– Jacqueline na 25 minuten is ingevallen voor Matty

– We zelfs in de rust met 5-6 achterstonden

– Het ook eigenlijk niet meer uitmaakt omdat we toch al kampioen zijn

– Er nog 1 ploeg gelijk kon komen met ons

– dit Tjoba bleek te zijn

– We na rust met wat opppeppers van het opgekomen publiek weer met volle moed aan de bak gingen

– We nu samen met Tjoba kampioen zijn

– We dit eigelijk veel gezelliger vinden…

– we eigenlijk samen met hun nog wel een rondje op de kar wilden doen

– Richard na zijn werk nog naar de kantine kwam om er bij de derde helft bij te zijn

– Bijna iedereen toen al naar huis was

– Ons seizoen er nu opzit

– We nu gaan genieten van een welverdiende vakantie!

– We iedereen graag in augustus weer graag terug zien

Zaamslag 2 kampioen 2de helft veldseizoen 2008-2009

Zaamslag 2 – TOGO 3

Storm, regen dus KOUD!!!

Ivan was zo aardig geweest een oefenwedstrijd te regelen voor het 2e tegen KVK2. Omdat we naar Kapelle moesten vertrokken we al om 18.15. Wilco die maar aan de overkant bleef, haalde Karin op, op het station te Kapelle en de overige waaghalzen Joris, Tobias, Richard, Joan, Matty en Inge vertrokken ook richting Kapelle. Sandra kon er helaas niet bij zijn vanwege een zere rug die ze wat rust wil geven. En Pieter is er helaas ook nog altijd niet bij.

Het weer zat niet echt mee (dat is nog zachtjes uitgedrukt). Dit werkte niet echt motiverend. Maar we laten ons niet kennen en gingen van start in de volgende opstelling, Karin Joan Richard en Joris en in het andere vak mocht Tobias de oude rotten Wilco, Matty en Inge bijstaan. Toen we begonnen was het nog droog. Het waaide alleen loeihard. Maar dat deerde KVK niet en ze gooide er redelijk snel 2 in. Wij probeerden van alles, we hadden af en toe leuke kansen, maar het balletje wilde er maar niet in. Na 25 minuten ging letterlijk de kraan open! Oftewel het ging gieten. Zo hard dat het wel hagel leek. Maar de rust was in zicht, dus nog even doorzetten. We gaan rusten met een 7-2 achterstand. Na een heerlijk bakkie thee, zijn we toch maar weer het veld op gegaan, waar het intussen nog altijd goot! Al vrij snel werd duidelijk dat er de 2e helft niet veel fut meer in zat bij Zaamslag. Joris die onwijs veel ballen onderschepte, zag dat zijn moeite keer op keer teniet gedaan werd omdat de bal maar niet in het aanvalsvak wilde aankomen. Tja wat wil je met die wind, en dat weer? De tweede helft daar gaan we verder maar niet te veel over uitweiden, het enige goede nieuws was dat het de laatste 10 minuten weer was gestopt met regenen. Uiteindelijk verliezen we met 10-4… Huh, dan was de 2e helft eigenlijk helemaal niet zo slecht…??? Tja bij KVK gingen de ballen er simpelweg ook niet meer door. En achteraf waren wij zelf ook enigszinds verbaasd over de uitslag. “o, dan viel het eigenlijk best nog mee”

Hierbij nog een sfeerbeeld van deze avond

Moeilijk gaat ook.

Een onuitgegeven tweede moest voor de laatste wedstrijd Togo 3 partij geven. Joris was vandaag met zijn 28 jaar het jongste veulen tussen de lijnen. Ik ga jullie de gemiddelde leeftijd niet meedelen uit medeleven (haha). In de uitwedstrijd had Zaamslag 2 het knap lastig gehad met dit Togo en slechts de overwinning binnengehaald in de slotminuten.

Na de gebruikelijke studieronde is het Zaamslag dat met veel kreunen en steunen (had dit met die gemiddelde leeftijd te maken ?) een 4-0 voorsprong neemt na een kwartier spelen. Het liep allemaal niet zo lekker vandaag waardoor een ruime score achterwege zou blijven. We gingen dan ook de rust in met een magere 5-2 voorsprong.

De tweede helft leek het nog erger te worden. Togo kwam op kousenvoeten terug tot 5-4 waardoor Zaamslag alle hens aan dek moest roepen om Togo af te houden en het slaagde hierin. Gelukkig konden we nog twee keer scoren zodat de wedstrijd afgefloten werd bij een magere 7-5 overwinning. Zaamslag 2 sluit hiermee de zaalcompetitie af op een gedeelde tweede plaats samen met Blauw-Wit. Een zeer mooi resultaat en had de competitie wat gunstiger verlopen had hier meer ingezeten. Toch een dikke proficiat.

07 -05 Schotje achter de korf Jack

Zaamslag 2 boekt vlotte uitzege tegen Tjoba 6.

Na drie verlieswedstrijden op rij, wegens welgekende omstandigheden, moest Zaamslag 2 dringend op zoek naar eerherstel en dit kon al tegen Tjoba. Toch kon Zaamslag 2 weerom niet op volle oorlogssterkte afreizen naar Goes wegens afwezigheid van Pieter (nog steeds geblesseerd) en Tobias, hun respectievelijke vervangers waren Christijn en Richard. Onze meiden daarentegen waren er allemaal wel. Gingen van start en in volgende vakken : Wilco, Christijn, Sandra, Matty en Joris, Richard, Joan, Inge. Op het bankje namen Karin en Petro plaats.

Zaamslag startte voortvarend en nam al vlug een 0-2 voorsprong met doelpunten van Joris en Inge. Doch in sneltempo weet Tjoba de achterstand te neutraliseren en kunnen we van vooraan opnieuw begingen. Met succes weliswaar want met schoten van Joris en Richard neemt Zaamslag terug de leiding. Christijn die aardig zijn best deed legt met een mooi afstandschot de 2-5 in het mandje. Tjoba lukt de 3-5 en Zaamslag beseft dat het de tegenstander absoluut niet terug in de wedstrijd mag laten komen en duwt net voor rust nog even het gaspedaal in. Joris en Joan brengen de marge op vier doelpunten zodat we toch enigzins met een gerust gevoel de rust in gaan. Christijn wordt bedankt en vervangen door Petro. Richard mag blijven staan om nog wat meer ervaring op te doen. Gevolg…..knikkende knieën tot aan het eind van de wedstrijd. Sandra zet Zaamslag verder op de goede weg met een schotje 3-8. Zaamslag pikt op regelmatig wijze zijn doelpuntjes mee en drijft de marge op tot 4-11 dankzij doelpunten van Joris (2) en Petro. Tjoba is er aan voor de moeite en kan niet echt meer een vuist maken. Beide teams scoren elk nog twee keer zodat de wedstrijd wordt afgefloten bij een 6-13 stand. Joris was in aanvallend opzicht de absolute uitblinker vandaag en nam met een half dozijn doelpunten bijna de helft van de gemaakte goaltjes voor zijn rekening. Hopelijk kunnen we onze resterende wedstrijden eveneens winnend afsluiten en toch nog rekenen op een mooi plaatsje in het klassement.

Fortis 6 –Zaamslag 2 (31 januari)

Met veel moeite en pijn hebben we toch een heel leuk, enthousiast en goed team bij elkaar kunnen scharrelen voor de uitwedstrijd tegen Fortis. We hebben te kampen met wat blessures en dat levert vaak meteen de nodige problemen op. Maar Petro, Richard en Ernst waren bereid om ons te helpen Fortis te verslaan, samen met Toob begonnen deze heren aan de wedstrijd. Aan dameskant waren er gelukkig geen problemen. Inge was inmiddels weer min of meer beter. Als laatste zijn Wilco, Joan en Joris naar Kruiningen afgereisd om het eerste bij te staan in hun jacht naar de titel! Dat is echt teamwork jongens! Petje af!

Helaas kan ik het hele scoreverloop me niet meer zo goed voor de geest halen. Wel weet ik dat we er echt even in moesten komen. Fortis is een sterk team, en ik verbaas me er eigenlijk ook nog over dat we thuis met ruime cijfers hebben weten te winnen. Na een kwartiertje hebben we ze toch een beetje door, en kunnen we enigszins volgen. We gaan rusten met een (ik dacht ) 5-3 achterstand. Inmiddels waren Joan en Joris uit Kruiningen komen vliegen om nog een tweede helft mee te kunnen doen. Richard en Karin worden vervangen en zo beginnen we de tweede helft. Het vak van Petro, Joris, Sandra en Joan speelt een beresterke 2e helft, ze verdedigen super en geven de aanval telkens weer de mogelijkheid om de kansen af te maken. Helaas lukt het Ernst, Tobia, Matty en Inge niet om te scoren. Zij hadden moeite om kansen te creëren, maar er zaten toch mooie dingen bij. Helaas telkens mis. Op een gegeven moment kijken we tegen een fikse achterstand aan van 5 doelpunten. Tegen het eind lopen we nog wat terug in, maar Fortis is gewoon te sterk voor ons vandaag. We verliezen met 11-7… Nog wel een pluim voor Tobias, zijn heer kwam er (volgens eigen zeggen) niet aan te pas en dus ging hij er in de rust uit om na een aantal minuten inde 2e helft in het andere vak weer te verschijnen tegen Joris. Tja het mag…maar wij zijn van mening dat het niet sportief is… Ach ja, je moet toch een excuus hebben na zo’n nederlaag, kun je nog even legaal mopperen…We zijn nu een weekje vrij en daarna wacht een pittige uitwedstrijd tegen Blauw-Wit.

Inge

Zaamslag 2 nipt onderuit tegen Tjoba 6

Zaamslag 2 begon enigzins gehandicapt aan deze opdracht door het feit dat maar liefst 4 basisspelers er niet bij waren. Pieter en Joris waren geblesseerd, Inge afwezig en Matty speelde in het derde omdat ze nog weg moest. Gelukkig waren Christijn, Jack en Diana bereid om met het tweede mee te doen. Daarnaast waren Karen, Joan, Sandra, Tobias en Wilco uiteraard van de partij. Een goed kwartier weet Zaamslag echt gelijke tred te houden met Tjoba (2-3) maar moet daarna de rol lossen. Ondanks doelpunten van Wilco, Jack, Sandra en Christijn in de eerste helft gaan we de rust in met een 4-8 achterstand. Deze achterstand had minder kunnen zijn mocht Christijn niet zoveel pech gehad hebben….die bal wou er gewoon niet in ! Bij de bespreking tijdens de rust gaf ik het team mee dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, er kon nog gewonnen worden. Zaamslag begon aan de achtervolging en kwam terug tot 6-8, moest Tjoba terug laten gaan tot 6-10. Dit fenomeen zou zich nog eens herhalen want bij een 8-10 stand wist Tjoba toch weer uit te lopen tot 8-12. Zaamslag perste er nog een ongelooflijk eindsprintje uit maar kon niet verhinderen dat Tjoba de wedstrijd won met 11-12. Het fel vertimmerde Zaamslag toonde karakter en inzet maar werd hiervoor niet beloond. Mede door het slecht bijhouden van de score kan ik nog enkel vertellen dat Christijn er nog een aantal binnenknalde, Joan trefzeker was vanop afstand, Karin, Wilco en Tobias ook nog hun doelpuntje meepikten. In de slotfase mocht Richard nog opdraven maar spijtig genoeg kon hij er ook niet voor zorgen om minstens één puntje aan huis te houden. Hopelijk zijn we volgende week terug voltallig !

Zaamslag 2 bijt de spits af in het nieuwe jaar.

Het tweede mocht het nieuwe jaar op gang trekken tegen Atlas. De korfbal moest uitwijken naar zaal B door het indoor soccertornooi dat plaats vond. Bijna een maandje zonder korfbal liet duidelijk zijn sporen na. Vol goede wil werd de Atlaskorf bestookt maar verder dan een ooohhh en een aaahhh kwamen we niet. Pas na een dikke tien minuten spelen kon Joris de ban breken 1-0. Na een tegentreffer van Atlas kon Zaamslag uitlopen tot een 4-1 voorsprong via doelpunten van Sandra (schot), Karin (doorloper) en Joan (schotje). Atlas vocht voor wat het waard was en vooral onze heren hadden hun handen vol. Met nog treffers van Karin (schot), Wilco (schot) en Sandra (schot) sloten we de eerste helft af met een 7-5 voorsprong. De tweede helft een zelfde spelbeeld. Zaamslag gaat onverdroten verder op zoek naar doelpunten maar lukt daar niet bijzonder in. Atlas is in het zelfde bedje ziek en bakt er ook niets van. Na twintig minuten mist Atlas de aansluitingstreffer van op de stip en Zaamslag schiet plots wakker. In een fel slotoffensief vinden we toch nog vier keer de korf (omdraaier Joan, klein kansje Wilco, doorloper Sandra en schotje van Pieter) zodat we de wedstrijd verdiend winnen met 11-5.

Zaamslag wint spannend duel tegen Blauw-Wit.

Dat beide teams niet erg scherp voor de dag kwamen blijkt uit de magere 6-4 score die uiteindelijk na afloop op het bord zou prijken. Niet dat er geen kansen waren maar echt jongens het visier stond niet scherp vandaag. Het is Inge die na de gebruikelijke studieronde haar verdedigster weet te verschalken met een mooie omdraaibal en voor de 1-0 zorgt. De “Reus” van Blauw-Wit weet Joris te grazen te nemen onder de korf met een klein kansje en de score is terug gelijk 1-1. Joris waande zich tegen de “Reus” in een schiettent op de kermis want deze Blauw-Wit krijger maakte het hem echt niet moeilijk zodat hij vrij van alle kanten kon aanleggen. Joris bleef maar aan een hoog tempo dat gele ding bestoken en dan weet je dat vroeg of laat dat doelpunt toch moet vallen. En ja hoor daar was ie dan de 2-1. Matty zorgt kort daarop voor de 3-1 op het kwartier. De kanonnen vallen weer stil en het is pas in de laatste minuut dat beide teams weer van zich laten horen. Inge met een schot brengt de marge op drie (4-1) maar Blauw-Wit lukt net voor het rustsignaal de 4-2. Na rust neemt Zaamslag de draad weer op en gaat op zoek naar meer. Ontelbare kansen worden weer gemist tot Joan van ver binnen knalt 5-2. Door een goede verdediging krijgt onze aanval veel kansen om de score verder op te drijven maar de afwerking blijft echter achterwege. In de verdediging worden pittige duels uitgevochten met name vooral die van Pieter met zijn heer (ingevallen in de tweede helft). Deze laatste vond het op een gegeven moment nodig om Pieter met een regelrechte judoworp (Ippon) te vloeren. Hierdoor laaiden de gemoederen wat op met wat duwen heen en weer tot gevolg. In deze tumultueuze periode weet Blauw-Wit terug te komen tot 5-4. Gelukkig weet Zaamslag tijdig het hoofd koel te houden en herpakt het zich en met een mooie vrijworp van Pieter wordt het lot van Blauw-Wit definitief bezegeld 6-4. Een magere scoren maar wel een dikverdiende overwinning. Proficiat.

Zaamslag 2 opent zaalseizoen met winst

Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op een sterk tweede en wordt er veel verwacht. Voor de eerste wedstrijd werd deze verwachting al ingelost.

Na een mooie onderschepping bij het uitverdedigen bediende Pieter zijn vrouwtje Sandra die mooi afwerkte 1-0. Onze eerste verdediging deed het meer dan behoorlijk, dit zou trouwens heel de wedstrijd zo zijn, zodat het eerste aanvalsvak ruim de tijd kreeg om naar de 2-0 op zoek te gaan. Pieter, met een schotje achter de korf, zorgde uiteindelijk voor de 2-0. De eerste vakwissel was een feit. Zaamslag bleef sterk verdedigen waardoor de kansen voor de tegenstander miniem waren. Onze aanvallen liepen nog niet helemaal zoals gewenst maar toch slaagden we erin via Joris met een mooi schot en een doorloper om de rust te bereiken met een 4-0 voorsprong.

Na rust was het Wilco die als eerste een tegentreffer moest toestaan 4-1 maar Tobias met een klein kansje (zie filmpje) zorgde meteen voor de 5-1. Met een schotje tegen Inge werd het 5-2. Zaamslag vond het toen wel weer even welletjes en drukte het gaspedaal dieper in. Met in volgorde treffers van Joris (schot), Pieter (doorloper), Inge (schot), Matty (schot), Joris (schot + zie filmpje) en Pieter (klein kansje) liep Zaamslag uit tot een ruime 11-2 voorsprong. Met een laatste tegentreffer tegen Matty werd de wedstrijd afgefloten op 11-3. Een mooie eerste zege om het seizoen te openen. Doe zo verder. Proficiat.

Zaamslag 2 – Fortis 6, doelpunt Pieter

Doelpunt Joris tegen Fortis

Tobias scoort na mooie aangeef van Pieter

Zaamslag 2 – Fortis 6

Sterk Zaamslag verslaat Fortis.

Je hoeft niet altijd naar een eerste team te gaan kijken wil je een goede wedstrijd zien. Afgelopen zaterdag mocht ik daarvan getuige zijn. Alle ingrediënten waren aanwezig : een lekker weertje, twee teams die voor de overwinning gingen en een goede leiding.

Na een studieronde van 10 minuten, waarin geen doelpunten te noteren vielen, wist Fortis de score te openen. Meteen daarna kreeg Fortis de kans om de score te verdubbelen via een strafworp maar deze werd gemist. Zaamslag lukte de 1-1 maar kon amper genieten van deze treffer want meteen toonde Fortis zich trefzeker 2-1. Geleidelijk aan trok Zaamslag het laken naar zich toe en kon uitlopen tot 2-4 mede door het weerom missen van een strafworp door Fortis. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Fortis. Derde keer goeie keer want nu werd er niet gefaald vanop de stip zodat we de rust ingingen met slechts één doelpunt voor 3-4. De eerste twintig minuten na rust leek het er op dat Zaamslag Fortis ging oppeuzelen want met vijf treffers op rij bouwden we een mooie zespuntenvoorsprong op. Fortis schoot plots wakker en besefte dat ze iets moesten doen om er nog een wedstrijd van te maken. De motor sloeg terug aan en in een mum van tijd stond het plots 7-9 ! Nog vijf minuten te gaan. In de slotfase nam Zaamslag de score terug over zodat deze mooie wedstrijd werd afgesloten met een 8-12 zege. Zaamslag eindigt zo samen met Seolto op de eerste plaats. Proficiat !

Mooie overwinning voor Zaamslag 2

Zaamslag ging het best van start en nam al vlug een 3-0 voorsprong. Deze driepuntenkloof werd behouden tot aan de rust 7-4. Na rust kregen we een ander Seolto voorgeschoteld. De Vlissingenaars hadden niet de intentie de punten zo maar achter te laten aan ’t Kotje en begonnen aan een fenomenale inhaalrace. Zaamslag wist echter Seolto toch telkens achter zich te houden en kon de wedstrijd met het kleinste verschil afsluiten 10-9.

Zaamslag wint van Tjoba.

Het is eens wat anders zo een avondwedstrijd door de week. Onder leiding van scheidsrechter Wim werd de wedstrijd stipt om 19u30 op gang gefloten. Onze eerste aanval had bijna een kwartier nodig om een eerste vakwissel te bewerkstelligen maar slaagde er in dank zij een bijzonder goede verdediging aan de overkant. Tjobo wist zich nog even terug in de wedstrijd te knokken bij een 3-2 stand, maar Zaamslag counterde gevat en bereikte de rust met een 5-2 voorsprong. In de eerste tien minuten van de tweede helft leek Zaamslag de basis te hebben gelegd voor een vlotte overwinning. Met vier treffers en slechts één tegendoelpunt in deze fase wist Zaamslag verder uit te lopen tot 9-3. Klaar is kees zou je denken maar Tjoba kon binnen de vier minuten echter milderen tot 9-6 waardoor de wedstrijd met nog twintig minuten te gaan terug open lag. Gelukkig hielden we het hoofd koel en zochten we geduldig naar de juiste kansen om die af te maken. Zo mocht Petro met zijn vijfde van de avond van op de stipt de eindcijfers op het scorebord zetten 11-7.

11 – 07 Strafworp Petro

Zaamslag 2 graait puntje mee uit Terneuzen.

Na de klinkende overwinning van vorige week moest Zaamslag 2 uit naar Luctor, er stond dus een regelrechte derby op het programma. Toen Luctor de Zaamslagtroepen zag arriveren kregen ze meteen knikkende knieën. Wat is dat allemaal dat is precies een half eerste van Zaamslag dat daar aankomt ! Nu is het wel zo dat Zaamslag 2 bestaat uit een aantal mensen die voorlopig (hopelijk) een stapje terug hebben gezet uit het eerste naar het tweede, maar verder niets bijzonders. Ja, Marjolein en Linda hebben inderdaad elk nog een halfje meegespeeld. Nu in de eerste helft bleek de vrees van Luctor ongegrond want Zaamslag was voortdurend op achtervolgen aangewezen. De Luctorverdediging hield goed stand en telkens wanneer Zaamslag naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker wist Luctor de kloof terug uit te diepen. Zodoende werd er gerust met een 5-2 achterstand. Niet dramatisch maar dan moest er in de tweede helft toch het één en ander veranderen. Zaamslag had de boodschap begrepen en kon milderen tot 5-4. Luctor weer naar 6-4 maar na een goed kwartier wist Zaamslag eindelijk de gelijkmaker te scoren 6-6. Met nog twintig minuten te gaan lag de wedstrijd terug helemaal open. Toch konden beide ploegen geen echte vuist meer maken zodat deze laatste score ook meteen de einduitslag was. Na een betere tweede helft mogen we zeggen dat het gelijkspel meer dan terecht was.

02 – 01 Klein kansje Joris

03 – 02 Schot Petro

05 – 03 Strafworp Joris (fout op Wilco)

05 – 04 Schot Debby

06 – 05 Schotje Linda

06 – 06 Schotje Karen