Archief Seizoen 12/13

Trainingsopkomst

Mochten er spelers zijn die zich afvragen waarop keuzes voor reserves of meespelen gebaseerd zijn; dit is in eerste instantie gedaan op trainingsopkomst. Hoe graag wil je!

Iemand kan nog zo goed zijn, maar training is een deel van de teamsport. Als voorbeeld: Pjotr kon de laatste 3 keer niet trainen, en de voorlaatste wedstrijd niet spelen. Dit is voor mij onvoldoende basis om iemand op te stellen, hoe goed hij of zij ook is. De laatste wedstrijd tegen Voltreffers is hij dus ook gewoon op de bank begonnen.

Hieronder de opkomst per persoon. Linda is als enige op alle trainingen geweest.

Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet en een prettige vakantie gewenst.

Pieter

Duelschiet Toernooi

Op de laatste training van 6 juni is er een duelschiet toernooi gehouden. Alle namen zijn in de hoge hoed gestopt en telkens nieuwe koppels gecreëerd.

Aangezien we met 21 waren, was er telkens een koppel van 3 welke op het gras mochten schieten. Na 8 ronden is de balans opgemaakt en kwamen een flink aantal personen met 10 punten uit de bus.

Normaliter zou er dan eerst voor beslissingen geduelleerd moeten worden, maar aangezien het al bijna donker was, zijn er gewoon een aantal namen geselecteerd.

Het resultaat staat hieronder. Duidelijk is dat Pjotr er met kop en schouders bovenuit steekt, slechts 1 keer verloren.

Circuit donderdag 30 Mei

Op 30 mei is er een circuit gehouden wat hetzelfde was als van 18 april. Deze keer zijn alle penalty mogelijkheden benut en waren as volgt:

· Strafworpen: Bij missen sprinten naar pion

· Doorlopers: Korf missen één er af

· 11-en: Bij missen één er af

· Kleine kans: Bal op de grond of korf missen één er af

· L+R & Schot: Bij korf missen één er af

In alle gevallen waarbij er punten afgetrokken konden worden moest ook negatief doorgeteld worden.

Na de eerste ronde is de tijd aangepast. Hierdoor heeft elk team op één onderdeel minder punten behaald.

Voltreffers – Zaamslag

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma, uit tegen Voltreffers. Mijn laatste wedstrijd als interim trainer, de eerste wedstrijd van dit interim gebeuren was toevallig ook tegen Voltreffers. Een wedstrijd die we in de laatste minuut verloren. De heenreis zat flink tegen; eerst was de snelweg richting Goes afgesloten en moesten we binnendoor via Ovezande en ‘s- Gravenpolder. Bij Breda was afslag Utrecht dicht en moesten we doorrijden naar Tilburg. Gelukkig waren we een half uur eerder vertrokken en arriveerden we toch nog op tijd. We bleken een iewat vreemde scheidsrechter te hebben, de coach van de tegenpartij noemde hem een komma…… Eerst mocht ik de kaarten niet laten zien, dat moest de aanvoerder doen en vervolgens moest ik mij als coach legitimeren. Tijdens de wedstrijd werd ik ook nog berispt omdat ik in het veld kwam om een speler wat aanwijzingen te geven. Al met al een vreemde man.

We begonnen slecht aan de wedstrijd, we stonden vrij snel op 2-0 achterstand, gelukkig pakte Marnix goed door bij de uitworp en wist Debby te bereiken, de kleine kans werd mooi afgewerkt. Vervolgens scoorde Voltreffers de 3-1 en ontstond er een fase die ongeveer 20 minuten duurde. Hierin werd er door het vak van Cobus, Nix, Deb en Sanne heel goed verdedigd, maar slaagde het andere vak er niet in om te scoren. Uiteindelijk wist Rieste via een schot en een strafworp de stand weer gelijk te trekken. Voltreffers wist echter weer twee keer te scoren waardoor de ruststand 5-3 werd. In de rust hadden we allemaal het gevoel dat er meer mogelijk was, we waren weer eens met wind tegen begonnen dus met windvoordeel zou het gemakkelijker moeten worden. Niets was echter minder waar, nu was het de andere aanval die in eerste instantie niet wist te scoren. Het laten warmlopen van Pjotr gaf blijkbaar toch de nodige impulsen, Marco wist met 2 doelpunten de stand weer gelijk te trekken. Na de wissel was het Voltreffers dat weer een doelpunt uitliep. Scoren bleef moeilijk dus is uiteindelijk Pjotr ingebracht voor extra aanvallende impulsen. Na een aantal aanvallen lukte uiteindelijk waarvoor hij ingebracht was en stond het 6-6. We hadden voor de tweede keer de hoop om erop en erover te gaan, maar dit lukte niet meer. Voltreffers scoorde weer en bij ons was hetvop, wat een einduitslag van 7-6 opleverde.

Wederom een wedstrijd waarin goed verdedigd werd maar de score achterbleef.

Doelpunten: Marco en Riste 2, Debby en Pjotr 1

Daphne wederom bedankt voor het oplossen van het te kort aan Dames. Toch knap dat je nu al een aantal keer gewoon 2 wedstrijden speelt. Jannick ook weer bedankt voor je bereidheid om weer mee te gaan. Ik had je graag nog een minuut of twintig mee laten doen, dat had betekend dat we ruim voor (of achter) zouden staan. Toch een teleurstellend einde van het veldseizoen; de laatste vier wedstrijden gingen verloren. Hopelijk gaat het onder de nieuwe coach beter. Iedereen bedankt voor zijn inzet tijden de periode dat Wim er niet was, daar heeft het absoluut niet aan gelegen. Donderdag is de laatste training, dan gaan we iets relaxed doen. Zaterdag moet het tweede nog thuis.

Pieter

Zaamslag – Blauw Wit

Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw Wit op het programma; onze laatste thuiswedstrijd dit seizoen. Wij moesten met een gehavend team het veld in; maar liefst 4 vaste krachten waren door diverse oorzaken niet aanwezig, en dat tegen een Blauw Wit dat op volle oorlogssterkte gekomen was. Bij winst zouden ze zo goed als kampioen zijn. Jnnick kwam Marnix vervangen in het vak van Debby, Sandra en Marco, Linda kreeg Daphne, Rieste en Joost bij zich. Van te voren was bekend dat Bas bij Blauw Wit vol met trucs zit, dus aan Rieste en Yannick de opdracht gegeven om alleen maar op hem te focussen, verder niets.

De eerste aanval begon voortvarend, Marco vond het eindelijk fijn weer en gooide de 1-0 binnen. Dichter bij winst zijn we niet meer gekomen. Joost kreeg vrij snel een kleine kans rond de oren, zodat het andere vak het eens mocht proberen. Marco had echter een heer die te makkelijk mocht schieten, en er dan ook vrij snel 2 ingooide. Na de vakwissel was het Joost zijn heer die tijdens het oplossen van het achterverdedigen doorbrak en er een doorloper ingooide. Vlak erna gooide hij ook nog van afstand binnen. Toen hierna de 1-6 tegen Sandra binnen gegooid werd (na 19 min spelen) leek een fikse afstraffing in de maak. Gelukkig vonden Rieste en Marco het nu welletjes; beiden gooiden van afstand binnen, waardoor het 3-6 werd. De ruststand werd 3-7 door een schot tegen Daphne.

Wat wel mooi was om te zien is dat er niet gemekkerd werd op elkaar en op de scheids, terwijl daar soms wel reden toe was. Men bleef voor elkaar werken, ook het vak van Linda begon na een wat aarzelend begin lekker te draaien.

Na de rust werd het 3-8 door een doorloper tegen Jannick, en gooide Linda een heel klein kansje mooi binnen; 4-8. Hierna liep Blauw Wit weer 3 punten verder uit wat de stand op 4-11 bracht. Rieste liet zien wie er de schutter bij KVZ is, hij gooide (volgens zijn zeggen) van 20 meter binnen.

Vervolgens brak er een periode aan waarin niet veel gebeurde. Aangezien er geen overwinning meer inzat is Jesse nog ingebracht om wat ervaring op te doen, hij verving Jannick die een hele goede wedstrijd speelde. In de laatste minuten kreeg Rieste nog een schot rond de oren, maar het slotakkoord was voor ons. Jesse vond het welletjes, en gooide in de draai de eindstand van 6-12 binnen.

Al met al een prima wedstrijd, al zou je dat gezien de stand niet zeggen. Wij waren zwaar onderbemand en moesten improviseren. De vervangers lieten een prima indruk achter; Jannick leerde snel van enkele foutjes in het begin, Daphne speelt steeds beter maar moet meer kansen nemen, Joost beet zich steeds beter vast in zijn tegenstander en Rieste had zijn handen vol tegen Bas maar deed dit toch verder prima. Jammer dat we zo niet tegen Volharding gespeeld hebben…..

Jessica nog bedankt voor het reserve zitten, ondanks dat je snel weg moest.

Score: Rieste en Marco 2, Linda en Jesse 1

Pieter

Zaamslag – Volharding

Dit weekend stond de dubbele derby tegen Volharding op het programma. Het tweede had al laten zien wat een moeilijke tegenstander de Club uit Yerseke kan zijn. We werden redelijk weggespeeld. Gezien het resultaat in de zaal zou je kunnen verwachten dat het eerste een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. Maar de tegenstander had geen zin in een herhaling. Wij kwamen heel de wedstrijd op alle fronten tekort en hebben dit op elkaar en de scheidsrechter afgereageerd. Het spel ging nog wel maar de afwerking faalde volledig. Te vaak wordt de wind en regen als excuus gebruikt maar dit wordt een eentonig lied. We zullen moeten leren dat een korfbalseizoen bestaat uit en deel binnen – waar we niet gehinderd worden door de elementen- en een deel buiten waar de weergoden soms vrij spel hebben. In de rust is nog geprobeerd om alle kopjes in dezelfde richting te krijgen en dit leek te lukken. Het tweede aanvalsvak slaagde er echter niet in om de 4 punten kloof snel te dichten; zelfs een opgelegde kans als een strafworp ging over. Het inbrengen van Rieste gaf nog hoop, hij deed vrij snel wat hem gevraagd was, maar daarna ging Volharding weer verder met wat ze goed deden, de bal in de mand gooien. Wat wij te vaak bleven herhalen was het inzakken terwijl er voor verdedigt werd, iets waar zij wel raad mee wisten. Al met al wederom een middag om snel ( of niet ) te vergeten. Over twee weken de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, maar dit moet een makkie worden, we missen maar drie spelers en moeten tegen Blauw-Wit. Een ploeg die ons wel ligt…………. Einduitslag 6-13

Score: Erwin, Pjotr en! Rieste 2

Een gefrustreerde Ad Interim

Training 18 april 2013; Circuit met koppels

Op 18 april is een circuit gedaan. Dit was al gepland, maar gezien de geringe opkomst ook op zijn plaats. Het was geen individueel circuit, de punten van beide teamleden zijn opgeteld.

Aangezien we met negen waren heb ik Sandra ondersteund, bij haar is het resultaat vermenigvuldigd met 2.

De oefeningen waren:

• Strafworpen; bij missen sprinten naar pion

• Sprinten tussen de pionnen en bal links- rechts gooien

• Doorlopers, bij korf missen 1 eraf

• Prikbeweging met schot

• 11-en, missen was

• Kleine Kans op cirkel rondom korf

• Vierkant sprinten; voor- achter, links- rechts

• Links rechts tussen de pionnen met schot

Conclusies:

• Je moet bij Sandra zijn voor de kleine kansen, en niet voor de snelheid

• Meest verwonderlijk dat je bij Debby en Linda moet zijn voor de strafworpen en doorlopers

• De mannen lopen graag in een vierkant

• Daphne scoort heel goed

• De tijdwaarneming was niet altijd even correct, waarvoor excuus.

Ad Intrim

Good Luck – Zaamslag

Jammer genoeg een wedstrijd om snel te vergeten. Er was op zich niets aan de hand, schitterend nieuw complex, een lekker zonnetje alleen wat veel wind.

Omdat Annette de plaats van Debby ingenomen had is besloten om de vakken wat om te gooien, Sandra ruilde van plaats met Karin. Bij het inschieten zag het er nog rooskleurig uit want er gingen lekker veel ballen in.

Good Luck begon vanzelfsprekend met windvoordeel en wist snel te scoren. Ons eerste aanvalsvak kreeg al snel een strafworp – van de goed leidende scheidsrechter – welke door Pjotr verzilverd werd. Dichterbij zijn we helaas niet gekomen…..

Good Luck combineerde vanmiddag gewoon veel beter dan ons, wat tot veel meer kansen en doelpunten leidde; de ruststand was 7 – 2, ons 2e doelpunt was een strafworp welke door Marco verzilverd werd. Wij waren regelmatig slordig in de passing, ook werden enkele domme overtredingen gemaakt. Op zich zou 5 doelpunten moeten kunnen, zeker nu wij windvoordeel hadden. Maar dit was helaas niet het geval, Good Luck kon maar net zo vaak de korf vinden als wij in de eerste helft, maar wij slaagden er niet in om zelfs maar 1 velddoelpunt te maken. De drie doelpunten die gemaakt zijn waren 2 strafworpen, en een vrije worp. Einduitslag 9-5.

Positieve punten in deze wedstrijd waren het benutten van alle 4 de strafworpen. Persoonlijk merkte ik vandaag dat ik de bagage mis om op dit soort momenten als coach de ploeg over de streep te kunnen trekken.

Score: Pjotr 3 (strafworpen), Marco 2

Pieter

Zaamslag – Spirit 13 april 2013

Vandaag onze eerste thuiswedstrijd in omstandigheden die we lente kunnen noemen. De tegenstander was Spirit, een team die van de drie punten die ze verzameld hebben, er 1 van ons afgesnoept hebben.

De wedstrijd begon voortvarend, Linda kreeg direct na de uitworp een strafworp mee, welke door Protr verzilverd werd. Iets later was het Karin die bij een doorbraak van Linda om draaide en bij het schieten in de rug gelopen werd. Wederom een strafworp: 2-0.

Wat het vak vorige week in 35 minuten niet overkwam, gebeurde nu in 5 minuten en was de stand weer gelijk. Hierna was het 2 keer Pjotr die met 2 schotjes van dichtbij de score op 4-2 bracht. Na de vakwissel was het Debby – die we gisteren wel de koninging van de kruisbal kunnen noemen – die Marco mooi aanspeelde, en een doorbraak van Marco die de stand op 6-2 bracht.

Hierna was het weer de beurt aan het eerste aanvalsvak, Pjotr was nog niet verzadigd en gooide er weer een schotje van dichtbij in, Erwin zijn doorloper werd foutief geblokt, de strafworp was weer een prooi voor Pjotr 8-2. Marco vond dat hij ook nog een duit in het zakje moest doen en gooide een afstandschot binnen. Spirit vond het nu wel welletjes, eerst was het Erwin die zich bij het vangen verkeerd opstelde en vervolgens Sandra die een strafworp tegen kreeg. De ruststand was 9-4, waarbij opviel dat alle doelpunten door 2 heren gemaakt waren.

Na de rust was het Spirit dat op de ingeslagen weg doorging. Eerst kreeg Marco een strafworp tegen, en vervolgens Pjotr een schot rond de oren. De riante voorsprong van 7 doelpunten was inmiddels geslonken tot 3 en ik begon het redelijk benauwd te krijgen. Gelukking bracht Debby de marge weer op 4 met een afstandschot, hierna was het Linda die na het missen van en eenvoudige doorloper vond dat dit eigenlijk niet kon en er een schot ingooide: het gat was weer 5 doelpunten. Marnix kreeg een doorloper tegen en dit was nogal inspirerend want op prachtig aanspelen van Debby trok hij dit persoonlijk recht met een eenhandig schot. Hierna was het weer Debby die er een afstandschot ingooide, gevolgd door Linda. In de verdediging kreeg Marnix een – in mijn ogen onterechte – strafworp tegen. Volgens de scheidsrechter, die een prima wedstrijd leidde, hinderde hij onregelementair. Wederom trok hij het zelf weer recht met een afstandschot.

Hierna was het Sandra die zo overtuigd was van haar schot dat ze vang niet nodig vond. Telkens als een speler dit doet, en ik roep niet te schieten gaat zo’n bal er geheid in, wat nu ook weer het geval was: Stand 16-8. Na de vakwissel scoorde Sandra haar dame door te snijden over het blok. In de aanval gooide Pjotr er weer een bal van zijn favoriete afstand in. Hierna volgde er een periode van 12 minuten waarin er door ons niet meer gescoord werd. Spirit maakte nog twee doelpunten, Pjotr kreeg een doorloopbal rond zijn oren, en Erwin een afstandschot van vrij ver. Inmiddels was Rieste ingebracht voor Marnix die jammer genoeg weer wat krampverschijnselen had.

De einduitslag was 17-11, iets waar ik op voorhand zou getekend hebben.

Al met al een prima wedstrijd waarin regelmatig hele mooie combinaties te zien waren. Ook werd er heel goed uitverdedigd wat ons een vijftal onderschepte ballen opleverde.

Doelpunten: Pjotr 7, Marco 3, Debby, Linda en Marnix 2, Sandra 1

Pieter

Zaamslag 1 – Spirit 1

ZKV – Zaamslag 6 april 2013

Dit weekend mochten we voor de tweede keer de wei in, ditmaal uit naar ZKV. Na 120 km door het “schoone Zeeuwsche landschap” gereden te hebben waren we toch nog redelijk op tijd. De wedstrijd van de A’s was namelijk nogal uitgelopen en aangezien we een aantal spelers nodig hadden, en Marnix floot, is maar besloten om alvast een delegatie vooruit te sturen zodat we in ieder geval een achttal staan hadden. Maar affijn ook de rest arriveerde dus op tijd. Het leek eindelijk een mooie korfbalmidag te worden; het was 9 graden met een zonnetje. De wind stond recht over het veld en ZKV begon met meewind die nog niet erg hard was.

De eerste aanval leverde direct een tegendoelpunt op, Erwin zijn heer schoot vanaf ruim 19 meter haaks op de wind binnen; een “onmogelijke” goal. We waren gewaarschuwd. (De volgorde van de volgende goals kan ik door elkaar gehaald hebben, bij voorbaat excuus.) De uitworp hierna leverde direct een strafworp op tegen Daphne, welke door Marco verzilverd werd. Na de wissel was Erwin succesvol met een balletje achter de korf, en Linda met een mooi afstandschot. De tegenstander van Linda deed hier direct iets tegen terug en gooide de 2-3 binnen. De uitworp hierna werd direct door Sandra verzilverd middels – notabene – een doorloopbal; 2-4. ZKV was niet onder de indruk, Marco en Marnix kregen beiden een afstandschot rond de oren. In deze fase van de wedstrijd schoot ZKV vanuit alle hoeken binnen; wind of geen wind. Karin kreeg er na de wissel ook nog 1 rond de oren, waardoor we voor het eerst op achterstand kwamen. Gelukkig kregen we een strafworp mee welke nu wel door Marco verzilverd werd (de tweede werd gemist). Na de wissel werd Linda mooi uitgespeeld wat een klein kansje (en doelpunt) opleverde. Karin liet zien dat ze het afstandschot van steeds verder als wapen kan gebruiken, wat ons de 2 punten verschil opleverde; ruststand 5-7.

Na de rust konden we met de wind – welke inmiddels flink was aangewakkerd – in de rug gaan aanvallen. Je zou verwachten dat het dan gemakkelijker zou moeten gaan, maar niets was minder waar. De verdediging van ZKV had de opdracht gekregen om in heel het vak er bovenop te gaan, iets waar vooral onze dames moeite mee hadden. Het vak slaagde er wel in om kansen te creeren, maar alles werd gemist. 1 doelpunt van Marco werd afgefloten wegens een overtreding onder de korf, een 4e strafworp werd door Marco gemist. Het verdedigingsvak speelde echter de wedstrijd van haar leven, Erwin zijn heer stond meestal onder de paal, Pjort, Karin en Linda gaven zo weinig ruimte weg dat er nauwelijks kansen gecreeerd werden door ZKV. Er werd nog een heer van ongeveer drie meter ingebracht maar dat gaf eigenlijk alleen maar meer schermutselingen onder de korf. In de 17e minuut slaagde de aanval er eindelijk in om het gat van drie te maken, wat een hele geruststelling was. Verder bleef de status-quo gehandhaafd, wat ons een einduitslag van 5-8 opleverde.

Doelpunten: Marco 3, Linda 2, Erwin 1, Karin 1 en Sandra 1.

Wederom wil ik de reserves (Rieste, Jannick en Jessica) bedanken die toch weer bereid waren om een flink deel van hun zaterdag op te offeren om vervolgens 70 minuten met klappertanden op een bank te gaan zitten. Dapne bedankt voor het verdienstelijk vervangen van Debby.

Met vriendelijke groeten, Pieter

Zaamslag 1 – ’t Capproen 1 30 Maart 2013

Voor vandaag stond de eerste wedstrijd van 2e helft veld op het programma, een wedstrijd waar we – gezien de weersomstandigheden – niet echt naar uitkeken. Vorige week geoefend tegen de A’s in nog erbarmelijkere omstandigheden met sneeuw erbij, nu was het alleen heel koud met veel wind die de gevoelstemperatuur richting poolklimaat bracht. Gezien de resultaten dit seizoen tegen ’t Capproen zouden we statistisch gezien moeten verliezen. Zowel in zaal, als veld hebben we uit gewonnen en in de zaal thuis verloren. Nu heb ik een hekel aan statistiek en dit ook duidelijk aan het team aangegeven: verliezen was geen optie.

Ook weer statistisch gezien gaven de eerste 4 minuten van de wedstrijd aan dat het een gemakkelijke middag zou worden, eerst scoorde Karin met een doorloopbal en vervolgens Pjotr met een schotje achter de korf. Niets bleek echter minder waar Pjotr kreeg vrijwel direct een – in mijn ogen – verdedigd schot rond zijn oren, wat gevolgd werd door een strafworp welke gelukkig gemist werd. Iets later werd de stand toch weer gelijk getrokken door een schotje tegen Karin. De onderlinge stand van de spelers was dus ook weer in evenwicht. Het gemak waarmee de eerste doelpunten vielen werd helaas niet herhaald. Het eerste aanvalsvak slaagde er niet in om te scoren. De uitworpen lukten niet en verder werd er te gehaast gespeeld met ook veel foute passes. De verdediging deed wat ze kon, maar op een gegeven moment vallen er dan toch gaten. Debby haar dame was nu ook weer de beste speler van het veld, en maakte in de 20e minuut de aansluiting en in de 27e minuut de gelijkmaker. Na de vakwissel was het Marnix die met een mooi schot de aansluiting bewerkstelligde, jammer genoeg lukte het niet om voor de rust nog gelijk te komen.

Na de rust ontstond er een soort van patstelling. ’t Capproen had moeite met ons achterverdedigen en ons aanvalsvak kwam maar niet tot scoren. Sandra haar dame had opdracht gekregen om in het hele vak er kort op te gaan – wat de opbouw ernstig hinderde – en Marco bewees maar weer eens dat hij een echte zaalspeler is. Uit knalde hij er tegen dezelfde ploeg maar liefst 7 in, nu werd het schot steeds slechter. Aangezien we een rijk gevulde reservebank hadden zitten op een gegeven moment maar besloten om Rieste in te brengen in plaats van Marco. Na een aarzelend begin werd het ruime voor verdedigen mooi uitgespeeld met de (voor de kenners) Frans – Wilco truc, die een strafworp opleverde. Rieste aarzelde geen moment en legde koel de gelijkmaker binnen. Helaas kon zijn tegenstander er niet mee lachen en besloot deze om dit snel af te straffen zodat we weer tegen een kleine achterstand aankeken. Enkele aanvallen later was het Erwin die met een schot achter de korf de gelijkmaker binnen gooide. De spanning was bijna te snijden… Na de wissel was het vrijwel direct Erwin die een vrije bal rond zijn oren kreeg, 5-6. Inmiddels waren we in de 30e minuut aanbeland en er zou wel een wonder moeten gebeuren om de al eerder genoemde statistieken te kunnen omzeilen. Dit wonder kwam in de vorm van wederom Rieste die met een afstandschot de 6-6 binnen gooide. Ik schreeuwde inmiddels de longen uit mijn lijf (aangezien ik weer een scenario als tegen Voltreffers zag opdoemen, laatste minuut verliezen met een doelpunt verschil) om aan te geven dat de bal het aanvalsvak niet meer mocht verlaten. Gelukkig kwam het niet zover en besloot de scheidsrechter om de warme kantine op te zoeken.

Conclusie: eindstand 6-6, een uitslag waar wij heel blij mee waren en gezien het wedstrijdverloop – op de eerste 5 minuten na – niet terecht was. ’t Caproen had meer kansen en meer pech als ons.

Doelpunten: Karin, Marnix, Pjotr en Erwin 1, onze crack Rieste 2.

Rieste, Annette (Nog ingevallen voor Sandra), Jannick en Daphne bedankt dat jullie reserve wilden zitten in deze erbarmelijke omstandigheden.

Zaamslag 1 – Volharding 1

Vandaag had ik de eer om voor de derde keer op rij het eerste te coachen en vanmiddag bleek het gezegde dat drie keer scheepsrecht is een waarheid als een koe te zijn. Na de nederlaag met het kleinst mogelijke verschil tegen Voltreffers 2 weken geleden – waar na afloop iedereen serieus stuk zat – en het omgekeerde tegen ’t Caproen vorige week werd het zaalseizoen afgesloten met een soort van demonstratiewedstrijd tegen Volharding. Deze ploeg had ruim gewonnen van ’t Caproen, waar wij in de laatste minuut pas de winst veilig konden stellen. We waren dus gewaarschuwd.

De afgelopen weken was al duidelijk dat het niet aan de inzet ligt, deze is in deze drie wedstrijden uitstekend geweest. Vandaag kwam alles er uit en klopte het gewoon. Ik ga geen beschrijving geven van de doelpunten aangezien de ene nog schoner was dan de andere. Er waren mooie combinaties te zien, met soms fantastische assists. Af en toe werd men iets te enthousiast, maar dat werd door het team zelf opgelost.

De eerste helft was bijna perfect en mijn grootste angst was om op zijn “Zaamslags” uit de rust te komen. We stonden dan wel met 11-4 voor, maar als de tegenstander er een paar direct ingooid kan het vertrouwen zo weg zijn.

Niets was minder waar, er werd direct geconcentreerd gekorfbald. De tweede helft was wel iets minder, maar het nivo van de eerste helft was zo hoog dat dit niet vol te houden was. Het vak van Marco – Marnix – Debby en Sandra moest ook harder werken om de doelpunten te maken als het andere vak. Het enige minpunt was het uitvallen van Marnix met kramp, iets waar hij vanaf dacht te zijn, maar hij werd prima vervangen door zijn broer Jannick, die zelfs nog scoorde.

Het mooiste compliment wat de ploeg kan krijgen kwam van de reserves. De score gaf de mogelijkheid om nog wat mensen speeltijd te geven, maar Annette, Daphne en Rieste pasten allemaal omdat het zo goed liep. De einduitslag van 18-9 was een mooie afsluiting van het zaalseizoen. Hopelijk wordt dit doorgetrokken naar het veldseizoen.

P.S. Annette, Rieste en Jannick; bedankt voor het meedoen of meegaan bij de laatste twee uitwedstrijden.

Scores: Pjotr 5, Marco 4, Erwin 3, Marnix en Linda 2, Karin en Jannick 1.

Pieter

Zaamslag 1 – Volharding 1 2 Maart 2013

ZKV maatje te klein voor Zaamslag

Vandaag kwam ZKV Zuidland richting de Vliegende Vaart. Beide ploegen willen de punten mee naar huis nemen, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Helaas kon onze trainer niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn, vanwege ziekte, dus moesten we het intern zien op te lossen. Joris offert zich op om als coach op te treden. Ook oud-trainer Ivan komt nog een kijkje nemen en neemt plaats achter het score-bord (Ik zeg: Je hebt je roeping gemist, Ivan, wat kan jij goed op die knopjes drukken).

Met aardig wat publiek op de tribune wordt de wedstrijd ingefloten om 16.00u. Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op. Zowel Zaamslag als ZKV krijgen kansen. Zaamslag moet opletten voor het dameskwartet van ZKV, omdat die op de heenwedstrijd er ook aardig wat ingegooid hebben. Verder moet er veel functiespel worden gespeeld. Marnix en Erwin worden als de goede rebounders gezien en moeten daarom ook de gehele wedstrijd rebounden en hun kansen onder de korf zoeken. Marco opent de score met een schotje achter de korf 1-0. Debby volgt vrijwel direct met een schotje 2-0. Dit gaat de goede kant op. Erwin pakt zijn kans ook weer onder de korf en raak 3-0. Na 10 min weet ZKV wat terug te doen, door een fout om eigen kant te houden, komt een dame van ZKV vrij en knalt keihard binnen. 3-1. Toch echt loskomen van ZKV gebeurt niet. Maar Debby laat het er niet bij zitten en knalt twee keer van afstand binnen 5-1. Even is Zaamslag het spoor bijster, er worden wat foute passes gegeven en de aanvallen zijn te kort. Toch laat Linda er geen gras over groeien, want schiet zo uit verrassing de 6-1 binnen. ZKV doet weer wat terug met een schot van een dame 6-2.

Marco vindt het nog niet genoeg en schiet voor rust nog twee keer raak. Marco denkt aan de entertaining van het publiek, want zijn tweede schotje is een prachtige showbal!

Erwin weet nog een stip uit te lokken en Pjotr mag deze verzilveren. Ruststand 9-2

In de rust wordt er gehamerd op functiespel, hou je aan je taak en we moeten niet vergeten om te blijven korfballen, dus zeker niet inkakken de tweede helft, we zijn er nog niet.

Pjotr heeft de opdracht goed begrepen en knalt net na rust de 10-2 binnen. Dan volgt er een rustiger gedeelte. Zowel Zaamslag als ZKV weten de korf wel te vinden, maar knallen niet meer binnen. Pas na 10 min. wordt het tweede doelpunt gescoord. Marco mag deze weer in zijn zak steken. Aangezien Marco nu bier begint te ruiken (weddenschap Marnix, 5x scoren is een bakje bier) knalt Marco na 3 minuten zijn 5de doelpunt binnen. Sandra mag na 15 min. plaats gaan maken voor Jessica, die mag dus ook nog even haar minuutjes mee pikken in het eerste. ZKV krijgt nog wel wat kansen maar weten ze niet binnen te knallen. Linda neemt nog geen genoegen met de 12-2, dus knalt er nog eentje in 13-2. Pjotr doet ook nog steeds mee en knalt er ook nog eentje in 14-2. Marnix mag nog even plaatsmaken voor onze goede rebounder Rieste, die nog tien minuten kan meedoen.

Dan gebeurt er iets, wat menig toeschouwer en speler zijn tenen doet krullen, een heer van ZKV gaat zo zonder enig duel door zijn knie. Hij kan absoluut niet verder korfballen en ZKV zit door zijn wissels heen en moet helaas met zeven man verder.

De wedstrijd kan dan net zo goed worden afgefloten, want gekorfbald wordt er niet meer. Om ZKV nog enige vorm van troost te bieden wordt er bijna tot aan de korf ingezakt en weet ZKV als laatste de korf te vinden. Eindstand 14-3.

Rest mij nog de heer van ZKV beterschap wensen. We hopen dat de blessure enigszins nog meevalt en op een spoedig herstel.

Ook veel beterschap toegewenst aan Wim, die helaas nog niet zijn functie kan vervullen. Hopelijk tot snel.

Scores: Marco 5, Pjotr 3, Debby 3, Linda 2 en Erwin 1

Marjolein

KVK – Zaamslag

Vroeg uit de veren en uit het Turp om een wedstrijd te gaan strijden tegen runner-up KVK is nu niet iets waarmee wij het vaandelteam blij mee kunnen maken.

Voor KVK speelde Sander weer en dat scheelt toch een slok op een borrel. De opponent van Sander was vandaag Pjotr en de heren waren aan elkaar gewaagd, het bleef remise tussen de mannen 6-6.

De thuis speelt weer met plezier en nam snel de leiding 4-0. Via Linda – die zich meer en meer ontpopt als scorende dame – werd het 4-1. Hierna waren de verdedigen een fase opmachtig. Via Pjotr 4-2. Helaas KvK rook onraad en vond de gaten in onze verdediging 9-3 Marco en Pjotr scoorden in 2 minuten tijd nog 3 x en we gingen een “welriekende kleedkamer” in bij 10-6.

Na rust werd zeer duidelijk wie de sterkste ploeg had en binnen kwartier was het 13-8.

Richard kwam Joost vervangen. Hierna vielen de scores om en om en zonder weggespeeld te worden kwam de eindstand bij 19-12. Lijkt op zich een flinke nederlaag en dat is ook zo, maar er is vandaag zeker beter gespeeld dan tegen Atlas.

Voor zaterdag wordt het een hele klus een volwaardig team op de been te brengen. De niet aanwezige spelers wens ik aangename dagen.

Erwin was vandaag afwezig. Vrouwelijke supporters dank voor de steun.

Scores: Pjotr 6, Linda 3, Debby 2, Marco.

Zaamslag geeft niet thuis tegen koploper Atlas

Het duel zou wellicht boeiend/spannend kunnen worden als onze mannen niet een offday qua verdedigen en aanvallen hadden. Onze dames waren Top en scoorden zeven van de elf goals.

Direct na de opening een onzorgvuldigheid en Atlas stond voor. Karin versierde een stip en Pjotr weet daar meestal wel raad mee 1-1. Onze tweede aanval met toch meer creatieve inbreng dan vorige week, maakte veel plaats fouten en kwamen daardoor zelf matig in hun aanvalspel.

Good -Old Sandra schoot ons naar de voorsprong 2-1. Direct niet consequent verdedigen van de schutters van Atlas en het was weer gelijk. 2-2. Na 2-3 maakt Linda gelijk. Vanaf dit moment – we spreken dan over een minuut of negen – slaat Atlas hard toe. Niet dat wij geen kansen hadden maar onze mannen waren niet scherp. Pjotr schiet nog een vrije bal binnen en net voor de thee nog een strafworp, omdat Erwin onder de korf zijn tegenstander te slim af was. Maar met 6-11 de kleedkamers opzoeken geeft geen vrolijk beeld voor de tweede helft.

Natuurlijk wordt er in de nodige pauze nog wat zaken besproken maar het zette geen zoden aan de dijk.

Atlas kwam gretig uit de kleedkamers en had binnen 3 minuten ons op een onoverbrugbare achterstand gezet. 6-14, Linda met 2 goals gaf ons een sprankje hoop en wilde zien andere hun taak naar behoren zouden gaan uitvoeren. Helaas de schutters van Atlas kregen teveel ruimte en maakten daar dankbaar gebruik van 8-16 en dat na negen speelminuten in de tweede helft.

Pjotr 9-16. Atlas direct 9-18. Debby 10-18, dan breekt er een lange fase aan dat er geen beweging kwam in het scorebord. Sandra verschalkte haar opponente 11-17.

Het slotakkoord was voor de betere ploeg en m.i terecht de koploper 11-19.

Eigenlijk een trieste vertoning van ons. Volgende week alle kans deze nare smaak weg te poetsen.

Richard en Annette zaten vandaag op de bank.

Scores: Pjotr 4, Linda 3, Sandra 2, Karin en Debby 1.

Zaamslag zet het jaar 2013 goed in en wint van Volharding

Vandaag aan de bak in Yerseke en dat is weer even aan elkaar wennen na de feestdagen. Volharding geen onbekende voor ons en de laatste edities daar steeds verloren was zeer zeker van plan de broodnodige punten thuis te houden. Deze wedstrijd was eerder gepland maar vanwege interne perikelen bij Zaamslag in overleg met elkaar en goedkeuring van het KNKV op vandaag gezet.

Het was al snel Pjotr die de openingsgoal binnen schoot. De thuisploeg kwam snel op gelijke hoogte; 1-1. Hierna was het zoeken en zoeken naar de goed combinaties en variaties en het bleef veertien minuten stil op het scorebord. Via Marco dan eindelijk 1-2. Bij ons bleef de tweede aanval het moeilijk hebben en toen de verdediging zich vergaloppeerde door de thuis ploeg in de korfzone niet adequaat te verdedigen was het gelijk 2-2. Via een strafworp werd het 3-2. Erwin werd onbeholpen aangepakt en strafworp schoot Pjotr binnen. Toch nam Volharding voor rust een voorsprong mee naar de kleedkamers. 4-3.

In de rust her en daar wat tips aangereikt en dus wij gingen zelfbewust de kleedkamers uit. Na 5 minuten schoot Marco raak en toen namen wij binnen de kortste keren een ruime voorsprong om deze ook weer simpel weg te geven: 6-6.

Naarmate het einde inzicht was braken er spannende momenten aan. Om en om werd gescoord en met nog acht minuten te gaan kwam Volharding weer naast ons 8-8. Bij Volharding werd een zeer snelle heer ingebracht en het was voor de aanvoerder flink op zijn hoede zijn om deze “zoef de haas” bij te houden. Debby brak de lans – 8-9 en toen Pjotr ons op een ruimere voorsprong schoot was lieten wij de zege niet meer glippen en via Marnix en Sanne kwam een redelijke eindstand op het scorebord 8-12.

Dank aan Wilco voor het aanwezig zijn als reserve.

Scores: Pjotr 6, Marnix 2, Marco 2, Debby en Sanne 1.

Op naar het duel tegen koploper Atlas. De ploeg won vandaag in een oefenduel easy van Stormvogels. We kunnen onze borst nat maken.

Zaamslag 1 net niet op gewassen tegen Voltreffers

Onze eerste aanval met Marco aan het hoofd zette ons snel op voorsprong, helaas direct erop 1-1. Via een stip van Linda 2-1 en even later schoot Linda van afstand onze derde binnen. Hierna moest de scheidsrechter even de orde handhaven en dat kwam Voltreffers goed uit 3-2. Respect een groot goed in onze samenleving. Ik zag in de krant dat korfbalteams in de reserve league daar moeite mee hadden, terwijl de grote broers daarna via de stip lieten weten dat zij respect hoog in het vaandel hebben staan.

Sandra maakte via 4-2. Helaas Voltreffers met een ploeg in opbouw kwam terug 4-4. Aanvoerder Marco net voor rust 5-4.

Na de samenspraak in de kleedkamers was het direct via kruizen van de heren: 5-5. Erwin via een doorloopbal 6-5 De Brabanders zette een tandje bij met gevolg 6-8, terwijl niet mee scoorden en dat kwam ons uiteindelijk duur te staan. Linda snel via een doorloopbal 7-8. De gelijkmaker viel niet en dus een doelpunt aan de andere kant 7-9.

Via Annette 8-9. De spannende laatste fase van duel ging in en de gasten namen weer 2 punten voorsprong. Karin had inmiddels de plaats van Annette ingenomen en zo zien redelijk hersteld na haar opgelopen enkelblessure tegen Atlas. Joost was inmiddels aan het warm lopen en kwam de laatste minuten vooral zijn aanvallende impulsen binnen de lijnen voor Joris.

Linda liet zich niet op de kop zitten 9-10. Toch weer Voltreffers 9-11. Met nog 2 minuten te gaan Marco 10-11 Zou er nog een gelijkspel inzitten? Helaas het slot akkoord was voor de gasten 10-12.

Scores: Linda 4, Marco 3, Annette 1, Sandra 1 en Erwin 1.

Later op de dag zag ik Atlas winnen van KVK: 7 – 11. De verwachting was dat KvK sterker was. Na rust bij een stand van 6/6 kwam een Atlas het sterkst uit de kleedkamers. Opvallend: bij het kruizen bleef een ieder bij zijn eigen tegenstander !!!!

In het duel tegen ZKV in Zuidland doet Zaamslag zich tekort

Met Ilona en Daphne als speelsters, jonge dames en met een “groot hart” voor Zaamslag, gingen wij van start in Zuidland. De thuisploeg startte furieus en na 3 minuten hadden wij al aardig wat tikken te verwerken 3-0.

Aanvoerder Marco scoorde onze eerste 3-1 en bij een achterstand 5-1 na 6 minuten speeltijd zorgde hij voor 5-2 In vergelijk met vorige week bleven wij de eerste helft beter bij de les en geloven in onze kansen. Na 6-2 ging ook het andere vak het mee scoren/Joris en Linda en kwamen wij dichter 6-4. Met nog 3 minuten voor de thee was het onze topper van de dag Marco 6-5. Good Old Sanne zorgde met een balletje achter de korf dat wij in de laatste minuut voor rust de stand gelijk trokken.

In het tweede part waren wij de bovenliggende partij en drukte dat uit in steeds een kleine voorsprong. 6-8 en met nog 13 minuten speeltijd zelfs 8-11. De thuisploeg voelde dat wij onrustig werden bij deze stand en met nog 7 minuten te gaan 9-11 na een door de scheidsrechter van dienst een onopgemerkte voetbal. Erwin met een doorloopbal 9-12. Toen braken de laatste 5 minuten aan en helaas we waren niet in staat de wedstrijd rustig uit te spelen en maakten vanwege de smaak van een mogelijke zege verkeerde keuzes en het gevolg was dat in de laatste minuut de gezichten van de thuisploeg vrolijker stonden dan die van ons: 12-12.

Hoera het eerste punt is binnen en hebben meer gescoord dan in de vorige duels. Volgende week op voor 2 wedstrijdpunten.

Het viel op dat onze reserve van dienst Richard erg van Zaamslag houdt !!!

Scores: Marco 5, Joris 2, Erwin 2, Linda 2, Sandra 1.

Zaamslag 1 verdient de zege niet

Met Joost en Joris binnen de lijnen werd gestart tegen de ploeg uit Hellevoetsluis. Voor rust waren wij zeer onrustig en maakten veel plaatsfouten.

De gasten namen direct vanwege een positiefout onder de korf de leiding. Dan een fase van zoeken en het waren de gasten die scoorden. Linda direct erop:1-2. Hierna vielen de doelpunten om en om en bij ons was de schutter Marco 2-4. Bij deze stand ging een “P” aan onze kant mis. De gasten profiteerden ervan en liepen uit naar 2-6. Karin kon niet verder en de gearriveerde Debby kwam haar voor rust vervangen. Voor rust werd het nog 2-8.

De rust gebruikt om het een en ander door te spreken. Het had effect en wij kwamen naderbij door scores van Linda, Erwin, Joris en Debby: 6-8. Capproen vond het genoeg en hun dames (12 x deze middag) namen het initiatief . Mooie kansen zoals “P”s waren niet aan ons besteed (4 missers) en zo kwam het dat met nog tien speelminuten de score werd 9-14. Tobias mocht nog even der sfeer proeven en Annette keek net als Jannick met gekromde tenen naar de einduitslag van 11-17.

Scores: Marco 3, Linda 3, Erwin 2, Joris 2, Debby 1.

Zaamslag krijgt de zak !!!

De thuisploeg vorig week goed voor een mooi resultaat tegen Atlas trad vandaag aan tegen een kanshebber voor de titel n.l. KvK. Het werd een matige partij, duidelijk kwam naar voren dat de Kapellenaren een beter op elkaar ingespeeld ploeg hadden dan wij. De ploegen waren vermoedelijk nogal onder de indruk van de intocht van Sinterklaas want het spetterde er niet af in deze partij. Bij ons brak toch op dat Sinterklaas een van zijn zwarte pieten op jacht had laten gaan voor een lekkere maaltijd.

KVK nam de leiding en Marco had snel zijn antwoord klaar. Na 1 – 2 maakte Joris gelijk en dat was ook gelijk het laatste wapenfeit van dit vak. De beter en vooral slimmer combinerende gasten sloegen en gat van 4 punten. Marco en Sandra gaven met de rust in het vooruitzicht nog wat hoop 4 – 6.

De eerste fase na rust was het KVK dat via een stip en 2 afstandschoten ons op een bijna onoverbrugbare achterstand zette. Marco – enige schutter van formaat vandaag – maakte 5 – 9. Marnix ging door zijn enkel en Richard kwam hem vervangen. Even later kwam ook Jesse binnen de ploeg om wat ervaring op te doen. Met een redelijk gevoelige enkel kon Karin gelukkig de partij uitspelen. In de laatste minuten scoorde beide ploegen nog eenmaal en bij ons was het natuurlijk Marco.

Doelpunten: Marco 4, Sandra en Joris 1.

Eindstand 6 – 12.

Zaamslag komt in de slotminuten tekort

Zaamslag opende dit binnenseizoen tegen een van de kampioenskandidaten n.l. het collectief sterke geroutineerde Atlas. Ploeg speelt ook het veld een klas hoger dan Zaamslag en heeft een paar zeer sterke schutters.

De opening was voor Atlas. Linda nam van afstand gelijk wraak en de toon was gezet. Aanvoerder Marco wist via 2 strafworpen ons op voorsprong te brengen en via Marnix en Pjotr werd het 2-5. Atlas sputterde tegen en onze Debby – net als Karin weer in het eerste – zette de kiene Marjolein/Atlas te kakken 2-6. Helaas konden wij nog geen rust op brengen en de juiste keuzes maken en zodoende deze voorspong meenemen naar de kleedkamers, dus het werd 3-6.

Rust bewaren als wij voorstaan werd deze middag op het eind zeer gewenst, helaas een ieder kon dit nog niet opbrengen.

Na Rust Linda direct 3-7 en Pjotr en Marnix kregen hun handen val aan de snelle heren van Atlas. 5-7. Pjotr snel 5-8. Routinier Michel/Atlas nog altijd even bedreven en gevaarlijk 6-8.

Lang blijft de doelpuntenmachine dan stil. Aantekening maak ik erbij dat beide ploegen in deze doelpuntloze fase een strafworp missen. Eerst wij en daarna Atlas.

Met nog een kwartier te gaan voelde je dat Atlas wat sterker werd 7-8. Karin via een doorloopbal direct hierop 7-9. Hierna vielen de doelpunten om en om en vooral wij bleven maar jagen!! Terwijl je juist op je hoede moet zijn en Atlas moet laten jagen. Het gevaar sloop dichterbij en daar was de gelijkmaker 11-11.

De thuisploeg kwam voor en wij konden ondanks de kansjes niet gelijk maken en tot slot via het kruizen van de 2 snelle Atlas heren werd de eindstand 13-11.

Mooie partij neergezet met een wat bijzondere nasmaak.

Doelpunten: Pjotr 3, Marco 3, Linda 2, Marnix 1, Debby 1. Karin 1.

ZAAMSLAG VOLDOET PRIMA AAN HAAR OPDRACHT

Regen kon ons vandaag niet echt deren want we speelden niet op een zompig grasveld zoals vorige week. En daar mocht wel op gedronken worden. Zeer zeker ook omdat de A’s luidruchtig uit Goes kwamen omdat ze daar Togo A1 na een fel duel hadden verslagen en dus de vlag uit: Kampioen!

Vandaag namen wij een extra aperitiefje op onze dames die voor het eerst meer voltreffers maakten dan onze mannen. We namen ook een “bittertje” op de Marjan die voor het nieuwe leven rustig aan gaat doen. Bloemen vielen haar ten deel en zon ging schijnen, Marilin nam onbevangen haar plaats in. We namen tevens een dikke bonbon op het heroveren van de derde stek. Als we de stand na vandaag in ogenschouw nemen doen wij het verdedigend goed maar de scores zijn aan de lage kant.

Het duel zat lang op slot en de verdedigen overheersten in de eerste fase. Niet dat er geen kansen waren, maar ze vielen gewoon niet en dan is het moeilijk je concentratie vast te houden.

Het was zoals meestal Pjotr – na wat steun aan verschillende zijden van het veld – die het vizier het eerste scherp had. Even later was het Joan; 2-0. In dit vak speelde Marnix als een geweldige rebounder. De scheidende Marjan vanaf de stip 3-0 en het gaatje was voor rust was geslagen.

Jammer dat net voor de thee een tegendoelpunt aan de gasten werd gegund. Lullig vind ik het ook – en zeker vandaag – dat de gasten binnen niet hun rustpraatje konden houden omdat de kantine volwas en spelers van het vorige duel onder de douche stonden.

In de fluitistenroom – achteraf gelegen – namen wij de o.a. de plussen en minnen en het plan van aanpak door en begonnen fris van de lever met direct een goal van Linda 4-1. Weer een aanzienlijke fase dat de goals niet vielen Het waren de gasten uit Oosterhout die met veel kunst/aangeefster bal lang vasthouden en vliegwerk /kruizen iets dichterbij kwamen 4-2. Hierna alleen pressie op het doel van de tegenstanders en onze dames die van zich deden spreken.

Ondertussen had scheidsrechter Bram Brasser goed in de gaten dat de tegenstanders flink op Joan en Pjotr beukten. Bij 8-3 kon Marjan haar schoenen in het vet gaan zetten Marilin nam haar positie in.. We sloten af bij 9-4.

Langs de lijn werd Zaamslag extra aangemoedigd door een flink aan tal supporters, o.a. Karin, Debby, Annette, Sylvia en dochter. Jannick was uit “de kleren” om in te vallen. Helaas de scheids was zo onder de indruk dat hij gauw affloot.

Linda en Marco konden met het hart vol vreugde naar Marjolein en haar gevolg in de Ardennen. Heerlijk naar de zaal.

Doelpunten: Linda 2, Marjan 2, Pjotr 2, Joan 1, Inge 1, Erwin 1.

Scheidsrechter Bram Brasser

Zaamslag met aanzienlijke nederlaag naar huis

Op het zompige gras van Blauwwit met zeker vernieuwing in het verschiet op dit terrein was het vandaag ploeteren en het zou al prachtig als wij een remise mee mochten nemen. Het heeft er niet echt in gezeten, omdat zij bijvoorbeeld Bas in hun gelederen hebben. Wij misten de nodige kansjes en op de kritieke momenten in de wedstrijd vielen ze net niet aan onze zijde en wel aan de zijde van Blauwwit. Verder viel mij op dat aan het einde van de match er zeker mensen bij ons waren die de handdoek te vroeg in de ring gooiden. Klasse was dat Inge wel de wedstrijd uitspeelde met een zeer onwillige enkel. Jesse hield aan zijn doop in het eerste een doelpunt vanaf de stip over.

De opening was voor ons en in het eerst part van deze match bleef het gelijk opgaan tot; 2-2. In het laatste kwartier nam de thuisploeg de leiding en bij de rust was het 8-4.

Na de thee kwamen wij goed uit de start blokken en kwamen terug;8-6. Tot de twaalfde minuut bleef het twee punten verschil. Bij 11-8 kreeg de thuisploeg vleugels en liep uit naar 16-9.

Scheidsrechter Jan Harthoorn blies zijn laatste wedstrijd en werd in de bloemen gezet namens de DWS – Zuid West en wel door Arjen Postema.

Scores;. Erwin 2, Pjotr 2, Marjan 2, Marco 1, Joris 1, Jesse 1.

Zaamslag schenkt Volharding de zege.

Ingredienten vooraf zat voor een mooie en aantrekkelijke partij korfbal met goede afloop.

Tolvrije wegen, afwezige topschutter scoorde elders met een wildzwijn en de regen liet het afweten.

We wisten dat het niet easy zou worden, maar op deze wijze de partij uit handen geven geeft een bijsmaak die weggedronken dient te worden.

De opening was direct voor de thuisploeg. Wij namen voorsprong 2-1 en de snel daarop toegekende strafworp werd naast geschoten Volharding putte moed hieruit en kwam gelijk. Na de 2-3 gelijk erop 3-3 . We gingen bekeken spelen en namen bij rust de leiding 3-5.

Wat er in de thee zat bij de thuisploeg en bij ons was aan het einde van de match duidelijk. Wij waren de dope en konden er moeizaam mee omgaan.

Direct 4-5 . Doorloopbal mis en een stip en de thuisploeg kwam gelijk.

In deze fase weer een misser vanaf de stip, maar aanvoerder Marco zette ons op voorsprong. Het was van korte duur. Om en om vielen de doelpunten en weer vanaf de stip ging het mis aan onze kant. Volharding bleef volharden en nam met nog twaalf minuten te gaan twee punten voorsprong. 9-7.

2 x over mochten wij in de slot fase aanleggen vanaf de stip , het werkte als een rode lap en maar het genadeschot bleef uit. Inge schoot met nog 4 minuten te gaan de aansluitingstreffer binnen 9-8.’

Op het laatst te onrustig om de partij minimaal naar onze hand te zetten en het bleef 9-8. Joris kwam op het laatst voor invaller Joost. Jesse was eveneens reserve en onze allang geblesseerde Mieke die gegevens bijhield zou als invalster moeten fungeren vandaag.

Scheidsrechter: Thijs Soeting.

Scores: Inge 2, Marjan 2, Erwin 2, Marco 2.

Snik, snik koppositie uit handen gegeven

Zaamslag 1 slaat in de tweede helft haar slag

Met knap veel interesse werd uitgezien naar dit duel, Ook Good-Luck op oorlogssterkte- was zeer benieuwd of ze na de match tegen Zaamslag de koppositie zouden kunnen behouden. Stiekem waren ze hier wel van uitgegaan.

Zaamslag door blessures van dames constant: zoekend naar de juiste oplossing had voor vandaag Annette van “stal” gehaald. Haar debuut in het eerste van nu pakte goed uit en is voor herhaling vatbaar.

De eerste aanval bracht ons snel op voorsprong 2-0. Het gevaar lag bij de dames van de tegenstanders zag ik vanaf de zijlijn. Marnix gaf ons met zijn afstandschot wat lucht 3-1 en Pjotr door een geforceerde strafworp van Erwin 4-1. Hierna een periode dat onze dames enorm in de verdediging onder druk werden gezet en onze aanval in hun spel geen rust konden bewaren en helaas de voorsprong was bij de thee weg 5-5.

In de rust een preekje in de buitenlucht. Er is bij Zaamslag nog niet genoeg gelegenheid om in alle rust, in de rust – met de ploeg te evalueren om zodoende goed gemutst en vol vertrouwen aan de tweede helft te beginnen.

De lady’s uit Middelharnis hadden de opdracht van hun COACH GOED BEGREPEN n.l. alles via de dames. Wij waren hierop voorbereid en nadat Joan en Annette ook lieten zien dat er met de dames uit Zaamslag e.o. niet te spotten valt kwamen wij op voorsprong 7-6 en wel in de vijftiende minuut. Toen onze goaltjesdief Pjotr er 8-6 van maakte knapte het vertrouwen bij de gasten. De coach greep in en wisselden. Wij werden er niet koud of warm van en een knappe pass van Joan op Marian zette laatste vrij onder de korf 9-6. De wedstrijd leek mij gespeeld. Natuurlijk wilden de dames van Goodluck winnen van onze dames m.b.t het aantal goaltjes: 9-7. Voor Pjotr was de eer van het laatste doelpunt..

Eindstand: 10-7

Scores Pjotr 4, Annette 2, Marnix 1, Linda 1, Joan 1, Marjan 1.

Scheidsrechter: Wim Allaart

Zaamslag niet met lege handen huiswaarts

Vandaag net als vorige week aantreden in gewijzigde opstelling Vandaag kreeg de jongste junioren dame Jessica door verschillende oorzaken de voorkeur. De remise voelde bij de spelersgroep na afloop als een verlies.

Pjotr opende en een minuut later stonden wij al met 2-1 achter!! Er zat een score bij waarvan je dacht zo’n schottechniek heb ik nooit gezien. Goed niet getreurd want onze snelle Jelle mocht aanleggen van de stip. Hij miste!!! en dat zou hij vandaag nog een paar keren herhalen!!! De thuisploeg kreeg op deze zomerse dag de wind in de zeilen en liep voor rust uit naar 5-2. Gelukkig een ingestudeerde bal werd vlak voor rust door Marnix; wat een rebounder was hij vandaag, erin gelegd. Direct erna Teatime of wat er voor door moet gaan.

In deze fase werd nog even wat puntjes op de bekende i geplaatst en het was de eerste aanval die de partijen naast elkaar bracht.

Marco mocht 2 x van de stip aanleggen – helaas niet de hele middag – en deze bracht ons de voorsprong. Nu konden wij uitbouwen. Helaas een verkeerde inschatting onder de korf en de toegekende strafworp was raak 6-6 Bij deze stand miste de thuisploeg hun “P”. Een minuut later was het toch raak. 7-6 Dus billenknijpen in het zonnetje met Ilona en Joris naast mij. Gelukkig wist Pjotr raad met een klein kansje 7-7. Met nog een handvol minuten te gaan leken wij de zege naar ons toe trekken door goed spel en vele kansen.

Helaas het was de middag; mis en nogeens mis en zo gingen wij met wat chagrijn van het veld af. Volgende week weer een wedstrijd om het “eggie” en dan wel tegen de koploper Goodluck dat vandaag van titelkandidaat Blauw-Wit won.

Eindstand 7-7

Scores Pjotr 4, Linda 1, Marco 1, Marnix 1

Zaamslag 1 spelend op halve toeren was vandaag te sterk voor ZKV

Met invallers voor Sandra en Marnix ging Zaamslag vandaag te braaf van start en had af en toe een extra duwtje nodig om vooruit te komen in deze warmte. Scheidsrechter Ad Vos besloot in overleg vandaag extra drinkpauzes in te lassen. Coralyn- een van de bekende tweelingzusters- mocht vandaag proeven aan het spel in het eerste. Vooral verdedigend was ze puik.

Pjotr met een “P” 1-0. ZKV had snel het antwoord klaar. Hierna gingen wij het verschil in klasse maken en bouwden onze voorsprong gelijdelijk uit. Nogwel slordig met de kansen en werd vanwege de warmte het spel vermoedelijk kleiner en er traden er slordigheidfoutjes op. Na de eerste drinkpauze was het Erwin die 4-1 liet aantekenen. De wedstrijd sukkelde naar de rust toe en Marjan en Marco waren in de laatste fase trefzeker.

Bij de gasten was voornamelijk de vrije bal een gevaarlijk wapen. Vooral hun dames waren trefzeker vanaf de vrije worp.Rust 6-3.

Het uit de kantine teruggekeerde publiek zag Pjotr de eerste na rust maken. Het hek was van de dam en Zaamslag liep uit naar 10-3 voornamelijk ook omdat de aanvoerder meer van zich liet horen. Linda met een klein kansje 12-5. Inmiddels hadden Jessica en Jesse hun opwachting gemaakt in het vaandelteam. Pjotr zorgde voor de eindstand: 13-5.

Scores: Marco 5, Pjot3 3, Marjan 2, Erwin 2, Linda

Op naar Spirit dat met een klein verschil van kampioenskandidaat Blauw-Wit verloor.

Andere uitslagen: Volharding – ’t Capproen 8-23; Voltreffers – Goodluck 7-10

Zaamslag laat op tijd haar hielen zien en neemt de zege mee naar “de overkant “

Opponent ’t Capproen -vorig seizoen nog derde klasse – was vandaag op hun grasveld een geweldige uitdaging .

Was wel even wennen aan de capriolen van sommige thuisspelers. De eerste helft ging gelijk op en er werd bij dreiging van een achterstand van 2 doelpunten op tijd mee gescoord. De verdedigingen waren oppermachtig, want tussen de 13 en de 29 e minuut was de mand moeilijk te vinden. Marco schoot op het juiste moment ons op voorsprong: 3-4.

Na de banaan en thee was Joan loepzuiver: 3-5 en de toon was gezet. In 2 minuten tijd lieten wij onze hielen zien: 3-7. Met nieuwe dames in hun aanval probeerde de thuisploeg het tij te keren en ze kwamen dichterbij: 5-7 Met nog 12 minuten te gaan ging de coach van de thuisploeg zich nog even met de scheidsrechter bemoeien. Hij werd naar de stoel verbannen.

Eerste aanval rook onraad en met geduldig spel werd de voorsprong uitgebouwd. Joris kwam als routinier in de laatste minuten Marnix vervangen bij 5-9. Het slotakkoord was voor de aanvoerder.

Knappe hobbel genomen. Onze conditie is behoorlijk op peil.

Jessica en Joris bedankt en Wim wat mooi dat je was meegekomen.

Scores: Pjotr 4, Joan 2, Erwin 2, Marco 2

Foto’s oefenwedstrijd Scheldevogels 1 25-08-2012