Archief Seizoen 08/09

ZAAMSLAG 3 KAMPIOEN

Wedstrijdverslag Ondo 7 – Zaamslag 3

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We stonden 1 punt voor t.o.v. Ondo, dus als we zouden winnen konden we kampioen worden. Vanwege enige blessures, nl. Ernst, Mattie en Sandra en de afwezigheid van de gezusters de Jonge, wisten we toch een team bij elkaar te sprokkelen. Pascal, onze trainer, kon ook niet aanwezig zijn.

3 dames van de B ’s, Ilona, Susan en Coralin kwamen ons team versterken. We hadden allemaal niet echt een idee van wat ons te wachten stond. De mannen waren goed vertegenwoordigd, want Tobias en Jimmy kwamen ons versterken als reserves.

De wedstrijd in St-Laurens kon beginnen. Na een aantal minuten gespeeld te hebben zat Zaamslag er al goed in, en de zenuwen van de dames waren al snel voorbij. We hadden veel balbezit, kregen veel ruimte en kregen ook veel kansen. De stand bij rust was 1-5. Al snel had Ondo en hun supporters door dat ze ons team ditmaal onderschat hadden.

Dion ging eruit en werd gewisseld voor Tobias. De 2e helft kon beginnen en Ondo had nog een aantal wisselspelers ingezet, die het spel iets moeilijker maakte.

Ondo gaf meer druk, en kreeg meer ruimte om te schieten. Ondo kreeg nog 2 kansen en benutte deze, 3-5. De ballen in de tweede helft gingen er bij ons moeilijk in. Tobias maakte uiteindelijk de laatste treffer, 3-6. Daarna hebben we nog wat kleine kansen gehad, maar de bal viel er niet meer in. Het einde van de wedstrijd naderde snel en de overwinning was binnen!

Het 3e weer Kampioen!! We waren hartstikke blij, en we waren allemaal erg trots op de dames van de B’s die heel goed meespeelden. Super wat voor spel jullie neergezet hebben!!

Daarna kregen we van Ondo de kampioenstaart, die heerlijk smaakte. Ondo bedankt daarvoor. Nog even iets gedronken, daarna allemaal gedoucht en richting de Griete. De dames van de B’s gingen niet verder mee, wij zelf hebben nog een klein feestje gehouden op ons Kampioenschap, tot in de late uurtjes.

Ook nog een dikke pluim die uitgaat naar Pascal, die als coach van het derde het weer voor elkaar heeft gekregen kampioen te worden met zijn team. Dit was zijn laatste seizoen als trainer. Bedankt voor je tijd en inzet die je gegeven hebt aan het 3e van Zaamslag.

Zaamslag 3 – Atlas 3

Hoogerop 1 – Zaamslag 3

Hieronder een aantal foto’s en filpjes van de door Zaamslag 3 met 4-11 gewonnen uitwedstrijd tegen Hoogerop 1.

Op de site http://www.regioactueel.nl/site/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=199&cntnt01returnid=15 staat een verslag een aantal foto’s van de wedstrijd.

Score Diana

Score Dion

Lange bal Ernst, schot Petro laatste seconde eerste helft

Verschillende Dion acties in één aanval

Bal op de paal

De foto’s

Zaamslag 3 Kampioen….!!! Champagne!


Doelpunt Sjack na lange aanval

Aanval Zaamslag 3

Zaamslag 3 kampioen!!!

De laatste wedstrijd van Zaamslag 3 was uit tegen Togo 5. We vonden dat we ook deze laatste wedstrijd winnend moesten afsluiten, dat was de enige échte manier om kampioen te worden. Dus de druk was groot! We vertrokken op het plein met de 4 vaste dames, Richard, Ernst, Kees, coach Pascal en toekomstig korfbalster Willemieke. Dion kwam uiteraard ook nog zodat we precies genoeg spelers hadden. (Des te meer champagne zouden we per persoon hebben…)

Het vak Ernst, Richard, Jacqueline en Inge begonnen in de aanval en het eerste doelpunt viel redelijk snel..een mooi schot van Richard! De eerste helft ging het redelijk gelijk op, waarbij wij dan steeds 1 of 2 doelpuntjes voor stonden. Na de lange rust bij een stand van: 3-4 (dacht ik) zijn we in de tweede helft verder gaan knokken. Kees heeft onwijs veel ballen onderschept in de aanval. Hierdoor kreeg hij met zijn vakgenoten Diana, Erika en Dion steeds weer een herkansing in de aanval. Zijn heer werd er zo gefrustreerd van (en van de scheids, waar toch niks mis mee was?) dat hij boos het veld afliep en om een wissel bromde. Meestal werd er uit deze herkansingen niet gescoord. (jongens, wát een kansen…) maar uiteindelijk toch ook weer meer dan genoeg doelpunten. We wonnen dus met 4-9.

Toen was het tijd voor de champagne en de koeken! Want nu zijn we dan ook echt ongeslagen kampioen. Willemieke heeft alvast gezien hoe het moet en daar verwachten we in de zaal dan ook heel veel van (wat een druk…)

Zaamslag 3 kampioen!

Zaamslag 3 – Fortis 6

Op een woensdagavond (22 oktober) moest het derde zijn 4e wedstrijd spelen, dit was tegen Fortis 6. De eerste 10 minuten moesten we er even inkomen, maar daarna ging het bij Zaamslag als een speer. Zoals gewoonlijk werd er weer enórm veel gemist, maar toch nog genoeg afgewerkt. Zeven minuten voor tijd was de stand: 16-3 in het voordeel van Zaamslag. Toen werd het ineens zó donker dat we geen bal meer door het mandje kregen. Zie onderstaand een foto van het veld en scorebord in de op één na laatste minuut…

Tjoba 7 – Zaamslag 3

Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd arriveerden we in ’s Heerhendrikskinderen, zonder het duo de Jonge, dat was even een flinke aderlating voor het team, maar gelukkig waren Matty en Sandra bereid om deze meiden te vervangen. Nadat we hadden omgekleed keken we even naar de wedstrijd die voor ons bezig was. We vermoeden Tjoba 5. Lange tijd vroegen we ons af waar onze tegenstanders waren. Er zaten wel wat dames buiten, maar die waren niet omgekleed. Toen wij al 5 minuten aan het inschieten waren, gingen de dames van Tjoba 7 dan toch maar omkleden…(Zo’n 8 minuten voor aanvang van de wedstrijd…O, het kan dus nog erger..) Vooraf aan de wedstrijd had de scheidsrechter een weddenschap afgesloten. Als het verschil meer dan 7 doelpunten zou zijn met de rust, zouden we de 2e helft in de kantine doorbrengen met een biertje. Dat had je beter niet kunnen zeggen scheids… Een betere motiviatie dan een pint in het vooruitzicht bestaat er voor onze mannen van het derde niet. Dus gingen we voortvarend van start, na amper 6 minuten spelen stond het 0-4 op het scorebord. Dit ging verder naar 0-6, en Jawel de 0-7 van Ernst! “Scheids…weddenschap?!”. Toch de eerste helft maar afgemaakt en met rust stond het 0-10. Onze coach Pascal had het koud. Maar ja hij hoefde zich ook niet echt druk te maken. Hij bleef braaf in de duckout. Na de thee zijn we dus toch maar geen bier gaan drinken maar hebben we getracht er nog iets van te maken. Het eerste kwartier verliep niet zo soepel. De fut was er een beetje uit bij Zaamslag, in tegenstelling tot Tjoba. Ze hadden wat verse spelers ingebracht en die hadden er zin in. Zaamslag gooide veel verkeerde ballen, of gaf ze eigenlijk gewoon aan Tjoba. Tja die 1-10 was nog wel grappig en ook om de 2-10 konden we nog wel lachen. Maar Tjoba had de smaak te pakken en stoomde door naar 5-12. Toen vonden we dat we toch weer even aan de bak moesten en zijn we uiteindelijk geëindigd met een 6-16 overwinning. Hierbij moet gezegd dat we gezien de kansen eigenlijk het viervoudige hadden moeten scoren. Zo hebben we 3 strafworpen gemist, Talloze kleine kansjes, tja en af en toe was het echt schieten voor een kwartje. Dus wat dat betreft kan het natuurlijk altijd beter. Achteraf hebben we dan uiteindelijk ons welverdiende biertje in de kantine gedronken.

ps, Ernst hoe is het met je teenpijn?

Foto’s Zaamslag 3 – TOP 6