Archief Seizoen 09/10

Zaamslag 2 – Top 5

Zaamslag 2 pas goed op dreef in tweede helft.

Ook voor het tweede stond de laatste wedstrijd van het seizoen geprogrammeerd. Tegenstander van dienst was Top 5.

De training van afgelopen donderdag had Pieter blijkbaar deugt gedaan want zijn eerste schot richting korf was binnen 1-0. Top neemt meteen het initiatief over en en loopt uit naar 1-3. Sandra met doorloper brengt de score op 2-3 maar weer neemt Top een tweepuntenvoorsprong 2-4. Vooral in de korfzone acteert Top op niveau en is doeltreffend. Toch buigt Zaamslag deze achterstand om in een 5-4 voorsprong met doelpunten van Rieste (schot op bestelling), een doorloper van Wilco en en fraai schot achter de korf van Tobias. Top lukt de 5-5 maar Rieste weerom met schot laat ons met een minieme voorsprong de schaduw en verfrissing opzoeken. De strategie om Tobias te gaan laten verdedigen op de heer van Pieter begint vruchten af te werpen. Tobias met zijn lengte moet het schot trachten te voorkomen en Pieter krijgt een vrije rol in de verdediging en kan geregeld de bal gaan uitvangen. Het verhaal van de tweede helft is kort. Een ontketend Zaamslag peuzelt Top 5 met haar en al op. De doelpunten volgen zich in sneltempo op en met uitzondering van Joan pikt iedereen zijn doelpuntje mee. Zaamslag wint verdiend met overtuigende 16-6 cijfers van een Top dat slechts één helft wist stand te houden. Het seizoen zit er op en voor mij is het sprookje bij Zaamslag over. Het ga jullie goed vrienden.

Doelpunten : Sandra en Rieste elk 4 – Pieter 3 – Wilco 2 – Kaat, Matty en Tobias elk 1

Zaamslag klopt de nummer twee uit de rangschiking.

De uitgestelde wedstrijd tegen Tjoba stond vandaag om 19u15 gepland in de trainingszaal van de Vliegende Vaart. Doordat de wedstrijd van het derde nog maar eens niet door kon gaan konden we beslag leggen op onze twee oude rotten Frans en Marcel om het tweede aan te vullen. Beide zouden één helft voor hun rekening nemen waarbij Marcel in de eerste helft zijn tegenstander zo zou afmatten zodat Frans deze in de tweede helft kon afmaken. Zo gezegd zo gedaan en onder leiding van Piet en onder een minieme belangstelling kon de wedstrijd van start gaan. In de aanvangsfase bleek meteen waarom Tjoba op de tweede plaats staat in de competitie. Onze verdediging had van meet af zijn handen vol en kon enkel lijdzaam toezien hoe Tjoba de ene na de andere aanval in elkaar knutselde en in balbezit bleef. Toch is het Marjan die de score weet te openen voor Zaamslag met een afstandschot 1-0 maar lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want met een doorloper brengt Tjoba de stand op 1-1. Het jongerenvak met Karin, Joan, Pjotr en Tobias pakken de koe meteen bij de horens en brengen Zaamslag met doelpunten van Pjotr en Joan met 3-1 aan de koord. Marcel laat zien dat hij nog steeds over een goed afstandschot beschikt en legt de 4-1 in het mandje. De Zaamslagtrein lijkt vertrokken maar niets is minder waar want de nummer twee laat zijn tanden zien en met nog negen minuten te gaan in de eerste helft is alles terug over te doen bij 4-4. Zaamslag is echter niet aangeslagen door de aansluiting van Tjoba en met een mooie opzet scoort Wilco de 5-4 waarna Marjan op doorloper de marge terug op twee doelpunten brengt 6-4. Tobias wordt uitstekend bediend onder de korf en frutselt de bal er in op een manier zoals hij dat alleen kan 7-4. Met nog een schot legt Tjoba uiteindelijk de 7-5 ruststand vast. Marcel mag met een gezonde blos op de wangen plaats ruimen voor Frans die te popelen staat om zijn kunstjes te vertonen. In de tweede helft laat Tobias zich al te makkelijk verschalken onder de korf en Tjoba komt terug tot 7-6. Zaamslag moet op zijn tellen passen en er voor zorgen dat de gelijkmaker niet op het scorebord komt. Frans vangt zijn heer door uit de steunpositie te stappen en een schot te veinzen waardoor de Tjoba-heer instapt en Frans simpelweg een onderdoorballetje kan scoren 8-6. Met een schot brengt Pjotr de score op 9-6 maar nog steeds wil Tjoba de handdoek maar niet in de ring gooien en scoort het de 9-7. Uit een beginbal scoort Marjan op doorloper de 10-7 maar weerom countert Tjoba gepast 10-8. Met nog een dik kwartier te gaan blijft de wedstrijd open en boeiend. Beide teams knokken voor elke bal en geven het beste van zichzelf. Een vrijworp van Pjotr en een doorloper van Tobias op mooie pas van Pjotr lijkt het lot van Tjoba te gaan bezegelen bij een 12-8 stand. Tjoba kan niet meer die vuist maken zoals in het begin van de wedstrijd en komt niet meer tot scoren. Frans met een afstandschot en Marjan met haar vierde treffer leggen de wedstrijd in een definitieve plooi. Zaamslag wint tegen de nummer twee en wipt hierdoor alsnog over de Stormvogels in het klassement naar de vijfde plaats. Scheidsrechter Piet wordt nog bedankt voor de leiding en krijgt een lekker flesje rode wijn aangeboden voor de geleverde prestatie. Anja, Inge, Kris, Joël, Joris en kapoen Jeroen, onze supporters, waren mee getuigen van een leuke en sportieve wedstrijd met veel strijd en inzet van beide teams. Bij deze zit het zaalseizoen er op en kan de tweede ronde van het veld van start gaan.

Doelpunten : Marjan 4 – Pjotr 3 – Tobias en Frans 2 – Joan, Marcel en Wilco 1

Matige wedstrijd levert toch winst op.

Zaamslag was op zijn hoede voor de komst van de Arnemuidenaren. Top staat laatst en telt slechts één punt in het klassement. Wil het nu toch lukken dat het behaalde puntje net ontfutseld werd aan Zaamslag. Revanchegevoelens drongen zich dan ook op langs onze kant en Top trok zich op aan dat behaalde punt tegen de geel-roden. Onder leiding van scheidsrechter Petro ging de wedstrijd van start om 16u15

Zaamslag startte geconcentreerd want na amper één minuut lag de eerste bal er al in door een schotje van Pieter 1-0. Een paar seconden later mocht Top plaats nemen op de stip na een foutieve ingreep van Wilco, doch deze strafworp werd gemist zodat de stand onveranderd bleef. Het aanvalsvak bleef zoeken naar de juiste kans en nadat de heer van Tobias in de steun ging voorverdedigen werd deze met een mooie pas van Matty gelobd en Tobias had maar in te leggen 2-0. Top scoort de 2-1 maar met een afstandschot van Joan staat het 3-1. Aanvallend lukt het plots niet meer en wanneer we de laatste twaalf minuten van de eerste helft niet meer tot scoren komen sluipt Top dichter bij en met de rust is alles terug over te doen 3-3. Bij de rust wordt het een en ander bijgesteld en Joan en Karin moeten meer de aanvallende kaart trekken. Dit levert meteen succes op want binnen de twee minuten weet Karin haar tegenstandster te verschalken met twee doorlopers en brengt de stand op 5-3. Pieter met een afstandschot brengt de marge op drie doelpunten verschil 6-3. Top knokt zich terug in de wedstrijd bij 6-5 en wil zijn huid duur verkopen, Zaamslag gaat de overwinning niet cadeau krijgen. De 7-5 van Rieste zou terug even wat meer ademruimte moeten geven maar luttele seconden later staat het 7-6 en moeten we terug vol aan de bak. Doelpunten van Pieter en Karin brengen de marge terug op drie bij een 9-6 stand. De buit lijkt binnen met nog minder dan tien minuten te gaan. Ondanks dat de verdediging goed stand weet te houden wordt het toch 9-7. Tobias met een afstandschot neemt alle twijfels weg en zo wordt de wedstrijd afgefloten met een moeilijke doch verdiende 10-7 winst.

Zaamslag 2 laat punt uit handen glippen !

Deze zaalcompetitie krijgt Zaamslag meer tegenwind dan het gewend is. Vandaag kwam Togo 4 op het bezoek. De debatten werden geopend door Togo maar luttele seconden was alles terug over te doen na een mooi klein kansje van Pieter 1-1. Togo neemt het initiatief en loopt uit naar 1-3 maar een fel van zich afbijtend Zaamslag onder leiding van een zeer bedrijvige Pieter dicht de kloof 3-3. Het laatste kwart van de eerste helft krijgt de verdediging echt vat op het aanvallend spel van Togo waardoor deze niet meer tot scoren komen. Het aanvallend compartiment van Zaamslag heeft het echter ook niet gemakkelijk en weet slechts nog één keer te scoren. Rieste straft het achterverdedigen van Togo ongenadig af zodat we de rust ingaan met een magere 4-3 voorsprong.

Ondanks de openingstreffer van Togo in de tweede helft trekt Zaamslag het laken naar zich toe en loopt uit tot 7-4 met doelpunten van nieuwkomer Karinke, wederom Pieter en Karin. Na de 7-5 van Togo zet Pieter een strafworp om die de marge terug op drie brengt 8-5. In het laatste kwart van de wedstrijd zet Togo alles op alles om de scheve situatie recht te zetten en met succes ze weten terug te komen tot 8-8 met nog drie minuten te gaan. Pieter met zijn zesde treffer lijkt de buit binnen te gaan halen voor Zaamslag maar een onoplettendheid in de verdediging kost ons alsnog een puntje. Na de slappe vertoning van vorige week zag ik vandaag terug een strijdlustig en geïnspireerd Zaamslag aan het werk.

Doelpunten : Pieter 6 – Karin, Karinke en Rieste elk 1

Inspiratieloos Zaamslag onderuit tegen Blauw-Wit.

Zaamslag nam al vrij vlug de leiding met een klein kansje van Pieter 1-0 en kreeg nog ruim de tijd van onze verdediging om een tweede doelpunt te proberen te maken doch zonder succes, Blauw-Wit zag de kans om gelijk te komen 1-1. Het verdedigingsvak vond meteen de korf met een afstandschot van Wilco maar even snel hingen de bordjes weer gelijk 2-2. Met twee strafworpen op rij kreeg Blauw-Wit de kans een tweepuntenvoorsprong te nemen maar lukte niet in dat opzet door één strafworp te missen 2-3. Het eerste aanvalsvak kreeg het moeilijk om tot scoren te komen maar een verre knaller van Rieste zoefde pardoes door de korf 3-3. Onder impuls van een schotkrachtige Joan nemen we een twee punten voorsprong bij 5-3. De sleutel voor een overwinning ligt duidelijk in het vak van Sandra, Kaat, Rieste en Pieter. Kort voor rust weet Blauw-Wit nog te scoren en terug te komen tot 5-4. Ondanks enkele richtlijnen voor het eerste aanvalsvak komt er maar geen beterschap en het gaat van kwaad naar erger. Niets lukt nog, slechte passen, misverstanden, stilstaand korfbal, alles wat niet goed was deed de revue. Onze verdediging weet geen stand te houden en moet de gelijkmaker toelaten 5-5. Het vak van Joan, Karin (Marjolein), Tobias en Wilco doen er alles aan om terug de voorsprong te nemen maar Blauw-Wit weet de deur dicht te houden. Zaamslag slikt weer twee tegentreffers en komt 5-7 achter. Onze aanval slaagt er maar niet in ook maar één deftige aanval in elkaar te knutselen zodat er ook geen doelpunten volgen ondanks het feit dat onze verdediging goed stand weet te houden. Zo kabbelt de wedstrijd naar zijn einde en is het geleden verlies niet meer dan normaal. Wie één helft niet tot scoren kan komen heeft geen recht op punten dat is zo klaar als een klontje. Snel vergeten deze wedstrijd en hopen dat het de volgende week beter zal gaan.

Doelpunten : Joan 2 – Pieter, Rieste en Wilco elk 1

Spannende wedstrijd eindigt in gelijkspel.

Voorafgaand aan het duel tussen de eerste teams van Luctor en Zaamslag mochten de tweede teams van beide ploegen het talrijk opgekomen publiek opwarmen en entertainen. Het werd een beklijvend en boeiend schouwspel van beide kanten.

In de eerste helft is het nochtans Zaamslag dat steeds op achtervolgen is aangewezen op een doeltreffend Luctor. Zaamslag klampt echter goed aan en laat de marge van Luctor niet groter worden dan maximaal twee doelpunten verschil. Bij een 6-4 stand weet Zaamslag dichterbij te sluipen en met de rust in zicht komt het voor het eerst op voorsprong 6-7. De Terneuzenaren komen het best uit de kleedkamer en nemen terug een voorsprong bij 8-7. Van 8-7 gaat het weer naar 8-9 en naar 10-9 waardoor de spanning blijft te snijden. Zaamslag doet er alles aan om toch nog een puntje uit de brand te slepen en gaat in de laatste minuten naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere kansen worden gemist en ook Luctor komt niet meer tot scoren. In de laatste minuut komt de bal in handen van Wilco die aan de middenlijn post heeft gevat. Frans fluistert snel nog een portie extra geloof in het oor van Wilco die zijn kans waagt van aan de lijn en met succes, de zwart-wit gevlekte bal verdwijnt pardoes door de mand en het staat 10-10. In de slotseconden durft scheids Geenen een terechte strafworp niet meer toe te kennen aan Luctor en fluit de wedstrijd af. Beide teams een puntje en iedereen tevreden.

Doelpunten : Matty 3 – Pieter 2 – Frans, Tobias, Sandra, Joan en Wilco elk 1

Zaamslag 2 naar vlotte winst tegen Stormvogels.

Een onuitgegeven Zaamslag 2 was geen partij voor Stormvogels dat met 14-6 cijfers de boot in ging. Vanaf het fluitsignaal werd vrij snel duidelijk dat ons tweede er zin in had. Met frivool en dartel spel werd al vrij vlug een 4-0 op het scorebord gezet en de kans op 5-0 werd gemist van op de stip. Geen verandering tot aan de rust die dan ook bereikt werd met een 7-2 voorsprong. Het was weer eens wat anders zo rustig naar een wedstrijd te kunnen zien en zo goed als nergens te moeten bijsturen.

Na de pauze leek het er even op dat de Stormvogels er terug een wedstrijd van wilden maken want met twee treffers op rij komen ze terug tot 7-4. Het signaal voor Zaamslag om terug de touwtjes stevig in handen te nemen en het gaspedaal even flink in te drukken. Met twee treffers wordt de marge terug op vijf doelpunten verschil gebracht 9-5. Zaamslag blijft de wedstrijd domineren en haalt het einde met een overtuigende 14-6 overwinning.

Doelpunten : Marjan, Joan en Marjolein elk 3 – Wilco 2 – Marcel, Tobias en Erwin elk 1

Zaamslag 2 bijt in het zand tegen Luctor 2.

Het was weer eens iets anders afgelopen zaterdag, het tweede moest namelijk aantreden na het eerste en dat zijn we niet echt gewoon. Het eerste had het “goede” (alhoewel) voorbeeld gegeven en de punten thuis gehouden. Zou dit het tweede ook lukken ?

De aanvangsfase zag er niet goed uit want Luctor nam een snelle voorsprong bij 0-3. Gelukkig hadden Joan en Sandra er enorm veel zin in vandaag en ze schoten dan ook met scherp zodat de 0-3 voorsprong teniet werd gedaan 3-3. Toch lukt het Zaamslag niet een voorsprong te nemen tegen dit gedreven Luctor en weerom moeten we in de achtervolgening bij 3-5. Nog even kunnen we terug gelijk komen bij 6-6 maar net voor rust slaat Luctor weer hard terug en gaan we de rust in met een 6-8 achterstand. Zaamslag probeert de achterstand op te halen maar al snel moeten we weer een tegentreffer incasseren en de marge staat nu op drie bij 6-9. Zaamslag vecht voor wat het waard is en brengt de marge terug tot op één doelpuntje bij 8-9. Misschien heeft deze inspanning teveel krachten gevergd want Luctor weet terug uit te lopen tot 8-11 met nog tien minuten te gaan. Kunnen we deze achterstand nog ophalen ? De verdediging houdt de boel dicht maar de aanval weet het korfje niet meer hangen. Enkel Wilco slaagt er nog in de korf te vinden zodat we de wedstrijd verliezen met 9-11. Volgende week beter dan maar.

Doelpunten : Sandra 4 – Joan 3 – Wilco en Christijn elk 1

Foto’s Zaamslag 2 tegen TOP 5

Zaamslag heeft handen vol aan Top.

Zaamslag schiet via Sandra het best uit de startblokken 1-0 maar moet al vlug het initiatief overlaten aan Top 1-3. Gelukkig kan Sandra terug voor de aansluitingstreffer zorgen 2-3 en met een mooie doorloper van Tobias op pas van Karin hangen de bordjes terug gelijk 3-3. Door ongeconcentreerd verdedigen weet Top terug de leiding te nemen 3-4 maar deze wordt in no-time geneutraliseerd door Matty met doorloper 4-4. Top krijgt een uniek kans om via een strafworp terug de voorsprong te nemen maar er wordt gefaald. Sandra met afstandschot brengt ons voor het eerst aan de leiding 5-4 maar Top laat niet gebeuren en scoort de 5-5. Rieste mag vanop de stip de russtand op het scorebord leggen 6-5.

De eerste tien minuten van de tweede helft valt er niet veel te beleven en het is wachten op beterschap. Matty forceert een strafworp door foutloos wordt omgezet door Rieste 7-5. Nog even weet Top terug te komen tot 7-6 maar dan scoort Zaamslag drie maal op rij (schot Sandra, 2 x doorloper Rieste) en met nog acht minuten te gaan staat het 10-6. Beide teams scoren nog één keer zodat de wedstrijd eindigt in een 11-7 overwinning. Laatste doelpunt was een strafworp van Tobias. Geen al te beste wedstrijd van Zaamslag dat meer last had met zichzelf dan met de tegenstander. De wedstrijd werd ontsiert door tal van foute passen en concentratieverlies bij sommige spelers. Hopelijk volgende week beter.

Zaamslag 2 bijt de spits af.

Na onze jeugd, die in de ochtend al van start gingen, mocht Zaamslag 2 de spits afbijten bij de senioren. Door personele problemen langs zowel heren- als dameskant zag het tweede er weer wat anders uit. De tegenstander van dienst was Tjoba 6, op papier altijd een te duchten tegenstander. In de tweede minuut is het Tjoba dat de debatten opent en een voorsprong neemt 0-1. Ondanks de vele kansen in het aanvalsvak is het wachten tot de zeventiende minuut vooraleer Rieste raak treft 1-1. Zaamslag lijkt gelanceerd. Het volgende aanvalsvak laat er geen gras over groeien en dropt meteen twee doelpunten in de Tjobakorf 3-1. Zaamslag gaat op zijn elan verder en bouwt tegen de rust de score uit tot 6-1. Na rust een zelfde spelbeeld, Zaamslag behoudt zijn voorsprong en bouwt deze gestaag verder uit. Tjoba komt wat meer uit de verf zodat de tweede helft eindigt in een 6-3 winst voor Zaamslag wat de einduitslag brengt op 12-4. De eerste punten zijn binnen. Doe zo verder.

Ploegopstelling : Karin – Matty – Diana – Erika/Jacqueline – Petro – Rieste – Wilco/Pieter – Marnix

Doelpunten : Wilco en Rieste elk 3, Marnix en Petro elk 2, Karin en Erika elk 1