Zaamslag 2 – Swift 6

Zaamslag 2 – Togo 4 2 Maart 2013

Zaamslag 2 zorgt voor spektakel

Ons verdraagzame team stond vandaag voor een lastige opgave, nl. het sterker geachte Blauw Wit kwam op bezoek en dus werd er vandaag wat extra’s van ons verwacht. Bovendien leek winst een mooi cadeau voor de tijdelijk afscheid nemende Inge.

Pieter met een zeer sterke jonge tegenstander tegenover zich deelde de eerste tikken uit 2-0. De gasten gooide gelijk de aansluitingstreffer binnen 2-1. Ons antwoord hierop was een afstandsschot van Kaat. Jonge heren die regelmatig blijven trainen constant blijven volgen is lastig, vooral ook als jezelf geen tijd hebt om te trainen. 3-2.

De man met de opmerking over donkere tijden voor Zaamslag zorgde voor een lichtpuntje 4-2. Via aanvoerder Wilco 5-2. Blauw Wit kwam voor rust terug tot 5-3.

De goed fluitende Referee Marco gaf hierna het rustsignaal. In de rust gewezen op wat verbeterpunten. Afgesproken dat Frits de plaats in zou nemen van Pieter.

Na rust “hoera” via een doorloopbal van Inge 6-3 en toen Marcel bijna direct erop 7-3 liet aantekenen leek Blauw Wit het bijltje erbij neergegooid te hebben. Bovendien ging men tegen de scheidsrechter aan kletsen. Onder alle omstandigheden bleven wij rustig en via Wilco en Frits werd het 9-3. De gasten kwamen weer aan het korfballen toe en in een paar duels net wat slimmer dan wij 9-5. Wilco en Sjaak voelden aan dat met nog tien speelminuten op de klok het er nu op aankwam. 11-5.

Zij hadden het goed begrepen want de doelpunten machine kwam bij Blauw Wit op gang, maar te laat voor de zege of een gelijkspel. Eindstand 11-9.

Met jong elan nam Gerwin op het laatst de plaats van Sjaak in.

Van Inge – korfballend voor twee – werd tien minuten voor tijd een poosje als speelster afscheid genomen. Een mooie kerstruiker viel haar ten deel. Trouwe Sanne nam haar plaats in.

Speelster Debby – niet scorend!!!- zorgde na de wedstrijd voor een bekend glaasje.

Desiree had genoeg lucht om een hele match te spelen.

Karin, Jessica en Jannick bedankt voor het bankzitten en Rianne voor het bijhouden van de statistiek.

Rest nog de scores: Wilco 3, Pieter 2, Marcel 2, Kaat, Inge, Sjaak, Frits 1.

Mooie dagen in de familiekring en op naar het volgende jaar

Zaamslag 2 – Fortis 6

In het begin mocht Fortis even proeven aan een voorsprong, maar daarna was het een en al Zaamslag. Via Pieter en Marcel snel 2-1 en daarna door (niet te lezen op het formulier) en Kaat 4-1. Karin met een doorloopbal 5-1 en Wilco net voor rust 6-1 via een stip.

Na rust met 4 verse heren was Fortis beter bij de les en scoorde regelmatig mee, maar niet eerder dan bij een stand van 9-3. Voor ons hadden inmiddels Karin en 2x Debby gescoord. Het had er de schijn van dat het nog even spannend werd. 9-6 Jack maakte korte metten met de illusies van Fortis 10-6. Inge die op een haar na tijdelijk haar korfbalschoenen in het vet gaat zetten kon vandaag ondanks de kansen haar doelpuntje niet meepakken. De Miekes aan de kant/achter toetsenbord wel te verstaan hadden wat moeite met de namen bleek bij het maken van het verslag /toch bedankt. Debby en Rieste maakten het karwei af, waar bij de laatste van Rieste van bijzondere kwaliteit was.

Einduitslag 13-8.

Nog een wedstrijdje thuis Inge!! Bloemen zou ik zo zeggen een en twee!!!

Scheidsrechter dhr. W. de Putter.

Doelpunten als eerste noem ik de onbekende op het formulier maar wel iemand – zover ik weet – een tijd niet heeft kunnen spelen en zijn zoontje vond dat zijn vader goed speelde.

Debby 3, Pieter 1, Marcel 1, Kaat 1, Karin 2, Wilco, Jack, Rieste, Frits eenmaal.

Desiree en Joost speelden allebei ook een helft mee.

Mooi resultaat 2.

Zaamslag 2 – Stormvogels 4

Bij het tweede is het altijd verrassend welke spelers er op de mat konden zijn. Een hele klus voor Desiree. Vandaag kon een behoorlijk beroep gedaan worden op Jessica, Ilona en Daphne, terwijl ook Jesse nog speelminuten werd gegund. De redelijk herstelde Kaat stond de tweede helft fanatiek haar werk te doen langs de lijn.

Tot 5 – 5 ging de wedstrijd gelijk op, hierna nam de thuisploeg via Wilco en Jessica meer afstand 7 – 5. Richard en Ilona gaven ieder met een doelpunt de ruststand meer kleur: 9 – 5.

Na rust blijven wij het beste van het spel hebben en maakten mooie uitgespeelde kansen. De Vogels waren onmachtig om aan te sluiten en wij kregen loon naar werken: 18 – 8.

Doelpunten: Wilco 4, Jessica 4, Tobias 3, Ilona 2, Inge 2, Richard 2, Frits 1.

Zaamslag 2 pakt haar tweede zege

Met tal van heren langs de kant kwam het tweede knap uit de startblokken. Eigenlijk wat scores betreft wat traag!!

Toen Inge eenmaal de stand in de dertigste minuut op 4-1 had gebracht werd het vlak voor rust toch nog 4-2. Na de rust met een kwartet nieuwe heren aan onze kant in de ploeg en Daphne voor Desiree keken wij toch even raar op de neus. De met zorg opgebouwde voorsprong verdween en wij gingen achter de feiten aanlopen. Natuurlijk het is ook een hele opgave als je niet traint om die jonkies van Togo bij te benen.

Het was Inge die de gelijkmaker in het mandje legde. 6-6. Er waren op dat moment nog maar 9 minuten volgens onze Kaat gespeeld. In de twaalfde minuut 6-7. Hierna een doelpuntloze fase. Het was Karin met haar derde die 7- 7 liet aanteken. Tot slot was het met een klein kansje Marcel die zorgde dat de punten in Zaamslag bleven. Hulde.

Eindstand: 8-7.

Scores:; Karin 3, Inge 2, Joost 1, Joris 1, Marcel 1.

Scheidsrechter: Wim de Putter

Zaamslag 2 stunt tegen het gerenommeerde Tjoba 4

Voor de wedstrijd even wat kennis maken met voor mij nieuwe namen.

Wat afspraken gemaakt over de te volgen tactiek. Wij wilden vandaag in iedergeval niet zo’n zeperd halen als vorig week.

De opening was voor de gasten. Onze Abraham Jack maakte gelijk. De vandaag zeer zuivere Richard – oefening baart kunst – zette binnen 2 minuten 3-1 op het scorebord. Snelle Ernst met een klein kansje 4-1. Tjoba schakelde een tandje bij en kreeg vlak voor de thee de aansluiting; 4-3.

Desiree en Richard hadden om verschillende redenen even plaats gemaakt voor Tobias en Ilona.

Na rust nam de thuisploeg verrassend een flinke voorsprong. Groot aandeel hierin voor Richard. 8-4. Karin opgewarmd ging mee scoren; 9-4. Tjoba deed wat terug. Ilona, Frits, Karin hadden snel ons antwoord klaar 12-5. De wedstrijd was gespeeld en Tjoba mocht het zoet van de laatste 3 doelpunten meenemen naar het thuisfront.