Archief Seizoen 12/13/14

Bowlen D’s

KVK D2 – ZAAMSLAG D1

Ondanks dat het niet al te vroeg was (9uur) waren er toch wel wat slaperige gezichtjes te zien op het plein, maar gelukkig wel allemaal heel veel zin. En dat was heel goed te merken in de wedstrijd. Wat een super wedstrijd was het van het begin tot het eind.

Zo goed samen spelen, goed uitgeoefend wat we op de trainingen heben geoefend.

Het eerste aanvalsvak (Jens, Nieck, Mirjam, Roos) maakte het eerste doelpunt en wel een doorloper van Mirjam. 2-1 jeetje wat waren we blij, helaas net voor de rust ging Amber door h’r enkel en kon echt niet meer verder en daar op de bank zat onze invaller zonder dat we het zelf wisten STIJN (broertje van Jens) en ja die wou er maar al te graag in. Na een tijdje van de 2de helft kreeg het aanvalsvak (Pepijn, Daisy, Maud, Stijn) een strafworp toegewezen (en laten we daar nou net met Pepijn op geoefend hebben) en hoppa die is binnen: 2-2. Jeetje wat trots zijn we op hun.

Door de spanning van de klok die nog maar 2 min aangeeft werden er toch wat kleine foutjes gemaakt en werden er in nog geen 40sec 2 tegendoelpunten gescoord. Helaas maar wat een wedstrijd. Super goed gedaan allemaal. Super trotse coaches.

Einde van het seizoen

Weer al een seizoen dat voorbij is gevlogen en wat zijn we trots op ons team. Het is misschien niet altijd aan de uitslagen te zien maar de D’s zijn enorm vooruit gegaan dit seizoen. Ze hebben leren samen spelen en aanvallen, ze beginnen zelf ook in te zien dat sneller rondspelen ook echt nut heeft. Ja, er zijn altijd dingen die beter kunnen maar dat is geen reden om niet trots te kunnen zijn. Dit seizoen hebben we maar 1 puntje binnen gehaald en eigenlijk kwam dat vooral omdat we niet wisten te scoren. Niet dat de kansen er niet waren maar simpelweg omdat we de kansen die we kregen misten en de tegenpartij ze er wel in gooide. Stormvogels was nog duidelijk een kopje te groot voor ons maar tegen elke andere ploeg hadden we een goede kans en daar hebben we dan ook samen voor gevochten.

Zo aan het einde van een seizoen nemen we afscheid van Bas en van Aren, twee spelers die we echt gaan missen om hun inzicht en, ook al zijn ze nog klein, toch ook hun ervaring. Veel plezier op de voetbal jongens! Kom snel nog eens langs zou ik zeggen. Gelukkig komen Roos en Thamar ons versterken komend seizoen, daar zijn we natuurlijk erg blij mee dus welkom dames.

Vandaag op de training kwamen er allemaal vriendjes en vriendinnetjes mee. Leuk om te zien dat er veel al fanatiek mee deden en natuurlijk hopen we dat jullie gauw nog eens komen kijken. Vanaf a.s. donderdag is het weer in de Vliegende Vaart te doen. We trainen van 6 tot 7 uur en iedereen is natuurlijk welkom.

Zaamslag D1 – Stormvogels D1 30-08-2014

Nou de eerste wedstrijd van de D’s is een feit. De oefenwedstrijd tegen Luctor op 23/08 was toch wel een beetje tegengevallen, dus waren ze volgens mij best wel een beetje zenuwachtig. Na een lekkere warming-up, inschieten en nog wat laatste aanwijzingen en niet te vergeten oefeningen door te nemen, begint de wedstrijd gefloten door Marjolein. Het weer zat niet echt mee want het was bijna heel de wedstrijd aan het regenen, niet echt makkelijk dus.

Al snel werden er prikbewegingen gemaakt die we op de training hadden geoefend, super goed gedaan. Steun zetten en afvangen onder de korf, donderdag erop getraind en check het werd gedaan. Helaas Stormvogels was duidelijk wat beter, snel ertussen springen, schieten en scoren, maar ondanks dat hebben we ze goed bijgehouden.

Eerste helft.

Zaamslag mocht beginnen. Er werd goed rond gespeeld. We liepen goed vrij en speelden goed over. Na een aantal kansen van Zaamslag en een paar schoten van Volharding scoorde Bas uiteindelijk de 1-0. Volharding was weer aan de beurt om aan te vallen. Zaamslag onderschepte de bal. En we waren weer aan de beurt om aan te vallen. Er werd veel steun gezet soms kwam hier een kans uit. Uiteindelijk zet Bas een hoge steun Maud komt voorbij haar tegenstander, Bas speelt hem aan Maud neemt een klein schot 2-0 voor Zaamslag. Na nog een paar minuten rond gespeeld te hebben. Is het rust.

De tweede helft.

Zhia mocht voor de eerste keer een wedstrijd meedoen na een aantal keer getraind te hebben. Volharding mocht beginnen. Na een paar schoten werd er afgevangen door Zaamslag en mochten wij gaan aanvallen. Er werd weer veel steun gezet en veel geschoten. Volharding ving de bal af. Volharding mocht gaan aanvallen. Het was chaotisch onder de korf en er werd niet goed opgelet door ons. Na vele schoten van Volharding zat de 2-1. Zaamslag mocht weer aanvallen. Er werd goed verdedigd door Volharding en we moesten goed kijken, uitstappen en gooien. Maud nam een schot en het werd 3-1. Volharding was weer aan de beurt en wij moesten weer gaan verdedigen. Na een paar schoten was het Zhia die het schot verdedigde. Zaamslag mocht weer beginnen. De steun werd gezet en Bas nam een hele mooie doorloper. De 4-1 werd gescoord. Na nog een paar schoten van Volharding en Zaamslag was de wedstrijd klaar.

De eerste 2 punten zijn binnen. De strafworpen hebben we ook gewonnen met 4-3.

Blauw-Wit E1 – Zaamslag E1

Zoals voorspeld gaan we het dit seizoen, nu we E’s zijn geworden, een stuk moeilijker krijgen. Na dat we vorige week verloren hadden met 4-15 waren we in ieder geval voorbereid op de wedstrijd tegen Blauw-Wit. Ook deze zou niet makkelijk worden. We begonnen toch enthousiast in een nieuwe indeling aan de wedstrijd. Al snel zag je dat Blauw-Wit een stuk sneller rond speelde en dat ze ons met wat trucjes goed voor bij kwamen. Ze scoorden al snel 4 doelpunten maar we lieten de kopjes nog niet hangen. Toen kregen we een strafworp mee die Bas er goed in gooide 4-1. Helaas ging het scoren, maar vooral het vrijlopen, bij Blauw-Wit een stuk makkelijk dus stonden we al gauw flink achter.

Tijdens de wedstrijd is iedereen beter gaan spelen. We gingen beter opletten en er werden ook een paar doelpunten afgekeurd omdat we beter gingen verdedigen. Prosper deed het heel goed tegen een tegenstander die zeker een kop groter was. Ook Daisy speelde goed tijdens haar tweede wedstrijd. De tegenpartij had 1 heer die steeds heel kort rond de steun liep, en zo vrij kwam te staan. Na dit trucje in de rust uit te hebben gelegd pikte Nieck dit al gauw op en kreeg zijn heer al heel wat minder kansen. Uiteindelijk hebben we verloren met 14-3. Bas heeft nog een paar mooie afstand schoten gescoord. Helaas strafworpen met 3-1 verloren. Er is zeker nog veel waar we aan moeten werken maar het is dan ook een grote stap naar de E’s toe. Goed dat iedereen nog steeds enthousiast bleef spelen en het niet opgaf. Het ging in ieder geval al een stuk beter als vorige week. En plezier hebben is belangrijker als winnen, niet waar?

Kampioensfoto’s Zaamslag F!!

Kampioensuitje F-jes

Zaamslag F1 – Tjoba F3

In het afgelopen seizoen hebben de F’jes al flink hun best gedaan. Tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen met een flink verschil in punten. Zo ook de uit-wedstrijd tegen Tjoba die ze met maar liefst 0-15 wonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan zouden ze vandaag al kampioen kunnen worden als ze de wedstrijd vandaag wonnen. Kijkend naar de resultaten van afgelopen keren hadden wij als coaches daar ook alle vertrouwen in. Maar er kan nog van alles gebeuren. De weervoorspelling was slecht en ook Maud was er niet bij.

Vol goede moed begonnen we de wedstrijd in de regen. De meisjes (Amber en Roos) moesten een hele spelen en Aaren & Nieck mochten beginnen. Het overspelen ging erg goed ondanks dat de bal glad was en Aaren stond al snel goed vrij en gooide de eerste al binnen. Nieck en Amber kregen ook een aantal kansen maar het was toch Aaren die ook de tweede binnen gooide. 2-0 voor Zaamslag! Maar even niet opletten en ook Tjoba gooit er eentje binnen. Aaren is goed bezig en gooit ook de derde voor Zaamslag erin. Tjoba laat het er nog niet bij zitten en gooit er voor het eerste rustmoment er nog eentje in. Even vlug bij de trainsters onder de paraplu’s staan, wat laatste tips en dan mogen de heren wisselen en komen Prosper & Bas erin. Ook zij spelen goed rond. Amber weet al goed hoe ze steun moet zetten en zo worden er ook al een aantal doorlopers genomen. Helaas gaan ze er nog niet in maar dat komt nog wel! Doorlopers verdedigen blijkt ook nog moeilijk te zijn, Amber zakt al goed in maar voor Roos is het nog wel een beetje moeilijk. Gelukkig schiet Tjoba er over heen en krijgen we daarna zelf een aantal mooie kansen. Voor rust schiet Bas nog een mooie binnen. 4-2 voor Zaamslag.

Nadat we in de kantine weer lekker opgewarmd zijn beginnen we aan de tweede helft. In de eerste helft scoorde Tjoba nog wel mee waardoor het nog een beetje spannend bleef maar nu kan je wel zien wie er beter is. De meisjes krijgen allebei een aantal mooie kansen en Nieck gooit er ook nog één binnen maar die wordt helaas afgekeurd. Na wat laatste wissels vliegen ze er bij ons achter elkaar in maar we krijgen ook wel erg veel kansen. Aaren en Bas zijn een goed duo samen. Bas als vang en Aaren maar schieten aangezien zijn tegenstander er gewoon naast bleef staan, na 4 kansen achterelkaar gooit hij dan ook zijn 4e doelpunt van de wedstrijd binnen. Dan mag onze topscoorder nog even laten zien wat hij kan. Bas gooit er nog 3 in en ook Prosper schiet er eentje binnen. Einduitslag 9-2 voor Zaamslag en met nog één wedstrijd te gaan zijn we al KAMPIOEN!! Het zijn wel bikkels hoor een hele wedstrijd in de regen spelen zonder dat er erg veel geklaagd werd! Goed gedaan allemaal.

Strafworpen 4-1

Doelpunten: Aaren 4, Bas 4, Prosper 1

Tjoba F3 – Zaamslag F1 Door Aaren en Jessica

Tjoba F3 – Zaamslag F1

Verslag van Aaren:

Afgelopen zaterdag stond de inhaal wedstrijd tegen Tjoba op het programma.

Het was een belangrijke wedstrijd want als we zouden winnen dan is er nog een klein kansje dat we kampioen kunnen worden. Vol goede moed vertrokken we met verschillende teams naar Sportpunt Zeeland. Nick was er niet bij want die had een feestje.

We begonnen goed want de eerste twee doelpunten waren voor ons. We speelden goed samen en probeerde ook steeds doorloopballen te nemen. Toen kwamen de tegenstanders terug en werd het 2-2. Hierna scoorden ze weer en stonden we achter. Het werd rust en daar kregen we tips van Nathalie. Na de rust werd er weer gescoord door de tegenstanders en stonden ze met twee punten voor. Nu moesten we echt aan de bak, dit was pittig want Tjoba beschikte over een kleine dame die steeds de bal maar wist te onderscheppen en erg goed was.

We lieten onze kopjes niet hangen en kwamen weer gelijk, 4-4. Nu gingen we echt voor de winst en scoorden we nog 4 doelpunten erbij en wonnen we de wedstrijd uiteindelijk met 8-4. Ik weet niet meer precies wie er allemaal gescoord heeft, maar Bas was de topscoorder met 4 doelpunten, Aren 2 en Amber en Maud volgens mij ieder een.

Nu is het dus afwachten wat Ondo doet op 16 maart, winnen ze, dan zijn hun de kampioenen en anders wij. Spannend hoor!!!

Woord van de trainster:

Zoals Aaren al zei hadden we nog steeds een kleine kans om kampioen te worden. Helaas voor ons heeft Ondo hun laatste wedstrijd gewonnen. Dat betekent dat wij tweede zijn geeindigd!! Daar mogen we ook zeker heel erg trots op zijn! Volgende week begint het veld seizoen weer. We gaan dan ook donderdag, 28 maart, weer lekker buiten trainen. Ik hoop dat we er ook op het veld een leuk en spannend seizoen van kunnen maken.

Foto’s Zaamslag F – Top F5 2 Maart 2013

Zaamslag F1 – Tjoba F2

Zo fanatiek als wij waren kwamen we veel te vroeg aan bij de zaal. Zelfs het personeel was nog niet aanwezig. Dat werd wachten op een sleutel. Na zo’n twintig minuten konden we eindelijk gaan omkleden en in schieten.

Doordat er wat kinderen niet waren vanwege vakantie, ziekte, hadden we maar 4 kids over. Dat werd dus voor het eerst allemaal een hele wedstrijd spelen. Aan de glimlachjes op de gezichtjes te zien vonden de meesten dat niet erg.

Al snel was te zien dat we de beter partij waren. Het overgooien ging veel makkelijker en ook liepen we veel beter vrij. Nu alleen de kansen er nog in gooien. Nieck speelde vandaag voor meisje maar mocht ook aanvoerder zijn, al snel gooide hij zijn eerste doelpunt erin. 1-0 voor Zaamslag! Het duurt niet lang of we hebben de bal alweer onderschept en Nieck gooit ook zijn tweede der in. Goed bezig! Nog voor het eerste rustmoment gooit ook Amber er een mooi schot in van ver, 3-0 voor Zaamslag.

Vlug even wat drinken en er gelijk weer tegenaan. Iedereen speelt goed samen en wanneer de bal onderschept wordt hebben we de bal zo weer terug. Er volgen zo ook veel kansen, uiteindelijk gooit Amber nog een klein kansje der in voor rust. Mooi schot! Tsja wat moet je dan als trainster nog zeggen als het zo goed gaat, misschien eens een doorloper proberen. Ook dat gaat heel goed. In de tweede helft hebben we echt heel veel kansen, er op, er over of er net weer uit maar ze willen der maar niet in. Aaren gooit er uiteindelijk nog eentje in. Bij onze topscoorder Bas wilde het maar niet lukken maar hij heeft wel heel goed ballen onderschept vandaag. Gelukkig scoort hij er bij de strafworpen nog eentje, het harde werken wordt beloond. Iedereen echt heel goed gespeeld! 5-0 gewonnen en ook de strafworpen met 2-1.

Nieuwe Team foto Zaamslag F

Zaamslag F1 – Ondo F1

Nadat we vorige week koploper zijn geworden moesten we vandaag spelen tegen de nummer twee Ondo. Voordat we vertrokken kregen we te horen dat Aaren helaas ziek was dus we zouden vandaag zonder hem moeten spelen.

Al bij het in schieten zagen we dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De tegenpartij schoot er veel in en ze waren zelfs al doorlopers aan het nemen. Dit hadden we nog niet eerder gezien bij onze tegenstanders. Toch begonnen we allemaal vol goede moed aan de wedstrijd.

Aangemoedigd door de vele ouders, opa’s & oma’s en andere fans begonnen we goed aan de wedstrijd. We speelden goed rond en hadden veel kansen. Verdedigend hadden we af en toe nog wat moeite want de tegenstander speelde goed over en die doorlopers verdedigen waren we natuurlijk niet gewend. Toen onderschepte we de bal en stond Maud helemaal vrij bij de korf en jahoor het was 1-0 voor Zaamslag:) De tegenstander kwam al heel snel met het antwoord en het stond zo weer 1-1. Jammer maar niks aan te doen dus we gaan gewoon weer verder! Zaamslag liet het hier niet bij zitten en na een aantal minuten scoorde Bas (van grote afstand) de 2-1. Voor rust waren er nog veel kansen aan allebei de kanten maar deze gingen er helaas niet in.

In de tweede helft hadden we het iets moeilijker, we waren namelijk allemaal al een beetje moe en Ondo speelde gewoon heel goed. Het duurde dan ook niet erg lang voordat we een doelpunt tegen kregen. 2-2 voor Ondo. Nog steeds erg gemotiveerd proberen ook wij nog te scoren maar helaas het wil maar niet lukken. Amber heeft een mooie kans en ook Maud & Bas gooien er heel wat naast. Op de korf of er net over maar der in wil hij niet. De kansen gaan een beetje heen en weer maar Ondo krijgt hem er wel in. 3-2 voor Ondo. Nieck onderschept nog een paar keer goed de bal maar dan fluit de scheidsrechter. Einde wedstrijd. Iedereen heeft heel goed gespeeld en zoals we altijd zeggen plezier hebben is belangrijker als winnen dus volgende keer beter!

Top F5 – Zaamslag F1

Na wat probleempjes met het vervoer komen we ruim op tijd aan bij sportzaal de Blikken. Vandaag spelen we tegen top F5 die tot nu toe evenveel punten hebben verzamelt.

Iedereen heeft er weer zin in en is extra gemotiveerd want als we vandaag zouden winnen staan we namelijk boven aan. Zaamslag begint goed aan de wedstrijd. Ze lopen goed vrij maar onze tegenstander verdedigt heel goed en we kunnen dus weinig schieten. Top probeert hetzelfde te doen maar ook wij verdedigen erg goed. Zo gaat de bal in de eerste helft op en neer en krijgen we evenveel kansen als de tegenpartij.

Na het praatje in de rust en wat tips van de coach beginnen we aan de tweede helft. Maud loopt heel goed vrij en dan komt ook al snel het eerste doelpunt, 0-1 voor Zaamslag! We spelen nu veel sneller rond en krijgen zo ook veel meer kansen. Na een laatste wissel komt Bas weer in het veld. Iedereen speelt goed samen en dan scoort Bas het tweede doelpunt voor Zaamslag! Top krijgt nog een paar kansen maar de wedstrijd is gespeeld, Zaamslag wint met 0-2 van Top. Bij de strafworpen gaat het gelijk op, beide 3 doelpunten.

Doelpunten: Maud 1, Bas 1, strafworpen: Bas 2, Aaren 1.

Foto’s Sinterklaas

De eerste wedstrijd van de F-jes tegen Tjoba

We verzamelden om 8u op het plein. De kinderen waren dol enthousiast en hadden er heel veel zin in. Iedereen was fit en klaar om te beginnen. Er gingen veel ouders mee om te kijken hartstikke leuk!

Aangekomen in Goes gingen ze zich om kleden en zagen ze de grote zaal. Wel even een verschil met onze eigen zaal. Voor de wedstrijd gingen ze nog even warmlopen en inschieten. Toen de scheidsrechter floot gingen de kinderen tegenover hun tegenstanders staan. Ze gaven elkaar nog een hand en Bas was aanvoerder en die gaf de scheidsrechter en de coach ook nog een hand.

De kinderen die speelde waren: Maud, Amber, Bas, Niek en Aren.

De jongens hebben allemaal 30 minuten gespeeld.

Toen kon de wedstrijd echt beginnen. Na 1 aanval van Tjoba stonden we al 1-0 achter hier schrokken wij een beetje van en gingen we er vol tegenaan. We stonden al snel gelijk en zelfs al punten voor. Met veel enthousiasme aan de kant en aanmoedigingen werd het spel toch al snel duidelijker. Bij rust stond het 4-2. We hebben even een praatje gehouden en konden er weer tegenaan.

Toen mochten wij beginnen met aanvallen. Er werd heel veel geschoten, goed gevangen en gegooid. De kinderen keken goed wie er vrij stond en naar wie ze konden gooien en of ze konden schieten. Toen werd er gescoord door Tjoba en stond het 4-3. De tegenstanders kwamen steeds dichterbij. Na nog veel schoten van Zaamslag zat het doelpunt uiteindelijk en was het 5-3. Na de bal weer onderschept te hebben zat het doelpunt weer voor Zaamslag en was het 6-3. Tjoba ging weer aanvallen het duurde even met de doelpunten. We hadden heel veel kansen, maar het doelpunt kwam niet. Tjoba had de bal onderschept en scoorde 2x achter elkaar en het werd 6-5. Zaamslag schrok hier nogal van en wilde graag nog een doelpunt maken. Na nog een paar minuten te gaan werd het steeds spannend zowel voor de coaches als voor de supporters en de kinderen. Tjoba had goeie kansen. Zaamslag schoot het laatste doelpunt binnen en was de wedstrijd gespeeld het werd 7-5!

De kinderen, ouders en coaches waren helemaal blij!

Iedereen heeft een keer gescoord, Bas en Maud zelfs 2x.

De strafworpen hebben we gewonnen met 5-3.

Fotoverslag eerste wedstrijd Zaamslag F1. Eindstand 5-7 gewonnen !!!

Nieuw seizoen

Nog een laatste keer trainen op het veld en dan is er alweer een heel seizoen voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Vanaf volgende week woensdag (3 oktober) zullen we in de zaal gaan trainen en dat niet alleen, komend zaalseizoen worden de ministars F’jes en gaan ze ook wedstrijden spelen! Tijd om ze maar eens voor te stellen dacht ik zo. De meisjes: Amber, Maud en Roos & de jongens: Prosper, Nieck, Aaren en Bas. (van links naar rechts op de foto)

In de afgelopen maanden hebben ze allemaal al hard getraind en zo ook kennis gemaakt met korfbal. Je kan ze gewoon vooruit zien gaan en daarom zijn we ook heel trots op ze. Als iedereen zo zijn best blijft doen weet ik zeker dat we er samen een heel leuk en gezellig korfbalseizoen van gaan maken.

Ben jij tussen de 6 & 10 jaar en wil jij ook komen korfballen bij Kv. Zaamslag? Dat kan! We trainen op woensdag van 18:00 tot 19:00 in de gymzaal op Zaamslag. Kom maar eens langs om te kijken, tot dan!

Groetjes, de trainsters

Ps: heb je nog vragen dan kun je ons bereiken op Tel. 06-18546816 of stuur even een mailtje naar kvzaamslagkids@hotmail.com