegeven worden, weet Zaamslag zich op wilskracht toch terug in de wedstrijd te knokken en met twee fraaie afstandschoten van Tobias komen we net voor de rust terug tot 3-3.

Na de rust zien we een ander Zaamslag aan het werk. Het spel wordt met de minuut beter en hierdoor kunnen we een eerste kloofje slaan van drie doelpunten 6-3. Doch Fortis is niet van plan de punten zo maar cadeau te doen en komt terug tot 6-4. Petro wordt vervangen door Frans om nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Petro is teleurgesteld en gaat meteen even afkoelen in de gang en dat is te begrijpen. Hiermee laat hij zien dat hij een echte sportman is en dat hij er steeds voor wil gaan en zo hoort het ook, maar soms moet een coach ingrijpen. In eerste instantie lijkt deze wissel niet te renderen want het aanvalsvak komt maar niet tot scoren en Fortis weet terug te komen tot 6-6 en dat met nog dertien minuten te gaan. Sandra die de 6-5 en 6-6 in no-time in het spreekwoordelijke “bakje” kreeg wil haar foutjes meteen rechtzetten en doet dit met succes want al even snel scoort zij de 7-6 en 8-6. Deze voorsprong mogen we niet meer afgeven. In de volgende aanval laat Frans zien dat hij naast rebounden ook nog aanvallend sterk voor de dag kan komen en met twee doorlopers brengt hij de marge op vier doelpunten 10-6. Wedstrijd over en out voor Fortis want in de slotminuut lokt Marcel nog een strafworp uit die hijzelf foutloos omzet en zo brengt hij de eindscore op 11-6. De kater van de heenwedstrijd is bij deze weggespoeld en de weg naar de titel ligt open. Proficiat.

01 – 03 Schot Joan

02 – 03 Afstandschot Tobias

03 – 03 Afstandschot Tobias

RUST

04 – 03 Klein kansje Matty

05 – 03 Schotje Matty

06 – 03 Doorloper Tobias

07 – 06 Schot Sandra

08 – 06 Schot Sandra

09 – 06 Doorloper Frans

10 – 06 Doorloper Frans

11 – 06 Strafworp Marcel

Zaamslag 2 wint lekkere korfbalpot tegen sterk TOP (A) 4.

Het leek net alsof Zaamslag 2 in de fase van rechtstreekse uitschakeling zat van de Uefa-cup want in een tijdspanne van twee weken keken we weerom in de ogen van TOP 4. Bij onze thuiswedstrijd hadden we onze handen al meer dan vol gehad en konden we maar moeizaam winnen met 6-2. We mochten ons dus aan een warm onthaal verwachten in sportzaal “De Blikken” in Arnemuiden. Ondanks het feit dat maar slechts één team van de senioren moest aantreden dit weekend kregen we amper een team op de been. Gelukkig waren er tien brave zielen die present gaven of moet ik zeggen negen en een half want Tobias had zijn overzetboten vergeten. Gelukkig was er iemand van Luctor A die ongeveer het zelfde maatje van schoen had als Tobias en mits wat tenenkrullen kon Tobias toch spelen (tweede helft).

Marcel, Wilco, Sandra en Arianne gingen verdediging op en Petro, Frans, Matty en Marjolein trokken ten aanval. Van meet af aan liet Top er geen gras over groeien en liet meteen zien dat we de punten niet zo maar cadeau zouden krijgen en snelde weg naar 2-0. Gelukkig hielden we het hoofd koel en na een dik kwartier spel was de achterstand weggeveegd en stonden we 3-4 voor. Arianne ging door haar knie en werd vervangen door Marjan. Beide teams streden voor elke bal en scoorden om en om zodat de wedstrijd echt spannend bleef en leuk om zien. We gingen dan ook de rust in met een krappe 5-7 voorsprong. De tweede helft zou een zelfde spelbeeld geven met Zaamslag dat probeerde Top definitief af te schudden maar telkens wist Top de marge binnen de perken te houden. Beide teams gaven het beste van zichzelf en er werd tegen een verschroeiend tempo gekorfbald zodat de tijd echt niet vooruit leek te gaan. De spanning bleef in de wedstrijd tot bij een 10-11 stand. Gelukkig kon Frans toen de belangrijke 10-12 scoren en het laatste aanvalsvak bezegelde het lot van Top definitief zodat we de wedstrijd uiteindelijk winnen met 10-14. Het was zeker geen gemakkelijke overwinning en we hebben hard moeten knokken voor de punten. Bedankt Top voor het sportieve duel en een “duim op” voor de gelegenheidsscheidsrechter. Volgende week staat de topper op het programma tegen Fortis 6. Bij winst ziet het er voor Zaamslag 2 bijzonder goed uit.

02 – 01 Strafworp Marcel (fout op Wilco)

02 – 02 Klein kansje Wilco

02 – 03 Schot Petro

03 – 04 Doorloper Wilco

04 – 05 Schotje Frans (achterverdedigen heer Frans afgestraft)

05 – 06 Schotje achter de korf Sandra (afleggertje Marjan na doorbraak)

05 – 07 Vrijworp Sandra

RUST

06 – 08 Afstandschot Tobias

07 – 09 Doorloper Marjan

08 – 10 Schot Marjolein

08 – 11 Strafworp Marcel (fout op Sandra)

10 – 12 Schot Frans

10 – 13 Doorloper Marjan

10 – 14 Doorloper Wilco

Zaamslag 2 – Top 4

Wie verwacht had dat het een doeltjeskermis ging worden zoals vorige week kwam bedrogen uit. Nochtans wist Petro vrij snel de bal door het plastic te jagen maar daarna was het toch geruime tijd wachten vooraleer Matty ook raak trof 2-0. Beide teams leverden fel strijd voor elke centimeter speelvloer en gaven elkaar geen duimbreed toe. Sommige duels waren dan ook redelijk pittig en aangenaam om zien. Zaamslag zat er verdedigend goed bovenop en liet Top niet toe te scoren. Sandra met een schot zorgde voor de povere 3-0 ruststand.

Na rust een zelfde spelbeeld: twee teams die elkaar het vuur aan de schenen legden en niet wilden wijken. Met nog twee doelpunten van Petro en ééntje van Frans kan Zaamslag de zege thuishouden. De score leek wel op een goede voetbalpot 6-2. Nu genieten van een weekendje rust en daarna twee belangrijke duels tegen achtereenvolgens Top en Fortis.

All-Ready 3 – Zaamslag 2

Zaamslag 2 was met het goede voornemen afgezakt naar Zierikzee om All-Ready te laten zien dat het wel degelijk kan korfballen zondermeer. De eerste aanval laat de bal lekker rond gaan en zoekt geduldig naar de juiste kansen. Na een zevental minuten is de eerste vakwissel een feit met twee schotjes van Joan 0-2. Pedro die de vorige week van afstand niet al te best de mand vond had vandaag niet veel nodig want binnen de minuut legt hij er twee in het mandje 0-4. Een mooi ingestudeerd nummertje tussen Wilco en Marcel brengt een strafworp op die feilloos omgezet wordt door Marcel 0-5 (gelukkig dat hij voor de wedstrijd al eens geoefend had van op de stip). Sandra met afstandschot zorgt voor de 0-6. Even valt de score stil want beide teams missen tal van kansen. Zelfs een strafworp voor All-Ready brengt geen soelaas….ook er naast. Marjolein met afstandschot scoort de 0-7 en trekt zo de wedstrijd terug op gang. Met de rust in zicht weet All-Ready zijn eerste treffer aan te tekenen en zo staat het 1-7. Na rust komen Frans en Linda respectievelijk Pedro en Marjolein aflossen. Sandra neemt het voortouw en treft raak van afstand 1-8. Weerom wordt er gedurende een aantal minuten aan beide kanten niet gescoord en gaat het spel over en weer. De verdediging weet mooi stand te houden en Tobias laat zijn heer geen enkele keer toe een tweede steun te geven waardoor hij geregeld de bal weet te onderscheppen. Joan, die in de tweede helft al snel op het tandvlees zat weet toch een derde keer te scoren 1-9. De scoremachine begint terug op volle toeren te draaien en Zaamslag 2 heeft geen enkele moeite om de wedstrijd volledig naar de hand te zetten. Frans met een strafworp en een afstandschot zorgt voor de 1-10 en 1-11. Sandra, vandaag ook weer behoorlijk op schot , knalt de 2-12 binnen. Frans met een eenhandse doorloopbal drijft de score verder op tot 3-13. Tot slot zorgen Sandra en Matty (de laatste weken ook sterk bezig) voor het orgelpunt en winnen we oververdiend de wedstrijd met ruime 4-15 cijfers. Niets op aan te merken zo zou ik zeggen. Maar liefst 12 van de 15 doelpunten werden gescoord uit schot…..je kan dus gerust zeggen dat we scherp stonden. Proficiat !

00 – 01 Schotje Joan

00 – 02 Afstandschot Joan

00 – 03 Afstandschot Pedro

00 – 04 Afstandschot Pedro

00 – 05 Strafworp Marcel

00 – 06 Afstandschot Sandra

00 – 07 Afstandschot Marjolein

01 – 07 RUST

01 – 08 Afstandschot Sandra

01 – 09 Afstandschot Joan

01 – 10 Strafworp Frans (fout op Matty)

01 – 11 Afstandschot Frans

02 – 12 Schotje Sandra

03 – 13 Doorloper Frans

04 – 14 Afstandschot Sandra

04 – 15 Afstandschot Matty

Zaamslag 2 – All Ready 3

All Ready blijft altijd een moeilijk te bekampen tegenstander en vandaag zou het niet anders zijn. Nochtans het eerste doelpunt viel aan Zaamslagzijde met Frans aan het kanon 1-0. Wilco die het mocht opnemen tegen een flink wat jonger ventje had zijn handen meer dan vol en kon de 1-1 niet beletten. All Ready nam zelfs het voortouw met een schot 1-2. Pedro met zijn snelle beentjes ging resoluut voor de doorbraak want het schot lukte niet zo 2-2. Wederom moest Wilco zich gewonnen geven en All Ready klom terug op voorsprong 2-3. Sandra kon via een in mijn ogen dubieus doelpuntje de bordjes terug in evenwicht hangen en dit was meteen het startschot voor meer. Inge en Pedro met schot (eindelijk) zorgen voor de eerste tweepuntenkloof en Marcel mag vanop de stip zelfs de 6-3 binnen leggen. Net voor het rustsignaal brengt All Ready de marge terug op 6-4. Deze wedstrijd kan nog alle kanten uit.

Zaamslag zet de tweede helft verschroeiend in en scoort vier maal op rij in een tijdspanne van amper zeven minuten 10-4. Wedstrijd in de valies zou je dan zeggen…..maar de motor begint te sputteren en All Ready komt op kousevoeten dichterbij tot 10-8. Nog acht minuten te gaan !

Alle hens aan dek bij Zaamslag en dank zij een koelbloedig eindoffensief weten we de wedstrijd te winnen met 11-8. Volgende week moeten we terug naar All Ready en dat zal wat anders worden. Toch gaan we wederom voor de volle buit.

01 – 00 Schot Frans

02 – 02 Doorloper Pedro

03 – 03 Doorloper Sandra

04 – 03 Schot Inge

05 – 03 Schot Pedro

06 – 03 Strafworp Marcel (fout op Frans)

06 – 04 RUST

07 – 04 Klein kansje Matty

08 – 04 Schot Inge

09 – 04 Klein kansje Frans

10 – 04 Schot Frans

11 – 08 Schot Pedro

Zaamslag 2 – Stormvogels 4

Na een wervelende show van het derde, 21-4 winst tegen Fortis 7, zat de sfeer er meteen goed in. Zaamslag 2 wilde uiteraard niet onder doen voor het derde en startte furieus. Na amper drie minuten spelen stonden we dan ook met 3-0 voor dank zij twee treffers van Frans en ééntje van Marcel. Ondanks de vele kansen de we weten te versieren is het toch Stormvogels dat voor de 3-1 zorgt. Zaamslag 2 blijft echter hard werken en na veertien minuten zonder doelpunt langs onze zijde is het toch zo ver. Arianne met klein kansje zorgt voor de 4-1 waarna Sandra het goede voorbeeld volgt en de 5-1 binnen knalt. Sandra nog in volle euforie wordt echter meteen verschalkt en Stormvogels scoort de 5-2, meteen hun laatste doelpunt in de eerste helft. Matty met doorloper, Frans met afstandschot en de wraaknemende Sandra zorgen voor een geruststellende 8-2 ruststand.

Na rust met Joan in plaats van Sandra en Pedro in plaats van Marcel krijgen we toch enigszins een ander Stormvogels te zien. Vol goede moed zetten ze de achtervolging in en de eerste twee doelpunten zijn voor hun rekening 8-4. Onze aanvallen beginnen wat stroever te lopen maar ondanks dit gegeven weet Frans op mooie dieptepas van Tobias te scoren met doorloper 9-4. Arianne blijkt haar dagje te hebben en weerom met een klein kansje brengt ze de marge terug op zes doelpunten 10-4. Stormvogels toont karakter en met onverdroten inzet komen ze terug in de wedstrijd dank zij drie treffers op rij 10-7 en gelukkig voor ons missen ze nog een stip. Voor Zaamslag 2 meteen het signaal om terug wakker te schieten. Arianne met doorloper en Pedro met afstandschot leggen de 11-7 en 12-7 in het mandje. Een laatste wapenfeit van Stormvogels zorgt voor de 12-8 maar het is Joan die de kers op de taart zet met een fraaie doorloopbal 13-8.

Zaamslag 2 – Emergo 1

Voor het eerst een officiële wedstrijd op ons nieuw kunststofgrasveld. Bij de opwarming werden de gladiatoren voorzien van een achtergrondmuziekje. Meteen was dit ook de laatste wedstrijd van Annemieke en Laura (beiden wegens studies) voor enkele jaren maar hopelijk zien we ze nog terug in onze rangen. Veel succes met de studies dames. Na de gebruikelijke studieronde is het Zaamslag dat het best van start gaat met doelpunten van Ernst en Jack 2-0. De eerste treffer is meteen goed voor een flesje bier zoals door mij beloofd. Emergo maakt er al snel 2-1 van maar Sandra, terug na blessure, weet meteen de korf hangen en het staat 3-1.

Emergo komt terug tot 3-3 en ondertussen worden de duels tussen Jack en zijn tegenstander bitsiger en bitsiger. Tijd voor mij om in te grijpen en de nodige wissel door te voeren. Jack niet tevreden maar soit ! Met treffers van Pieter en Ernst gaan we de rust in met een minimale voorsprong van 5-4.

Emergo neemt na rust de beste start en buigt zijn achterstand om in een 5-6 voorsprong. Gelukkig zijn we zeker zo sterk als Emergo en buigen wij op onze beurt de opgelopen achterstand om in een 7-6 voorsprong. Emergo, blijkbaar de titelkandidaat zo hebben we achteraf vernomen, wil absoluut voor de winst gaan en komt terug 7-8 voor. Toch zal Emergo niet met de volle buit vertrekken uit Zaamslag want Pieter neemt met een fraaie doorloper het laatste doelpunt voor zijn rekening 8-8. Emergo zal in de laatste wedstrijd zelf voor de titel moeten zorgen. Sorry jongens. Toch wil ik ook nog even de knappe verdedigende prestatie van Pedro onderstrepen. Knap werk man.

01 – 00 Schot Ernst

02 – 00 Klein kansje onder de korf Jack

03 – 01 Schot Sandra

04 – 03 Klein kansje Pieter

05 – 04 Schot Ernst

RUST

06 – 06 Strafworp Pieter (fout op Sandra)

07 – 06 Schot Annemieke

08 – 08 Doorloper Pieter

Atlas 2 – Zaamslag 2

Bij de start van deze wedstrijd moesten Joris en Marcel toch even opdraven om de eenvoudige reden dat Pjotr en Erwin nog onderweg waren van hun wedstrijd met de A’s. Gelukkig waren beiden snel daar en de wedstrijd kon nu echt van start gaan met meteen een treffer van Pjotr.

Atlas herstelde snel het evenwicht en probeerde de wedstrijd in handen te nemen maar Zaamslag bleef goed aanklampen zodat een ruststand werd bereikt van 5-4.

Meteen na rust zorg Ernst voor de gelijkmaker 5-5 maar Atlas neemt terug het voortouw en komt 7-5 voor. Zaamslag reageert gevat en hangt de bordjes terug in evenwicht 7-7. De kracht ontbreekt ons echter om over Atlas te gaan. Atlas daarentegen heeft nog voldoende kracht in huis en loopt weer twee doelpunten uit tot 9-7. Nog één keer kunnen we wat dichterbij komen tot 9-8 maar het is uiteindelijk Atlas dat met een laatste treffer het lot bezegeld van Zaamslag 10-8. Toch een verdienstelijke wedstrijd maar helaas weer geen punten.

00 – 01 Klein kansje Pjotr

01 – 02 Schot Pieter

04 – 03 Klein kansje Erwin

05 – 04 Klein kansje Pjotr

RUST

05 – 05 Schot Ernst

07 – 06 Doorloper Pjotr

07 – 07 Klein kansje Samantha

09 – 08 Strafworp Ernst

10 – 08 EINDSTAND

Zaamslag 2 – Fortis 5

Aangezien de werken voor het kunstgrasveld volop aan de gang zijn moest er uitgeweken worden naar de voetbal om Fortis partij te geven. Onder een stralende zon bracht een zacht briesje toch enige verkoeling en volgende krijgers traden in de arena : Petro – Joost – Ernst – Sjaak – Laura – Samantha – Annemieke en gelegenheidsaanvoerster Joan.

Het goede weer inspireerde het team en vooral Petro had er echt zin in want zijn eerste twee doelpogingen waren meteen raak 2-0. Fortis zorgt voor de 2-1 aansluiting maar een versierde stip door Sjaak wordt vlekkeloos omgezet door Ernst 3-1. Zoals reeds gezegd was het het dagje van Petro want doelpunten 4 en 5 komen eveneens uit zijn handen 5-1 en dat na een dikke twintig minuten wedstrijd. Fortis was dus blijkbaar even van slag. Maar dan begint de Zaamslagmotor toch wat te sputteren en langzaam aan komt Fortis terug in de wedstrijd. Van de enigszins ruime voorsprong blijft niet veel meer over bij de rust 5-4.

Na de pauze is het Fortis dat het best van start gaat en Zaamslag na een kwartier spelen voor het eerst op achterstand zet 5-6. Fortis weet voor de rest van de wedstrijd Zaamslag keurig af te houden en gaat na een ware nek aan nek race met de volle buit lopen. Goede wedstrijd maar helaas weer geen punten.

01-00 Schot Petro

02-00 Vrije bal Petro

03-01 Strafworp Ernst

04-01 Schot Petro

05-01 Omdraaibal Petro

05-04 RUST

06-06 Doorloper Joan

07-07 Schot Joost

08-09 Doorloper Petro

Volharding 2 – Zaamslag 2

Het was even vreemd opkijken toen ik in Yerseke aankwam daar de volledige sportaccomodatie waar volharding speelt volledig in een nieuw jasje stak. Op sportief vlak een heuse stap voorwaarts dus voor Volharding. De struiken en bomen hebben daar plaats moeten maken voor diverse verzorgde speelvelden met verlichting. Een echte open vlakte dus…… en met de weersomstandigheden van afgelopen zaterdag is dat zeker geen pluspunt. Er stond namelijk een vrij harde wind over het veld wat het optimaal korfballen toch enigszins beperkte. Iedereen zocht het goeie plekje wind mee waardoor meestal een achttal spelers op een zeer kleine ruimte liepen te korfballen met veelvuldig balverlies tot gevolg. Zaamslag koos er resoluut voor om te gaan achterverdedigen wat geen onlogische keuze was bij deze omstandigheden. Ik moet trouwens zeggen dat de opdrachten niet onaardig werden uitgevoerd. Beide teams hadden het dus moeilijk om te scoren wat resulteerde in een 4-4 ruststand. We voelden dat er meer in zat maar helaas konden we dit niet uitdrukken in doelpunten in de tweede helft. Volharding toonde zich net iets scherper voor de korf en wist ondanks meerdere keren geen afvang te hebben tot scoren te komen. Je kan dan misschien tactisch sterker voor de dag komen dan je tegenstander…maar je moet ook scoren om een wedstrijd te winnen. Zodoende kunnen we spreken van een gemiste start van het tweede. Volgende wedstrijd hopelijk beter.