Archief Seizoen 14/15

Zaamslag – Nio 15 – 14

Nadat we vorige week tegen de nummer twee een héél goede wedstrijd hadden gespeeld waarbij we tot zeven minuten voor het einde konden hopen op een punt (14 – 15) kwam er uiteindelijk een eindstand van 15 -19 en dus een beslissingswedstrijd voor handhaving in de derde klasse. Tegenstander werd Nio uit Rotterdam waartegen we thuis vlot hadden gewonnen, maar uit kansloos de boot in gingen.

Vooraf zorgden we voor enkele verrassingen van formaat in de beginopstelling (welke vooraf onder gesloten omslag aan de scheidsrechter moet worden gegeven ). Zo koos ik voor de ervaring van Marianne, vooral omdat Linda tegen de moeilijkste Nio dame kwam te staan (prima gedaan), om verdedigend mee te kijken en te sturen. Deze moeilijk te bespelen dame kwam uiteindelijk slechts tot één doelpunt. Daarenboven begon topschutter Jeffrey in verdediging en kreeg nauwelijks verdedigende druk tegen twee wat oudere spelers. Het plannetje leek aanvankelijk snel te lukken. Maar jammer genoeg lieten we twee keer vanop de stip de mogelijkheid liggen om reeds vroeg in de wedstrijd een twee punten kloof te slaan. Zo kon Nio bij blijven en namen ze zelfs brutaal de leiding. (7 -9 ) ruststand.

Waren we de eerste helft duidelijk de betere ploeg, dan hadden we het tijdens de tweede helft vooral in het vak van Marco plots heel moeilijk om tot scoren te komen. Vervanging dus, en de prima spelende Gerwin vervangen door Pjotr voor meer schotkracht. Dit lukte en Pjotr scoorde, zodat we terug tot op twee doelpunten kwamen . Zes minuten voor tijd weer drie doelpunten achter, het werd een beetje billen knijpen. Echter terug Pjotr en weer een verschil van twee. Een vandaag onhoudbare Jeffrey, knap gesteund door zijn vakgenoten scoorde een twee op twee met zijn achtste en negende treffer…… gelijk dus en nog één minuut te spelen. Marianne met haar tweede van vandaag bezorgde ons 30″ voor tijd de overwinning met een ver afstandsschot.

Zaamslag volgend seizoen terug in derde klasse. Dit is een heel knappe prestatie, twee keer promoveren en twee keer het behoud weten te verzekeren. Dit is een prachtige afsluiter van twee prachtige jaren bij Zaamslag!!!! Een prettige vakantie aan iedereen.

Ventura – Zaamslag 14 – 7

De coach van Ventura zal niet begrepen hebben dat dit mak en inspiratieloos Zaamslag vorige week het inmiddels kampioen geworden Weidevogels (gefeliciteerd) heeft verslagen en dit in eigen huis.

Voor de derde keer op rij bij een uitwedstrijd krijgt onze eerste verdediging twee tegendoelpunten op twee aanvallen. Voor de derde keer op rij ook kan ons eerste aanvalsvak niet tegen scoren bij de enige aanvalspoging die zij krijgen. We hebben toch geen psychiater nodig om de spelers duidelijk te maken dat de wedstrijd begint bij het eerste fluitsignaal van de scheids en niet vijf minuten later.

Vorige week 3 – 0 na vijf minuten, deze week 4 – 0 na vier minuten. Het is de taak van de coach om de spelers te motiveren om sterk aan een wedstrijd te beginnen. Dit schijnt niet te lukken bij de bespreking voor de wedstrijd. Daarom probeer ik het maar even langs deze weg. Zaamslag 1 heeft nu zo’n kleine 14 dagen om erover na te denken tot onze volgende wedstrijd.

Na een tussenstand (8 – 1 !!!) gaan we rusten bij een 10 – 3 achterstand. De tweede helft spelen we gelijk, maar daar heeft niemand iets aan natuurlijk. Te vermelden de sterke partij van Marnix (reeds enkele weken prima ) en de goede invalsbeurt van Gerwin. Anderen zijn mij wel een revanche verschuldigd voor hun ondermaatse partij van afgelopen zaterdag.

Na een week rust, spelen we onze laatste wedstrijd tegen Olympia Spijkenisse, een thuismatch. Het doek kan dan vallen over ons lot naar volgend seizoen toe, al blijft er ook nog steeds de mogelijkheid op een beslissingswedstrijd open.

Weidevogels – Zaamslag 9 – 10

Van een verrassing gesproken. Akkoord , de felle wind is zeker een voordeel voor de op papier minst goede ploeg. Maar winnen tegen de best korfballende en meest sympathieke tegenstander uit de poule blijft een knap resultaat.

Het begon nochtans helemaal niet goed voor ons. Enkele keren dom balverlies bij het uitwerken, een gemiste stip en in minder dan vijf minuten stonden we 3 – 0 in het krijt . De rest van de eerste helft bleef Weidevogels de betere ploeg, maar miste te veel kansen om verder uit te lopen. Ruststand: 6 – 4.

De tweede helft was veel evenwichtiger, Zaamslag speelde nu wel goed en ging beter om met de weersomstandigheden. Het dynamische korfbal van Weidevogels is er onder andere op gericht van het nemen van een korte kans na de eerste vang. Echter krijg je dan natuurlijk makkelijk balverlies wanneer je bij de eerste vang uw reboundpositie bent kwijtgespeeld. Door de hevige wind is het slaagpercentage bij deze doelpogingen natuurlijk ook veel lager. Zo kwam Zaamslag de eerste keer op een gelijke stand op 10 minuten voor het einde. Dit gebeurde nog een keer zo’n drietal minuten later. En nog eens drie minuten verder kwamen we zelfs op voorsprong. Daarna hadden we zelfs nog de betere kansen om de wedstrijd definitief op slot te brengen. Na een tergend trage laatste minuut mochten we dan toch het zege gebaar maken.

Hierdoor is terug alles mogelijk. Onze rivalen op het behoud Seolto en Nio spelen volgende zaterdag tegen elkaar. Vervolgens spelen ze nog respectievelijk tegen Vios en DSO. Het programma van Zaamslag oogt een stuk moeilijker. Wij moeten nog in de wei uit bij Ventura sport en thuis tegen de voorlopige nummer twee Olympia Spijkenisse. Maar sinds afgelopen zaterdag weten we dat alles mogelijk is.

Zaamslag – Vios 9 -11

Zeer goede eerste helft van Zaamslag. Het was tegen het geleverde spel in dat we één doelpunt in het krijt stonden bij rust (6-7). Het belangrijkste bij korfbal blijft natuurlijk het scoren. Maar tijdens het begin van de tweede helft waren de kansen er wel, maar de afwerking bleef in gebreke. Tweede minuut tweede helft, mooie doorloopbal Jeffrey… maar mis. Daarna een resem goede en minder goede schoten, maar af en toe was er ook pech mee gemoeid. Ten slotte twee reuze kansen Marian, maar ook mis. En dan valt het doelpunt natuurlijk aan de andere kant.

Tijd om Pjotr te brengen, maar tijdens een nog nodige sanitaire plas van Pjotr valt er nog een Vios doelpunt. De ingevallen Pjotr brengt ons dan terug tot op twee doelpunten. Het kan nog, beide ploegen scoren, zo blijft het verschil twee. Pjotr met zijn tweede brengt ons terug tot op één doelpunt. Nog zo’n drie minuten te spelen. De twee lange heren van Vios blijven nu lang rond spelen en schieten naar de vang. Zo blijft de bal meer dan twee minuten in ons verdedigingsvak. Uiteindelijk valt het doelpunt toch na een doorbraak, overname, doorgeven en raak schieten. Jammer, we waren er dicht bij. Geen gebrek aan inzet deze keer. En…nu?

Erwin gaat zijn pijnlijke rug laten rusten in de hoop om het volgend seizoen weer pijnvrij te kunnen aan vatten. Zoals afgesproken zal Marianne haar plaats ingenomen worden door Daphne, teneinde deze laatste ervaring te laten op doen naar volgend seizoen toe. Ook Pjotr en Gerwin zullen voldoende speelkansen krijgen. Geven we het dan zo maar op? Natuurlijk niet, zo zal Marianne steeds op de bank als reserve zitten en hebben zowel Pjotr als Gerwin al bewezen geen verzwakking te hoeven zijn.

Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen de toekomstige kampioen, Weidevogels. Dit wordt een lastige, maar we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen.

Nio – Zaamslag 18 -15

We hebben duidelijk de echte wil om een wedstrijd te winnen in De Vliegende Vaart achter gelaten. Zowel de oefenpot tegen Tjoba (13 -12), de wedstrijd op Dso, (6 -3 voorsprong bij rust), het gelijkspel thuis tegen Seolto als de nederlaag van afgelopen zaterdag waren te voorkomen. Hoe anders de onwaarschijnlijke 12 – 7 achterstand bij rust te verklaren? Wat een verschil met Nio dat met geweldige inzet speelde en een mak verdedigend Zaamslag zowat bij elke aanval te kijken zette. Dat we deze wedstrijd altijd hadden moeten winnen bewezen we eventjes na rust. Binnen 15 minuten kwamen we zomaar terug tot 13 – 13 !!!

Nio gooide het dan over een andere boeg en kon terug afstand nemen door elke beslissing van de scheidsrechter aan te vechten. Gevolg, rode kaart voor de coach, gele kaart voor de wel héél potige dame (verdiende rood ) en geel voor een heer. Hierdoor werden liefst zeven minuten verloren welke de scheidsrechter vergat bij te tellen. Daarenboven liet hij na de wedstrijd de gegeven gele kaart voor de Nio heer vallen.

Maar toch moeten we natuurlijk de nederlaag bij ons zelf zoeken. De scheidsrechter was niet slecht bij het fluiten, maar bij ons waren er slechts een drietal op niveau. Door deze nederlaag en met het aartsmoeilijke programma dat ons nog rest (nog tegen onder andere de nummers één en twee), staan we met anderhalve voet terug in de vierde klasse. Zaterdag spelen we tegen Vios onze laatste waterkans op het behoud uit. Wat gaarne zou ik nog eens 8 uitblinkers zien . De coach is nog 100 procent gemotiveerd. En jullie?

Zaamslag – Seolto 12-12

De oplossing om deze belangrijke wedstrijd te winnen was eenvoudig …. de verkregen stippen omzetten . Echter beide teams lieten niet minder dan vier stippen onbenut. Een billijk gelijkspel was dan ook het eindresultaat.

Zaamslag had de eerste mogelijkheid om de wedstrijd in handen te nemen net voor de rust, Seolto op een nog meer belangrijk moment diep in de tweede helft en dat bij een twee punten voorsprong. Hierdoor kon de knap ingevallen Pjotr de bordjes weer op gelijke hoogte brengen op één minuut voor het einde. Een gelijk spel denkt men dan, maar de beste Seolto dame dacht er anders over en schoot 20″ voor het einde ondanks veel verdedigende druk de 11 – 12 op het bord. Gelukkig kon aanvoerster Linda nog een terechte stip versieren net voor tijd. Bibber, bibber, …maar Erwin bleef ijzig kalm en legde de bal rustig in het mandje. Scheidsrechter De Bel (weer knap ) floot onmiddellijk voor het einde van de wedstrijd. Oef!!!

Hierdoor komen we op gelijke hoogte met onze volgende tegenstander, Nio uit Rotterdam. Dit is dan ook onze volgende tegenstrever. De thuiswedstrijd hebben we zonder veel moeite gewonnen. De uitwedstrijd winnend afsluiten is de boodschap om dusdanig stilaan uit de gevarenzone te geraken.

DSO -Zaamslag 12-9

Het is weer even wennen…(lichte) regen, wind …terug buiten dus. Onze tegenstrevers van vandaag staan samen met Weidevogels en Olympia Spijkenisse bovenaan de rangschikking. In het begin van de wedstrijd was daar niet veel van te merken. DSO had er blijkbaar geen zin in, zo kon Zaamslag de touwtjes in handen houden tot bij de rust (3-6).

We konden dus hopen om de zo nodige puntjes te mee naar huis te nemen. Na de vlugge 4-6 kreeg Zaamslag voldoende kansen om de kloof terug uit te bouwen of op zijn minst te behouden, maar helaas werden enkele echt makkelijke kansen gemist. DSO kon zo op gelijke hoogte komen en begon terug te geloven in een goede afloop. Zaamslag had niet de weerbaarheid om terug te knokken en liet de wedstrijd te makkelijk lopen. Jammer, want het is net die weerbaarheid die we in de volgende weken echt nodig zullen hebben om wedstrijden tegen Seolto, Nio en Vios winnend af te sluiten.

Aanstaande zaterdag komt dus Seolto op bezoek. De heenwedstrijd werd nipt met 15-14 verloren , maar de beide zaalwedstrijden werden dan weer vrij eenvoudig door Zaamslag gewonnen. Het is duidelijk dat de winnaar een gouden zaak zal doen richting behoud.

Zaamslag – Seolto 14-9

Dit was niet onze beste wedstrijd , maar voldoende om toch nog met vrij ruime cijfers te winnen. Hierdoor eindigen we op een onverhoopte derde plaats. Alleen tegen KVK en Stormvogels konden we geen punten sprokkelen. Kampioen Stormvogels is bij onze thuiswedstrijd toch met enige schrik weggekomen (15-16).

Beide teams spelen op het veld in de tweede klasse!! Kortom een gave prestatie van het ganse team.

Nu gaan we ons beginnen voorbereiden op de terugronde van het veldkorfbal. Daar hebben we nog een grote berg te beklimmen. Deels door pech dragen we momenteel de rode lantaarn. Slechts één overwinning, één gelijkspel op zeven wedstrijden is natuurlijk te weinig. Liefst drie wedstrijden werden met één doelpunt verschil verloren. Dit bewijst dat we de poule zeker aankunnen. Met de drive van de voorbije zaalcompetitie moet de redding zeker mogelijk zijn.

Onze eerste wedstrijd is een uitwedstrijd tegen DSO. Maar eerst gaan we nog eens oefenen tegen Tjoba 3. De laatste rechte lijn van dit korfbalseizoen wordt ingezet.

Atlas – Zaamslag 14 – 17

Niet het ( kleine ) Zaamslag, maar Blauw – Wit of Togo zal volgend seizoen in de vierde klasse van het zaalgebeuren moeten spelen. Atlas was zeker niet van plan om cadeautjes te geven en vervulde terecht hun sportieve plicht. Onder leiding van scheidsrechter Volkers (prima bij de zaak gedurende de ganse wedstrijd)begon de wedstrijd voortvarend voor de bezoekers. Via een 3 -8 tussenstand, 5 – 9 bij de rust.

De tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Twee keer kon Atlas tot op twee punten naderen, maar we counterden iedere keer gepast. Atlas kon het abnormaal hoge schotpercentage (voor derde klasse) van de heenwedstrijd niet herhalen.

Een verdiende overwinning en meteen zeker van behoud. Knap !!!! Nu, twee vrije weekends. Daarna de alweer laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Een thuiswedstrijd voor de eer tegen Seolto. De winnaar zal in het linker rijtje eindigen. Tot dan.

Blauw-Wit – Zaamslag 16-19

Wat een begin van de wedstrijd. Beide teams weten telkens te scoren onder enorme verdedigende druk. De score blijft gelijk opgaan gedurende de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Zaamslag blijft echter zowel aanvallend als verdedigend op hoog peil presteren. De ruststand wordt bereikt met een 10-6 verdiende voorsprong.

Na de rust gaat Zaamslag nog door op zijn elan. Vijftien minuten voor affluiten bereiken we een maximale voorsprong van zeven doelpunten. Nadat we een strafworp missen komt Blauw-Wit geleidelijk dichterbij, vooral omdat we minder geconcentreerd gaan verdedigen. Zaamslag weet zich echter tijdig te herpakken, zodat de zege nooit in het gedrang komt. Bij het laatste fluitsignaal van de weer prima leidende scheidsrechter Hoefkens staat er een dik verdiende 16 – 19 eindstand op het bord.

Met nog twee speelrondes op het programma hebben we een belangrijke stap richting lijfsbehoud gemaakt. Echter in deze poule waarin echt alles mogelijk is, doen we er best aan om één van onze twee laatste wedstrijden zelf te winnen.

Zaamslag – Stormvogels 15 -16

Zaamslag heeft zich prima hersteld na de teleurstellende prestatie van vorige week tegen DSO. Doodjammer dat de gelijkmaker op 1′ voor tijd tergend traag uit de korf draaide. Het zag er nochtans aanvankelijk niet goed uit. Stormvogels, de leider nam een goede start, zodat er snel een 4 – 9 tussenstand op het bord kwam. De rust werd bereikt met een 6 – 10 achterstand.

Een dikke pluim voor de weerbaarheid en de inzet van het ganse team tijdens de tweede helft . Beetje bij beetje kwamen we dichterbij, hadden we tevens het beste van het spel. Jammer dat een toch wel verdiend punt ons niet gegund werd. Ook een dikke pluim voor scheidsrechter De Feyter. Het zal je maar overkomen om als scheidsrechter en lid van Togo, rechtstreekse concurrent van Zaamslag voor lijfsbehoud, voor deze wedstrijd aangeduid te worden. Prima en vooral neutrale leiding!!! We hebben het dit seizoen al anders mee gemaakt.

Op dan maar naar volgende week. De uiterst belangrijke en misschien wel beslissende uitwedstrijd tegen Blauw-Wit. De thuiswedstrijs werd vrij eenvoudig gewonnen. Indien Zaamslag hetzelfde niveau van de tweede helft tegen Stormvogels kan bereiken, moeten de punten altijd naar huis worden meegenomen.

Tenslotte een warme oproep naar onze supporters. Deze wedstrijd is mogelijks nog belangrijker dan de beslissingswedstrijd van vorig seizoen. We rekenen op jullie steun.

TOGO – ZAAMSLAG 16-15

Pijnlijke nederlaag voor Zaamslag. Het was een razendspannende wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was Zaamslag duidelijk de betere ploeg, de tweede helft Togo.

We liepen na de onmiddellijke 0-1 achterstand met knap korfbal 1 – 6 uit. Daarna viel het een beetje stil, maar de ruststand werd bereikt met een mooie 4 – 8 voorsprong. We begonnen ook zeer goed aan de tweede helft, twee doelpunten en dus een riante voorsprong. Wat daarna gebeurde heeft het verdere verloop van de wedstrijd bepaald. Zaamslag speelde prima, maar in de volgende twee aanvallen lieten we niet minder dan vier niet te missen kansen onbenut. Een voor Togo onoverbrugbare kloof zou het geworden zijn. Togo schoot nu drie rake ballen op rij en het werd weer een wedstrijd. Daarna werd Togo de bovenliggende partij. Even voor tijd kwamen ze voor de tweede maal op voorsprong. Toch kwam Zaamslag nog langszij op 3″ voor het einde. Een billijk gelijkspel zat er aan te komen. De scheidsrechter alleen weet waarom hij meer dan 20” liet over spelen. We hadden het echter nooit zover mogen laten komen. Laten we vooral de eerste knappe 20 minuten onthouden.

Veel tijd om te treuren hebben we niet. Zaterdag komt KVK op bezoek. Het is aan te raden om de puntjes thuis te houden.

Seolto – Zaamslag 12-14

Eindelijk…. de eerste uitzege van het lopende seizoen. Een zege die meer dan verdiend was. Zaamslag was op drie minuten na (net voor rust) gedurende de ganse wedstrijd de betere ploeg. Jammer dat een 4 – 7 voorsprong door laks verdedigen aldus werd weggegeven. Een boze coach tijdens de rust, duidelijke afspraken gemaakt voor het vervolg. Deze boodschap kwam over, want Zaamslag nam de draad weer op en Marco scoorde onmiddellijk met een prachtige doorloper op een even mooie pas van Marianne (sterke wedstrijd). Daarna Zaamslag de ganse tweede helft baas over Seolto en nooit meer echt in gevaar gekomen.

In veel andere poules zou men met acht punten bijna zeker zijn van het behoud. Niet in deze poule waar er iedere week wel een verrassing te noteren valt. De volgende wedstrijd is terug een uitwedstrijd naar Togo uit Goes. Bij winst doen we echt wel een grote stap richting behoud.

Voor nu wil ik iedereen prettige feestdagen wensen maar vooral een goede gezondheid en uiteraard een sportief 2015.

Zaamslag – Atlas 16-20

Eerste thuisnederlaag (zaal) van de laatste twee seizoenen. Verdiende overwinning voor een gretig (soms te gretig) Atlas. Zaamslag liet te veel opgelegde kansen onbenut, daarenboven werden teveel duels verloren. De jonge Swift scheidsrechter mocht wat strenger optreden tegen de heer van Marnix die alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen gebruikte om het balletje in de vang te verkrijgen. Voor het overige niks aan te merken op de scheids, zeker een talent in wording.

Bij de rust keken we op naar een kleine achterstand (6-7). Maar… het was even geleden, niet goed uit de kleedkamer gekomen en na enkele minuten had Atlas reeds drie doelpunten voorsprong genomen. We hebben die kloof niet meer kunnen dichten. Even was er hoop toen we op één punt waren genaderd, maar een veel te gemakkelijk weggegeven korte kans achter de korf deed de boeken dicht. Een slechte zaak, maar geen ramp. Volgende week gaan we de twee punten uit Vlissingen trachten te veroveren.

Randbemerking: een beoordelaar moet zich neutraal gedragen. Deze beoordelaar(Togo) nam plaats dicht bij de Atlascoach, ook Togo. Je mag een voorkeur hebben, maar ik vind dit een verkeerd teken naar de scheidsrechter en de tegenpartij toe. Een beoordelaar moet tijdens de rust de scheidsrechter attent maken op de werkpunten(zie mijn opmerking hierboven). Hij verkoos echter om samen met de reservedames van Atlas tijdens de rust lekker te zitten keuvelen. Alleen de koffie en het gebak ontbraken. Foei mijnheer Postema!!!

Zaamslag – Blauw-wit 12-9

Vooraf weet je dat het tegen Blauw-Wit een moeilijke wedstrijd gaat worden. Dit heeft veel te maken met het enorme lengte overwicht waarover zij beschikken. Alleen Jeffrey en Marnix zijn ongeveer even groot als hun tegenstanders. Alle anderen moeten meerdere centimeters zien goed te maken o.a. in de vang. Exponent hiervan was bij ons, de absolute uitblinker van vandaag, Erwin, die zowat twintig centimeter kleiner was dan zijn tegenstrever. Uiteraard moet je tegen zulke grote tegenstrevers een strijdplan hebben. We weten dat het daardoor geen spektakelwedstrijd gaat worden, maar het doel heiligt de middelen.

We kwamen, net zoals vorige week snel op achterstand. Maar door lange aanvallen en veel verdedigende druk was er bij de rust reeds een tweepuntenkloof in ons voordeel. Deze werd na de thee verder uitgebouwd tot een maximale voorsprong van vier doelpunten. We hadden de wedstrijd goed onder controle en zijn daarna niet meer in de problemen gekomen.

Volgende zaterdag weer een thuiswedstrijd.Tegen Atlas gaan we er opnieuw alles aan doen om de twee punten thuis te houden.

STORMVOGELS-ZAAMSLAG 23-15

Bij winst zouden we zomaar leider zijn geworden.Wat een stunt zou dat geweest zijn. Deze natte droom heeft echter maar een tiental minuten geduurd.

Begonnen zonder Marjan had ons eerste aanvalsvak veel moeite om tot goede combinaties te komen. Laat mij hierbij onmiddellijk duidelijk zijn dat vervangster Daphne een goede wedstrijd speelde. Natuurlijk is het logisch dat de automatismen er niet waren, dat het vak daardoor ook te traag en te eenzijdig korfbal speelde. Daarenboven stond onze eerste verdediging, op Linda na, op losse schroeven te verdedigen. Was er dan niets positief? Toch wel, ons tweede aanvalsvak maakte bij wijlen mooie doelpunten, maar vooral…. we begonnen zowaar met het maken van het eerste doelpunt na rust. Tweede helft waarin we nu wel beter verdedigen en die op een gelijke stand eindigde.

De marge kon nog een stuk kleiner zijn geweest indien de stip op zeven minuten voor het einde niet zou zijn gemist. De tussenstand zou dan 20-16 zijn geweest. Winst zou er dan niet gekomen zijn, maar wel een beter resultaat. Maar laten we ons vooral focussen op onze volgende wedstrijd. Dit wordt een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit. Zij beschikken ook, net zoals Stormvogels, over veel lengte in de vang. Het is duidelijk dat we veel meer verdedigende druk zullen moeten geven om niet voor dezelfde problemen komen te staan. In ieder geval gaan we, met de steun van het publiek, trachten onze ongeschonden thuisreputatie alle eer aan te doen.

Zaamslag-DSO 18-14

Dit is zonder meer de mooiste overwinning sinds ik trainer ben bij Zaamslag, vooral dan voor de manier waarop deze zege tot stand kwam. Uit een ogenschijnlijke verloren positie terug komen om met bravoure uiteindelijk de winst binnen te halen.

De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Zaamslag te veel individuele fouten maakte in de verdediging. Ons tweede aanvalsvak had het aanvankelijk ook moeilijk om tot scoren te komen, maar kwam later beter en beter in de wedstrijd. Ruststand 9-9

Net zoals in de verloren wedstrijd op het veld begon DSO als een pletwals aan de tweede helft. Met een droge 4 op 4 konden we gaan achtervolgen. Deze tegendoelpunten waren nu niet meteen individuele grove blunders, maar toch moeten we met véél meer lef aan de tweede helft beginnen. Niet iedere tegenstander zal aan 100 percent afwerken, maar het gebeurt ons toch te dikwijls dat we het na de rust even laten afweten. Van 9-13 naar 10-14 met nog 20 minuten te spelen. Daarna was het al Zaamslag wat de klok sloeg. Verdedigend gaven we nu bijna niets meer weg en aanvallend werden de combinaties en de afwerking optimaal. DSO scoorde niet meer zodat er een verdiende 18-14 eindscore op het bord kwam. Voorwaar héél knap. Zeker ook te vermelden de knappe leiding van scheidsrechter Feyter die de touwtjes strak in handen hield.

Deze zege smaakt natuurlijk naar meer.Aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Stormvogels. Dit zal dan wel zonder Marjan moeten gebeuren. Het uiteindelijke doel, het behoud is nog heel ver weg, maar een uitoverwinning zou ons al aardig op weg helpen. Aan de spelers de daad!!!

KVK-Zaamslag 16-10

Inworp KVK en doelpunt. Zaamslag dus onmiddellijk op achtervolgen aan gewezen. Maar Zaamslag stelt direct orde op zaken en komt gelijk. Zaamslag is vanaf dan de betere ploeg. KVK speelt niet goed en blaakt niet van vertrouwen. Helaas kunnen we dit overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Verschillende doorlopers, korte kansen en een stip worden gemist. De maximale voorsprong van twee doelpunten wordt door KVK in de laatste twee minuten voor de rust weggewerkt.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde scenario. KVK scoort nu tweemaal op rij. Zaamslag vecht nog even terug, maar onze spitsen geven niet thuis vandaag. Het onvermijdelijke gebeurt dan 12′ voor tijd, een vierpuntenkloof. KVK is nu duidelijk de betere ploeg en schiet van alle kanten raak. Een verdiende overwinning.

Jammer, het had anders kunnen lopen, temeer omdat onze dames een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen DSO. Het is aangewezen om de punten thuis te houden.

Zaamslag – Togo 22-14

Speciale wedstrijd, zowel voor Zaamslag als voor Marianne en Carlo. Voor Zaamslag omdat dit de allereerste zaalwedstrijd, sinds de oprichting, in de derde klasse van het zaalgebeuren was. Voor de trainer en partner omdat Togo hun vorig clubje was. Het werd een hele mooie overwinning. Juist, dit Togo is zeker niet meer zo sterk als drie seizoenen geleden, maar zo’n uitslag kan maar tot stand komen wanneer iedereen top is….. en dit was zo!!!

De eerste helft nam Zaamslag een vijf puntenkloof, maar bij de rust was het verschil nog maar twee doelpunten. Onmiddellijk na de hervatting zelfs herleidt naar één doelpunt voorsprong. De twee puntenkloof volgde gelukkig kort daarop en Zaamslag keek nu niet meer om. Vrij vlug vier doelpunten voorsprong en wedstrijd gespeeld. Zeer goed leiding van scheidsrechter Koole welke terecht streng was op herhaaldelijke fouten op de steun.

We mogen fier zijn op onze prestatie, maar om het behoud te verzekeren zijn nog veel puntjes nodig. Volgende zaterdag een uitwedstrijd naar KVK. Zij verloren vorige zaterdag enigszins verrassend van Blauw-Wit. Indien we hetzelfde niveau kunnen aanhouden, verwacht ik een spannende wedstrijd met zeker weer winstkansen voor Zaamslag.

Olympia Spijkenisse – Zaamslag 13-12

Kwart voor één vertrokken,half vier aangekomen.Stortregens onderweg, files en ongevallen…. ondergetekende nipt aan een aanrijding ontsnapt. En toch, in de korte tijd welke ons nog overbleef voor de wedstrijd hadden we mekaar beloofd dat dit geen exuses mochten zijn voor het spelen van een slechte wedstrijd.

En we hebben woord gehouden, want de snelle 0-2 achterstand bogen we zelfs om naar een 2-4 voorsprong. Olympia terug haasje over naar 6-4, maar een 6-6 ruststand.

En we beginnen het te leren, want ons gebruikelijk dipje na de rust kwam er niet. Even nam Olympia een driepunten voorsprong maar wij kwamen terug tot op één doelpunt. We kregen in de laatste anderhalve minuut nog drie mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar het wou net niet lukken. Zelfs een heel korte kans werd jammerlijk genoeg niet benut.

Geen punten, de rode lantaarn (wat goed opgemerkt Wim) is ons deel. Vriend en tegenstander vonden dat we zeker een gelijkspel hadden verdiend en dat tegen de nummer twee. Daar koop je natuurlijk niets voor, maar ik zie ons wekelijks beter worden. Zonder blessures ben ik ervan overtuigd dat we ons gaan weten te redden na de zaalcompetitie. Indien er in het inhaalweekend geen verrassingen gebeuren staan niet minder dan vier teams binnen één punt van elkaar gescheiden en is alles nog mogelijk.

Nu gaan we ons voorbereiden op een pittige zaalcompetitie. Met slechts één team niet uit Zeeland, namelijk (DSO uit Klundert),beloofd het een spannende strijd te worden.Ook hier gaan we voluit voor het behoud.Met de progressie van de laatste weken welke duidelijk zichtbaar is, wordt dit zeker geen onmogelijke opgave.

De eerste wedstrijd op 8 november is meteen een thuiswedstrijd tegen Togo uit Goes. Supporters op post.

Zaamslag 1 – Ventura 1 18-18

Weer een goede wedstrijd van Zaamslag.Ons eerste verdedigingsvak speelde zelfs het beste korfbal dat ik sinds ik Zaamslagtrainer ben heb gezien van ons team. Vlotte aanvallen, mooi over vier, enkele prachtige doelpunten en dit tegen een toch moeilijk te bespelen vak.

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op. Diep in de eerste helft weet Zaamslag een driepuntenkloof te maken.Helaas door o.a.missen van twee stippen komt Ventura terug op gelijke hoogte, 11-11 ruststand en dus alles te herdoen.

De tweede helft hebben we in het begin onze traditioneel geworden zwakke tien minuten. Gelukkig is dit ook bij onze tegenstrever zo. Daarna barst de wedstrijd weer helemaal open. Zaamslag neemt ook nu weer een driepuntenkloof, maar op zulke momenten missen we dat tikkeltje routine en geluk om de wedstrijd op slot te maken. Ventura met een droge drie op drie en weer gelijk. Erger nog, met nog zo’n 50” te spelen neemt Ventura voorsprong. Gelukkig weet Linda kort voor tijd het verdiende punt uit de brand te slepen. Te vermelden de zéér goede leiding van scheidsrechter Pagter.

Ik vind dit toch een gave prestatie, Ventura is een grote club, speelde ooit zelfs eerste klasse en is de laatste vijf jaar één van de betere derde klassers. Verder wil ik ook de teamspirit van invaller Pjotr vermelden. Klaar om in te vallen scoren wij driemaal kort na elkaar waarna Pjotr laat weten dit beter niet te doen. Uiteindelijk na de drie op drie van Ventura toch een wissel ,tekort voor hem om nog een rol van betekenis te spelen.

Zaterdag de laatste veldwedstrijd van deze heenronde uit tegen Olypia Spijkenisse. Deze hebben zojuist een eerste nederlaag moeten incasseren. Zaamslag moet proberen te oogsten om met een gerust gevoel de warme zaal op te zoeken.

Zaamslag – Weidevogels 13-17

Prima wedstrijd van ons vlaggeschip. Met name de eerste helft was zonder twijfel de beste van het seizoen. Jammer dat weeral in de allerlaatste seconde de tweepuntenkloof viel (ruststand 7-9).

Weidevogels is een ploeg welke lengte, snelheid en kracht koppeld aan korfbalverstand. De dames spelen vooral in de steun voor de heren. Voornamelijk de heer tegen Pjotr kan makkelijk enkele reeksen hoger spelen. Zaamslag stelde daar veel wilskracht en goed wil tegen over. Tevens maakte Pjotr het mooiste doelpunt van de dag.

De tweede helft ging Weidevogels verder op zijn elan, terwijl wij de makkelijkste kansen onbenut lieten. Halfweg was de wedstrijd gespeeld, maar een nooit aflatend Zaamslag kon de score beperken. Te noteren ook de prima leiding van scheidsrechter Bel.

Zaterdag de alweer laatste thuiswedstrijd voor de zaalcompetitie, namelijk tegen Venturasport. Van mij mag het een keer een veel minder goede wedstrijd worden, maar de punten moeten in Zaamslag blijven!!!

Onsportieve Viosspeler nekt Zaamslag

Vios Zaamslag 13-12

Gelijkopgaande wedstrijd. Ruststand 4-5. De beide ploegen nemen om beurt de leiding. Het verschil wordt nooit groter dan1 doelpunt. Anderhalve minuut voor het einde staat er een 12-12 tussensstand.

Vrije bal voor Zaamslag. Deze wordt prima genomen, zou altijd een doelpunt zijn geweest, maar de lange Viosspeler onder de korf duwt de korf achteruit. Niet gezien door de scheids, dus géén voorsprong voor Zaamslag, géén gele kaart voor betrokkene en géén stip. Bal gaat naar het Vios-vak, doelpunt en op een halve minuut voor het einde staan we een doelpunt in het krijt. Even daarna, zelfde cenario, vrije bal voor Zaamslag. Nu gaat de bal zelfs in de korf, maar zelfde speler weet hem er uit de doen stuiten. Nu wel gezien door de scheids, maar géén gelijkmaker voor Zaamslag, weer geen gele kaart voor betrokkene, wel een stip…. maar mis en einde wedstrijd.

Dinsdag op de training zaten spelers en trainer nog steeds in zak en as. We hebben onszelf helemaal niets te verwijten, ook die gemiste stip niet, want die zou onder normale omstandigheden niet nodig zijn geweest.

Maar… kop op Zaamslag. We gaan nu proberen punten te pakken tegen sterker aangeschreven tegenstanders.

Aanstaande zaterdag komt één van de twee ongeslagen ploegen namelijk Weidevogels op bezoek.Deze wedstrijd zal weer een normale sportieve wedstrijd worden, waar het beste team de haver zal krijgen.

Gebroken pols Marjolein….

Zoals ik in de voorbeschouwing van het nieuw seizoen aan de PZC had aangegeven, was mijn grootse vrees eventueel blessureleed bij de dames.Helaas na slechts drie weken competitie moeten we Marjolein, na wat ogenschijnlijk een onschuldige val leek, voor een hele tijd missen. Al onze hoop is nu op onze youngsters gevestigd. Sommigen gaan nu de kans krijgen zich te bewijzen.

Zaamslag Nio 12-7

Zonder dit vervelend voorval zou het een superzaterdag voor Zaamslag zijn geworden. Een heerlijk weertje, redelijk wat supporters en twee dikverdiende punten. Tevens vermelden dat de wedstrijd op een prima wijze werd geleidt door scheidsrechter Hoefkens.

Marjan was afwezig (familiefeest). Ze werd voortreffelijk vervangen door Debby die zich voor deze heel belangrijke wedstrijd nog eens beschikbaar wou stellen. Tegen deze boomlange en forse Nio-dame kwam dit ons nog goed uit ook.

Natuurlijk was het even wat zoeken naar vlotlopende combinaties in het eerste aanvalsvak. Gelukkig stond er een beresterke eerste verdediging. Na een hele tijd volgde toch de eerste vakwissel met een één-één gelijke stand. Ons tweede aanvalsvak trok de lijn van hun goede wedstrijd verder een zorgde voor de eerste tweepuntenkloof. Het begon nu ook beter te lopen bij Jeffrey en co. Verdedigend gaven we weinig weg, een 5-1 ruststand tot gevolg. Dit mogen we niet meer weggeven en dat bleek ook. We begonnen beter en beter te spelen, het geloof in een goed resultaat verdween bij onze opponenten. Zonder het bovenvermeld voorval zou de score nog veel hoger zijn opgelopen. We waren even van slag, maar deze keer herstellen we ons veel vlugger van deze tegenslag. Debby is de eerst volgende wedstrijden niet beschikbaar; aan Daphne, Coralin, Marilin en Karin het woord en de daad.

Aanstaande zaterdag een tweede uitwedstrijd tegen Vios. Laat ons op de ingeslagen weg verder gaan!

Seolto – Zaamslag 15-14

Net als vorige week speelde Zaamslag een prima eerste helft. Zaamslag nam zelfs resoluut de leiding (2-4), maar wist die voorsprong niet te behouden. (Ruststand 7-6). Onmiddellijk na rust het kantelmoment. Zaamslag maakt bij de inworp een prachtige doorloopbal welke echter volledig ten onrechte wordt afgekeurd. De bal gaat naar de Seoltoaanval en ….doelpunt. Zaamslag is aangeslagen. Dit is jammer, maar nu geven we door een foutieve beslissing van de scheidsrechter de wedstrijd aan Seolto cadeau. Er waren nog 30′ te spelen, voldoende om een tweepuntenkloof op te halen!!!! Tevens kan een scheidsrechter net zoals een speler of een coach een fout maken. Laat dit toch weer een les zijn voor de toekomst.

We waren plots niet meer bij de zaak, Seolto profiteerde gretig zodat halfweg de tweede helft een 13-7 tussenstand op de bordjes stond. Het was wel engzins begrijpelijk dat zowat iedereen dacht zelf de aanjager voor de heropstanding te moeten worden. Dit komt natuurlijk het collectief niet ten goede.

Langzaam kwamen we toch terug opzetten. Er werd nu terug beter gekorfbald en het is echt jammer dat Zaamslag bij een 15-12 stand een stip nipt zag naast gaan. Er bleven toen nog een zeven minuten te spelen, ruim voldoende om de wedstrijd nog naar ons toe te trekken. De 15_13 en zelfs de aansluitingstreffer kwamen er dan toch nog, helaas was de tijd dan verstreken .Jammer, geen punten, maar we hebben weer bewezen dat we de derde klasse meer dan waard zijn. Aanstaande zaterdag een tweede thuiswedstrijd tegen het voor ons onbekende Nio uit Rotterdam. Supporters op post!!!

Zaamslag – DSO 12-18

DSO won vorig seizoen in de tweede klasse zijn laatste drie wedstrijden. Ondanks de behaalde 10 punten degradeerden ze. Dit maar om aan te tonen dat we onze eerste wedstrijd in de derde klasse tegen één van de topfavorieten moesten spelen.

Aanvankelijk was daar weinig van te merken. Zaamslag speelde een goede wedstrijd en het bleef een gelijk oplopende score tot zo’n tiental minuten voor de rust (6-6). Helaas ging er toen een stip voor Zaamslag mis en werden er drie doorloopballen gemist. Zo kwam DSO voor het eerst op voorsprong. Net voor afsluit van de eerste helft, kreeg DSO een stip, deze werd gemist… maar uit de afvang werd er gescoord. Zulke grove blunders mogen niet meer gebeuren, deze fouten worden in derde klasse cash betaald!

Na de rust scoorde DSO uit zijn eerste twee kansen en wedstrijd was gespeeld. Zaamslag had het nu moeilijk, en er kwamen slordigheden in ons spel. Door een vervanging van 2 spelers herpakte Zaamslag zich, er was terug strijdvaardigheid zodat we uiteindelijk met een redelijke uitslag onze eerste wedstrijd in de derde klasse afsloten. Belangrijk is natuurlijk dat we uit onze fouten moeten leren.

Volgende zaterdag spelen we uit tegen Seolto uit Vlissingen. Seolto zag tijdens het tussenseizoen één van zijn sterkhouders vertrekken naar eersteklasser Fortis. Hopelijk komen de eerste punten mee naar Zaamslag.