Archief Seizoen 08/09

Interview in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad

Nabeschouwing op het afgelopen seizoen 2008-2009

Het voorbije seizoen mogen we qua resultaten van de seniorenteams absoluut niet klagen. Zowel het tweede als het derde behaalden diverse titels zowel in de zaal als op het veld. Zo eindigde Zaamslag 2 in de voorjaarcompetitie op een gedeelde eerste plaats samen met Tjoba 6, in de najaarscompetitie werd een zelfde resultaat behaald maar nu stond Seolto 4 mee op het hoogste schavotje. In de zaalcompetitie eindigde Zaamslag 2 op een mooi gedeelde tweede plaats samen met Blauw-Wit 4. Zaamslag 3 deed het zelfs nog beter en behaalde zowel in de voorjaars- als in de najaarscompetitie op het veld en in de zaal de titel en dit met slechts één verliespuntje over het hele parcours. Ja wat zeg, ga er maar aanstaan hé. Maar de absolute verrassing dit seizoen kwam toch wel van Zaamslag 1. Dat er enorme progressie in het team zat konden we de laatste jaren al vaststellen maar dat het zo een vaart zou lopen had niemand wellicht verwacht. In de zaalcompetitie eindigde Zaamslag 1 nog op de tweede stek achter het ongenaakbare Atlas maar in de veldcompetitie waren de rollen omgekeerd en kaapte Zaamslag 1 de titel weg voor de neus van Atlas. Dit had tot gevolg dat er nog een promotiewedstrijd moest gespeeld worden tegen de derdeklasser DSO om eventueel te promoveren naar die fel begeerde derde klasse. Het ervaren DSO haalde echter het pleit met 13-9 maar toch mag Zaamslag 1 promoveren als één van de twee beste vierdeklassers na het vrijkomen van enkele plaatsjes in die derde klasse. De titel behalen was al mooi maar deze promotie was de kers op de taart.

Chronologisch overzicht van de behaalde resultaten door Zaamslag 1

Het eerste gedeelte van de veldcompetitie werd afgesloten met slechts één verliespunt tegen concurrent Atlas (6-6). In de overige wedstrijden werden BKC (14-7), Zevenbergen (13-8), Volharding (10-15), Voltreffers (11-6) en Luctor (10-11) opzij gezet. Zo voert Zaamslag 1 samen met Atlas de kop van het klassement aan met 11 punten uit zes wedstrijden en met een doelsaldo van +23 (DV 70 – DT 47). Alzo trok Zaamslag 1 met een goed gevoel de zaal in maar wegens personele problemen werden uit de eerste vier wedstrijden slechts vier punten gehaald. De twee thuiswedstrijden tegen ODI en Volharding werden nog vlot gewonnen met respectievelijk 17-13 en 17-5 maar de uitwedstrijden tegen SKV en ZKV werden verloren met 12-11 en 14-10. Zaamslag kon meteen in de achtervolging op Atlas en moet de volgende confrontatie tegen Atlas winnen wil het in de running blijven. Zaamslag wint nipt met 13-14 en de strijd ligt terug open. De volgende vier wedstrijden op rij worden gewonnen tegen ODI (6-10), SKV (13-4), Volharding (12-16) en ZKV (16-5). De misstappen tegen SKV en ZKV zijn daarmee weggespoelt. De titel ligt nog binnen bereik maar dan moet er nog een keer gewonnen worden van Atlas en moeten de laatste twee wedstrijden ook nog gewonnen worden. Bij winst door Atlas is alles voorbij. Atlas wint de beslissende wedstrijd met 8-14 zodat de resterende winstwedstrijden tegen Triade (8-13 en 20-9) slechts voer zijn voor de statistieken. Zaamslag 1 behaald alzo een verdienstelijke tweede plaats met 18 punten op 24 met een positief doelsaldo van +50 (DV 165 – DT 115). In het tweede deel van de veldcompetitie opent Zaamslag met een klinkende overwinning tegen Volharding (18-7), daarna wordt er één puntje gelaten tegen Voltreffers (10-10) en vervolgens volgen overwinningen tegen BKC (9-22) en Luctor (14-4). Weerom zou de wedstrijd tegen Atlas dus wel eens beslissend kunnen worden voor het kampioenschap. In de week net voor de wedstrijd tegen Atlas ontvangen we bericht van de bond dat we één puntje extra krijgen. In de wedstrijd tegen Voltreffers werd er blijkbaar een niet gerechtigde spelers opgesteld vandaar dat de uitslag werd omgezet in 10-15 winst in plaats van 10-10 gelijk. De situatie veranderde plotseling enorm want winst tegen Atlas betekende meteen ook dat de titel binnen was. Zaamslag 1 kweet zich voortreffelijk van zijn taak en veegde de vloer aan met Atlas door met overtuigende 14-7 cijfers te winnen. Hiermee was de kater van de verloren zaalwedstrijd meteen weggespoeld. De laatste uitwedstrijd tegen Zevenbergen werd ook nog gewonnen met 3-14 zodat Zaamslag 1 verdiend kampioen werd met slechts één verliespunt en met een positief doelsaldo van +75 (DV 162 – DT 87). Eindelijk, hier hebben we jaren naar gewerkt.

Tot slot nog enkele weetjes. Gedurende het hele seizoen draafden maar liefst 16 verschillende spelers op in het eerste (invalbeurten meegerekend). De meeste doelpunten kwamen uit handen van de heren, 233 stuks waarvan 50 strafworpen, maar onze meiden deden het verre van slecht en deden ook een flinke duit in het zakje door 94 maal raak te treffen en dit zonder strafworpen. Overigens mag het gezegd zijn dat het grootste gedeelte van de strafworpen versiert wordt door onze dames.

De topscoorderslijst is als volgt :

1 Marco 87

2 Pjotr 80

3 Linda 44

4 Marjan 23

5 Erwin 22

6 Joost 20

7 Marjolein 16

8 Joris 15

9 Debby 9

10 Wilco 5

11 Pieter 3

12 Joan 1

13 Karen 1

14 Richard 1

De absolute topcoorder bij de dames is dus Linda met 44 stuks en bij de heren Marco met 87 stuks.

van site DSO: DSO blijft in derde klasse

Na een uiterst spannende wedstrijd vorige week, moest DSO afreizen naar Zaamslag om daar de, op papier lastige, wedstrijd te spelen tegen de winnaar van de vierde klasse voor behoud in de derde klasse. DSO startte beheerst en scoorde prima.

Gesteund door slechts een paar DSO-ers door de Fancy Fair en het familietoernooi begon DSO uitstekend aan de wedstrijd en nam al snel een 1-0 voorsprong. Na de vlotte gelijkmaker van Zaamslag stoomde DSO gestaag door naar 1-6 en leek het een uiterst gemakkelijke middag te worden. Helaas had het eerste aanvalsvak moeite om de vaak lange aanvallen in doelpunten om te zetten en dat gaf Zaamslag de kans om terug te keren in de wedstrijd tot 4-6. Nog voor rust wist DSO echter de voorsprong weer te vergroten naar 4-8.

Na rust scoorde Zaamslag direct, maar liet DSO zich niet van de wijs brengen. Door opnieuw de bal zeer langdurig in bezit te houden werd verhinderd dat Zaamslag aan kon sluiten. Omdat DSO moeite bleef houden met scoren wist Zaamslag nog 1 keer dichterbij te komen, maar uiteindelijk was het klasseverschil eenvoudig te groot en kon DSO de wedstrijd simpel uitspelen. DSO won uiteindelijk met 9-13. Sander Bijl speelde in de rebound een uitstekende wedstrijd en Sander Driesse was aanvallend van grote waarde met 6 treffers. Eindelijk is door DSO een keer een beslissingswedstrijd gewonnen en daarmee afgerekend met een jarenlang syndroom!

Door de overwinning blijft DSO in de derde klasse en moet kampioen Zaamslag merkwaardig genoeg ook het volgende jaar in de vierde klasse verschijnen. Bijzonder was nog dat Zaamslag gesteund werd door plaatselijke supporters, die helemaal niets met de korfbal te maken hadden, maar vanaf de braderie naar het veld gekomen waren. Ze waren zelfs bereid om de gekochte Duitse vlaggen te verbouwen tot Zaamslag kleuren!

PZC: Korfballers Zaamslag laten te veel kansen liggen.

Korfballers Zaamslag laten te veel kansen liggen in promotiewedstrijd.

door Aector Dooms.

ZAAMSLAG – Pjotr Hamelink zocht na afloop teleurgesteld de kantine op. Het achttienjarige talent van Zaamslag verloor zaterdag met zijn team het beslissende duel met DSO voor promotie naar de derde klasse.

Hamelink scoorde vijf keer, maar dat bleek niet genoeg voor de kampioen van de vierde klasse: 9-13.

Terwijl de ploeg uit Klundert een feestje vierde, complimenteerde interim-coach Ben Wouters (hoofdtrainer Ivan de Hert was op vakantie) zijn team voor de fanatieke wijze, waarop was gespeeld. ,,We waren de evenknie”, constateerde hij.

Daarna zocht Pjotr Hamelink snel de kantine op. ,,Met wat meer geluk hadden we deze wedstrijd gewonnen. We hebben na rust kansen laten liggen. Kwalitatief gezien waren we niet minder. De tegenstander was sterker bij het afvangen van de bal, maar ik had het nog willen zien als we tot één punt waren genaderd” , spoelde hij de teleurstelling met frisdrank weg. De topscorer doelde op de kans in de slotfase voor Joris de Bree (hij was de vervanger van de niet fitte Joost Hamelink), die helemaal vrijgespeeld van dichtbij de korf miste.

Dan was er bij een stand van 10-9 nog van alles mogelijk geweest, maar in de daaropvolgende tegenaanval werd de marge door de Brabanders vergroot tot drie punten: 11-8.

,,We maakten het ons zelf moeilijk, maar als Zaamslag had gescoord had ik het inderdaad nog niet geweten”, zei de winnende coach Piet Klootwijk.

De ervaren korfbaltrainer, jarenlang coach op het hoogste niveau, strooide met complimenten richting de Zeeuws-Vlamingen. ,,Zaamslag heeft een sterke jonge enthousiaste ploeg, die zeker in de derde klasse niet zal misstaan. Het is in en in triest dat de kampioen niet rechtstreeks naar de derde klasse promoveert. Wij hadden tegen de nummer twee van de vierde klasse moeten spelen.” De basis bleek bij Zaamslag te smal. Zo werd de ervaren Debby Cerpentier (enkelblessure) node gemist. DSO, een vereniging met zes seniorenteams en 125 jeugdleden, degradeerde vorig jaar uit de tweede klasse en wist nog net boven de degradatiestreep van de derde klasse te eindigen. Klootwijk voerde in zijn eerste seizoen bij DSO een verjonging door, maar werd tegen Zaamslag gedragen door de routiniers. Zo schoot Sander Driessen van afstand een aantal keren raak.

Klootwijk had verder zijn beste verdediger opgeofferd aan Zaamslag-aanvoerder Marco van Reeuwijk, die geen meter vrijheid werd gegund. Zaamslag keek al vrij snel tegen een 5-1-achterstand aan, maar toonde na rust veerkracht door de achterstand bijna teniet te doen.

,,Ik ben trots op deze ploeg. Ik heb twee trainingen gedaan, maar als je ziet wat ze opgepikt hebben. Dat is klasse”, concludeerde de 27-jarige interim-coach Wouters, spelend bij Kwik Merksem op het hoogste niveau van België.

Zaamslag-DSO 9-13 (4-8). Scores Zaamslag: Pjotr Hamelink (5), Marco van Reeuwijk, Linda Hamelink, Erwin Verhelst, Joris de Bree.

Marco in actie


Zaamslag zonder verlieswedstrijd kampioen.

Nadat we twee weken geleden al kampioen waren geworden moesten we nog een verplicht nummertje gaan opvoeren tegen Zevenbergen. Terug die goede ouderwetse wei in. Door het behalen van het kampioenschap moesten we bij de pinken blijven, een mindere wedstrijd met het oog op de komende promotiewedstrijd konden we ons niet veroorloven, dat is nu eenmaal niet goed voor het moreel van de troepen. Iedereen begon dus scherp aan de wedstrijd. Al na dertig seconden verdween de bal een eerste keer door de korf 0-1 en vrij vlug daarop viel de 0-2. Het moge gezegd zijn dat Zaamslag een prima start nam want ook het tweede aanvalsvak liet er geen gras over groeien 0-4. Zonder al te veel moeite dikte zaamslag de score aan zodat bij rust al een riante 0-10 op het scorebord stond. Hier en daar waren er toch wel bitsige duels en ik hield dan ook mijn hart vast voor eventuele blessures. Zo kreeg vooral Marjan het flink te verduren tegen haar potige dame, nu ja gebrek aan kwaliteit moet blijkbaar gecompenseerd worden door agressiviteit. Meerdere spelers maakten dan ook kennis met het natuurgras van Zevenbergen. Na rust vlotte het iets minder toch dreef Zaamslag zonder veel moeite de score op tot 0-14. Zouden we in de verdediging de nul kunnen houden tot aan het einde van de wedstrijd ? Onze enige reserve, Rieste, mag de laatste twintig minuten volmaken in plaats van een al weer erg bedrijvige Joris. En dan slaat plots het noodlot toe bij een 2-14 stand (inderdaad Zevenbergen heeft twee keer gescoord)….. Debby gaat weer door haar enkel en mag de promotiewedstrijd, net als Joost (door de enkel op training) op haar buik schrijven. Ons aanvalsvak moet verder met zijn drieën !!! Moeilijk spelen maar toch worden er nog meerdere kansen gecreëerd maar niet gescoord. We slepen ons naar het einde van de wedstrijd die dan ook eindigt op een 3-14 overwinning. We hebben onze plicht vervult maar deze wedstrijd laat toch een wrange nasmaak achter. Na het fluitsignaal ontvangen we uit handen van de bondsafgevaardigde de kampioensbeker maar echt gefeest wordt er niet…..

Ondanks deze tegenslag moeten we ons nu gaan voorbereiden op de promotiewedstrijd en ik roep dan ook iedereen op zijn uiterste best te doen om deze week dinsdag en donderdag te komen trainen. Ga er voor en zorg dat je je later zelf niet kan verwijten dat je niet genoeg je best hebt gedaan.

00 – 01 Doorloper Marco

00 – 02 Doorloper Marjan

00 – 03 Klein kansje achter de korf Marjolein

00 – 04 Klein kansje Pjotr

00 – 05 Vrije worp Marco

00 – 06 Klein kansje Debby

00 – 07 Klein kansje Erwin

00 – 08 Schotje Linda

00 – 09 Schotje Marco

00 – 10 Strafworp Marco (fout op Marjan)

RUST

00 – 11 Vrije worp Pjotr

00 – 12 Strafworp Pjotr

00 – 13 Schot Marco

00 – 14 Strafworp Joris (fout op Debby)

03 – 14 EINDSTAND

Onze eigen “Bekende Belg”!

Wat wij allemaal niet weten is dat Ivan echt een autoriteit is in het belgse korfbalwereldje. Hij heeft het zelfs geschopt tot de voorpagina van de Belgische Korfbalbond!

http://www.korfbal.be/kbkbhotn.asp?id=0#1892

We kunnen er geen genoeg van krijgen: nog maar wat foto’s

Ivan op de schouders na behalen kampioenschap

meer filmpjes onder het wedstrijdverslag

ZAAMSLAG KAMPIOEN !!!!

Eindelijk was het zover….de langverwachte wedstrijd die wel eens over de titel kon beslissen stond op het programma Zaamslag – Atlas. Onverwacht was er deze week nog een appeltje uit de kast komen vallen en kregen we in het klassement een puntje extra toegekend wegens het onrechtmatig opstellen van een speler door Voltreffers waardoor het behaalde gelijkspel van 10-10 werd omgezet in een 10-15 overwinning voor Zaamslag. In de loop van de week had ik dit al wel gezien op de site maar daar niet al te veel aandacht aan besteed daar ik dacht dat het om een fout ging. Tot donderdag de poppen pas echt aan het dansen gingen. Druk sms- en emailverkeer naar mij….maar helaas niet te bereiken. Ik zat namelijk lekker te aperitieven bij de achterburen. ’s Avonds dan nog eens telefoon van de voorzitter himself er bovenop. Nu voor mij veranderde er niets aan de situatie met dat ene puntje extra, als we kampioen wilden worden, moest er gewonnen worden van Atlas, punt aan de lijn. Wat wel leuk was was het feit dat we thuis kampioen konden spelen, mooier kan toch niet. Bij mijn aankomst op Zaamslag keek ik dan ook de ogen uit mijn kop. Rondom het veld hingen vlaggetjes en ballonnen in de clubkleuren te wapperen, net alsof alles al in gereedheid was gebracht voor een kampioenenviering. Extra druk op de trainer en zijn spelers…..stel je voor als het mis zou lopen wat dan. Nu had ik persoonlijk al heel de week een erg goed gevoel en zag dat dit bij de spelers ook zo was. Naar deze wedstrijd hadden we toegeleefd en deze keer moest het echt lukken. Dit zou onze super Saterday worden. De afgelopen week had ik toch nog twee maal de wedstrijd herbekeken van in de zaal tegen Atlas waarin we net naast de zaaltitel grepen. Wat moest er beter, wie moest waar op letten en wat waren de zwakke plekken van Atlas. Huiswerk gedaan en nu maar hopen op een goede afloop.

Net als vorige week kwam er weer heel wat volk opdagen en het weer zat ook mee, een stralend zonnetje zorgde voor de surplus.

De wedstrijd kon beginnen onder de kundige leiding van scheids Cannoo van Fortis. Atlas stelde tegen en deed dit net zoals ik het verwacht had. Debby, Marjan, Joost en Marco trokken ten aanval terwijl Linda, Marjolein, Erwin en Pjotr de boel moesten dicht houden. De eerste helft werd een nagelbijtend kijkstuk met een Zaamslag dat steeds het voortouw nam maar Atlas niet afgeschud kreeg. De wedstrijd ging gelijk op tot 3-3 waarna Zaamslag voor het eerst een tweepuntenkloof kon opbouwen tot 5-3 mede door het missen van een stip door Atlas. Marco mistte een unieke kans om ons met doorloper op 6-3 te brengen maar faalde en zoals het dikwijls gebeurd gaat het balletje naar de overkant en doelpunt 5-4, meteen ook de ruststand. Tijdens de rust werd iedereen nog maar eens op haar of zijn taken gewezen en met een verkwikkende peptalk werden de troepen terug het veld opgestuurd. Nog vijfendertig minuten en dan misschien toch kampioen…….

Met een snelle treffer bracht Marco de score op 6-4 maar zijn rechtstreekse tegenstander deed niet onder en scoorde de 6-5. Zaamslag slaagt er in uit te lopen tot 8-5 nu is het een kwestie van door te drukken. Joost, verdienstelijk maar toch niet helemaal lekker bezig wordt vervangen door Joris die een paar uur eerder al met het tweede kampioen was geworden. Wilden we Atlas definitief op de knieën krijgen dan moesten we nu proberen de opgebouwde marge verder uit te diepen. De verdediging sloot de rangen terwijl de aanval op zoek ging naar de vierpuntenkloof. Debby laat onze aanhang juichen met een afstandschot 9-5. Atlas lijkt te gaan bezwijken en wanneer Pjotr en Linda de score verder opdrijven tot 11-5 na vijfentwintig minuten in deze tweede helft is het zo ver. Dit mogen we niet meer uit handen geven. Het vertrouwen van Zaamslag groeit met de minuut, dat van Atlas daarentegen zakt weg. Zenuwslopende minuten kruipen langzaam aan mij voorbij en ik kan nog amper op mijn stoel blijven zitten. Zaamslag blijft het hoofd koel houden en speelt de wedstrijd uit met veel maturiteit en bravoure. Het eindsignaal klinkt bij een overtuigende 14-7 stand en het feest kan beginnen. De spelers door het dolle heen, ik in tranen van geluk en van ontlading, een op en neer springende voorzitter en joelende supporters langs de lijn, overal blije gezichten. EINDELIJK KAMPIOEN!!!!! Uitblinkers noemen is moeilijk daar iedereen vandaag zich van zijn beste kant heeft laten zien. Marco vlot scorend, leidinggevend, een aanvoerder waardig, Joost leergierig en nog volop aan het groeien, Marjan outstanding een echte rots in de branding, Debby net op tijd terug op niveau en maakster van enkele belangrijke doelpunten, Pjotr sierlijk, accuraat en creatief, Erwin beresterk in de afvang en vandaag nauwelijks te betrappen op een foutje, Marjolein met haar beste wedstrijd van het jaar, Linda hard werkend, speels en gracieus als een hinde en tot slot Joris altijd inzetbaar, tactisch sterk en onvermoeibaar. Ook wil ik in het bijzonder alle reserves bedanken die gedurende het seizoen dikwijls niet van het bankje mochten komen en er toch altijd waren.En tot slot bedank ik ook Christine mijn vrouwtje die mij toelaat mijn hobby voluit uit te oefenen waarin toch heel wat uurtjes kruipen.

En zoals het blijkbaar hoort bij het behalen van een kamioenschap op Zaamslag werden onze kampioenen in Zaamslag rondgereden op de kar, drinkend, zingend en juichend.

Meisjes en jongens, hier hebben we jaren voor gewerkt en eindelijk volgt die bekroning, super ! Niet alleen op het veld maar ook er naast. Als je ziet wat er allemaal gerealiseerd is in die laatste jaren…..eerst verlichting, dan een mooi kunstgrasveld en dan dit. Het moge duidelijk zijn dat de twee beste teams die het ganse seizoen gekleurd hebben de prijzen netjes hebben verdeeld, Atlas de zaaltitel en Zaamslag de veldtitel. Nu rest ons nog de laatste wedstrijd uit tegen Zevenbergen en dan waarschijnlijk nog een promotiewedstrijd maar die is voor mij bijkomstig. Promoveren is in ieder geval geen “must” maar als we kunnen waarom ook niet. Het zal dan wel zonder mij zijn die wedstrijd want dan lig ik lekker in het zonnetje in het zuiden van Frankrijk.

Tot slot ook nog een dikke proficiat aan het tweede dat ook KAMPIOEN werd.

01 – 00 Vrije bal Marco

02 – 01 Schot Marjolein

03 – 02 Strafworp Marco (fout op Debby)

04 – 03 Klein kansje Erwin

05 – 03 Schot Pjotr

05 – 04 RUST

06 – 04 Schot Marco

07 – 05 Strafworp Pjotr

08 – 05 Klein kansje Joost

09 – 05 Schot Debby

10 – 05 Schot Pjotr

11 – 05 Schot Linda

12 – 06 Doorloper Debby

13 – 06 Strafworp Pjotr (fout op Marjolein)

14 – 07 Klein kansje achter de korf Marco

Zaamslag 1 kampioen olé olé, zomaar wat foto’s

Verschillende filmpjes 23 mei 2009

meer filmpjes op www.youtube.nl/kvzaamslag

Zaamslag makkelijk baas in derby tegen Luctor.

De komst van Luctor zorgt meestal voor de nodige zenuwen en spanning bij onze mensen. De één heeft zijn zenuwen al wat beter onder controle dan de andere en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ook ik niet ongevoelig blijf bij deze omstandigheden. Gezien de huidige stand van zaken was hier misschien helemaal geen reden toe maar een derby blijft een derby en als Luctor ons een sportieve hak kan zetten zou het dit ook doen, wat niet meer dan normaal is. Uit verscheidene bronnen had ik toch vernomen dat Luctor met een bang hartje kwam afzakken naar Zaamslag. Ook de weergoden waren ons gunstig gestemd vandaag want naarmate de wedstrijd in zicht kwam verbeterde het weer gevoelig. Leuk en het vermelden waard is uiteraard ook de talrijke opkomst van de supporters van beide teams. Terwijl Joost ijsberend rondliep in de Gamma kon de wedstrijd van start gaan, Joris was zijn vervanger. Luctor stelde tegen en zo kreeg Linda Marjolein tegenover zich en mocht Marco een duel gaan beslechten tegen Davy. Luctor probeerde hiermee het aanvallend vermogen van beide spelers wat binnen de perken te houden.

Onze eerste aanval creëerde voldoende kansen en binnen de vijf minuten konden we dan ook een 2-0 voorsprong nemen via Debby en Marco. Onze tweede aanval deed er net iets langer over maar na dertien minuten stond de 4-0 al op het scorebord. Zaamslag deed het verdedigend behoorlijk en Luctor kon aanvallend niet echt uit de verf komen. Dat Luctor aan kwaliteit en mentale weerbaarheid heeft ingeboet was te merken, een echte vuist maken zat er niet in vandaag. Het eerste Luctor doelpunt komt er dan toch na tweeëntwintig minuten uit een onterecht toegekende strafworp. Na dit doelpunt diept Zaamslag de marge nog wat uit zodat we de rust ingaan met een 6-1 voorsprong.

Tijdens de rust worden een aantal minpuntjes besproken die er de tweede helft uit moeten. Na een snelle treffer van Pjotr (7-1) weet Luctor een tien minuten verdedigend stand te houden maar moet daarna lijdzaam toezien hoe Zaamslag verder uitloop tot 11-1 en dat na twintig minuten spelen. Luctor voert een aantal wissels door en mede onder impuls van de ervaren Eric-Jan Delbeke wordt er twee keer gescoord 11-3. Toch zijn deze treffers slechts een pleister op de wonde voor Luctor want Zaamslag wint uiteindelijk de wedstrijd oververdiend met 14-4.

Van een echte derby was er deze keer geen sprake daarvoor was Zaamslag te sterk en dit vertaald zich dan ook in het klassement. Ondanks dit gegeven kunnen we toch terugblikken op een sportieve pot korfbal tussen de buren van Zaamslag en Terneuzen. Voor Luctor zit het matige seizoen er bijna op en hen rest enkel de wedstrijd tegen Atlas nog om het blazoen terug wat op te poetsen. Zaamslag blijft samen met Atlas de leiding van het klassement aanvoeren en volgende week zou wel eens in het rechtstreekse duel de beslissing over het kampioenschap kunnen vallen. Ik hoop dat we deze keer een sportieve revanche kunnen nemen en het duel in ons voordeel kunnen beslechten na het missen van de titel in de zaal tegen ditzelfde Atlas.

01 – 00 Afstandschot Debby

02 – 00 Doorloper Marco

03 – 00 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

04 – 00 Schot Pjotr

05 – 01 Schot Marco

06 – 01 Schotje Pjotr

RUST

07 – 01 Schotje Pjotr

08 – 01 Doorloper Joris

09 – 01 Doorloper Marco

10 – 01 Schot achter de korf Marjolein

11 – 01 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

12 – 03 Doorloper Marjolein

13 – 03 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

14 – 04 Klein kansje Marco

Pupil van de week:

Zomaar wat foto’s

Score Marco

Zaamslag toont twee gezichten.

De laatste lijn naar een eventueel kampioenschap is ingezet maar dan moeten er nog wel enkele lastige klippen genomen worden waaronder BKC de eerste was. BKC heeft er deze competitite nog niet veel van terecht gebracht maar ze hadden wel de laatste weken een aantal keren terug mogen proeven hoe een overwinning smaakt. Vooral de zege op Luctor moest hen het nodige vertrouwen geven Zaamslag te bekampen. Zaamslag was dus gewaarschuwd en zoals men dikwijls zegt : “een gewaarschuwde is er twee waard”.

Met een snelle treffer opende BKC de debatten maar een versierde strafworp door Linda, omgezet door Pjotr, bracht de stand op 1-1 na amper één minuut spelen. Niets liet toen vermoeden dat Zaamslag een moeizame eerste helft tegemoet zou gaan. BKC nam nog wel twee keer de leiding bij 2-1 en 3-2 maar moest toch toezien hoe Zaamslag deze achterstand telkens teniet deed. Zaamslag ging er op en er over maar overtuigde niet, daarvoor was het spel allemaal een beetje te chaotisch en meerder spe(e)l(st)ers leken “pap in de benen” te hebben waardoor het laatste stapje dat je dikwijls nodig hebt niet gezet werd. Zo bereikte Zaamslag de rust met een erg magere voorsprong van 6-8. Tijdens de rust werden de troepen duchtig wakker geschud met de boodschap dat het echt wel beter moest willen we mee blijven doen voor het kampioenschap. De organisatie moest beteren en dat laatste stapje moest echt wel gezet worden. De boodschap was blijkbaar aangekomen want na de rust zagen we een ander Zaamslag. Meteen werd BKC koud gepakt en binnen de minuut lagen er twee in het mandje 6-10. De organisatie werd op punt gezet en zodra die er stond was er geen houden meer aan. De Zaamslagtrein denderde door en scoorde doelpunt na doelpunt. BKC kon enkel nog maar lijdzaam toezien hoe de score verder opliep. Joris en Inge mochten bijgevolg nog opdraven in plaats van Joost en Debby. Volgende week staat ons weer een lastige wedstrijd te wachten met de komst van Luctor. Supporters kom onze geel-roden aanmoedigen.

PS. Bedankt meiden en jongens voor de leuke kalender. Echt knap. RIESTE voor jou ook een dikke pluim voor al het werk dat je er in gestoken hebt, masterwork man !

01 – 01 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

02 – 02 Strafworp Marco (fout op Marjan)

03 – 03 Schot Pjotr

03 – 04 Doorloper Marjan

03 – 05 Schot Marco

05 – 06 Schot Marco

05 – 07 Schotje Marco

05 – 08 Schot Marjolein

06 – 08 RUST

06 – 09 Doorloper Marco

06 – 10 Schot Marco

06 – 11 Schot Pjotr

06 – 12 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

07 – 13 Schot Marco

08 – 14 Schotje Pjotr

08 – 15 Schotje achter de korf Joris

08 – 16 Schot Marjan

08 – 17 Schot Linda

08 – 18 Schot Linda

08 – 19 Strafworp Marco (fout op Joris)

09 – 20 Strafworp Pjotr

09 – 21 Schot Pjotr

09 – 22 Doorloper Joris


Belofte voorzitter

Zaamslag moet puntje laten bij de Voltreffers.

Vandaag stond ons de lastige uitwedstrijd tegen de Voltreffers te wachten maar het weer zat nog enigzins mee ondanks de sombere weersvoorspellingen. Atlas was hier twee weken geleden in de laatste seconden nog door het oog van de naald gekropen en wist alzo nog op de valreep één puntje mee te graaien naar Ritthem. We waren dus op onze hoede voor de Voltreffers Bij de ploegopstelling van Voltreffers keek ik toch wel een beetje verwonderd op omdat een aantal vaste waarden er niet bij waren of reserve zaten. Nu is dat op zich misschien niet verwonderlijk met een nieuw coach aan het roer die de Voltreffers op een andere manier wil laten korfballen.

Al vrij vlug bleek dat Voltreffers toch nog grotendeels terugvallen op hun vertrouwde spelletje, met name het uitzakken bij elke doelpoging om alzo de bal uit te vangen. Dit doen ze behoorlijk maar toch met enorm veel risico. Als ploeg moet je dus geduld aan de dag leggen en de juiste kans eruit filteren en afwerken. De scheids liet zich van bij het begin gelden en elk foutje in de korfzone werd bestraft met een vrije worp. Uit één van deze vrije worpen konden de Voltreffers de score openen 1-0. Gelukkig was Zaamslag hierdoor niet van slag en nam het resoluut de wedstrijd in handen. De 1-1 stond al vrij vlug op het scorebord waarna zowel Voltreffers als Zaamslag een stip misten. Toch slaagden we er in uit te lopen tot 1-4 en zelfs tot 2-5. Even grote commotie wanneer Linda en haar dame tegen de grasmat gaan. Linda’s dame lijkt even van de kaart en hap naar adem en Linda zelf blijkt bij de valpartij een trap op haar neus te hebben gekregen. Gevolg een fikse bloedneus en werk aan de winkel voor Wim, één van de toch wel talrijk opgekomen supporters. Voltreffers profiteert van het gebeuren en hangt de bordjes terug in evenwicht maar net voor rust weet Marco ons toch terug op voorsprong te brengen 5-6.

We voelen dat de winstkansen tegen dit Voltreffers groot zijn maar moeten proberen zo snel mogelijk vier doelpunten los te komen. Meteen pakken we de koe bij de horens en lopen terug uit tot 5-8 en 6-9 maar een verlossende vierde treffer voor die oh zo belangrijke vierpuntenkloof blijft uit. Met nog twintig minuten te gaan naderen de Voltreffers terug tot op één doelpuntje 8-9. De spanning is terug te snijden. Een omgezette strafworp van Pjotr brengt de marge terug op twee punten 8-10. Joris wordt nog in de aanval ingebracht in plaats van Joost. De verdediging staat onder druk en met een strafworp komen de Voltreffers terug tot op één doelpuntje 9-10. Nog vijf minuten te gaan. Marco krijgt nog enkele schitterende kansen waaronder een doorloper maar het visier staat niet op scherp en de score blijft uit. Waar Atlas in de “dying seconds” nog wist te scoren tegen de Voltreffers was het ditmaal Voltreffers zelf dat in de slotseconden nog een puntje uit de brand wist te slepen. Zo eindigt deze wedstrijd op een 10-10. Jammer, voor Zaamslag is dit toch wel een verloren punt. Mag ik ook nog even de voortreffelijke leiding van de scheids aanstippen, de man in het zwart deed het fantastisch en was nauwelijks op fouten te betrappen en kan gerust een paar klassen hoger gaan fluiten. We kunnen nu wel stellen dat de Voltreffers met zes verliespunten uitgeschakeld zijn voor de titelstrijd. Als alles normaal verloopt dan wordt het waarschijnlijk weer een onderonsje tussen Atlas en Zaamslag. Maar voor het zo ver is staan ons nu nog twee lastige derbywedstrijden te wachten, uit bij BKC en vervolgens thuis tegen Luctor. We gaan ons degelijk voorbereiden op deze wedstrijden en daarna zullen we wel zien hoe ver we staan.

Toch nog een dikke merci voor onze reserves Joan, Inge, Joris en Richard en de meegereisde supporters.

01 – 01 Vrije bal Pjotr

01 – 02 Klein kansje Joost achter de korf na missen strafworp door Marco

01 – 03 Klein kansje onder de korf Marjan

01 – 04 Schotje achter de korf Linda

02 – 05 Schotje Marjan

05 – 06 Schotje Marco

RUST

05 – 07 Afstandschot Marco

05 – 08 Schotje Erwin na doorloper van Pjotr

06 – 09 Strafworp Marco

08 – 10 Strafworp Pjotr

10 – 10 EINDSTAND

Foto slachtoffer kunstgras

Zaamslag 1 – Volharding 1Zaamslag neemt voortvarende start tegen Volharding !

Na een intensieve voorbereiding op het tweede gedeelte van het veld mocht Zaamslag de spits afbijten tegen Volharding. Nog steeds zonder Debby en daar kwamen deze week nog eens twee afwezigen bij met name Pjotr (enkelblessure) en Joost (werken). De respectievelijke invallers waren Joan, Joris en Wilco. Belangrijk was alvast dat we niet onze start zouden missen want binnen twee weken wacht ons een eerste zware opdracht uit tegen de Voltreffers. Al vrij vlug was het duidelijk dat Volharding vandaag niet bij machte was om het Zaamslag enigzins moeilijk te maken. Na een twaalf minuten spel stond reeds een forfaitscore op het scorebord 5-0. Zaamslag balde rustig verder en bouwde gestaag de voorsprong uit. Bij de rust stond het al 10-4. Na rust ging Zaamslag op hetzelfde elan verder zodat de voorsprong steeds groter werd. Verdedigend werden er door meerdere spe(e)l(st)ers knappe interventies gedaan wanneer een medespeler eens in de fout ging zodat Volharding niet kon profiteren van die foutjes. Na twintig minuten in de tweede helft mocht Tobias invallen voor een puike Wilco en luttele minuten later mocht Richard hetzelfde doen voor een toch weer vlot scorende Joris. Beide spelers konden zo wat ervaring opdoen in het eerste en Richard slaagde er zelfs in te scoren met een fraaie doorloper. Uiteindelijk won Zaamslag vrij makkelijk en verdiend met ruime 18-7 cijfers. Opdracht volbracht. Nu gaan we ons stilaan voorbereiden op het treffen met de Voltreffers want dat wordt andere koek !

01 – 00 Schot Marco

02 – 00 Schot Marco

03 – 00 Schotje Erwin

04 – 00 Schotje Joris

05 – 00 Omdraaibal Joan

06 – 01 Doorloper Marjolein

07 – 02 Schotje Marco

08 – 03 Strafworp Joris (fout op Erwin)

09 – 04 Schotje Wilco

10 – 04 Schot Marco

RUST

11 – 04 Schot Marjolein

12 – 04 Schotje Joris

13 – 05 Schotje Marjan

14 – 05 Schot Joris

15 – 05 Doorloper Linda

16 – 06 Schotje Marjan

17 – 06 Doorloper Erwin

18 – 06 Doorloper Richard

18 – 07 EINDSTAND

Zaamslag 1 sluit zaalcompetitie in schoonheid af.

Wegens het afbellen van Triade vorige week moest de wedstrijd verplaatst worden naar vandaag. Ondertussen waren we al lekker buiten aan het trainen en dan zo ineens nog eens terug de zaal in voelde vreemd aan. Toch besloten we er het beste van te maken en we waren er van overtuigd de twee punten aan huis te houden. Debby (stilaan aan de beterhand) werd in de basis vervangen door Joan. De bedoeling was te genieten van deze laatste wedstrijd maar toch voluit te gaan als voorbereiding op de belangrijke tweede ronde van het veld.

Van deze laatste intentie was in de eerste helft niet veel te merken. Er werd veel te slap verdedigd en daardoor kon Triade zelfs in de aanvangsfase een 2-3 voorsprong nemen. Van de verdedigende druk die ik gevraagd had kwam niet veel in huis en daarvan kon Triade regelmatig profiteren. Bij een 11-5 voorsprong net voor rust bleek er nochtans niet veel aan de hand te zijn. Afwerkend waren we dan wel een pak sterker dan de tegenstander maar wanneer Triade in de laatste minuut van de eerste helft nog tweemaal raak trof stond het plots 11-7. Weliswaar nog wel vier doelpunten voor maar dit gaf mij helemaal geen bevredigend gevoel. Tijdens de rust werd iedereen de levieten gelezen en gevraagd de tweede helft strakker te gaan verdedigen.

De tweede helft ging het in dat opzicht al een stuk beter. De verdediging ging er fel op waardoor Triade om de haverklap in de fout ging. Ze leden veelvuldig balverlies waardoor Zaamslag meer ten aanval kon trekken. Met zeven treffers op rij nam Zaamslag een ruime voorsprong tot 18-7. De wedstrijd was dan al lang gespeeld. Een twintiger zat er voor het eerst dit seizoen aan te komen en ja hoor die kwam er. De wedstrijd werd afgefloten bij een 20-9 stand. Hiermee beëindigen we de competitie op de tweede plaats met 18 punten. Een fantastisch resultaat ! Een dikke proficiat aan iedereen die hier mee aan gewerkt heeft.

Nu gaan we ons verder voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetite waarin alles nog kan. Zaamslag en Atlas voeren de leiding van het klassement aan met elk slechts één verliespunt en in het kielzog volgt Voltreffers een niet te verwaarlozen opponent. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Volgt nu nog het scoreverloop.

01 – 00 Schot Marco

02 – 01 Schot Pjotr

03 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

04 – 03 Strafworp Pjotr (fout op Marjolein)

05 – 03 Doorloper Linda

06 – 04 Schot Marco

07 – 04 Schot Erwin

08 – 04 Schot Pjotr

09 – 04 Strafworp Marco (fout op Marjan)

10 – 04 Schot Marco

11 – 05 Klein kansje met één hand onder de korf Linda

11 – 07 RUST

12 – 07 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

13 – 07 Schot Pjotr

14 – 07 Schot Joost

15 – 07 Schot Joost

16 – 07 Schotje Linda

17 – 07 Schot Pjotr

18 – 07 Klein kansje onder de korf Joost

19 – 08 Schot Linda

20 – 09 Schotje Marjan

Filmpjes Triade 1 – Zaamslag 1

Op de site van het kontakt staan 3 filmpjes van de wedstrijd Triade 1 – Zaamslag 1. Je kan ze bekijken op deze link:

www.hetkontakt.nl/mijn-nieuws/bericht/120

www.hetkontakt.nl/mijn-nieuws/bericht/119

www.hetkontakt.nl/mijn-nieuws/bericht/118

Zaamslag ondanks tegenslag nog te sterk voor Triade.

Na het verlies tegen Atlas kon de titel niet meer behaald worden en konden we nog enkel de eer hoog houden door zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen, met name op de minst benijdenswaardige plaats die je maar kan indenken, namelijk plaats nummer twee. Hiervoor moesten we zeker één van onze twee laatste wedstrijden winnen. Uiteraard gaan we voor een vier op vier en als we dit kunnen realiseren mogen we toch wel van een uiterst geslaagd zaalseizoen spreken. In deze laatste twee wedstrijden moet Zaamslag aantreden tegen Triade.

Voor de verandering nog eens een avondwedstrijd en dat in het verre Groot-Ammen. Om voor geen ongename verrassingen te komen te staan vertrok het team met zijn achten netjes op tijd, geen reserven mee dus wegens personele problemen.

Al vrij snel kwamen we tot de conclusie dat het mindere korfbalvernuft van Triade grotendeels gecompenseerd werd door hun fysieke spel. Triade voelde zich niet beroerd om op geregelde wijze het betere trek- en duwwerk aan bod te laten komen. Zaamslag had het hier vooral in de eerste helft moeilijk mee en kreeg de tegenstander maar niet afgeschud. Na een kwartier spel, bij een 2-3 voorsprong met doelpunten van Pjotr en Joost leek de wedstrijd op een catastrofe af te stevenen. Bij een doorbraak van Debby stapte een verdedigende heer van Triade bewust in haar loopbaan met alle gevolgen van dien. Debby kwam zwaar ten val en verzwikte hierbij haar voet en verder spelen leek geen optie. Debby beet echter op haar tanden en met een ingetapte voet speelde ze de wedstrijd verder uit ondanks het feit dat lopen nog maar amper lukte. Gelukkig wist Triade geen gebruik te maken van deze voor ons onfortuinlijke positie. Bij rust stond een magere 5-5 score op het bord na doelpunten van Marco en Linda.

Tijdens de rust kreeg Debby de raad mee in aanvallend opzicht zich enkel in het voorvlak op te stellen als aanspeelpunt en indien de kans zich voordeed om af en toe een schotje mee te pikken. In verdedigend opzicht moest ze enkel in een zone verdedigen op een drie meter van de korf en haar dame dus laten schieten. De rest van het team kreeg de boodschap mee zich niet meer te laten intimideren door het fysieke spel van Triade en het hoofd koel te houden. Een tandje extra bij steken voor onze moedige Debby was het enige dat we konden en moesten doen.

In de tweede helft kwamen we voor het eerst achter bij 6-5 maar al snel stelden we orde op zaken en liepen uit tot 6-8 met een schot van Joost, een vrijworp van Pjotr en een schot van Joris. Nog even kwam Triade opzetten tot 7-8 maar in het laatste kwartier gaven we Triade definitief de genadeslag. Een trefzekere Joost (drie stuks vandaag) zorgde terug voor een tweepuntenkloof bij 7-9 en wanneer Linda in aanvallend opzicht enkel maar foutief gestopt kon worden mocht Pjotr tweemaal op rij van op de stip binnen leggen 7-11. Marjan nam dan maar aanvallend het zware werk voor haar rekening en dreef de score verder op met twee schotjes tot 7-13. Wedstrijd gespeeld ondanks nog een late tegentreffer van Triade. Een moeilijk maar verdiende zege en een wedstrijd die een wrange nasmaak nalaat. Debby zullen we zeker een paar weken moeten missen maar we hopen dat ze bij de aanvang van het veldseizoen terug ter beschikking is. Debby bedankt namens het ganse team en mezelf voor je doorzettingsvermogen en we wensen je alvast een spoedig herstel toe.

00 – 01 Vrijworp Pjotr

01 – 02 Schot Joost

02 – 03 Strafworp Pjotr (fout op Joris)

03 – 04 Doorloper Marco

04 – 05 Doorloper Linda

05 – 05 RUST

06 – 06 Schot Joost

06 – 07 Vrijworp Pjotr

06 – 08 Schot Joris

07 – 09 Schot Joost

07 – 10 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

07 – 11 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

07 – 12 Schotje Marjan

07 – 13 Schot Marjan

08 – 13 EINDSTAND

Het heeft niet mogen zijn…….

Vandaag stond de uiterst belangrijke wedstrijd op het programma tegen leider Atlas, de wedstrijd die wel eens beslissend kon zijn in het kampioenschap. De twee best acterende teams uit de reeks keken elkaar voor de derde keer dit seizoen in de ogen. Beide ploegen moesten deze wedstrijd winnen. Winst voor Atlas betekende kampioen zijn. Winst voor Zaamslag betekende dat zij nog volop in de running bleven voor een eventuele titel maar dan moesten ook de laatste twee wedstrijden winnend afgesloten worden. De uitwedstrijd werd gewonnen in een zinderende slotfase door Zaamslag met 13-14.

De tribune liep stilaan vol met supporters van beide teams en nadat beide coaches een klein interview hadden gegeven voor FM radio kon de wedstrijd beginnen.

Zaamslag stelde op en Atlas posteerde net dezelfde spelers tegen zoals in de heenwedstrijd. Hans had waarschijnlijk, na het grondig bestuderen van de wedstrijdvideo, ergens opportuniteiten zien liggen. Beide teams namen een erg voorzichtige start en probeerden de zenuwen zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Na vijf minuten mocht Marco van op de stip de thuissupporters een eerste keer doen juichen 1-0. Atlas trok snel bij waarna Linda met een klein kansje Zaamslag terug op voorsprong brengt 2-1. Lang kunnen we niet genieten van deze voorsprong want uit een vrije bal scoort Atlas de 2-2. Zaamslag raakt in zijn ritme en met twee doelpunten van Marco en ééntje van Linda komen we 5-2 voor. Ondanks de kansen die er wel waren kunnen we de voorsprong niet verder uitbouwen en het is daarentegen Atlas dat zich op karakter terug in de wedstrijd knokt tot 5-5. De talrijke opgekomen supporters van beide teams kijken nagelbijtend toe naar deze thriller. Net voor rust weet Pjotr te scoren na gestuntel in de Atlasverdediging waardoor we met het kleinste verschil de kleedkamers kunnen gaan opzoeken. Rust 6-5. Alles is nog mogelijk maar we zitten op schema.

Tijdens de rust worden een aantal minpuntjes doorgepraat en met volle moed beginnen we aan de tweede helft.

De eerste minuten valt er niet veel te beleven want beide teams zoeken terug naar het juiste ritme. Atlas laat het eerst van zich horen en buigt de achterstand om in een 6-7 voorsprong. Een listig omdraaiballetje van Joost brengt de score echter terug in evenwicht. Atlas voert een eerste wissel door, Zaamslag volgt. Een goede zet van Atlas want de verse kracht brengt met een doorloper de stand op 7-8, enkele minuten wordt het zelfs 7-9. Zaamslag is nu aangewezen op achtervolgen en tracht de bakens te verzetten. Tevergeefs, een derde treffer van Atlas brengt de marge op drie doelpunten en dat met nog acht minuten te gaan. Zaamslag is van slag en begeeft onder de druk en haalt niet meer zijn normaal spelniveau. We gaan te overhaast te werk waardoor er veelvuldig balverlies geleden wordt, afspraken worden niet nageleefd en de misverstanden stapelen zich op. Atlas krijgt vleugels en ruikt de titel en gaat door met de score 7-12. Een laatste treffer van Erwin brengt geen zoden meer aan de dijk. Met een gerust hart begint de Atlasaanhang het welbekende “het is stil aan de overkant” te zingen. Met nog twee treffers in de slotfase zet Atlas de kers op de taart en kan het feesten beginnen.

Zaamslag blijft dus met lege handen achter …..jammer. Onze meiden deden het vandaag meer dan behoorlijk en incasseerden slechts één speeldoelpunt. Erwin was vandaag de pineut ondanks het feit dat hij meermaals verwittigd werd niet te veel mee te kijken naar de heer van Pjotr. Resultaat : vijf tegentreffers op bijna identiek dezelfde manier. Zo werd Atlasspeler Niels vandaag de man van de wedstrijd.

Tot slot mogen we stellen dat gezien het verloop van de competitie Atlas de terechte kampioen is geworden. Op verplaatsing lieten zij tot nu toe slechts één puntje liggen, wij daarentegen vier waarvan twee puntjes ons nu het zuur doen opbreken. We hebben lang gestreden en deze competitie mee kleur gegeven en zijn tot het uiterste gegaan om het Atlas zo moeilijk mogelijk te maken maar blijkbaar waren we er nog niet klaar voor. Dit is zeker geen schande gezien de opmars die we de laatste jaren hebben gemaakt. We beschikken nu over een jong en enthousiast team dat nog marge heeft om te groeien. Misschien lukt het ons wel op het veld waar onze voornaamste concurrent weerom Atlas is. Nu komt het er op aan om deze mentale tik zo snel mogelijk te verwerken en we gaan er alles aan doen om onze twee laatste wedstrijden succesvol af te ronden. Weet in ieder geval dat ik supertrots op jullie ben.

Rest ons nog Atlas nogmaals te feliciteren met het kampioenschap en bij deze wensen wij jullie veel succes in de promotiewedstrijd(en). Lullig hé die promotiewedstrijd(en) !

01 – 00 Strafworp Marco (fout op Marco)

02 – 01 Klein kansje Linda

03 – 02 Afstandschot Marco

04 – 02 Vrije bal Marco

05 – 02 Schot Linda

06 – 05 Klein kansje achter de korf Pjotr

RUST

07 – 07 Omdraaiballetje Joost

08 – 12 Schot Erwin

08 – 14 EINDSTAND

Filmpjes Zaamslag 1 – Atlas 1 vanaf de tribune

Score Zaamslag in de eerste helft

Zaamslag 1 – Atlas 1 laatste minuut ….

Video’s van de wedstrijd Zaamslag 1 – ZKV 1

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

Zaamslag blijft in het spoor van Atlas na winst tegen ZKV.

Naast SKV was ZKV het enige team dat op een verdiende wijze Zaamslag twee punten afsnoepte. In de heenwedstrijd konden we enigzins nog verzachtende omstandigheden inroepen maar hier gaan we niet op terugkomen. Zaamslag wist wat het te doen stond om mee boven aan de top van het klassement te blijven : winnen ! ZKV kon zelfs nog gaan voor de tweede plaats maar dan moest er wel gewonnen worden. Zaamslag trad aan op volle oorlogssterkte.

In deze wedstrijd vielen de eerste doelpunten niet zo snel in het eerste aanvalsvak zoals we gewend zijn en duurde de studieronde iets langer dan gewoonlijk. Gelukkig konden we weer rekenen op een sterk verdedigingsvak waardoor de aanval ruim de tijd kreeg om de zwakke plekken van de tegenstander te zoeken. Na een kleine vijf minuten lagen de eerste twee treffers dan ook in het mandje dankzij schoten van Linda en Erwin. Het verdedigingsvak trok nu ten aanval en dankzij splijtende passes van onze klaarkijkende dames Debby en Marjan kon Marco de 4-0 op het scorebord prikken. Zaamslag ging door op zijn elan en bracht de stand op 6-0 met doelpunten van Pjotr en Erwin (sterke wedstrijd ondanks het feit dat hij lichtjes ziek was) na een kleine achttien minuten spelen. Maar toen viel de score plots stil langs onze kant en ZKV prikte een eerste doelpunt op het scorebord 6-1. Met een strafworp net voor de rust kon ZKV de achterstand terugbrengen tot 6-2.

De rust had ons blijkbaar goed gedaan en we wisten wat we moesten doen : ZKV onder geen beding terug laten keren in de wedstrijd. Zaamslag trok onmiddellijk van leer en bouwde de score verder uit tot 10-2 na amper acht minuten spel met telkens twee doelpunten van Pjotr en Marco. Op dat moment kon je wel stellen dat ZKV definitief de boeken mocht dicht doen, deze wedstrijd konden ze niet meer winnen. Zaamslag controleerde de wedstrijd en zocht geduldig naar een hogere score. In de laatste tien minuten bij een 12-5 score na doelpunten van Linda en Pjotr werden nog een aantal wissels doorgevoerd waardoor Wilco, Joris en Inge ( ter vervanging van Joost, Erwin en Marjan) ook nog enkele speelminuten kregen. Onze invallers zorgden er tevens mee voor dat we de score verder konden uitbouwen tot 16-5. De doelpuntenmakers kan je hieronder vinden. Opdracht volbracht. Proficiat.

Volgende week is het dan eindelijk zo ver : de absolute topper tegen leider Atlas. Hans had het al aangegeven in de heenwedstrijd dat het kampioenschap waarschijnlijk beslecht zou worden op zaterdag 14 februari op Valentijnsdag en hij zou wel eens groot gelijk kunnen krijgen. Zaamslag moet deze wedstrijd winnen wil het over Atlas wippen in het klassement, Atlas mag zeker niet verliezen wil het zijn koppositie niet afgeven. Het beloofd dus een spannende pot te worden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we net zo een mooie wedstrijd krijgen als in de heenronde en hoop dat we aan de goede kant van de score mogen staan. Supporters, kom ons team aanmoedigen !

01 – 00 Schotje Linda

02 – 00 Schotje Erwin

03 – 00 Schot Marco

04 – 00 Schotje achter de korf Marco

05 – 00 Schotje achter de korf Pjotr

06 – 00 Doorloper Erwin

06 – 02 RUST

07 – 02 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

08 – 02 Doorloper Pjotr

09 – 02 Schotje achter de korf Marco

10 – 02 Schot Marco

11 – 03 Doorloper Linda

12 – 04 Schot Debby

13 – 05 Doorloper Erwin

14 – 05 Schot Marco

15 – 05 Onderdoorballetje Marco

16 – 05 Schotje Pjotr

Volharding 1 – Zaamslag 1

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

Zaamslag blijft mee op kop draaien.

Wil je mee op kop van het klassement draaien dan is week na week de opdracht simpel, je wedstrijden winnen ongeacht wie ook je tegenstander is. Onze voorlaatste uitwedstrijd was tegen de nummer laatst Volharding. De heenwedstrijd werd probleemloos gewonnen met 17-5 maar dit was absoluut geen uitgangspunt dat het vandaag ook zo zou lopen. De kopjes werden op scherp gezet, de opwarmingsshirts (ze zijn echt mooi) kregen hun vuurdoop en zo kon de wedstrijd van start gaan onder de leiding van scheids Postema. Voor de verandering mochten Marjan, Debby, Marco en Wilco (vervanger van de afwezige Joost) aanval op gaan. Marjolein, Linda, Pjotr en Erwin gingen verdediging op. Onze eerste aanval deed het voortreffelijk en had slechts anderhalve minuut nodig om de 0-2 op het scorebord te zetten. Eerst werd Marjan foutief gestopt, de strafworp werd feilloos omgezet door Marco en daarna was het Debby haar beurt om voorbij haar tegenstandster te glippen, zij werd niet foutief afgestopt maar wist wel mooi de bal af te leggen op Marjan die loepzuiver raak trof. Erwin zorgt met een schotje voor de 0-3 maar het tweede aanvalsvak heeft het moeilijk om tot score te komen. Er werd hard gewerkt voor de kansen en die kwamen er ook maar steeds was de laatste pas niet goed of de afwerking niet zuiver. Volharding weet van de situatie te profiteren en komt terug tot 2-3. Toch lopen we terug uit tot 3-5 met doelpunten van Marco en Pjotr. Marjan is aan een dijk van een wedstrijd bezig en wordt opnieuw foutief gestopt, deze keer mist Marco echter de stip. Met een mooie combinatie tussen Marjan en Debby zorgt deze laatste met een eenhands inlegballetje onder de korf voor de 3-6. Nadat ook Linda foutief afgestopt wordt zorgt Pjotr voor de 5-7 ruststand. Iedereen is er zich van bewust dat we niet echt goed bezig zijn en dat de tweede helft in ieder geval beter moet. De boodschap was blijkbaar klaar en duidelijk overgekomen want binnen de vijf minuten lopen we via doelpunten van Marco, Wilco en Marjolein uit tot 5-10. Op Marjan staat echt geen maat vandaag en weerom wordt ze foutief gestopt, strafworp ….Marco zet om 6-11. Met zijn vijfde treffer brengt Marco de score op 6-12. Pjotr, die vooral strijd leverde met zichzelf, versiert een strafworp en zet hem zelf om 7-13. Debby is ook aan een sterke wedstrijd bezig en ziet haar inspanningen beloond met een tweede treffer 8-14. Doelpunt nummer vijftien komt uit handen van Erwin en zo bereiken we met nog een klein kwartier te spelen een maximale voorsprong van zeven doelpunten 8-15. De wedstrijd is op zak en enkele wissels worden doorgevoerd, Joan komt Debby vervangen en Joris mag de plaats innemen van Pjotr. In de slotfase kruipt Volharding terug dichterbij tot 12-15 maar met een fraaie doorloper neemt Linda alle twijfels weg 12-16. Al bij al een verdiende overwinning doch zonder enige glans maar de punten zijn binnen. Komende twee weken staan twee erg belangrijke wedstrijden op de agenda met de komst van ZKV en Atlas en we roepen dan ook onze supporters op om massaal af te zakken naar de Vliegende Vaart.

00 – 01 Strafworp Marco (fout op Marjan)

00 – 02 Schotje Marjan

00 – 03 Schotje Erwin

02 – 04 Vrijworp Marco

03 – 05 Doorloper Pjotr

03 – 06 Klein kansje onder de korf Debby

04 – 07 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

05 – 07 RUST

05 – 08 Schot Marco

05 – 09 Schot Wilco

05 – 10 Klein kansje Marjolein, afleggen Linda na doorbraak

06 – 11 Strafworp Marco (fout op Marjan)

06 – 12 Schotje achter de korf Marco

07 – 13 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

08 – 14 Schot Debby

08 – 15 Schot Erwin

12 – 16 Doorloper Linda

Zaamslag 1 – SKV 1

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

Zaamslag te sterk voor SKV

Voor mij en tevens ook voor de spelers die de uitwedstrijd mee hadden gespeeld was dit een bijzondere wedstrijd, tegen dit SKV moest één en ander rechtgezet worden. Misschien was SKV wel met volle moed afgezakt naar Zeeuws-Vlaanderen en er stellig van overtuigd om de punten mee naar huis te nemen gezien de eerdere confrontatie in het voordeel van SKV werd beslecht. Inzet was meteen ook de tweede stek. Met de wetenschap dat ik geen “zak” van korfbal ken probeerde ik toch een strategie uit te werken om dit SKV snel op de knieën te krijgen. Scheids J.P. Power nam de honeurs waar en floot de wedstrijd stipt om 16u20 op gang. Van meet af was het duidelijk dat dit een stevige pot korfbal ging worden. Zaamslag legde van de eerste minuut er stevig de pees op en SKV kon niet anders dan proberen te volgen. Het damesduo Linda-Marjolein die in de heenwedstrijd SKV veel pijn hadden gedaan kregen vandaag bijzondere aandacht en werden extra in de gaten gehouden. Toch wist het eerste aanvalsvak via Erwin vrij snel een strafworp te versieren die echter jammerlijk gemist werd door Pjotr (kassa, kassa !!!) maar gelukkig kon Pjotr meteen daarna zijn foutje goedmaken en scoren 1-0. Met een afstandschot maakt SKV de stand weer gelijk. Zaamslag blijft aan een verschroeiend tempo spelen en SKV kan dit gedurende een goede tiental minuten volgen, daarna echter was de kous af. Zaamslag neemt een voorsprong tot 4-1, SKV mildert nog even tot 4-2 maar wanneer Zaamslag nog eens een tussensprintje plaatst is het over en out met SKV. Zo wordt er gerust met een riante 10-2 voorsprong. De tweede helft krijgen we dan toch een beetje een ander beeld. Zaamslag wil wel op zoek naar een hogere score maar laat het tempo bewust ? onbewust ? wat zakken waardoor SKV wat beter in de wedstrijd komt. Echter veel gevaar levert dat niet op van SKV want naast een verdwaald schot dat door de Zaamslagkorf ploft valt er verder niet veel noemenswaardig te noteren. Enkel de aalvlugge dame tegen Debby haalde enigzins een behoorlijk niveau wat niet wil zeggen dat Debby zich niet perfect van haar taak heeft gekweten. Zelf versierde ze tal van kansen doch de afwerking staat nog niet op punt. Keihard blijven doorwerken en de resultaten volgen dan vanzelf. Mede door een mindere afwerking in de tweede helft van Zaamslag in het algemeen blijft de eindscore nog enigzins binnen de perken voor SKV en mogen ze afdruipen naar Sleeuwijk met een 13-4 nederlaag. Al bij al een dikverdiende overwinning waarbij op een sportieve manier revanche genomen werd tegen SKV. Tot slot wil ik dan ook nog even de voortreffelijke leiding van scheids Power aanstippen.

01 – 00 Schotje Pjotr

02 – 01 Afstandschot Joost

03 – 01 Afstandschot Marco

04 – 01 Afstandschot Erwin

05 – 02 Afstandschot Marco

06 – 02 Afstandschot Joost

07 – 02 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

08 – 02 Doorloper Linda

09 – 02 Afstandschot Marco

10 – 02 Klein kansje Marjan

RUST

11 – 03 Afstandschot Marjolein

12 – 03 Afstandschot Marjan

13 – 03 Schotje Marco

13 – 04 EINDSTAND

Zaamslag schuift terug op naar tweede plaats.

Na de fantastische wedstrijd van vorige week tegen Atlas moest er deze week bevestigd worden tegen Odi, zo niet was alle moeite voor niets geweest. Met deze gedachte in het achterhoofd en een kleine belofte van mijn kant …rara voor vele lezers onder jullie werd de wedstrijd om 20u op gang gefloten. Linda opende de debatten met een schotje achter de korf 0-1. Het tweede doelpunt liet wat langer op zich wachten maar gelukkig konden we rekenen op een beresterke verdediging. Het aanvalsvak speelde heel gedreven en snel waardoor het soms wel eens misliep. Na een kwartier spel slaagt Linda er toch in te scoren en is de eerste vakwissel een feit 0-2. Zaamslag neemt de 0-3 ook voor haar rekening met omgezette strafworp van Marco (fout op Marjan). Na een dikke twintig minuten spelen maakt Odi een eerste treffer 1-3. Het eerste aanvalsvak heeft de smaak nu echt te pakken en binnen de twee minuten lopen we verder uit tot 1-5 na doelpunten van Pjotr (schotje) en Joris (schotje). Laatste doelpunt kwam tot stand na een mooie doorbraak van Pjotr en afleggen op Joris. Debby, de laatste weken hard zwoegend om terug haar oude niveau te halen, knalt van ver de 1-6 binnen. Marco kent onnoemelijke pech en ziet meerdere schoten en doorlopers uit de korf draaien. Kort daarop heeft Marjan een sublieme inval en met een indraaibeweging in de steunpositie scoort ze de 1-7, meteen ook de ruststand. Het is duidelijk dat Odi niet erg goed weg weet met het stugge verdedigen van Zaamslag. Tijdens de rust wordt er afgesproken dat we ons niet gaan blindstaren op deze zespuntenvoorsprong en we beginnen aan de tweede helft alsof het 0-0 staat. Odi probeert bij aanvang van de tweede helft in de aanval via de dames om wat meer druk en verwarring te zorgen maar ons verdedigend duo Marjan en Debby blijven goed bij de les en neutraliseren elk gevaar. Joris, die outstanding is in de afvang en werkt als een “buffel” weet met een fraaie doorloper de score op 1-8 te brengen. Een foute beoordeling van de scheids levert Odi een onterechte strafworp op en het staat 2-8. Odi vat moed uit deze stip en komt terug tot 4-8. Zaamslag blijft echter rustig en zoekt geduldig naar de juiste kansen. Ondertussen is Wilco onze “buffel” komen te vervangen. Pjotr met een schotje zorgt voor de 4-9. Het laatste doelpunt komt op rekening van Marjan die in de korfzone was blijven hangen en aangespeeld werd door Marco die bij het uitverdedigen de bal had onderschept 5-10. Tobias mag ook nog opdraven voor de laatste vijf minuten in plaats van Joost. Zijn eerste minuten zijn niet ongemerkt voorbij gegaan….. het zullen de zenuwen geweest zijn hé Tobias. In de “dying seconds” legt Odi de eindstand vast op 6-10. Al bij al een dik verdiende overwinning voor Zaamslag. Een sterke prestatie van het ganse team en bijzondere complimenten van de Odi-coach aan het adres van onze dames. Mooi zo ! Volgende week gaan we met open armen SKV ontvangen. Tegen dit team hebben we nog wat recht te zetten.

00 – 01 Schotje achter de korf Linda

00 – 02 Schotje Linda

00 – 03 Strafworp Marco (fout op Marjan)

01 – 04 Schotje achter de korf Pjotr

01 – 05 Schotje Joris

01 – 06 Afstandschot Debby

01 – 07 Schotje uit draai in steun Marjan

RUST

01 – 08 Doorloper Joris

04 – 09 Schotje Pjotr

05 – 10 Klein kansje Marjan

06 – 10 EINDSTAND

Zaamslag wint boeiende topper tegen leider Atlas

Een dikke maand niks doen is toch ook niet alles. Enkel voor blessuregevoelige spelers is zo een rustpauze welkom. Om niet onvoorbereid naar Atlas te trekken werd besloten op woensdag te gaan oefenen tegen het Belgische Mercurius (winst 7-13) en donderdag normaal te trainen. Gelukkig konden we deze keer nog eens voltallig aantreden. Zaamslag wist wat het moest doen. De kaarten lagen heel simpel : bij verlies zou de kloof met Atlas onoverbrugbaar worden waardoor het zaalseizoen er zo goed als op zou zitten, winst daarentegen kon ons terug dichterbij de leider brengen op voorwaarde dat we onze inhaalwedstrijden ook winnend afsluiten. Een gelijke stand zou ons niet veel opleveren. Kortom een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Al vlug bleek dat Atlas twee belangrijke routinerijke spelers moest missen, met name Michel (afgescheurde achillespees – veel beterschap gewenst bij deze) en Anneke (ziek). Atlascoach Hans moest nieuw aankomend talent tussen de lijnen gooien ter vervanging. Scheidsrechter Sander Coole mocht om iets voor achten de wedstrijd op gang fluiten. Dat de wedstrijden tussen Atlas en Zaamslag steeds spannend zijn weet ondertussen wel iedereen maar vandaag hadden beide teams wat extra’s in petto. De wedstrijd rolde in een verschroeiend tempo over en weer en beide teams gaven mekaar geen duim breed ruimte toe. De verdedigingen zaten er kort op en de doelpunten die dan vielen kwamen er dan ook na mooi uitgespeelde acties of door kleine onoplettendheden van de rechtstreekse tegenstander. Het afwerkingspercentage lag bijzonder hoog (ondanks het missen van twee strafworpen) en het werd een waar kijkspektakel. Getuige hiervan was de ruststand 8-8. In de eerste helft was het constant Zaamslag dat de voorsprong wist te nemen en enkel bij 8-7 kon Atlas voor het eerst aan de leiding komen. Na de pauze is het Atlas dat de beste start neemt en een 10-8 voorsprong neemt, doch lang kan het daar niet van genieten want Pjotr stelt orde op zaken 10-10. Nu is het Atlas dat telkens de voorsprong neemt maar steeds weet Zaamslag te counteren. Na een goede twaalf minuten bij een 11-11 stand valt de score plots stil aan beide kanten. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Ondanks het feit dat gedurende een klein kwartier er niet gescoord wordt is en blijft het een mooi kijkstuk en om het met Wilco’s woorden te zeggen ” de spanning is te snijden”. Onze verdediging doet zijn stinkende best om de boel dicht te houden en weet tal van keren de bal te onderscheppen waardoor onze aanval op zoek kan gaan naar een doelpuntje. Atlas gooit er twee nieuwe krachten in. Joost wordt meteen te grazen genomen door de nieuwe Atlasman, strafworp voor Atlas met nog vier minuten te gaan. Atlas scoort deze strafworp 12-11. Zaamslag slaat terug 12-12. Zaamslag slaagt er maar niet in om terug op voorsprong te klimmen en het is weerom Atlas dat de leiding neemt 13-12….nog drie minuten te gaan. Joost maakt zijn foutje goed en legt de 13-13 in het mandje…..nog 2 minuten en half te gaan. Onze laatste verdediging met Marjan, Debby, Marco en Joost weet stand te houden en brengt weer tal van ballen terug naar onze aanval. Laatste minuut : Marjolein knalt van ver binnen 13-14. Atlas zwoegt maar verliest weer de bal. Opdracht is nu de bal inde aanval te houden en snel rond te spelen. Zeker geen geen kans meer nemen…..helaas Marjolein bezwijkt onder de druk en legt toch aan !!!! Mis….Bal terug naar ons verdedigingsvak……oei, oei, oei….nog een laatste schot van Atlas…..gelukkig mis en scheids Coole fluit af. Wat een ontlading. Dit was een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd met een voortreffelijke leiding van scheidsrechter Sander Coole en verdiende eigenlijk geen winnaar maar ja ik ben toch wel bijzonder gelukkig met de twee punten. Proficiat in eerste instantie aan het ganse team maar ook een dikke proficiat aan Atlas dat er mee een mooie wedstrijd van gemaakt heeft. Volgende week hopelijk terug even scherp tegen ODI.

00 – 01 Afstandschot Marco

01 – 02 Marjolein klein kansje

02 – 03 Afstandschot Marco

03 – 04 doorloper Marjolein

04 – 05 Schot Joost

05 – 06 Schot Pjotr

05 – 07 Strafworp Pjotr (fout op Marjolein)

08 – 08 Strafworp Pjotr (fout op Marjolein)

RUST

10 – 09 Strafworp Pjotr (fout op Pjotr)

10 – 10 Klein kansje achter de korf Pjotr

11 – 11 Schot Marco

12 – 12 Schotje Pjotr

13 – 13 Afstandschot Joost

13 – 14 Schot Marjolein

Filmpjes gemaakt door KV Atlas

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/timmtimm7

Zaamslag weet weer wat verliezen is !

Naar aanleiding van het verslag dat ik geschreven heb over de wedstrijd tegen SKV is blijkbaar nogal wat commotie ontstaan. Een scheidsrechter openlijk bekritiseren en met naam en toenaam vernoemen mag blijkbaar niet ! Dagelijks lees ik de krant en surf ik naar meerdere websites om verslagen te lezen in allerlei sporttakken. Blijkbaar hebben ze daar geen last van sensuur en een “Big Brother” who is watching you. Waar blijft het recht op vrije meningsuiting. Ten einde onze eigen vereniging en het bestuur niet meer in verlegenheid te brengen zal ik voortaan mijn verslagen iets genuanceerder opstellen. Meer woorden ga ik hier niet meer aan vuil maken maar weet dat ik het allemaal wel een beetje kleingeestig vind.

Het wedstrijdverslag dan maar ……

Voor Zaamslag stond de verre verplaatsing naar ZKV in Zuidland op het programma. Ruim op tijd vertrokken, rekening houdend met de wegwerkzaamheden die vooraf aangekaart waren, kwam Zaamslag pas ter plaatse aan om vijf voor vier. De wedstrijd had toen al vijf minuten moeten bezig zijn. Gelukkig liep de aan de gang zijnde wedstrijd wat uit zodat de spelers zich nog vlug vlug konden omkleden. Geen praatje vooraf en een slechte en onvoldoende opwarming waren het logische gevolg. In de aanvangsfase kon Zaamslag het enigzins nog wat verdoezelen dat de verre reis nog in de kleren zat maar gaande weg de wedstrijd vorderde leek dit toch mee te gaan spelen. Met de rust konden we de schade beperken tot een 6-4 achterstand. Zaamslag had het moeilijk tegen dit ZKV en kon op geen enkel moment de wedstrijd naar zich toe trekken. Vooral in de eerste helft werd er te slap verdedigd waardoor ZKV makkelijk de korf kon vinden. Aanvallend konden we daar niet veel tegenover stellen. De afvang werd slecht neergezet en de steun was met momenten niet optimaal. Na rust leek het erop dat Zaamslag zich ging herpakken want na een kwartier kwamen we terug tot 9-8. De 9-9 bleef echter uit en met twee doorlopers op rij tegen was de veer gebroken. De gedane wissels brachten geen zoden aan de dijk en ZKV controleerde verder, zonder veel moeite, de wedstrijd en won verdiend met 14-10. Tot slot kan ik het toch niet laten even terug te komen op de scheidsrechter van dienst. De man, ik ga zijn naam echter niet vernoemen, kwam me direct na de wedstrijd opzoeken en feliciteerde mij en het team en uiteraard ook de tegenstander voor de sportieve wedstrijd die hij had mogen leiden ! Zo zie je maar als het goed is laten we het ook horen geachte leden van de scheidsrechtercommissie.

De scores : Marco 3 – Linda, Joris en Joost elk 2 en Pieter 1

Oh ja, de goede Sint was na de wedstrijd ook van de partij en trakteerde op een lekkere speculaas.

Volharding geen partij voor Zaamslag

Eindelijk kon ik voor het eerst van start gaan met mijn typeploeg. Na de optater van vorige week ging Zaamslag resoluut op zoek naar eerherstel, kind van de rekening moest Volharding worden. Volharding had dan ook nog de dikke pech dat het nu net maar zijn eerste wedstrijd mocht spelen. Een volledige maand stilliggen is ook niet alles, de kunst is dan van je mensen scherp te houden. Ons voordeel was dan ook dat Volharding geen wedstrijdritme had. Ons eerste aanvalsvak kreeg in de eerste dertig seconden vier kansen en ja hoor de vierde kans was dan ook raak. Nog voor de eerste twee minuten voorbij getikt waren stond het al 2-0. Zaamslag creëerde veel kansen en pikte op regelmatige basis zijn goaltje mee. De Zaamslagtrein denderde op een hoog tempo verder zodat er na vijfentwintig minuten reeds een 10-0 score op het bord stond. Een knappe verdediging en een tot dan toe aanvallend onmondig Volharding hadden hiervoor gezorgd. Was het uit medelijden of niet maar Marjolein en Linda lieten toe dat Volharding zijn eerste twee korven kon scoren 10-2. Met zicht op de rust dikte een beresterk spelende Linda de score terug aan tot 11-2. Prima ruststand. Tijdens de rust werd er gevraagd op hetzelfde elan door te gaan maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je weet immers dat de coach van de tegenstander zijn troepen een flinke bolwassing geeft gegeven en dat die jongens niet weer zo een helft willen meemaken en zich trachten te herpakken. Toch is het Zaamslag dat de score opent in de tweede helft. Volharding begint van zich af te bijten en weet Zaamslag gedurende een kwartier uit de korf te houden en zelfs drie keer te scoren waardoor de stand 12-5 wordt. Pjotr mist eerst nog een uitgelokte strafworp door Linda maar mag het daarna nog eens overdoen na een fout op Erwin 13-5. Zaamslag neemt terug de score op en maakt de wedstrijd af met een mooie 17-5 eindscore. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor dit jaar op het programma tegen ZKV. Hopelijk halen we nu ook onze eerste punten op verplaatsing.

01 – 00 Schot Pjotr

02 – 00 Klein kansje Pjotr

03 – 00 Schot Marco

04 – 00 Doorloper Marco

05 – 00 Schot Linda

06 – 00 Vrijworp Pjotr

07 – 00 Schot Marco

08 – 00 Schot Debby

09 – 00 Klein kansje Linda

10 – 00 Schotje achter de korf Pjotr

11 – 02 Schotje achter de korf Linda

RUST

12 – 02 Doorloper Marjolein

13 – 05 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

14 – 05 Strafworp Marco (fout op Marco)

15 – 05 Schot Marco

16 – 05 Doorloper Linda

17 – 05 Schotje achter de korf Erwin

Filmpjes van de wedstrijd

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

SKV smeert Zaamslag eerste verlies aan de broek.

Dit weekend was het probleemweekend voor Zaamslag met de afmelding van maar liefst vier basisspelers (3 heren en 1 dame). Gelukkig kon er beroep gedaan worden op de diensten van Joan, Wilco, Joris en Pieter die de afwezigen kwamen vervangen. Reserves van dienst waren Sandra en Marnix. Volgende vakken traden aan in Sporthal de Jager in Giessen. Aanval : Marco-Joris-Joan-Marjan. Verdediging : Pieter-Wilco-Marjolein-Linda. Met deze krijgers moesten we SKV partij geven. Na een vroege treffer van Marco 0-1 werd Marjolein iets te makkelijk te grazen genomen waarop het meteen 1-1 stond. Een verkeerde opstelling van Marjan bij een eerste vrijworp van SKV leverde een simpel doelpunt op 2-1. Linda in steun veinsde de aangeef te zullen geven op doorbraak van Marjolein maar legde zelf beheerst de bal in het mandje 2-2. Weerom klom SKV op voorsprong 3-2 maar Marjan met een klein kansje achter de korf bracht de stand terug in evenwicht 3-3. Pieter vond het toen wel welletjes en ontbond zijn duivels en knalde met twee verre treffers Zaamslag op een 3-5 voorsprong. Stilaan kregen we echter het besef dat we niet tegen acht SKV-ers stonden te korfballen maar een negende persoon begon zich op de voorgrond te tonen. Na een afstandschot van SKV 4-5 kreeg Marjolein een strafworp tegen wegens duwen ??? SKV liet deze kans niet liggen en scoorde de 5-5. Met een mooie opzetbal wist Linda toch nog voor de 5-6 te zorgen, meteen ook de ruststand. Het was duidelijk, van scheidsrechter L. Royers moesten we niet veel verwachten. De dubieuze beslissingen die hij in de eerste helft al nam zouden in het niets verdwijnen met wat hij in de tweede helft presteerde. Toch probeerden we ons niet van de wijs te laten brengen en Linda met een schotje scoorde de 5-7. Met twee afstandschoten tegen Wilco bracht SKV de score terug in evenwicht. Linda, erg sterk in de afwerking, bracht ons terug op voorsprong 7-8. Scheidsrechter Royers vond het dan nog maar eens tijd om te blunderen en SKV een helpende hand toe te steken. De gelijkmaker van SKV kwam er na een duidelijke loopfout. Elk duel dat Zaamslag aanging in de verdediging werd bestraft met een vrije bal voor SKV en in de aanval kregen we vooral aanvallende fouten tegen. Dubieuze duels werden vrijwel constant beslist in het voordeel van SKV. Over de hele wedstrijd kreeg Zaamslag slechts één luttele vrijworp mee ….SKV daarentegen…. SKV voelde de ruggesteun van scheids Royers en klom zelfs op voorsprong met een afstandschot 9-8 maar Zaamslag sloeg hard terug en met een strafworp omgezet door Marco (fout op Joris), een afstandschot van Marjolein en een schotje van Linda namen we terug de leiding 9-11. Met nog tien minuten te gaan weet Marjan een strafworp te versieren. Marco die niet echt lekker in de wedstrijd zat en zich ook al blauw ergerde aan de scheids miste de kans om de score op te drijven naar 9-12. SKV komt terug in de wedstrijd met een afstandschot 10-11. Marjolein de zondebok van dienst krijgt weerom een strafworp tegen zonder zelfs maar een duel aan te gaan, integendeel het is Pieter die met zijn heer op dat moment de rebound aangaat. Waar was hier de fout van onze dame scheids Royers ? Gelukkig mist SKV deze stip maar SKV mag het nog eens overdoen na een strafworpfout van Wilco. Deze keer gaat de bal er wel in en staat het 11-11. Zowel Marco als ik lopen nog tegen een gele kaart aan wat nog maar eens de onmacht van scheids Royers weergeeft. Met een klein kansje onder de korf, volgens mij mooi verdedigd door Marjan komt SKV voor 12-11. Zaamslag probeert het tij nog te doen keren maar gaat te gehaast aan het werk en is er aan voor de moeite, ons eerste verlies voor dit seizoen is een feit. We mogen uiteraard niet alles in de schoenen van de scheids schuiven want dat zou maar al te makkelijk zijn. Dat hij daarentegen duidelijk partijdig floot kunnen we niet ontkennen. Misschien hebben we inderdaad op een gegeven moment de verkeerde keuze gemaakt om op dezelfde manier te blijven spelen. De automatismen waren ook niet optimaal ondanks het feit dat onze invallers een meer dan behoorlijke wedstrijd hebben gespeeld. We gaan niet te lang blijven stilstaan bij deze nederlaag en gaan de draad weer oppikken tegen Volharding.

De scores : Linda 5 – Marco en Pieter elk 2 – Marjolein en Marjan elk 1

Foto’s SKV 1 (en scheidsrechter) – Zaamslag 1

Zaamslag mist zijn start niet !

Het leuke aan deze zaalcompetitie is het gegeven dat we eindelijk nog eens tegen een aantal voor ons onbekende teams moeten aantreden, met name ODI, SKV, ZKV en Triade. Afgelopen zaterdag speelden we gastheer voor ODI.

Ik kon helaas niet in mijn gedroomde opstelling beginnen wegens het te laat aanwezig zijn van Pjotr die prompt in de basis vervangen werd door Joris. Zij die te laat plaats hadden genomen op de tribune hebben waarschijnlijk het eerste doelpunt van Linda, gescoord na amper acht seconden, wellicht gemist. Een droomstart maar ODI counterde gepast zodat het vrij snel 1-1 werd. Gedurende de ganse eerste helft kregen we een zelfde spelbeeld. Zaamslag nam het voortouw en bouwde telkens een tweepuntenkloof op maar ODI had steeds de kracht om terug te slaan om tot op één doelpuntje terug te komen en zelfs even werd het 8-8. Marjolein met een afstandschot zorgde er dan toch nog voor dat we met één doelpuntje marge de rust in konden gaan. Tijdens de rust werd iedereen er attent op gemaakt dat we ODI te makkelijk lieten aanleggen waardoor we te simpele doelpunten tegenkregen. Meer verdedigende druk in de tweede helft moest hier soelaas brengen. Joris, die met twee doelpunten meer dan zijn werk had gedaan werd vervangen door Pjotr. Meteen nam Zaamslag tot tweemaal toe weer een tweepuntenkloof en bij 11-9 leek de veer gebroken te zijn bij ODI. Zaamslag drukte door en profiteerde optimaal en liep uit tot 14-9 na veertien minuten spel. ODI kon deze kloof niet meer overbruggen en Zaamslag controleerde de wedstrijd uit zodat er een verdiende en mooie 17-13 overwinning prijkte op het scorebord.

01 – 00 Doorloper Linda

02 – 01 Afstandschot Marco

03 – 02 Schot Linda

04 – 02 Schot Joris

05 – 03 Schotje Marjan

06 – 04 Klein kansje Erwin

07 – 05 Schot Marco

08 – 06 Schot Joris

09 – 08 Afstandschot Marjolein

RUST

10 – 08 Schot Pjotr

11 – 09 Strafworp Marco (fout op Marjan)

12 – 09 Schot Pjotr

13 – 09 Schot Linda

14 – 09 Schot Joost

15 – 11 Schot Linda

16 – 11 Schot Marco

17 – 12 Schotje Pjotr

17 – 13 EINDSTAND

De zaalcompetitie ligt Zaamslag wel (artikel PZC 13-11-2008)

ZAAMSLAG – De 22-jarige Linda Hamelink begint aan haar vijfde seizoen in de hoofdmacht van korfbalvereniging Zaamslag en is een exponent van de geleidelijk doorgevoerde verjonging.

De vierdeklasser sloot de eerste helft van de veldcompetitie af met de tweede plaats en mikt in de zaal tegen andere tegenstanders ook op een hoge klassering.

Slechte velden, veel wind en een lage temperatuur kunnen Hamelink niet bekoren en dus heeft ze zin in een nieuwe zaalcompetitie in de vierde klasse. “Er is een groot verschil met korfballen op het veld”, vindt ze. “De wind speelt op het veld een rol, de zon kan hinderlijk zijn bij het schot en de ruimtes in de zaal zijn veel kleiner. Het gaat in de zaal allemaal veel sneller. Dat ligt onze ploeg wel”, weet ze. “We zijn een paar jaar geleden begonnen met verjongen. Eigenlijk was ik zo’n beetje de eerste. Daarna is het geleidelijk gegaan. Iedere jonge speler die erbij kwam, is goed ondersteund. Natuurlijk heeft dat invloed op de ploeg en het spel. Vijf jaar geleden was de gemiddelde leeftijd een jaar of vijf ouder dan nu. Ik denk dat we nu een stuk sneller spelen. Qua ervaring staat er toch een goeie mix.”

Hamelink, die zelf vooral onder de korf trefzeker is, komt uit een korfbalfamilie en speelde in haar eerste jaar in het keurkorps nog samen met haar tante Sandra Hamelink. “Mijn vader heeft ook altijd gekorfbald en is nu scheidsrechter. Pieter Hamelink, een broer van mijn vader, valt af en toe nog in. En een nichtje van me speelt bij Luctor. We komen elkaar jammer genoeg niet tegen in de competitie.”

Zaamslag is ingedeeld met veel ploegen uit de omgeving van Rotterdam. “We hebben vier jaar geleden ook al eens in die regio gespeeld”, vertelt ze. “Het reizen is een nadeel, maar verder vind ik het wel leuk. In Zeeland ken je alle tegenstanders zo goed, dat je precies weet hoe ze spelen. In de buurt van Rotterdam wordt wel iets ruiger gespeeld, maar op zich denk ik dat wij met dat fysieke wel kunnen omgaan. We hebben een Belgische trainer en spelen geregeld oefenwedstrijden in de buurt van Gent. Daar komen we ook fysiek sterke tegenstanders tegen.”

Ondanks een vrij smalle selectie mikt Linda Hamelink op een klassering in de top drie. “We zitten wat krap in de spelers en zouden eigenlijk een iets bredere basis kunnen gebruiken”, vindt ze. “Erwin Verhelst kan er niet altijd bij zijn, omdat we ver moeten reizen. In het tweede lopen wel spelers, die het niveau aankunnen, maar dat is eigenlijk niet meer dan het verleggen van het probleem. Van onze tegenstanders ken ik alleen Volharding en Atlas. Ik heb geen idee wat we van de andere teams kunnen verwachten.”

Zaamslag wil zelf het initiatief nemen. “We kunnen het onze tegenstanders door goed druk te zetten lastig maken”, weet ze. ” Daarnaast hebben we met Marco van Reeuwijk en Pjotr Hamelink twee mannen die gemakkelijk scoren. Dat is in ons voordeel. Als er dan eentje zijn dag niet heeft, kan hij een steunende rol vervullen en kun je overschakelen op de ander.”

Internationaal tornooi Wachtebeke.

Wegens de afmelding van een Engelse, Franse en Luxemburgse delegatie werd Zaamslag uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal tornooi in Wachtebeke. Gezien de teams waar tegen moest aangetreden worden (selectie -23jarigen Oost-Vlaanderen, Duitsland en selectie Vlaams-Brabant en Brussel) nam ik met beide handen deze uitnodiging aan. Het werd alleszins een leerrijke dag voor velen van ons. Er werd tegen uitstekende en sterke tegenstanders gekorfbald onder vakkundige leiding van ervaren scheidsrechters. Alles verliep in een uiterst sportieve en gezellige sfeer. Ongeacht het feit dat we geen enkele wedstrijden winnend konden afsluiten vond ik het een fijne dag. Via deze weg bedank ik dan ook graag de organisatoren van dit sportieve evenement en uiteraard ook al de spe(e)l(st)ers die zich vrij hebben gemaakt om mee te doen.

Korfbal: internationaal tornooi

Vorig weekend organiseerden de provincies Oost- en West Vlaanderen een internationaal korfbaltornooi in Wachtebeke. Ondanks de afzeggingen van heel wat buitenlandse clubs, kon de organisatie toch rekenen op clubs uit Nederland en Duitsland. Onze reporter ging kijken hoe onze Vlaamse ploegen presteerden tegen dat buitenlands geweld en wat korfbal zo aantrekkelijk maakt.

(Klik op de afbeelding voor een link naar het filmpje)

Zaamslag sluit heenronde af met winst tegen buur Luctor.

Na een drie op vier gehaald te hebben tegen de rechtstreekse concurrenten Atlas en Voltreffers stond deze namiddag voor ons misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de heenronde op het programma, het rechtstreekse treffen tegen onze buren uit Terneuzen. Luctor zit dan momenteel wel in het hoekje waar de klappen vallen maar in een streekderby blijft het altijd een te duchten tegenstander. Een grotere motivatie dan simpelweg tegen Zaamslag spelen is er voor hen niet nodig. Toen onze spelers druppelsgewijs aankwamen waren de Terneuzenaren al volop aan het inschieten. Je zou van minder schrik krijgen. Benieuwd of deze derby voor de nodige spankracht kon zorgen ?

Luctor liet er in de aanvangsfase geen gras over groeien en nam meteen een 2-0 voorsprong. Zaamslag herstelde vrij vlug het evenwicht en kon langszij komen 2-2. Nog één keer kon Luctor het voortouw nemen bij 3-2 maar daarna moest het steeds in de achtervolging. Zaamslag werkte sterk af en wist daardoor de rust in te gaan met een verdiende 5-9 voorsprong. Na rust kregen we een totaal ander spelbeeld. Zaamslag ging te gehaast op zoek naar meerdere treffers maar de afwerking liet het afweten. De opgezette aanvallen waren te kort en de afvang werd slecht verzorgd. Hierdoor kreeg Luctor meer kansen tot aanvallen en het vertrouwen groeide met de minuut. Luctor hield, mede door onze aanvallende onmondigheid, de boel dicht en kon milderen tot 7-9. Een omstreden doorloopbal van Karin gaf terug wat meer ademruimte 7-10. Maar Luctor wou van geen wijken weten en knokte voor wat het waard was waardoor het terug tot 9-10 kwam. Erwin met alweer een belangrijke treffer zorgde voor de 9-11 met nog een kleine vier minuten te gaan. Zaamslag sloot de rangen en moest in de slotfase nog een doelpunt toestaan waardoor de buit binnen was 10-11.

Algemene conclusie : sterke eerste en een teleurstellende tweede helft vanwege Zaamslag en het omgekeerde mag gezegd worden van Luctor. Mocht Zaamslag de volledige wedstrijd op niveau gespeeld hebben dan had dit nooit zo een spannende derby geworden. Met elf op twaalf sluiten we de heenronde af en gaan we ons nu voorbereiden op de nakende zaalcompetitie. Proficiat aan het ganse team.

02 – 01 Klein kansje Erwin

02 – 02 Klein kansje Pjotr (mooi onderscheppen en diepe bal van Linda)

03 – 03 Schotje Marjan

03 – 04 Schot Pjotr

03 – 05 Schot Pjotr

03 – 06 Schot Marco

04 – 07 Schotje Linda

05 – 08 Schotje Marco

05 – 09 Schotje achter de korf Marco

RUST

07 – 10 Doorloper Karin

09 – 11 Klein kansje Erwin

10 – 11 EINDSTAND

verslag op de Luctor site: klik hier

De foto’s

De video’s

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

Zaamslag vloert leider Voltreffers.

Met de komst van Voltreffers (ex 3-de klasser) stond een heuse topper op het programma. Uit eerdere uitslagen was al gebleken dat Voltreffers makkelijk de korf weet te vinden en weinig tegendoelpunten slikt. Gelukkig had ik het genoegen Voltreffers al eens aan het werk te zien tegen Luctor. Hierdoor was ik al een heel stuk wijzer geworden en kon een juiste strategie uitgedokterd worden om de Voltreffers te bekampen. Benieuwd of het zou lukken …..

Zaamslag ging van start met Sandra in de ploeg omdat Karin (werken tot bijna 16u) dan rustig de tijd kon nemen om zich op te warmen en dan in te vallen. Voltreffers nam op doorloper het eerste doelpunt voor zijn rekening. Het eerste aanvalsvak kreeg meteen het typespelletje van Voltreffers voorgeschoteld en wist wat te doen. Joost had de les goed begrepen en herstelde met schotje het evenwicht 1-1. Het tweede aanvalsvak had niet veel kansen nodig om een eerste tweepuntenkloof op het scorebord te zetten. Sandra werd na een kwartiertje bedankt en Karin mocht opdraven. Zaamslag slaagde erin Voltreffers achter zich te houden en bereikte de rust met een verdiende 6-3 voorsprong. Scheidsrechter A. Brasser had het niet makkelijk en wist soms geen blijf met het af en toe agressieve spel van één welbepaalde heer van Voltreffers. Uiteindelijk werd het hem ook te veel en prompt kreeg dit heerschap het gele karton onder de neus geduwd en terecht. Voltreffers bleef ondanks de achterstand volharden in de boosheid door hetzelfde eentonige spelletje te blijven spelen, zonder succes. Zaamslag kon telkens wanneer Voltreffers probeerde de aansluiting te vinden counteren, bij 6-4 werd het 7-4 en na de 7-5 werd het zelfs 9-5. Ondertussen was Debby Karin komen te vervangen. Zaamslag gooide de wedstrijd op slot en Joost mocht na zijn openingstreffer de debatten sluiten met het elfde Zaamslagdoelpunt. We mogen gerust zeggen dat we Voltreffers op de juiste manier hebben bekampt en terecht gewonnen hebben. Hierdoor komen we terug aan de leiding samen met Atlas. Volgende week de streekderby tegen Luctor. Rest me nog te zeggen dat het team vandaag volwassen, gediciplineerd en met de juiste mentaliteit gespeeld en gereageerd heeft op de talrijke incidenten die zich voordeden, iets wat je van mij niet kan zeggen. Soms leek het erop dat ik zelf een wedstrijd binnen de wedstrijd aan het spelen was met de coach van Voltreffers. Sorry daarvoor ! Proficiat aan iedereen en volgende week klaar voor de burenstrijd.

01 – 01 Schotje Joost

02 – 01 Afstandschot Pjotr

03 – 01 Strafworp Pjotr

04 – 01 Schot Marco

05 – 02 Schotje Linda

06 – 02 Strafworp Pjotr

06 – 03 RUST

07 – 04 Schotje Linda

08 – 05 Schot Marco

09 – 05 Schot Marco

10 – 06 Schot Pjotr

11 – 06 Hoppa schotje Joost

Foto’s Zaamslag 1 – Voltreffers 1

En nog een paar filmpjes ….

Filmpjes van de wedstrijd kun je bekijken op www.youtube.com/kvzaamslag

Atlas en Zaamslag houden de bordjes in evenwicht na spannende wedstrijd.

Met de uitwedstrijd naar Atlas stond de eerste belangrijke wedstrijd voor Zaamslag op het programma van de komende drie weken. Ons vlaggeschip kon niet in volle oorlogssterkte aantreden door de afwezigheid van maar liefst drie basisspelers. Marjan, Joan en Erwin waren afwezig en werden vervangen door Debby, Karin en Wilco. De wedstrijden tegen Atlas staan steeds garant voor spanning. Het verschil in sterkte ligt nooit ver van elkaar en weerom werd dus een ultra spannende pot korfbal verwacht. Deze verwachting werd zo goed als ingelost door beide teams enkel de 6-6 einduitslag was wat aan de magere kant. Toch mag ik stellen dat de supporters een aardige wedstrijd hebben gezien.

Beide teams gingen behoedzaam van start en zochten geduldig naar de juiste kansen. De angst om fouten te maken zat er goed in bij beide teams. In de aanvangsfase had Zaamslag de zenuwen net iets beter onder controle en Linda kon op identiek dezelfde wijze in de korfzone twee maal scoren 0-2. Zaamslag wist Atlas gedurende volle 23 minuten uit de korf te houden maar kon zelf niet direct een derde doelpunt maken zodat Atlas kon milderen tot 1-2. Zaamslag liet niet begaan en nam terug een tweepuntenvoorsprong dankzij Joost. Weerom counterde Atlas en bij een 2-3 stand onthield de scheids mijn inziens Atlas van een terechte strafworp, de verkregen vrijworp was hier een erg magere beloning. Hier kwamen we goed weg en in een daarop volgende fase kon Zaamslag de score terug opdrijven tot 2-4. Luttele seconden voor de rust wist Atlas nog te scoren zodat we gingen rustten met een 3-4 voorsprong. Tijdens de rust werden wat kleine details doorgesproken zodat we met het volste vertrouwen er terug tegen aan konden gaan. Atlas was zeker niet van plan de wedstrijd uit handen te geven en kwam gesterkt uit de kleedkamer. Met twee treffers op rij moest Zaamslag voor het eerst op achtervolgen. Lang kon Atlas de voorsprong echter niet vasthouden want veertien seconden later hingen de bordjes alweer gelijk 5-5. Marco schoot Zaamslag terug op voorsprong met nog een klein twintig minuten te gaan. De zenuwen gierden door mijn lichaam, deze wedstrijd kon nog alle kanten op. Beide teams kregen meerdere mooie kansen maar scoorden niet. Dit bleef zo maar doorgaan tot aan de 29 ste minuut wanneer Atlas de gelijkmaker kon scoren. Het sterk verdedigende duo Marjolein-Linda liet zich één keer op een schoonheidsfoutje betrappen en prijs hadden ze 6-6. Nog zes minuten te gaan. Beide verdedigingen hielden stand maar zowel Zaamslag als Atlas hadden in de slotfase de winninggoal in handen. Pjotr zijn onderhandse kans draaide eruit net zoals het schot van Atlasaanvoerder Michel. Het fluitsignaal van de scheids bracht opluchting bij beide coaches en teams. Een puntendeling was terecht. Atlascoach Hans vond dat zijn team vandaag een punt gewonnen had en vond Zaamslag de betere ploeg in deze wedstrijd. Mooi compliment. Zelf ben ik uitermate tevreden met de prestatie en het punt. Joost begint stilaan zijn draai te vinden in het eerste, Wilco was weer outstanding en rots in de branding, Karin speelde een erg sterke wedstrijd en Debby acteerde alsof ze nooit was weggeweest, enkel de afwerking nog wat bijschaven. Aan de magere score was dan ook duidelijk te zien dat de topschutters van beide teams aan banden lagen. We gaan in ieder geval vol vertrouwen toeleven naar onze volgende wedstrijd tegen leider Voltreffers.

00 – 01 Klein kansje Linda

00 – 02 Klein kansje Linda

01 – 03 Afstandschot Joost

02 – 04 Klein kansje onder de korf Wilco

03 – 04 RUST

05 – 05 Strafworp Pjotr

05 – 06 Schot Marco

06 – 06 EINDSTAND

Volharding 1 – Zaamslag 1

Moeilijk gaat het ook !

Van een wervelende start zoals vorige week was er nu geen sprake. De kansen waren er wel maar de afwerking bleef achterwege. Hierdoor zat de wedstrijd lange tijd op slot en in de aanvangsfase moesten we tegen de gewoonte in achtervolgen. Gelukkig kon Volharding nooit meer marge nemen dan één doelpunt en zo stond het na dik twintig minuten spelen 4-4. Hierna nam Zaamslag het commando over zodat er gerust werd met een 4-6 voorsprong. Tijdens de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet. Er moest harder gewerkt worden, het vertrouwen in de afwerking moest naar boven en de persoonlijke slordigheidjes moesten geminimaliseerd worden. De tweede helft ging het al een stuk beter. Op regelmatige wijze werd de weg naar de korf gevonden en Volharding werd na een kwartier spelen op vijf doelpunten achterstand geplaatst. Deze kloof zouden ze niet meer overbruggen zodat Zaamslag gecontroleerd de wedstrijd kon uitspelen. Zonder afbreuk te doen aan onze vorige tegenstanders kan ik nu wel stellen dat de speeltijd voorbij is. De komende weken zullen doorslaggevend zijn voor het verdere verloop van de competitie met zware wedstrijden tegen achtereenvolgens Atlas, Voltreffers en Luctor. De tegenstand in deze wedstrijden zal een pak hoger liggen en de foutjes, die we in de vorige wedstrijden ongestraft konden maken, zullen daar onmeedogenloos afgestraft worden. Iedereen zal in die wedstrijden top moeten zijn, supergemotiveerd, geconcentreerd en scherp. Als we daar in slagen zijn we al een heel eind op de goede weg.

01 – 01 Schotje Pjotr

02 – 02 Schotje Marco

03 – 03 Strafworp Pjotr

04 – 04 Vrije bal Marco

05 – 04 Schotje Pjotr

06 – 04 Vrije bal Pjotr

RUST

07 – 04 Schot Marco

08 – 05 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

09 – 05 Schot Pjotr

10 – 06 Schot Marco

11 – 06 Omdraaibal Erwin

12 – 07 Doorloper Marco

13 – 08 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

14 – 08 Schot Linda

15 – 09 Schotje Wilco

15 – 10 EINDSTAND

Dank zij goede start vlot naar winst.

Na een weekje rust stond eindelijk de tweede wedstrijd op het programma. Zevenbergen, vorig jaar nog twee maal simpel op zij gezet, trad verrassend aan met een vrij jong team. Dit kunnen we in ons korfbalwereldje enkel maar toejuichen en het siert de Zevenbergers. Een jong team staat meestal gelijk aan enthousiasme en inzet maar kampt soms wel met een gebrek aan ervaring. Zevenbergen kon dit in de aanvangsfase aan de lijve ondervinden. Zij die nog lekker even aan de toog hingen in de kantine en zo het wedstrijdbegin misten moesten constateren dat Zaamslag na anderhalve minuut al met 2-0 voor stond. Linda met een snelle doorloopbal na 10 seconden en Erwin op splijtende verre pas van Pjotr met een schotje zijkant korf waren de auteurs van dienst. Het tweede aanvalsvak, zonder aanvoerder Marco, had wat meer tijd nodig om de lijnen uit te zetten. Toch slaagden ook zij er in om in de aanvangsfase geregeld te scoren want na amper 18 minuten keek Zevenbergen reeds aan tegen een 8-1 achterstand. Marjan, gelegenheidsaanvoerdster van dienst, was vandaag erg trefzeker en vond spelenderwijs de korf. Met vier treffers nam zij het leeuwendeel van de doelpunten in haar vak op zich. Het vermelden waard was vooral de derde treffer van Marjan, wellicht de gemakkelijkste uit haar carrière. Bij het kruisen van de dames vooraan bleven de Zevenbergse dames, zoals het hoort, netjes aan hun kant maar vergaten wel het centrum dicht te houden waar Marjan op wandeltempo mocht scoren. De rust werd bereikt met een 9-3 voorsprong. De tweede helft verging het Zaamslag minder goed. Zevenbergen herpakte zich en Zaamslag kwam moeilijker in het spel. Slordige passen, misverstanden en een ondermaatse afwerking staken de kop op. Twee wissels werden doorgevoerd. Debby kwam Joan (nochtans zeer verdienstelijk in het steunend en afvangend werk) vervangen om nieuwe aanvallende impulsen te lanceren. Wilco kwam in de plaats van Joost. Gelukkig bleek de opgebouwde voorsprong bij de rust voldoende te zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dichter dan 11-8 kwam Zevenbergen niet en het werd dus al bij al een verdiende 13-8 overwinning van Zaamslag.

01 – 00 Doorloper Linda

02 – 00 Schotje zijkant korf Erwin (snoeiharde verre pas van Pjotr)

03 – 01 Klein kansje Marjan

04 – 01 Klein kansje Pjotr

05 – 01 Schotje achter de korf Marjolein (afleggertje van Linda na doorbraak)

06 – 01 Afstandschot Joost

07 – 01 Schotje achter de korf Marjan

08 – 01 Doorloper Linda

09 – 03 Doorloper Marjan

RUST

10 – 04 Schotje Erwin

11 – 06 Schot Pjotr

12 – 08 Doorloper Marjan

13 – 08 Eénhandse doorloper Pjotr

Foto’s Zaamslag 1 – Zevenbergen 1 (13-8)

Video’s beide aanvalsvakken KV Zaamslag

www.youtube.com/watch

Zaamslag opent seizoen met vlotte zege tegen BKC.

Nadat zowel het derde als het tweede met een vlotte zege het goede voorbeeld hadden gegeven was Zaamslag 1 aan de beurt. De tegenstander uit Breskens, welke het vorig jaar al bijzonder moeilijk had om er in te blijven, zou ook vandaag geen obstakel mogen zijn voor onze geel-roden. Een ruime zege zou niet meer dan normaal zijn. De eerste aanval startte voortvarend en wist, na eerst het missen van twee enorme kansen, toch binnen de drie minuten de 2-0 op het scorebord te zetten. Onze tweede aanval deed er wat langer over, mede door het missen van een strafworp, maar bouwde de voorsprong op tot 4-0. Ondanks het feit dat we tegen de wind in begonnen aan te vallen werden er toch behoorlijk wat kansen afgedwongen. Dit alles resulteerde in een ruime 10-4 voorsprong met rust. Deze voorsprong was meer dan gerechtvaardigd maar toch kon ik niet helemaal tevreden zijn. Met regelmaat werden er te veel slordige passen gegeven, er werd te weinig verdedigende druk gegeven door sommigen en er werd te kwistig omgesprongen met de afgedwongen kansen. Dit waren meteen de items waar maar aandacht moest aan besteed worden in de tweede helft. Zaamslag schoot uit de startblokken en na amper acht minuten tweede helft lagen er weer al vier in het mandje 14-4. Een twintiger zat er aan te komen …..ware het niet dat deze veertiende treffer meteen ook onze laatste zou zijn ! Kregen we dan geen kansen meer zou je denken, absoluut niet waar. Kansen genoeg maar de afwerking werd ondermaats en geregeld was er wel een serieuze portie pech mee gemoeid ook. De bal wou er maar niet in…BKC was de tweede helft ook wel met de instelling op het terrein gestapt om zo weinig mogelijk doelpunten te slikken en viel terug op het voor hun klassieke gekende spel en met resultaat. Jammer voor de wedstrijd want er werd niet echt meer gekorfbald. Ondanks de ruime zege moeten we uit zulke wedstrijden de nodige lessen trekken en bij leren. Vooral de tweede helft, na de 14-4 was niet meer om aan te zien en we zullen dan ook alles in het werk stellen om zo snel mogelijk de minpuntjes die er waren weg te werken naar de volgende wedstrijden toe. Dit was alvast een begin naar het betere werk dat nog moet komen !

01 – 00 Strafworp Pjotr (fout op Linda)

02 – 00 Schotje achter de korf Erwin

03 – 00 Strafworp Marco (fout op Marjan)

04 – 00 Schotje achter de korf Marco

05 – 00 Schotje Pjotr

06 – 01 Vrijworp Marco

07 – 01 Schotje achter de korf Marco

08 – 03 Schotje achter de korf Wilco

09 – 04 Strafworp Pjotr (fout op Erwin)

10 – 04 Schotje Erwin

RUST

11 – 04 Doorloper Marco

12 – 04 Schotje Marjan

13 – 04 Schotje Linda

14 – 04 Klein kansje/doorloper Linda

14 – 07 EINDSTAND

Foto’s Zaamslag 1 – BKC 1